Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie :) W sumie nie wiem, co Ami by powiedziała na tramwaje, ruch uliczny - u nas nie zwraca uwagi na samochody, ale ile tego mamy, kilka na dobę...

Havanko, plisss, wznów ogłoszenia tej czarnej damy, może koniec wakacji, weekend przyniesie szczęscie?...

Czarna dama ma cały czas aktualne ogłoszenia. Przynajmniej raz dziennie zaglądam na te większe portale ogłoszeniowe. Oglądalność duża, jest sporo odkryć telefonów .
Malagosiu, masz moze jakieś nowe, fajne zdjecia Amisi? Może te już się opatrzyły. Wstawiłabym nowe.
Posted

Coś się może dziś zrobi :)

Dziękuję serdecznie Havanko za monitoring ogłoszeniowy, jak ja Ci się odwdzięczę, Dziewczyno?.....

Byłam wczoraj u czarnego pieska w kojcu - trafił tam w ubiegłym tygodniu po śmierci właściciela. Gmina warunkowo go przyjęła do kojca, bo niby się nie błąkał, ale nic dobrego by go nie spotkało w pustym gospodarstwie, na łańcuchu.

Psiak ładny, ale głupek warczał na Tomka, na mnie, machając jednocześnie ogonem. Dostał od nas michę gotowanego żarełka z tabletką na robale, nalaliśmy wody, bo miał jakaś starą, ale nie odważyłam się założyć mu obroży i wyprowadzić z boksu. Czyli tak jak Pikuś - trzeba popracować nad nim, nie ma wyjścia. Na weekend wyjeżdżam aż po Konin na spotkanie "pokajakowe", na wspominki i oglądanie setek zdjęć przy piwie (ale się cieszę!!), ale od poniedziałku będę do kojca codziennie podjeżdżać i poznawać psa. Bo jak go ogłaszać, skoro nic o nim nie wiem...

• Upvote 1
Posted

Havaneczko cudna, nikt nie dzwonił... :(

Wróciłam z tego spotkania ugotowana - podróż ponad 5 godzin w samochodzie bez klimatyzacji, w komplecie pięciu osób wcale nie szczupleńkich :).

Ale w domu zastałam wszystko ok, tyle że przybyły dwie jamy pod krzewami i przy różaneczniku. Zakupiłam sobie tam w Rososze, w gospodarstwie zielarskim miętę szwajcarską, trochę inaczej pachnącą niż ogrodowa i lekarska. Jak się rozrosnie, podzielę się z chętnymi :)

Fajni ci moi znajomi, a było nas na spotkaniu 13 osób, tacy normalni "nasi" ludzie - ze mną na materacu spał piesek wzięty 8 lat temu ze schroniska w Toruniu, nad ranem zajrzała Perełka, stareńka malizna znaleziona chora kilka lat temu w kukurydzy.

Nie udało mi się jednak zapalić do działania znajomej z Wielbarku, a tam jest ta czasowa przechowalnia psów i potrzebny ktoś na miejscu do zrobienia choćby zdjęć. No cóż...

Posted

Byliśmy u psiaka - dałam mu na imię Kruczek, do ogłoszenia, ukaże się w naszym gminnym miesięczniku za kilka dni. Trochę warczy na nas, ale nie wiem, czy po prostu nie pilnuje swego miejsca, i co ważne dla niego - michy. Pochłonął moje gotowane jedzenie w okamgnieniu.

Kojec źle umiejscowiono, jest zaraz obok mieszkania księży, nowej plebanii. Kobieta, która podlewała za płotem ich ogródek warzywny, nawet nie odpowiedziała na powitanie, i zabiła nas spojrzeniem. Cóż, ponoć pies szczeka.

Posted

Byliśmy u psiaka - dałam mu na imię Kruczek, do ogłoszenia, ukaże się w naszym gminnym miesięczniku za kilka dni. Trochę warczy na nas, ale nie wiem, czy po prostu nie pilnuje swego miejsca, i co ważne dla niego - michy. Pochłonął moje gotowane jedzenie w okamgnieniu.

Kojec źle umiejscowiono, jest zaraz obok mieszkania księży, nowej plebanii. Kobieta, która podlewała za płotem ich ogródek warzywny, nawet nie odpowiedziała na powitanie, i zabiła nas spojrzeniem. Cóż, ponoć pies szczeka.

Pies to chyba normalne że szczeka, a co ma miauczeć? Co za ludzie....

Pozdrowienia dla ślicznej Amy.

• Upvote 1
Posted

No niestety, idee Św Franciszka, nie są popularne wśród naszego kleru - z małymi wyjątkami ;).

Kruczek ? mnie się zaraz  przypomina baaardzo stary kawał z czasów komuny, dlaczego pierwszym sekretarzem KC PZPR w 1970 został Edward Gierek, a nie Władysław Kruczek? No, bo Gierek zna wszystkie kruczki, a Kruczek nie zna wszystkich Gierek ;)

• Upvote 2