Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rambo i Murzyn to dwa psy którym kilka lat temu pomagałyśmy. Niestety życie lubi płatać figle i po raz kolejny chłopaki znaleźli się w ogromnych tarapatach...

Sytuacja życiowa ich obecnej właścicieli od kilku miesięcy zmieniła się diametralnie... Utrata pracy, brak środków do życia, eksmisja i zmiana miejsca zamieszkania to powody dla których chłopcy natychmiast muszę opuścić obecne miejsce w którym są...

Rozgłaszałyśmy ich gdzie się da ale o adopcje chyba stoją w miejscu... Padła decyzja o oddaniu ich do schroniska na co nie mogłyśmy pozwolić i znów zdecydowałyśmy się pomóc w ciemno.

Zabieramy dziś Rambo do lecznicy i liczymy na cud w postaci DT dla niego jak i dla Murzynka...

Zbieramy na karmę, opłacenie lecznicy, musimy ich zabezpieczyć przeciwko kleszczom... Rambusiowi kończą się szczepienia....

Nie wiem jak to uciągniemy, prosimy o pomoc dla chłopaków... Rozgłaszanie ich gdzie się da...

Boimy się, że Murzynek wyląduje w schronie...

POMOCY :( !

LINK DO WYDARZENIA NA FB: https://www.facebook.com/events/1659654890931497/

Murzynek:

1510716_986225714743787_1869112774216926

11263051_986225731410452_366823251528111

Rambo:

10408614_986225724743786_435805576829006

11350906_986225711410454_533930915795524

Posted

Deklaracje stałe:

Mattilu - 20zł x 2 / mc (na każdego z chłopców)

elik - 10zł / mc

snow-white - 10zł /mc

milagros19853201 - 5zł / mc

malti - 15zł / mc

Agnieszka103 - 10zł / mc

Agnieszka Ś. - 20zł /mc

ewes - 5zł / mc

ranias - 20zł / mc

ALMA2 - 5zł / mc

------------------------

RAZEM: 140zł / mc

ROZLICZENIE

CZERWIEC

+20zł Mysza2

+25zł zebrazebra

+200zł bazarek Lili8522

+50zł Ajula

+15zł Malti

-105zł 15kg karmy Britt Murzynek

-105zł weterynarz Murzynek (szczepienie, odrobaczenie, środek na pchły i kleszcze)

-50zł paliwo - transport Murzynka do DT (Bielsko-Biała - Kraków)

+10zł Agnieszka 103

+10zł snow-white

+25zł p. Hania D.

+40zł Mattilu

+20zł p. Iwona G. (fb)

+100zł bakusiowa

+50zł p. Maria F. (fb)

-40zł paliwo - transport Rambo do domu (Bielsko-Biała - Chrzanów)

-535zł pobyt Rambo w lecznicy (hotel za okres 30.05.-05.06., kastracja, sanacja zębów, antybiotyk, szczepienie)

+40zł WIGA

+135zł bazarek Lili8522 (cegiełki)

+10zł ALMA2

+100zł bazarek Lili8522 (psie ciastka I TURA)

+5zł ewes

+30zł Agnieszka Ś.

+71zł bazarek Bgra

+290zł bazarek Lili8522 (psie ciastka II TURA)

+50zł Mariola H. (fb)

-74zł weterynarz Murzynek

+290zł bazarek Bogusik

+10zł dorcia2

+40zł Mattilu

+10zł AgusiaP

-----------------------

RAZEM na dzień 25.06.2015r.: 627 zł

LIPIEC

+5zł milagros

+10zł snow-white

+5zł ewes

-----------------------

RAZEM na dzień 07.07.2015r.: 647 zł

200zł przekazane dla suczek - ofiar wakacji -> http://www.dogomania.com/forum/topic/147896-ofiary-wakacji-dwie-kruszynki-wyrzucone-jak-%C5%9Bmieci-na-wsi-bardzo-potrzebuj%C4%85-pomocy/

447zł przekazane dla Cezara -> http://www.dogomania.com/forum/topic/147772-cezarek-zosta%C5%82em-sam-co-teraz-ze-mn%C4%85-b%C4%99dzie/

Posted

Zapisuję chłopaków, niestety nie mam jak pomóc.

Sama mam od ponad tygodnia sunię na BDT.

Z kasą u mnie krucho

Dziękujemy za obecność! :) 

Może miała byś Cioteczko czas na jakiś bazarek cegiełkowy dla chłopaków?

O bosiu... :( Biedne chłopaki.Macie jakiś pomysł gdzie ich umieścic

Rambo tymczasowo umieściłyśmy dziś w lecznicy ale koszty są ogromne... to było jedyne wyjścia aby

chłopaki nie wylądowały dziś w schronisku :( Przy okazji chłopak zostanie wykastrowany... 

Nie wiem jak my sobie z tym poradzimy... płakać się chce... 

Posted

A dotychczasowej właścicielce nie można by pomóc zrzutą na kanmę,weta itp.póki nie poprawi się jej sytuacja życiowa?

Cała rodzina przeprowadziła się dziś do kawalerki... Zostaje z nimi najstarsza sunia... nie ma tam warunków dla 3 psów 

a sytuacja życiowa raczej nie prędko ulegnie poprawie... Gdyby była taka opcja pewnie byśmy to wykorzystały. 

Posted

Wielka szkoda.....dla psa nie ma znaczenia czy mieszka na 30 czy na 120m2 byle z ukochanym właścicielem.Pies nigdy nie opuści właściciela bez względu na warunki w jakich przyszło im żyć-jest wierny do końca swoich dni i za to tak bardzo kocham psy.

Posted

Wielka szkoda.....dla psa nie ma znaczenia czy mieszka na 30 czy na 120m2 byle z ukochanym właścicielem.Pies nigdy nie opuści właściciela bez względu na warunki w jakich przyszło im żyć-jest wierny do końca swoich dni i za to tak bardzo kocham psy.

Dla psa nie ale dla właściciela i życiowych spraw ma znaczenie. I w przypadku chłopaków sytuacja jest już przesądzona

gdyby nie Nasza spontaniczna pomoc oboje byli by teraz w schroniskowym boksie. 

Posted

mogę jedynie pomóc niewielkim groszem jednorazowo. :(

Szkoda ,że mimo wszystko państwo chcą się ich pozbyć. Przecież członków rodziny  nie wystawia się za drzwi nawet jak życie czasami daje nam porządnego kopa .  

• Upvote 1
Posted

Po 10 czerwca coś mogę jednorazowo przelać dla chłopców - tylko tyle mogę pomóc, niestety...

mogę jedynie pomóc niewielkim groszem jednorazowo. :(

Szkoda ,że mimo wszystko państwo chcą się ich pozbyć. Przecież członków rodziny  nie wystawia się za drzwi nawet jak życie czasami daje nam porządnego kopa .  

w czerwcu wpłacę coś dla chłopaków

Dziękujemy Kochane cioteczki!!!

Już przesyłam numer konta :)

Sytuacja jest podbramkowa... Usłyszałyśmy wyrok - albo psy trafiają do schroniska, albo pomagamy im znaleźć domy i w trybie pilnym zabieramy jednego psiaka. Jako, że Rambo jest większy, decyzja zapadła natychmiastowo... Doba w lecznicy obecnie to 40-45zł... Straszne to wszystko, niemoc nie okrutna... :( Nie wiadomo, co robić dalej..

Murzyn póki co awaryjnie zostaje razem z panią, ale nie wiadomo, kiedy dostaniemy telefon, że i jego pilnie trzeba zabrać...

Płakać się chce :(

Zaraz wrzucę zdjęcia z naszej dzisiejszej wizyty u chłopaków.