Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Są w ogłoszeniach, do których dałam linki kilka postów wstecz. Zdjęcia są wykadrowane i jest na nich tylko Ares, chociaż nie ukrywam, że oryginalne zdjęcia z Panią Patrycją, jako treserką  Aresa, były o niebo ładniejsze :). Ale chcesz, to masz :).

• Upvote 1
Posted

Pozdrawiamy:) Niżej Ares z naszym nowym gościem hotelowym - Wafel przyjechał do nas ze schroniska spod Opoczna (psiak bardzo wychudzony, ze śladami pogryzień, trzymany w izolatce bez dostępu do swiatła - masakra). Chlopki od poczatku zapałali do siebie sympatią:)

• Upvote 1
Posted

Jak to będzie ze szczęśliwością zdjęć, to się okaże, ale są w ogłoszeniach już od jakiegoś czasu i pewnie jeszcze będą, chociaż ogłoszenia zmienią wkrótce lokalizację, podobnie jak i.....Ares ;).

Jutro o 10 rano, Ares jedzie do Hoteliku u Murki i będzie szukał swojego własnego domu w Polsce południowo - wschodniej. Nie miał powodzenia w województwie łódzkim, ani w mazowieckim, to może gdzie indziej się spodoba. Oby :)

Tak na serio, to w związku z osobistymi kłopotami, nie miałam, ani nie mam w realnym  terminie, możliwości aktywnego zajmowania się adopcją Aresa - odwiedzaniem w hoteliku, wożeniem na ew "okazanie" w przypadku zainteresowania nim - co tak wspaniale robi np Florentyna. Inaczej sobie planowałam, inaczej wyszło :(.

Dlatego szukałam  wsparcia w adopcji Aresa i poprosiłam o pomoc Murkę. I Ona się zgodziła - bardzo, bardzo dziękuję :) :) . Jutro rannym świtkiem, TZ Murki jedzie do Psiej Chaty (wielkie dzięki :)) po "mojego chłopaka" , a ten - zaczyna kolejny pomyślny okres swojego życia, prowadzący go do własnego domu. Bo o to przecież chodzi w tej sprawie, żeby pies znalazł swój dom i swoich Ludzi.

Dziękuję Panu Pawłowi i Pani Patrycji z hoteliku Psia Chata, za opiekę nad Aresem przez 5 miesięcy. Wiem, że był u Was szczęśliwy, że nabrał zaufania do ludzi, poznał wspaniałych psich kolegów i koleżanki, za to, że czuł się bezpiecznie i u siebie :).

Proszę wszystkie cioteczki ;) wspierające Aresa, o trzymanie kciuków za jego udaną podróż, szybką adaptację do nowego miejsca i.....jak zwykle, za znalezienie dla niego najlepszego domu i kochających ludzi :)

W rozliczeniach dopisuję opłatę za hotelikowanie Aresa we wrześniu w Psiej Chacie i za transport z Hoteliku Psia Chata do Hoteliku u Murki. Płatności dokonałam już dzisiaj, bo jutro po południu przychodzi do mnie Pan z firmy Orange i zakłada mi nowy modem internetowy  - strach się bać i nie wiadomo, czy nie zostanę odcięta od Świata, Dogo i......możliwości płacenia za pośrednictwem netu :).

Posted

Wiem, Mattilu, że tak będzie :). I że to kolejna szansa na dobry, własny dom dla chłopaka, bo jest tego wart - jak każdy pies :). Dawny Pan Aresa, nadal trwa w stanie bezpsowym i bardzo mnie to cieszy .

Posted

Powodzenia, Aresiątko! Nie martw się, u Murki też kolegów i koleżanek nie brakuje ;)

A skoro o płatnościach i wydatkach mowa - zapraszam na bazarek z piękną biżuterią z prawdziwych kamieni, podarowaną Aresowi przez Konfirm :)

http://www.dogomania.com/forum/topic/333505-bi%C5%BCuteria-z-prawdziwych-kamieni-i-nie-tylko-dla-aresa-do-18x-godz-21/

Ale udziergany przez Nutusię (dzięki :) ), bo konfirm taka zdolna, to niestety - nie jest  :(, ale może kiedyś się naumiem?

Posted

Ares dojechał szczęśliwie i Murka obiecała, że wrzuci jakieś jego zdjęcie na wątek i coś o nim napisze :) . Póki co, psiak  ucieszył się z wypuszczenia go z samochodu i węszy w nowym miejscu jak najęty. Kasia mówi, że na zdjęciach wygląda na większego, niż jest w rzeczywistości. Zostanie w najbliższym czasie zaszczepiony na wirusówki(nie był), oraz odrobaczony i zafiprexowany na kleszcze - profilaktycznie, bo nie ma wpisu w książeczce, kiedy to było ostatnio robione i czym. Uzgodniłyśmy, że wyróżnione na OLX na październik ogłoszenia Aresa, przerobię na Lublin, Rzeszów i Kielce z podaniem telefonu do Murki i aktualnego miejsca pobytu psa. No i że pomogą ( jak trzeba) w transporcie psa. To póki co - tyle  Jak widać, nowy internet - działa(tfu, tfu - nie zapeszyć ;)). Idę przerabiać ogłoszenia Aresa.

Posted

Na razie tylko trzy fotki, bo Ares zajęty jest głównie węszeniem :)

ba409767071c5d78gen.jpg

2ab19878bcd1dbb4gen.jpg

Ares jest psem bardzo pewnym siebie i mimo, że obcy teren to śmiało zapoznaje się z innymi psami

85a5db083005a5aagen.jpg

Mam nadzieję, że u nas będzie miał więcej szczęścia, choć nie ma na to reguły.

Jak się trochę zadomowi to porobimy mu fotki pod ogłoszenia.

Posted

Dziękuję za przyjęcie Aresa i za fotki i czekam na kolejne. Cały Ares :).

Co do szczęścia - w znalezieniu domu, w życiu i .......w innych sprawach - ani dla psów, ani dla ludzi - rzeczywiście nie ma reguł. Ale każda zmiana, pociąga za sobą kolejne zmiany. Może z tej obecnej, wyniknie dobry dom dla Aresa?

Póki co, przepisałam stare wyróżnione ogłoszenia na Lublin, Rzeszów, Kielce i Sandomierz, dając telefon do Was i trochę zmieniając tekst - jak coś nie tak, to jeszcze zmienię. Adres @ jest mój, ale to też chyba można zmienić? - nigdy nie zmieniałam, więc nie wiem.

Tu ogłoszenia po nowemu(wykasowałam stare "wejścia")

http://olx.pl/oferta/czeka-na-dom-CID103-IDbLarj.html

http://olx.pl/oferta/ares-szuka-domu-CID103-ID9Vdep.html

http://olx.pl/oferta/dwuletni-pies-szuka-domku-CID103-IDbD6Lj.html

http://olx.pl/oferta/radosny-energiczny-mlody-pies-szuka-domu-CID103-IDaoQjd.html