Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Ciocie kibicujące i bardzo dziękuję za obecność :)

Odiemu, oprócz zębów do remontu, nic nie dolega. Myślę, że powoli można zacząć go ogłaszać - co Ty na to, Jolu? Machnąć jakiś tekścik? ;)

Jeślibyś mogła, byłoby wspaniale...

Ja też spróbuję.

Super wieści, dzięki! :)

Podejrzewam, że może on wcale nie uciekał, a był po prostu wypuszczany, żeby sobie polatał i nie zanieczyszczał obejścia...

Zachowuje się jak na "pasterza" przystało - najlepiej się czuje, mając swoje stado na oku ;)

Dogaduje się ze wszystkimi? Nawet z Kokosem!?!?!?

A ja nadal twierdzę, że on nie może być starym psem! Zęby, jak wiadomo, nie są żadnym wyznacznikiem. Ja bym mu nie dała więcej niż 5-6 lat...

Odi mieszkał w nędznym parterowym domu z nędznym zabałaganionym i nędznie ogrodzonym terenem (bo nie ogrodem). Jak pani go wypuszczała, to był sam (pani chodzi jedynie po domu przy "balkoniku"). Musiał znaleźć jakąś dziurę, której nikt nie zabezpieczył i - radził sobie jak umiał. Jest to niezwykle towarzyski i pies i samotność zdecydowanie mu dokuczała.

Raczej nie chodziło o niezanieczyszczanie obejścia, bo i bez tego było ono w okropnym stanie.

To może w ogłoszeniu nie pisać 8 tylko mniej ?

Weterynarz, u której z nim byłam powiedziała, że może mieć 8-9 lat, ale ktoś inny może podać inny wiek.

Posted

To -----

78a5195e7747789e.jpg

jest cokół.

Czyli podstawa pomnika.

Dla Nutusi.

Żeby sobie postała w wolnym czasie.

Bo zasłużyła!

Zamiast sprzątać/gotować/piec na Święta, pojechała zawieźć Odiego do hoteliku.

Jeszcze raz bardzo pięknie dziękuję!!!

Posted

Ło matko - za życia na cokole?!?!? Wolne żarty!!!!!! Poza tym jak długo stać nie mogę, bo mnie noga boli!

W sekrecie napiszę, że zdecydowanie wolę jechać z psem do hoteliku niż sprzątać, a już w szczególności piec czy gotować ;)

mar.gajko - Odiś nie jest wykastrowany (jeszcze!) :)

Posted

DOSTOJNY

E tam! Psota mu z oczu wyziera. Wyobrażam sobie, że będzie dla kogoś fantastycznym towarzyszem. Trzymam kciuki za jak najszybsze znalezienie mu dobrych opiekunów, tacy co rozumieją, że pies to nie rzecz i też ma uczucia.

Posted

No dobra, ogłoszenia wstawione na:

olx (wyróżnione)

gumtree

morusek

doadopcji

e-zwierzak

cafeanimal

petworld

adopcjapsa

oddampsa

adopcje.org

W poniedziałek Odi będzie miał robione badanie krwi.

Niestety nie ma możliwości zrobienia w Skierniewicach ekg :(.

Co więcej weterynarze nie stosują tam narkozy wziewnej, a ja - znając przypadki, że pies się nie wybudził z tradycyjnej boję się jej stosowania bez wcześniejszego zbadania serca (Odiego czeka zabieg czyszczenia zębów i, być może, również usunięcia jakiegoś).

Muszę pomyśleć, co z tym fantem zrobić...

Posted

Tak, tak, "begerówki" w oczach ma! ;)

"begerówki".... hmmmmm....... jakoś inaczej to brzmiało.. to "coś"  w pani Beger w oczach ;)

a Odi.... ech - kolejny rudzielec skradł mi serce.... i kogoś mi przypomina....

wlazłam tu oczywiście po banerku Nutusi, rude ujrzałam.... to mi się "begerówki" zapaliły w oczach ;)

Posted

Ło matko - za życia na cokole?!?!? Wolne żarty!!!!!! Poza tym jak długo stać nie mogę, bo mnie noga boli!

No dobra ;) ----

777764a9b09e7f9c.jpg

Tak lepiej :)?

Dobilam i ja do grona fanek Odiego. Na razie tylko zapisuje watek

Miło nam :)!

Posted

Uprzejmie donoszę, że są pierwsze zapytania o Odiego :).

Pilna sprawa - czy może wiecie kto z dogomanii jest wolontariuszem schroniska na Paluchu?

To rewelacja!
Zaraz pomyślałam o Wandzie - dziuniek z dogomanii
Posted

Śliczny Odi :). Oby mu się udało trafić do dobrego domku.

Też bym chciała :)!

To rewelacja!
Zaraz pomyślałam o Wandzie - dziuniek z dogomanii

Bardzo dziękuję!