Mazowszanka13 Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 To może w ogłoszeniu nie pisać 8 tylko mniej ? Quote
jola_li Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 Witam Ciocie kibicujące i bardzo dziękuję za obecność :) Odiemu, oprócz zębów do remontu, nic nie dolega. Myślę, że powoli można zacząć go ogłaszać - co Ty na to, Jolu? Machnąć jakiś tekścik? ;) Jeślibyś mogła, byłoby wspaniale... Ja też spróbuję. Super wieści, dzięki! :) Podejrzewam, że może on wcale nie uciekał, a był po prostu wypuszczany, żeby sobie polatał i nie zanieczyszczał obejścia... Zachowuje się jak na "pasterza" przystało - najlepiej się czuje, mając swoje stado na oku ;) Dogaduje się ze wszystkimi? Nawet z Kokosem!?!?!? A ja nadal twierdzę, że on nie może być starym psem! Zęby, jak wiadomo, nie są żadnym wyznacznikiem. Ja bym mu nie dała więcej niż 5-6 lat... Odi mieszkał w nędznym parterowym domu z nędznym zabałaganionym i nędznie ogrodzonym terenem (bo nie ogrodem). Jak pani go wypuszczała, to był sam (pani chodzi jedynie po domu przy "balkoniku"). Musiał znaleźć jakąś dziurę, której nikt nie zabezpieczył i - radził sobie jak umiał. Jest to niezwykle towarzyski i pies i samotność zdecydowanie mu dokuczała. Raczej nie chodziło o niezanieczyszczanie obejścia, bo i bez tego było ono w okropnym stanie. To może w ogłoszeniu nie pisać 8 tylko mniej ? Weterynarz, u której z nim byłam powiedziała, że może mieć 8-9 lat, ale ktoś inny może podać inny wiek. Quote
Nutusia Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 Szkoda, żeby mu źle oceniony wiek wpisany w książeczce utrudniał drogę do domu. Da się temu z pewnością zaradzić. Jutro pomyślę nad tekstem. Quote
DoPi Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 zaglądam do Odiego , fajna psina, sie poobserwuje :) Quote
jola_li Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 To ----- jest cokół. Czyli podstawa pomnika. Dla Nutusi. Żeby sobie postała w wolnym czasie. Bo zasłużyła! Zamiast sprzątać/gotować/piec na Święta, pojechała zawieźć Odiego do hoteliku. Jeszcze raz bardzo pięknie dziękuję!!! Quote
Nutusia Posted April 9, 2015 Author Posted April 9, 2015 Ło matko - za życia na cokole?!?!? Wolne żarty!!!!!! Poza tym jak długo stać nie mogę, bo mnie noga boli! W sekrecie napiszę, że zdecydowanie wolę jechać z psem do hoteliku niż sprzątać, a już w szczególności piec czy gotować ;) mar.gajko - Odiś nie jest wykastrowany (jeszcze!) :) Quote
Nutusia Posted April 9, 2015 Author Posted April 9, 2015 Test do ogłoszeń wstawiłam w 3 poście :) Quote
jola_li Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Nutusiu, ogromne dzięki - od jutra zaczynam ogłaszać :)! Quote
jola_li Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Prosiłam o zrobienie badań krwi i ekg, więc myślę, że za jakiś czas będziemy wiedzieć :). Quote
irenas Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 DOSTOJNY E tam! Psota mu z oczu wyziera. Wyobrażam sobie, że będzie dla kogoś fantastycznym towarzyszem. Trzymam kciuki za jak najszybsze znalezienie mu dobrych opiekunów, tacy co rozumieją, że pies to nie rzecz i też ma uczucia. Quote
Nutusia Posted April 10, 2015 Author Posted April 10, 2015 Tak, tak, "begerówki" w oczach ma! ;) Quote
jola_li Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 No dobra, ogłoszenia wstawione na: olx (wyróżnione) gumtree morusek doadopcji e-zwierzak cafeanimal petworld adopcjapsa oddampsa adopcje.org W poniedziałek Odi będzie miał robione badanie krwi. Niestety nie ma możliwości zrobienia w Skierniewicach ekg :(. Co więcej weterynarze nie stosują tam narkozy wziewnej, a ja - znając przypadki, że pies się nie wybudził z tradycyjnej boję się jej stosowania bez wcześniejszego zbadania serca (Odiego czeka zabieg czyszczenia zębów i, być może, również usunięcia jakiegoś). Muszę pomyśleć, co z tym fantem zrobić... Quote
mari23 Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 Tak, tak, "begerówki" w oczach ma! ;) "begerówki".... hmmmmm....... jakoś inaczej to brzmiało.. to "coś" w pani Beger w oczach ;) a Odi.... ech - kolejny rudzielec skradł mi serce.... i kogoś mi przypomina.... wlazłam tu oczywiście po banerku Nutusi, rude ujrzałam.... to mi się "begerówki" zapaliły w oczach ;) Quote
Mattilu Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Dobilam i ja do grona fanek Odiego. Na razie tylko zapisuje watek Quote
jola_li Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Ło matko - za życia na cokole?!?!? Wolne żarty!!!!!! Poza tym jak długo stać nie mogę, bo mnie noga boli! No dobra ;) ---- Tak lepiej :)? Dobilam i ja do grona fanek Odiego. Na razie tylko zapisuje watek Miło nam :)! Quote
jola_li Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Uprzejmie donoszę, że są pierwsze zapytania o Odiego :). Pilna sprawa - czy może wiecie kto z dogomanii jest wolontariuszem schroniska na Paluchu? Quote
EVA2406 Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Śliczny Odi :). Oby mu się udało trafić do dobrego domku. Quote
malagos Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015   Uprzejmie donoszę, że są pierwsze zapytania o Odiego :).    Pilna sprawa - czy może wiecie kto z dogomanii jest wolontariuszem schroniska na Paluchu?  To rewelacja! Zaraz pomyślałam o Wandzie - dziuniek z dogomanii Quote
jola_li Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Śliczny Odi :). Oby mu się udało trafić do dobrego domku. Też bym chciała :)!    To rewelacja! Zaraz pomyślałam o Wandzie - dziuniek z dogomanii Bardzo dziękuję! Quote
Nutusia Posted April 13, 2015 Author Posted April 13, 2015 Odeusz, Ty się chłopaku już szykuj na duże zmiany ;) :) Quote
Recommended Posts