Ewa Marta Posted March 13, 2016 Author Posted March 13, 2016 Dziękujemy Wam za obecność i życzliwość:) 3 x pół bagażnika zajmują ich posłanka. Cztery psy wbtej chwili zajmują cały tył odnprzednich siedzeń:) Quote
Sarunia-Niunia Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Semisiu Kochany "nasz".... My też Ciebie pozdrawiamy, i ściskamy, i przytulamy, i całuski ślemy na dobranoc - Skarbie Słodki - Śliczniusi jesteś!!!!! 1 Quote
anica Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 I ja również przybiegłam z serdecznościami, życząc dobrego tygodnia! 1 Quote
Ewa Marta Posted March 14, 2016 Author Posted March 14, 2016 Wczoraj późnym wieczorem Semik przechodząc przez pokój upadł. Ewidentnie poleciała mu do tyłu jedna łapka. Nie chcąc panikować postanowiliśy przyjrzeć sie mu przez najbliższe dni. Dzisiaj rano znowu tak się stało. Serca mamy w gardle i podjęłiśy decyzję, że jeśli sytuacja powtórzy sie jeszcze, jedziemy na prześwietlenie:( Poza tym Semik chodzi, merda ogonkiem, nie wykazuje oznak bólu, ma apetyt. Oby to byla chwilowa niedyspozycja... Quote
Sarunia-Niunia Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 2 godziny temu, Ewa Marta napisał: Wczoraj późnym wieczorem Semik przechodząc przez pokój upadł. Ewidentnie poleciała mu do tyłu jedna łapka. Nie chcąc panikować postanowiliśy przyjrzeć sie mu przez najbliższe dni. Dzisiaj rano znowu tak się stało. Serca mamy w gardle i podjęłiśy decyzję, że jeśli sytuacja powtórzy sie jeszcze, jedziemy na prześwietlenie:( Poza tym Semik chodzi, merda ogonkiem, nie wykazuje oznak bólu, ma apetyt. Oby to byla chwilowa niedyspozycja... O Jezusie.... Ewuniu.... zmartwiłam się bardzo, mam nadzieję, że nic złego te upadki nie zwiastują..... Seminiu Kochany "nasz" - nie martw nas, kocham Cię Piesku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
UlaFeta Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 23 godzin temu, Ewa Marta napisał: Semik pozdrawia kochane Ciocie:) cudny misiek:)cudny Quote
Ewa Marta Posted March 14, 2016 Author Posted March 14, 2016 Przyznam szczerze,. że i nas przestraszyły te upadki. Dzisiaj zwiększyliśmy dawkę leku przeciwbólowego (oczywiście zgodnie z zaleceniem dr Jagielskiego, który podał nam widełki podawania poszczególnych leków). Jest lepiej, ale Semik w ciągu dnia był smutny. Bardzo dużo się przytulaliśmy dzisiaj. Jacek zajmował się Rokusiem, ja spędziłam większość wieczoru na podłodze z Semikiem, a część z Peruszką na rękach. Maleńka wdrapała się dzisiaj na mnie i odebrała swoją porcję pieszczot: Quote
anica Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 głaski, przytulaski! i ciepłe myśli płyną do Was! Quote
Sarunia-Niunia Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Seminiu, Skarbuniu Kochaniutki - nie bądź takim smutaskiem.... Moje najcieplejsze myśli i Wielka Miłość nieustannie do Ciebie płyną!!!!!!!!!!!!! Kocham Cię Malutki!!!!!!!!!!!!! Trzymajcie się Ewuniu, pozdrawiam całą Waszą Rodzinkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ewa Marta Posted March 15, 2016 Author Posted March 15, 2016 Jestem przerażona, Semik ma strasznie wrażliwy cały kręgosłup:( Po powrocie do domu cały czas podstawia się i prosi o masowanie grzbietu. Zaraz umawiam RTG i jak szybko się da USG u dr Marcińskiego. Aż mnie zatyka z przerażenia, błagam myślcie o moim najdroższym skarbie pozytywnie i przesyłajcie dobrą energię. To bardzo kiepsko wygląda, bardzo:( Mam nadzieję, że uda się zrobić RTG dzisiaj. 1 Quote
Isabel Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Przestraszyłaś i nas :( Oby to była tylko jakaś chwilowa niedyspozycja! Quote
Ewa Marta Posted March 15, 2016 Author Posted March 15, 2016 Zrobiliśmy RTG klatki piersiowej i kręgosłupa, zwłaszcza dolnego odcinka. Opis będzie jutro - pojutrze, ale już dzisiaj wet powiedział, że przerzutów raczej nie ma. Wielka ulga.... 1 Quote
UlaFeta Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 5 minut temu, Ewa Marta napisał: Zrobiliśmy RTG klatki piersiowej i kręgosłupa, zwłaszcza dolnego odcinka. Opis będzie jutro - pojutrze, ale już dzisiaj wet powiedział, że przerzutów raczej nie ma. Wielka ulga.... No i gitara:)Po strachu.:) Quote
Sarunia-Niunia Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Godzinę temu, Ewa Marta napisał: Zrobiliśmy RTG klatki piersiowej i kręgosłupa, zwłaszcza dolnego odcinka. Opis będzie jutro - pojutrze, ale już dzisiaj wet powiedział, że przerzutów raczej nie ma. Wielka ulga.... Uffffffffffffff! Dzięki Panie Boże!!!!!!!!!!!!!!!! Kamień z serca..... Seminieczku - buuuziaki Skarbie w Najukochańszy Pysio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
EVA2406 Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Całe szczęście. Uff. Może Semika boli po tym jak się przewrócił. Quote
Gusiaczek Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 łapka na nosku - niezmiennie mnie to wzrusza :) Semiczku, Serce nasze, stracha napędziłeś, ale najważniejsze, że paskuda nie napaskudziła! Dobrego dnia Kochany :) Quote
anica Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Noo!... przecież każdy może mieć słabszy dzień! Quote
Ewa Marta Posted March 16, 2016 Author Posted March 16, 2016 Chciałam dzisiaj nagrać filmik dla weta, jak Semik się potyka, a moje Słońce na przekór moim strachom biegło sobie lekko z uśiechem na pyszczku:) Złapiemy mu jutro rano mocz do analizy, bo rano znalazłam na podłodze popuszczone 3 krople z domieszką krwi. Możliwe, że znowu zaczyna się stan zapalny, trzeba to natychmiast sprawdzić. Dzisiaj niestety Jacek nie wziął ze sobą naszej dyżurnej chocelki, którą mu łapiemy siuśki. Po wczorajszym przytulaniu, głaskaniu i wysłuchaniu jak bardzo go kochamy i jak bardzo jest potrzebny, Semik w dużo lepszym nastroju biegał na spacerze. Niestety jak tylko brałam aparat do ręki, psisko stawało i iść nie chciało. Zgram zaraz zdjęcia i zobaczę co z tego wyszło:) Mało spałam w nocy, bo cały czas nasłuchiwałam, czy Semuś przechodzi, czy się nie potknie. Powinnam być bardziej opanowana, a mnie po prostu kompletnie zatyka przerażenie, jak coś się z nim dzieje. Przy nim trzymam się ale jak na przykład leżę w łóżku, to wszystkie strachy do mnie przychodzą, a w gardle coś dławi i nie daje oddychać:( 1 Quote
Recommended Posts