Ewa Marta Posted December 20, 2015 Author Posted December 20, 2015 Napisałam o odpowiedzi Doktora tak bezpośrednio. On napisał to w delikatniejszy sposób, z dużym taktem. Nie mogę zacytować całej odpowiedzi, ale choć ten fragment: Zatem powrotu do zdrowia. Można życzyć sobie spotkania z Semem za rok, choć to oczywiście nazbyt chyba optymistyczne .. To naprawdę wspaniały lekarz, ale on musi sprowadzać nas do poziomu, w którym będziemy umieli podjąć najtrudniejszą decyzję. Przy każdej wizycie powtarza nam, że najważniejszy jest Semik i jego samopoczucie. Semiś dzisiaj ciut lepiej niż wczoraj, ale wydaje mi się, że bardziej mu się kręci w łepku. Odmówił zjedzenia pasztecików, ale zjadł 6 małych paróweczek z 93% szynki bez konserwantów. To jakieś 150 gram. Do tego po południu ze smakiem zjadł troszkę białego twarożku naturalnego. Byliśmy na rannym spacerze, na którym truchtał sobie ponad 40 minut. Południowy spacer był już krótszy, trwał 25 minut i zakończył się wsparciem Semika w marszu do samochodu. Teraz słonko śpi wycałowane, wytulone, wymasowane. Pojechaliśmy na Kabaty na spacer. To nowe miejsce i Semiś bardzo dobrze się tam czuje. Barsiczka i Peruszka też są szczęśliwe, że mają nowe zapachy. Robiłam zdjęcia i filmiki. Później wgram. 1 Quote
Margo3011 Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Zycze Semikowi wielu takich udanych niedzielnych spacerow i dobrego samopoczucia :) Ewo ja wiem,ze Semis ma wszystko to co najlepsze ale moze sprobowalabys dac mu rybe gotowana dla zmiany smaku. Juz o tym pisalam ale to tak z troski bo mysle o tym Twoim Rudzielcu :) Moze to by mu zasmakowalo. Calusa dla Semika wysylam i pozdrowienia dla Rodzinki :) 1 Quote
Ewa Marta Posted December 20, 2015 Author Posted December 20, 2015 Margo, ugotowałam mu rybkę w ubiegłym tygodniu. Odwrócił się ze wstrętem:( Kiedyś bardzo lubił jeść rybkę z warzywami. Teraz ma bardzo specyficzny smak:( Najważniejsze, że w ogóle chce jeść. Jak mu coś gotuję, to wlewam do małych słoiczków i próbuję podać po 1, 2 czy 3 dniach, ale to nie pomaga. Nie chce i już:( Wrzucam zdjęcia z dzisiaj mojego Szczęścia: Odpoczynek po porannym spacerze: Spacer południowy: Semik jest przyjacielem wszystkich: 3 Quote
Margo3011 Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Sliczny Semik,widac, ze zadowolony i towarzystwo ma super :) 2 Quote
Ewa Marta Posted December 20, 2015 Author Posted December 20, 2015 Mam kilka filmików. Nie umiem nie mówić do psiaków. Przepraszam za to gadanie non stop. https://youtu.be/z9gO03-WJJI Semiś coraz częściej "zawiesza się" Trzeba do niego kilka razy powiedzieć, podejść albo go zawołać: https://youtu.be/t4sfImn2W5Y https://youtu.be/3eZetLQnGmI 1 Quote
Isabel Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Śliczne filmiki :) Semiś tak dzielnie maszeruje, choć trochę zarzuca go na prawą stronę. A Twoje "gadanie", to nic innego jak miłość, która w słowach znajduje ujście :) 1 Quote
Poker Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Dzielny Semik i widać w nim dużą wolę życia. U ludzi gusty smakowe bardzo się zmieniają po chemii.Przypuszczalnie i jemu się zmieniły. Śpijcie dobrze. 1 Quote
Ewa Marta Posted December 20, 2015 Author Posted December 20, 2015 Sliczny Semik,widac, ze zadowolony i towarzystwo ma super :) Dziękujemy:) Śliczne filmiki :) Semiś tak dzielnie maszeruje, choć trochę zarzuca go na prawą stronę. A Twoje "gadanie", to nic innego jak miłość, która w słowach znajduje ujście :) On jest bardzo dzielny:) Dzielny Semik i widać w nim dużą wolę życia. U ludzi gusty smakowe bardzo się zmieniają po chemii.Przypuszczalnie i jemu się zmieniły. Śpijcie dobrze. To prawda Poker. Chemia bardzo zmienia smak. Ważne jednak, że zjada cokolwiek. Zrobiłam dzisiaj pierwszy w życiu zastrzyk Semikowi. Dotychczas mdlałam na myśl o ukłuciu kogoś, ale nie było Jacka, a lek trzeba było podać o konkretnej godzinie. Seminio wyczuł moje zdenerwowanie, odwrócil se i polizał mi rękę, po czy znowu nadstawił się do zastrzyku. Najkochańszy, najwspanialszy pies!!! Wierzę, że chciał mi pomóc! Quote
Mattilu Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Sliczny Semis, wzruszajacy. Moc ciepla przesylam. Quote
Poker Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 mądry,czuł ,że pańcia przeżywa i pomógł. Quote
EVA2406 Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Ewuś, podziwiam Cię. Ja nie mogę nauczyć się podawania zastrzyków. Już tyle razy wetka chciała mnie nauczyć, a ja cały czas mam stracha. Spokojnej nocy. Quote
Sarunia-Niunia Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Dobranoc Ewuniu, dobranoc Seminiu :) Quote
bou Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Dobranoc - Ewuniu,.Semiczku i pozostali...Spokojnej nocy. Quote
Gusiaczek Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Witam słonecznym rankiem, dobrego dnia życzę i zostawiam moc serdeczności Kochani :) Quote
Sarunia-Niunia Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 I ja witam i przesyłam promyczki słoneczka, żeby ogrzewały Seminia, Barsunię i Peruszkę caaały dzień :) Buziaki Kochani :) Quote
Ewa Marta Posted December 21, 2015 Author Posted December 21, 2015 Witajcie:) Ranek zaczęliśmy przyjemnym spacerkiem, na którym Semik co chwilę odwracał sie do mnie i prosil o paróweczkę. Po cichutku przemyciłam mu tez upieczone w nocy paszteciki z indyka. Początkowo nie chciał, ale w końcu zdecydowal się zjeść. Ogólnie jest lepiej:) 2 Quote
EVA2406 Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Ewuś, trzymajmy się tej wersji, że będzie tylko lepiej :) Quote
Ewa Marta Posted December 21, 2015 Author Posted December 21, 2015 Dzisiaj było bardzo fajnie:) Semik silniejszy i coraz częściej zagląda do kuchni na jedzonko. Niestety nadal woli parówki i paszteciki zamiast czegoś zdrowszego, ale dobre i to. Byliśmy na dłuższym wieczornym spacerku, na którym spotkał swoich przyjaciół. Był bardzo zadowolony:) 3 Quote
Sarunia-Niunia Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 "Moje" Kochane Semisiątko :) Nieważne, co Seminio je, ważne, że je - to najprawdziwsza i dobra prawda :) Bardzo się cieszę, że Niunio tak dobrze się trzyma!!! Dobrej nocki Wam życzę Kochani - do jutra :) Papatki :) Quote
Sarunia-Niunia Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 "Moje" Kochane Semisiątko :) Nieważne, co Seminio je, ważne, że je - to najprawdziwsza i dobra prawda :) Bardzo się cieszę, że Niunio tak dobrze się trzyma!!! Dobrej nocki Wam życzę Kochani - do jutra :) Papatki :) 1 Quote
Gusiaczek Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Dzień dobry, miłego, spokojnego dnia :) Quote
Ewa Marta Posted December 22, 2015 Author Posted December 22, 2015 Wczoraj w nocy siedziałam przy moim Słoneczku, masowałam cale cialko, co sprawiało mu wielką frajdę i mruczał zadowolony merdając co jakiś czas ogonkiem i myślałam. "Losie pozwól nam jeszcze cieszyć się sobą, byciem razem." Cudownie jest widzieć to pysio, który próbuje się uśmiechnąć, ale prawą stronę ma jednak nie do końca sprawną, więc wykrzywia ukochany pyszczek... Widzimy i czujemy, że jest mu dobrze i niech tak zostanie jak najdłużej. Przytulamy jak najwięcej, całujemy nochal, który Semiś ochoczo podstawia do całowania... Rano zjadł 100 gram parówek, po spacerku troszkę białego serka. Potem znowu 100 gram parówek i chciał jeszcze, ale Jacek bał się mu podać od razu więcej. Następny posiłek za godzinę. Może uda się namówić mojego Rudzielca na gotowanego kurczaka z ryżem. Quote
Sarunia-Niunia Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Semiczku Kochany - dobrego wieczoru z Ewunia i duuużo mizianek :) :* Quote
Sarunia-Niunia Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Semiczku, dobrego wieczoru z Ewunia; duuużo mizianek i buziaczków Kochany Skarbie !!! Quote
Recommended Posts