Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dlaczego nikt inny się nie czepia, tylko i wyłącnie TY, tylko przez Ciebie jest to całe zamieszanie!! Jak napisałam u Sary, ani ja ani danusia nie wzięła sobie pieniędzy ani Sary ani Tiffani do kieszeni, jeśli tego nie rozumiesz, to z tobą jest coś nie tak!! A może to Ty masz coś na sumieniu?? Bardzo Cię proszę, opuść już te dwa wątki. Znajdź sobie inny, bo - nie wiem, czy widziałeś, ale był jakiś czas temu bazarek, pieniądze były zbierane na SWOJEGO, PRYWATNEGO PSA, KTÓRY ZBIERA NA OPERACJĘ, ale to jest chyba w porządku, skoro nik nie zauwżył!?

Posted

Po pierwsze podwójna Kingo nie krzycz i nie bolduj tekstu. To jest bardzo w złym tonie.
Po drugie, skoro nie wyczytałaś wątpliwości innych, to nauka czytania tekstu ze zrozumieniem się przyda.

Posted

Po pierwsze podwójna Kingo nie krzycz i nie bolduj tekstu. To jest bardzo w złym tonie.

W zlym tonie jest to, że oskarżarz osoby o wyłudzanie, które tego nie zrobiły! Nie znasz nas, więc nie oceniaj! 

Posted

Podpiszę się pod tym, że Dogomania nie jest po to by wspierać schroniska, a tak się dzieje w przypadku Twoich bazarków. Poza tym bazarki nie są rozliczone jak należy. Tworzysz bazarki cegiełkowe na psy, które nie mają wątków (Sara chyba nie ma go do tej pory). Nikt nie oskarża o to, że pieniądze trafiają do czyjejś kieszeni. Po prostu brak kompletnie wiarygodnej informacji o celach, na które zebrane środki zostały wydane (skany faktur, rachunków za specjalistyczną karmę, leczenie i zabiegi weterynaryjne, itp.). Nie ma się co obrażać, tylko zrobić porządek na swoich wątkach i zwyczajnie je uwiarygodnić. Słowo pisane, w kwestiach finansowych nie jest dowodem, należy udokumentować wszystko.

• Upvote 2
Posted

Po drugie, skoro nie wyczytałaś wątpliwości innych, to nauka czytania tekstu ze zrozumieniem się przyda.

Twoje słownictwo pozostawia wiele do życzenia! ja Cię proszę o Ty swoje:)  

Posted

Ale się słodko zrobiło! Myślę, że sprawę mogą załagodzić tylko konkrety: zestawienie faktycznych wpłat na rzecz Tiffani z podsumowaniem, udostępnienie do wglądu skanów potwierdzeń poniesienia na Tiffani dodatkowych niezbędnych wydatków i podanie pozostałej kwoty do rozdysponowania. 

Można o to prosić? Przerzucanie się słowne nic nie wnosi do sprawy. 

• Upvote 2
Posted

Ale się słodko zrobiło! Myślę, że sprawę mogą załagodzić tylko konkrety: zestawienie faktycznych wpłat na rzecz Tiffani z podsumowaniem, udostępnienie do wglądu skanów potwierdzeń poniesienia na Tiffani dodatkowych niezbędnych wydatków i podanie pozostałej kwoty do rozdysponowania. 

Dokładnie tak

Posted

Skoro sunia znalazła już domek to wypadałoby zmienić tytuł wątku i przenieść go w inne miejsce i zlikwidować banerki z Tiffani jak jeszcze była chudziutka i wzbudzała litość. 

Posted

Podwójna Danusiu, zbierałaś na psa. Pies nic z tego nie miał.

To taj jakby zbierać na operację chorego dziecka, a pieniądze lądują na koncie szpitala i co? Nic.

Dla mnie to oszustwo. Żerowanie na ludzkich uczuciach i ładowanie kasy dla Schronu. GMINNEGO. Który z Ustawy ma zajmować się bezdomnymi zwierzętami. Który dostaje z Gminy na każdego psa. Który ma na etacie lekarza wet.

Jeżeli Ty uważasz to za uczciwe, to masz dziwną moralność. Bardzo dziwną.

niestety lekarza nie mamy na etacie! chyba nie doczytałaś :) ze względów ekonomicznych lekarz jest tylko kilka godz. w dwa dni! a wyposażenie gabinetu lekarskiego pozostawia wiele do życzenia!  Ja zaczynam wątpić w Twoją moralność! 

Posted

jasne! poproszę o to Panią Prezes:) 

Guest Olimpijka
Posted

Ja mam jedna prośbę, w związku z pismem Pani Prezes. Nie wiem, czy inni ja poprą, niech padają pomysły.

Pieniążki, które zostały po udokumentowaniu niech wrócą i zostaną przeznaczone na inne psy z Dogo, które ich bardzo potrzebują.

I prośba do dziewczyn - podajcie proszę kwotę jaka została przekazana schronisku, faktury za karmę i witaminy od nich (sądzę, że będzie tu problem), a resztę niech zwrócą, bądź przekażą innym psom, poza schroniskiem (moim zdaniem). W uzasadnieniu podałabym fakt, iż Dogomania również się rozlicza i musza udokumentować pomoc bezpośrednio na Tiff. Bo jesli tak nie było to tak naprawdę chyba powinni zwrócić całą kwotę?

Zrobił się syf, kolejny raz w jakiś sposób zawiodło mnie schronisko.

Posted

Akurat to ja wywołałam to "zamieszanie", a nie mar.gajko. Wiele osób opusciło ten wątek i stąd dyskusja między paroma osobami. Yolanovi napisała konkretnie.Ja na początku też napisałam konktretnie, co mi się nie podoba na tym wątku. Nikt z nas nie zarzuca podwójnym paniom,ze cokolwiek wzięły do własnej kieszeni! Skąd te wnioski???. A Wasze odpowiedzi, czyli danusiadanusia i kinga_kinga7 świadczą niestety o tym,że miałam rację. Właściwie nie oczekuję,że się przyznacie,że Tiffani była tylko "pretekstem" do zebrania większej kasy na schronisko. Pani Prezes jest przeciwniczką hotelików a Wy pisałyście na początku wątku Tiffani,że umieszczenie suni w hoteliku(dobrym oczywiscie) to sprawa finansowo nieosiagalna, nie macie co marzyć...Pani Prezes napisała pismo do dogomaniaków, aby sie wypowiedzieli w sprawie darowanych pieniędzy, które pozostały po suni. A ilu z darczyńców tu wchodzi na wątek? Kto ich odnajdzie, aby pytać o zdanie? Księgowa schronu udostępni Wam dane darczyńców? Będzie pisać listy? ....Oczywiście,że nie! To, co zostało na koncie schronu to zarobek na Tiffani! I przestańcie drogie podwójne dogomaniaczki obrażać mar.gajko. Nie znam mar,gajko i nie znam Was osobiście ale widzę co piszecie i jak robicie. Nam! Dogomaniakom.To nieuczciwe!

Guest Olimpijka
Posted

Akurat to ja wywołałam to "zamieszanie", a nie mar.gajko. Wiele osób opusciło ten wątek i stąd dyskusja między paroma osobami. Yolanovi napisała konkretnie.Ja na początku też napisałam konktretnie, co mi się nie podoba na tym wątku. Nikt z nas nie zarzuca podwójnym paniom,ze cokolwiek wzięły do własnej kieszeni! Skąd te wnioski???. A Wasze odpowiedzi, czyli danusiadanusia i kinga_kinga7 świadczą niestety o tym,że miałam rację. Właściwie nie oczekuję,że się przyznacie,że Tiffani była tylko "pretekstem" do zebrania większej kasy na schronisko. Pani Prezes jest przeciwniczką hotelików a Wy pisałyście na początku wątku Tiffani,że umieszczenie suni w hoteliku(dobrym oczywiscie) to sprawa finansowo nieosiagalna, nie macie co marzyć...Pani Prezes napisała pismo do dogomaniaków, aby sie wypowiedzieli w sprawie darowanych pieniędzy, które pozostały po suni. A ilu z darczyńców tu wchodzi na wątek? Kto ich odnajdzie, aby pytać o zdanie? Księgowa schronu udostępni Wam dane darczyńców? Będzie pisać listy? ....Oczywiście,że nie! To, co zostało na koncie schronu to zarobek na Tiffani! I przestańcie drogie podwójne dogomaniaczki obrażać mar.gajko. Nie znam mar,gajko i nie znam Was osobiście ale widzę co piszecie i jak robicie. Nam! Dogomaniakom.To nieuczciwe!

Jest rozliczenie na 1 stronie, można powysyłać PW i zapytać co z pozostałością pieniędzy.

Posted

nikt nikogo nie miał zamiaru obrażać, ale pytam uczciwie co zrobiłabyś gdyby Ci ktoś na watku zarzucił, że Jesteś oszustką ! 

Posted

nikt nikogo nie miał zamiaru obrażać, ale pytam uczciwie co zrobiłabyś gdyby Ci ktoś na watku zarzucił, że Jesteś oszustką ! 

Podwójna Danusiu, ale to co robicie, te bazarki i zbiórki na psy, a FAKTYCZNIE na utrzymanie schroniska - to JEST oszustwo.
Posted

Jestem jedna z darczyn. Myslalam, ze pies potrzebuje porzadnej diagnozy lekarskiej, lepszego jedzenia. Wyszlo, ze pies szybko zostal wydany ze schroniska w nieznane rece. Myslalam, ze jest pod ochrona dogomaniakow a zatem obowiazuje kontrola domku. Poszla psina (mam nadzieje) w lepsze warunki, niz byla. Z reszty pieniedzy bedzie trudno sie rozliczyc, bo przeciez wszedzie sa potrzebujace psy. Wiem, ze sa schroniska, gdzie ich zarzadzajacy staraja sie nie okradac zwierzat z tego, co dostaja od gminy. W przyszlosci bede omijac tego rodzaju akcje, schronisko musi sobie samo poradzic ze szczegolnymi przypadkami.

Posted

Ja nie byłam na wątku Tiffani i nigdy nie wchodzę w dyskusje mniej lub bardziej jałowe bo takie najczęściej na dogo są, ale szlag mnie trafia, jak czytam, że dziewczyny wyłudziły pieniądze na schronisko.Przypominam, ze w schronisku też są inne psy, koty, o ktore trzeba zadbać więc żaden grosz się na pewno nie zmarnuje i żeby nie było, nie jestem w żaden sposób powiązana z dziewczynami ani schroniskiem.Natomiast, wiele razy brałam udział w bazarkach na rzecz tego schronu i jak przypomnę sobie te budy na środku pola i psy na łańcuchach to aż dziw bierze jak wiele się od tego czasu zmieniło.Jak dla mnie jedyną ich winą jest to,że nie napisały, że reszta zostanie rozdysponowana na potrzeby schroniska i tyle, ale nikt nie jest nie omylny i jeszcze dodam na koniec...

Dziewczyny, została nas tutaj garstka ludzi i naprawdę robienie sobie koło d... w niczym nie pomoże a niedługo nie będzie miał kto pomagać... 

• Upvote 3
Posted

Danusiu 

sciskam kciuki ogromnie serdecznie 

za Tifunie za jej zycie nowe 

niechaj sie wszystko ulozy 

zdrowka spokoju 

serc prawdziwych wokol - zycze Danuniu

Posted

Ja też wspomogłam Tiffani groszem i proszę już nie o rozliczenie finansów, bo nie wierzę, że coś takiego uda się uzyskać, natomiast bardzo chciałabym zobaczyć jej zdjęcia z nowego domu i relację z wizyty poadopcyjnej. W tej chwili to mnie interesuje NAJBARDZIEJ i myślę, że jest nas tu więcej tym zainteresowanych.

• Upvote 2
Posted

Dziewczynki zróbcie wizytę PA w nowym domku ślicznej Tiffani :) fajnie by było utrzymywac kontakt z domkiem :) Tiffani już tyle przeszła że teraz mam nadzieję jej życie w końcu się odmieni i będzie szczęśliwym kanapowcem :) Czekamy na relację i zdjęcia :)

Posted

Dziewczynki zróbcie wizytę PA w nowym domku ślicznej Tiffani :) fajnie by było utrzymywac kontakt z domkiem :) Tiffani już tyle przeszła że teraz mam nadzieję jej życie w końcu się odmieni i będzie szczęśliwym kanapowcem :) Czekamy na relację i zdjęcia :)

Popieram i oczekuję tego samego.

Posted

I ja też poproszę o wizytę poadopcyjną - jeśli to możliwe niezapowiedzianą - i relację z nowego domu. Zdjęcia oczywiście, będziemy mogły zobaczyć jak Tiffany teraz mieszka, jak się zmieniła w porównaniu z tym jaką ją przywieziono do schroniska. Była szkielecikiem.

To dla mnie w tej chwili najważniejsze - w jakie warunki i w jakie ręce trafiła.

Posted

No własnie...dla dogomaniaków pies i jego los jest najważniejszy, a na tym wątku o losie Tiffani bardzo mało było wieści. Sam fakt, że tak bardzo mocno i często prosicie o info na temat Tiffani jest tego najlepszym dowodem. BorysBoxer, zwykła uczciwość wobec społeczności dogomaniackiej wymaga, aby sprawy formułować jasno: zbieramy na ten cel albo inny....