Bonsai Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 OMG. W poniedziałek zadzwonię zapytać czy na pewno dali dobrą książeczkę - już tak się zdarzało, że się pomylili. Co do pcheł - prawdę mówiąc, to loteria. Niektóre psy nie mają z tym w ogóle problemów ("mój" Logan nie był kąpany przez dwa tygodnie po wyjściu z przytuliska i nie było w ogóle problemu, poza tym, że śmierdział), a inne - jakaś masakra. Teoretycznie do obowiązków pracownika należy dezynfekowanie również z pcheł raz w miesiącu każdego boksu. W praktyce to widać, że tego nie robi. Co do weta - nie chcę stawiać bezpodstawnych oskarżeń, ale też nie jestem pewna co do jego sumienności w wykonywaniu obowiązków. Pozostaje mi Ciebie Lilu za to wszystko bardzo, bardzo przeprosić.... Quote
LILUtosi Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 OMG. W poniedziałek zadzwonię zapytać czy na pewno dali dobrą książeczkę - już tak się zdarzało, że się pomylili. Co do pcheł - prawdę mówiąc, to loteria. Niektóre psy nie mają z tym w ogóle problemów ("mój" Logan nie był kąpany przez dwa tygodnie po wyjściu z przytuliska i nie było w ogóle problemu, poza tym, że śmierdział), a inne - jakaś masakra. Teoretycznie do obowiązków pracownika należy dezynfekowanie również z pcheł raz w miesiącu każdego boksu. W praktyce to widać, że tego nie robi. Co do weta - nie chcę stawiać bezpodstawnych oskarżeń, ale też nie jestem pewna co do jego sumienności w wykonywaniu obowiązków. Pozostaje mi Ciebie Lilu za to wszystko bardzo, bardzo przeprosić.. Ja tam strasznie obrażalska nie jestem. Co do schroniskowych psów to miałam kiedyś książeczkę psa co wg wpisów ze schroniska był odrobaczany czasem co 3 dni, czasem co dwa tyg. przez cały rok. No jakoś trzeba te tabletki wyprowadzić ;-) Do tej pory nie miałam inwazji pcheł ani wszoł ale tylko dlatego że bardzo mocno tego przestrzegam. Niektórzy mogą odnosić wrażenie że sie czepiam ale mam wyobraźnie i znam konsekwencję. Na co mogę mieć wpływ to staram się mieć. Quote
LILUtosi Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 O matko, jak przeczytałam relację LILU to mnie już zaczęło swędzić. Z tym kiltixem do przytuliska wspaniały pomysł. Te pasiaki tam cierpią katusze przy takiej ilości pcheł. Dla Felusia trzeba chyba kupić obróżkę kiltixa. Tylko czy to ma być dla małych czy średnich psów, bo nawet nie wiem ile Feluś waży. A z tym szczepieniem to galimatias. LILU, a jak Feluś, czy on bardzo jest przerażony? Jak się zachowuje, jak wchodzisz do pomieszczenia? Chowa się, ucieka ? Da się go pogłaskać? Nawet nie siedzi w kontenerku tylko w rogu na podkładzie ale wczoraj podnosił wargę a dziś wymasowałam uszy. Nic nie zrobił ani siku ani kupy. Jak się go dotyka to się wzdryga. Za wcześnie żeby pisać co i jak ale jestem dobrej myśli. Quote
Sara2011 Posted March 20, 2015 Author Posted March 20, 2015 Podnosił wargę tzn. próbował się uśmiechnąć :) Quote
Poker Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Na razie jest skołowany sytuacją o czym świadczy brak sioo i koo. A czy je ?Ważne ,że nie dziabie.LILU pomalutku go obłaskawi. Quote
Poker Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 W ogóle nie jadł? To jak on przeżył tyle czasu? Quote
dorota1 Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Teraz dopiero dotarłam na wątek Felusia. Moja deklaracja z wątku Raksy oczywiście aktualna. Ja też mam nadzieję, że z Felusiem będzie coraz lepiej. A swoją drogą to imię świetnie do niego pasuje. Quote
Sara2011 Posted March 21, 2015 Author Posted March 21, 2015 Martwię się... LILU się nie odzywa (mam nadzieję, ze Feluś nie dziabnął LILU), Cioteczki też dzisiaj zaginęły, nawet Elisabeta nie zajrzała wczesnym rankiem :(. Quote
Elisabeta Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Martwię się... LILU się nie odzywa (mam nadzieję, ze Feluś nie dziabnął LILU), Cioteczki też dzisiaj zaginęły, nawet Elisabeta nie zajrzała wczesnym rankiem :(. Saro,wiem z pewnego źródła, że Elisabeta jutro wczesnym rankiem na pewno się tu odezwie. :ph34r: Byłam tu dziś z rana jak kazdego dnia, ale nic nie napisałam jakoś... ;) Feluś na kwarantannie... Trzeba poczekac, aż dołączy do stada Lilu. :) Quote
Bonsai Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Saro, wszyscy cieszą się pierwszym dniem wiosny. :DPoker, on jadł śladowe ilości. Zazwyczaj miał prawie pełną miseczkę. Quote
Sara2011 Posted March 21, 2015 Author Posted March 21, 2015 Saro, wszyscy cieszą się pierwszym dniem wiosny. :D Poker, on jadł śladowe ilości. Zazwyczaj miał prawie pełną miseczkę. U nas dzisiaj pogoda niezbyt ładna, nie zachęcająca do dłuższych spacerów. Za to wczoraj było pięknie. Quote
LILUtosi Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 A dobre wieści mam. Feluś zjadł pół miseczki karmy, jak na takie maleństwo to wcale nie tak mało. Po za tym drapanie przy uszku sprawia mu na bank przyjemność bo mrużył oczka wyciągając pyszczek. Bardziej boi się dotyku na boczkach ciałka i tam przy pierwszym dotyku się wzdryga. A nie ma mnie bo było pięknie a jak pięknie to szkoda dnia na komputer. Dopiero przy wieczornych spacerach strasznie się zachmurzyło i zaczęło wiać jak przed burzą. Nawet parę kropel spadło. Quote
Mela Jakimiuk Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Felusiek coraz śmielszy, oby tak dalej. Quote
Sara2011 Posted March 21, 2015 Author Posted March 21, 2015 Melduję się u Felusia. Witamy u Felusia :) Quote
Sara2011 Posted March 21, 2015 Author Posted March 21, 2015 Teraz dopiero dotarłam na wątek Felusia. Moja deklaracja z wątku Raksy oczywiście aktualna. Ja też mam nadzieję, że z Felusiem będzie coraz lepiej. A swoją drogą to imię świetnie do niego pasuje. Bardzo dziękujemy za deklarację dla Felusia , no i witamy na wątku :) Quote
Sara2011 Posted March 21, 2015 Author Posted March 21, 2015 Ja też melduję się u Felusia. Witamy serdecznie :). Żeby Feluś wiedział ile osób mu kibicuje :) Quote
Poker Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Dobre wieści.Chłopczyk wreszcie poczuł przyjazną rękę. I fajnie ,że je. Sprawdziłam rozliczenie i wygląda na to ,że jestem niegrzeczna , bo nie wpłaciłam. Na czyje konto wpłacić, Sary? Quote
Sara2011 Posted March 21, 2015 Author Posted March 21, 2015 Dobre wieści.Chłopczyk wreszcie poczuł przyjazną rękę. I fajnie ,że je. Sprawdziłam rozliczenie i wygląda na to ,że jestem niegrzeczna , bo nie wpłaciłam. Na czyje konto wpłacić, Sary? Tak, tak, ja zbieram na Felusia:-) Quote
Elisabeta Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Jestem w niedzielę, Felusiu. :) Z tego, co Lilu napisała, jesteś bardzo fajnym chłopaczkiem. ;) Quote
Recommended Posts