Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gonitwa napisał(a):
No tak w sumie racja- nie pomyślałam o tym wcześniej...

Biedna mała... Ona tam marnieje- rozchoruje się od tego jedzenia!

a nie da się w jakiś sposób ograniczyć jej dostępu do "korytka"?
Racja, to napewno stres... (zresztą ja czasem robię podobnie :oops: od kiedy rzuciłam palenie)

• Replies 965
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justine dzięki ze zmieniłaś tytuł,tym bardziej że nie jest wcale przesadzony,ona naprwdługo nie wytrzyma,ona jest w kompletnym odrętwieniu i to nie chodzi wcale o upały,kiedyś jeszcze podeszła do kraty,teraz juz w ogóle nie ,tak jak nasz Loluś:-( :-(

Posted

Amelka zarówno Michał jak i ja wiemy jakie z dalmatów są śmietnik. Psiakom trzeba ograniczać żarcie bo jedzą wszystkow każdych ilościach i szybko się z nich robią parówy. Mój po kastarcji też przytył ale moja twarda ręka szybko te tycie ograniczyła (czytać żarcie)

Posted

Dziewczyny ze Szczecine czy jesteście w stanie pomóc w wyciagnięciu Parówki ze schronu?
Moje pytanie jest na zapas po w dalszym ciągu szukamy tymczasu. Ale czy jest to możliwe?

Posted

<Napiszcie mi, jaki jest jej stosunek do innych psow? Sun i psiakow? Bo oprocz tego, ze odgania inne od miski, to sie nic innego nie moglam doczytac, sorry. Moze niedokladnie czytalam. napiszcie , jak najwiecej o niej. Przeczytac moge dopiero od przyszlej srody.

Posted

Bea,ja tez wiem jaki z dalmatów "śmietniczki"ale mówię,u nas w schronie bardziej są niedojedzone,jak przejedzone psiaki,Ona już grubiutka była jak tu trafiła(pewnie w domu tak dogadzali),a pieski co z nią są w boksie,to jej wręcz wyjadają,ona nie ma siły przebicia i dla niej zostają tylko resztki.....
Te obrazki jak u góry,że je pierwsza to rzadkość,z reguły je ostatnia....(tzn. przynajmniej mówię o dwóch sytuacjach,jakie ja widziałam)

Posted

Mix dalmatynka raczej nie jest konfliktowa wobec psow/suczek, w boksie ma chyba z 4 współlokatorów i jakoś sie dogadują. Z tym że jak mówila wetka, bywa zaborcza jesli chodzi o jedzenie.

Posted

[quote name='Inez']Mix dalmatynka raczej nie jest konfliktowa wobec psow/suczek, w boksie ma chyba z 4 współlokatorów i jakoś sie dogadują. Z tym że jak mówila wetka, bywa zaborcza jesli chodzi o jedzenie.

Bywa zaborcza o jedzenie sloneczko kochane ....walczy o miejsce w boksie...

Posted

Dalmaty są podatne na tzw natręctwa. Może jest coś takiego jak natręctwo jedzenia. Nie chcę się mądrzyć ale może to jest powód że Paróweczka broni jedzenia! Niech się wypowie ktoś mądrzejszy! Proszę! Bo ja cała głupia jestem :oops: .