doris_day Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Rano2001,jest szansa za miejsce dla jeszcze jednego psiaka? mamy straszny problem z transportem dla Luki... Super,ze nasza pulchniutka pieknosc trafi do domku :) Quote
justine. Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Dorotko ale to w przeciwna strone... ja juz z radosci musialam nadmiar pozytywnej energii spozytkowac na dluuugasnym biegajacym spacerze z moim foksem, teraz lezy zmeczony :) czy Ulaa moglaby jakos pomoc w transporcie albo ten domek tymczasowy? to jest wielka szansa!!! w koncu paroweczko!!! Quote
bea_m Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Reno2001 napisał(a):Mnie martwi tylko kondycja suni. Czy ona przy tej swojej tuszy nie ma przypadkiem problemów z serduszkiem. Podróż jest długa. Do tego nowe osoby i miejsca. Martwię się jak ona to zniesie? Samochód będzie klimatyzowany więc nawet jeśl temp. bedzie wysoka to nie będzie problemu. Tylko cała ta reszta. Ja jestem przewrażliwiona, bo swoją pierwsza sunię schroniskową straciłam po 5 tyg pobytu u mnie. Odeszła własnie na serce. A miał tylko 5 lat. Paróweczka tak czy inaczej w schronie padnie. Ale może mamy szanse? Trzeba spróbować. Quote
Diana S Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Sa szanse i beda...trzeba tak myslec prawda Hope? slicznotko...:loveu: Quote
Ulaa Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Do Częstochowy może będę mieć możliwość przyjechać po sunię - za zwrot kosztów paliwa (bo pożyczam auto od mamy - duże kombi, mieszczą się z tyłu 4 cielaki, więc byłoby jej wygodnie). Zależy kiedy to będzie i czy mamie nie będzie potrzebny wtedy samochód. Cudnie, normalnie sama prawie się popłakałam ze szczęścia kiedy Ewa (ewadr) odpisała "sunia może przyjechać nawet dziś" (to u Jej znajomych będzie tymczas). Ewa to prawdziwy skarb - żadnego psiaka nie zostawi bez pomocy :cool2: Quote
pati Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Hope - kochana nasza paroweczko wiedzialam, ze sie uda wierzylam zetym razem ludzie cie nie zawioda. wiekie dzieki kochani :loveu: jeee jeee jeeee Hope jedzie na tymczas :multi: :multi: Quote
bea_m Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 No jedzie , jedzie. Tylko jak to teraz zorganizować? Quote
justine. Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 ja w kazdy dzien postaram sie pozamieniac jak bedzie trzeba i wyciagnac sunie, pytanie jak maz Reno bedzie jechal, wyprawke kupimy, tylko zapakowac do auta musimy :) skoro maz reno jedzie w piatek a u nich moglaby sunia zostac na noc (moze tak?:) ) to moze ulaa dasz rade ja w sobote przyszla zabrac z czestochowy??? kurcze az sama nie wierze ;) szkoda ze nie widzicie tego filmiku gdzie jest Hope, wgralam go na kompa ale jest za dlugi i nie umiem na serwer wrzucic, taka radosna byla ze wyszla z boksow... i szczekala do mikrofonu tego wlochatego :) Quote
ewadr Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Wreszcie znalazłam ten watek.Domek czeka. Jest duzy z ogrodem, bardzo wesoły i bardzo profesjonalny.Czesto opiekują sie zwierzakami jak ludzie wyjezdzaja na wczasy, moje tez tam często zostaja i te stałe i tymczasowe. Paroweczce bedzie dobrze i bedzie miała dobra opiekę. Rownoczesnie juz rozgladamy sie za domkiem, żeby nie czekac jak juz troszke dojdzie do siebie. Quote
Gonitwa Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Biedaczkę może trochę odchudzą przy okazji... Quote
Diana S Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 ewadr napisał(a):Wreszcie znalazłam ten watek.Domek czeka. Jest duzy z ogrodem, bardzo wesoły i bardzo profesjonalny.Czesto opiekują sie zwierzakami jak ludzie wyjezdzaja na wczasy, moje tez tam często zostaja i te stałe i tymczasowe. Paroweczce bedzie dobrze i bedzie miała dobra opiekę. Rownoczesnie juz rozgladamy sie za domkiem, żeby nie czekac jak juz troszke dojdzie do siebie. Piekne wiesci....:loveu::loveu: Quote
bea_m Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Justine napisz może w tytule że szukamy transportu Szczecin - Katowice albo Kraków. Tak na wszelki wypadek gdyby Reno coś nie wyszło. Kurcze nie możemy zaprzepaścić takiej szansy. Pani Ewadr - bardzo dziękujemy za pomoc. :loveu: Quote
Reno2001 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Ja mam nadzieję, że wyjdzie, no ale delegacja to delegacja. Zawsze ten 1% niepewności zostaje. Tak czy siak będę próbowała to wszystko dopiąć. Słowo się rzekło i pomoge na pewno. Quote
amelka0 Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Wspaniale:):)A Ty Ewadr w jakim mieście mieszkasz? Quote
ewadr Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 W libiązu (małopolska) to koło Chrzanowa i Oświęcimia Quote
Reno2001 Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Dziewczyny, czy będziecie w stanie być dostępne w piątek z sunią o dowolnej godzinie, Tzn pomiedzy 11-15?? Po prostu raczej nie da się precyzynie określić godziny odbioru. TZ będzie w okolicach Szczecina od środy i jeszcze w piątek od rana ma spotkanie. Nie da się niestety ustalic konkretnej godz. odbioru. Prosze napiszcie, bo ważne!! Quote
justine. Posted August 26, 2007 Author Posted August 26, 2007 ja mam czas w piatek do 14!! sunia juz jest zarezerwowana! Quote
Reno2001 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Dziewczyny, troszke sie skomplikowało. TZ owszem jest na wybrzeżu, ale w piątek to on juz jest w okolicy Kartuz czyli bliżej Gdańska (no tak to jest z tymi delegacjami - to właśnie ten 1% niepewności, o którym wcześniej pisałam). Teraz pytanie do was: czy jesteście w stanie przewieźć sunię np. do Wałcza, Piły, Poznania obojętnie. TZ zobowiązał się, że zboczy z trasy. Niestety do samego Szczecina nie da rady dojechać - za daleko. PLISSSSS. Pokombinujcie, bo dalsza trasa pozostaje bez zmian, czyli sunia nocuje u mnie i w sobotę rano jedziemyz nią do Częstochowy. Wiem, że pociągi ze Szczecina do Poznania kursują dość często i jada ok 2,5h. Znajdźcie kogoś mobilnego i dysponującego czasem. Jest jeszcze troszkę czasu. Ten scenariusz juz nie legnie zmianie. Pozostanie dogranie godz. spotkania. TZ będzie wyjeżdżał z Kartuz chyba ok 10-11 (to juz będzie ustalał telefonicznie z osobą podwożącą sunię). Posprawdzajcie pociągi. Może ktoś ma samochód, by was podwieźć. Cała trasa jest długo i trudno będzie zorganizować idealny, bezpośredni tansport. Jest jednak szansa, że sunia dojedzie w weekend do domu. Niestety troszke wysiłku potrzeba. Quote
bea_m Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Kurcze jest już tak blisko. Tymczas jest. Transport z przesiadkami też jest. Dziewczyny zorganizujcie to jakoś. SZkoda tego zaprzepaścić. Quote
justine. Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 kurcze ja od 15 w piatek pracuje :( Quote
Reno2001 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Nie ma wsród Was studentek, które jeszcze maja wolne? A może ktoś będzie mógł wziąć wolne? Przesiadek chyba się nie uniknie na tej trasie. To kawał drogi. Poza tym taka trasa z noclegiem jest mniej męcząca dla psa. Juz dwa razy oganizowałam transport z okolic Rzeszowa do Szczecina i zawsze psiaki spały jedną noc u mnie. Jest jeszcze kilka dni na zorganzowanie czegoś. Pokombinujcie. Wałcz nie jest daleko. No bliżej nie da rady, bo przecież TZ jeszcze do Łodzi musi wrócić. A może zmienić tytuł wątku z prośbą o transport Szczecin - Wałcz lub Sczecin - Poznań ??? PILNEEEE. Quote
justine. Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 chyba da rade, a czy twoj TZ moglby wziac drugiego pieska tez, on jedzie do warszawy, i odebralby go nowy wlasciciel po drodze Quote
Reno2001 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 a dokładnie gdzie po drodze??? Jeśli odbiorą go w piątek to raczej nie będzie problemu. Jeśli jednak w sobotę to gorzej bo raz nie mem gdzie przenocować kolejnego psa a dwa rano chcemy ruszyć na Częstochowę. Quote
Recommended Posts