Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki za gratulacje. Lerka ponownie odwiedziła Warszawę. To pies wielkomiejski - schody, samochody, duży ruch uliczny - zupełnie jej niestraszne. Z Maxem, przywitała się miło, ale on nie ma niewyżytych instynktów rodzica - (w przeciwieństwie do Bliss) i spędzał ją ze swojego posłania i warczał, jak Lerka mu chciała zabrać ukochanego dinozaura. To wszystko, nie podobało się Bliss -ale i Max i Bliss, przyjaźnie na ten temat ze sobą dyskutowali, a malizna nie wtrącała się do dyskusji dorosłych.

Lerka została z ONkami sama na ponad 6 godzin  i.......żadna krew się nie polała i  nic nie zostało zniszczone(buty i kapcie zostały schowane ;) ). Poprawka - Lerka pogryzła patyk, czyli miecz Michałka, przyniesiony przez Niego z parku. Już na działce zauważyłam, że Lerka lubi gryźć na wióry patyki. Jak będzie na przyszłość zostawać w domu na dłużej - dostanie patyk do gryzienia i zabawy. Tak spędzała czas samotny(jako szczeniak), nasza pierwsza psica - ONka Bryza, bo kość zjadała (nawet taką największą) i potem były kłopoty ;)

Posted

Lerka szaleje na działce, przynosi zabawki, żeby jej rzucać, gryzie patyczki, gra szyszkami - lub piłką, kopie dziury, przełazi przez nie pod płotem, gania się z Bliss - jest w swoim żywiole.

Inka miała rację - diablątko ;) nam się trafiło. Przy niej , nudzić się nie sposób :D

Posted

Tak zwana słodka cholera z niej. Wnosi pewnie dużo radości i zajęcia do życia.

Dokładnie tak ;). Co ciekawe, "wyszło" to z niej po sterylizacji  ;) i zdjęciu kiecki :). Na początku, była grzeczniutka, cichutka, a teraz - rozrabiara. Ale - pełna wdzięku :).

Posted

Dokładnie tak ;). Co ciekawe, "wyszło" to z niej po sterylizacji  ;) i zdjęciu kiecki :). Na początku, była grzeczniutka, cichutka, a teraz - rozrabiara. Ale - pełna wdzięku :).

a to zaleta, bo nie każda z nas po zdjeciu kiecki jest pełna wdzięku   :P

Posted

A ja myślę, że Lerka to mała spryciara i wiedziała jak się 'ustawić' ;) tak jakby wiedziała, że teraz już może zacząć rozrabiać, bo Pani już jej nie odda. Słodka łobuziara z niej.

Posted

A ja myślę, że Lerka to mała spryciara i wiedziała jak się 'ustawić' ;) tak jakby wiedziała, że teraz już może zacząć rozrabiać, bo Pani już jej nie odda. Słodka łobuziara z niej.

Ja myślę podobnie.Malizna zrozumiała,że to już jest jej domek na zawsze i mozna przestać być super grzeczną,mozna troszeczkę rozrabiać,żeby nie było tak jednostajnie.

• 3 weeks later...
Posted

a to zaleta, bo nie każda z nas po zdjeciu kiecki jest pełna wdzięku   :P

hihiiii ...o matuniu 

no tak 

oj tak 

a  zagladam z serdecznosciami dla was0heart.gif0heart.gifzdrowenka spokojnosci i wspolnej  radosci 

• 2 weeks later...