konfirm31 Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 O, matko :(. Przez te zmiany na dogo, nawet nie wiedziałam o tym Poznaniu. Rudzik, to chyba ta królowa angielska na ciebie czeka(w pecha, nie wierzę). Quote
Marysia R. Posted February 13, 2016 Author Posted February 13, 2016 No to mała niespodzianka ;) Chwilę po tym jak wczoraj napisałam powyższy post zadzwonił telefon. Państwo mieszkający w Gdańsku, w mieszkaniu na drugim piętrze. Pani już na emeryturze, Pan jeszcze pracujący oraz starsza Pani - mama Pana (w domu zawsze ktoś jest). Od zawsze mieli psy, niedawno pożegnali swojego 13-letniego Kubusia (nowotwór) i nie mogą się odnaleźć w rzeczywistości bez psa. Znaleźli Rudzika w internecie i zakochali się od pierwszego wejrzenia ze względu na podobieństwo do zmarłego Kubusia. Byli wstępnie umówieni na wizytę pa w sprawie innego psa, z okolicy ale po telefonie do mnie Pani zdecydowała się na jej odwołanie bo Rudek bardzo mocno zapadł im wszystkim w serce. Pani bardzo ciepła, świadoma że pies może czasem coś narozrabiać (Kubuś nie był święty - zdarzyło mu się warczeć na wnuki Państwa i inne psy, szczekał na hałasy u sąsiadów). Dzieci i wnuki Państwa mieszkają daleko i przyjeżdżają w odwiedziny raczej rzadziej niż częściej, Pani nie przeraziło, że Rudek bywa dla dzieci niezbyt miły (ale wiadomo, że dzieci w odwiedzinach to zupełnie co innego niż dzieci 24/7). W okolicy park, Pani lubi spacerować i mieć wtedy psie towarzystwo. W razie wyjazdów pies jeździ wszędzie z Państwem. Ponieważ dom naprawdę mi się spodobał a nie mam nikogo zaufanego do wizyty w Gdańsku zdecydowałam pojechać z Rudzikiem i robić wizytę na miejscu (Państwo byli gotowi po niego przyjechać ale wolę nie rezygnować z wizyty). Jedziemy w poniedziałek, pociągiem - Państwo będą na nas czekali na dworcu. Wydaje mi się (i mam nadzieję, że wizyta tylko to potwierdzi), że to dobry dom, w którym Rudek zostanie pokochany takim jaki jest, ze wszystkimi swoimi wadami i zaletami. Bardzo Was proszę o kciuki i wsparcie na odległość bo nie ukrywam, że się denerwuję a i rozstanie z Rudzielcem będzie trudne. Oby wszystko się udało i moje odczucia przez telefon potwierdziły się w rzeczywistości. Quote
Poker Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 Cieszę się z pewną dozą nieśmiałości i trzymam kciuki za wyprawę życia Was obojga. Pamiętasz o kagańcu na wsiaki słuczaj i zaświadczeniu o szczepieniu przeciw wściekłości ? Quote
konfirm31 Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 Ja nie tylko trzymam kciuki, ale tealighta zapalę przed Hekate :). Ale mam takie przekonanie, że będzie OK. Rudasku kochany, miziam i głaszczę :). Maryś, wyrazy uznania i szacunku :) Quote
Marysia R. Posted February 13, 2016 Author Posted February 13, 2016 Dzięki, że jesteście z nami :) O kagańcu i szczepieniu pamiętam, bilet dla psa też już zakupiłam. Musi być dobrze! Quote
malagos Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 O kurka, ale wieści! Dzielne kochane dziewczyny! Dla mnie to byłaby niewyobrażalna wyprawa, a te, proszę - hop! i do Gdańska :) Quote
jola_li Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 Marysiu...... oby było tak, jak nam się marzy... OBY! Niech to będzie BARDZO DOBRY PONIEDZIAŁEK :)!!! Quote
AMIGA Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale superowe wieści. Może choć tutaj kankana zatańczymy. Ale ciiiiiiiiiiiiiiiii - dopiero za jakiś czas, jak sytuacja będzie pewna Quote
DoPi Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 Marysiu , miałam napisać, że Rudzik ma tak samo pod górkę jak Larcia. Teraz jednakowoż bardzo się cieszę i trzymam kciuki. Za Waszą podróż i pozytywną wizytę. :) Quote
malagos Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 16 minut temu, Mattilu napisał: Biedny Rudek :( Bo jedzie?... niech chłopak ma wreszcie Swój Dom, a my możemy do niego na wakacje nad morze jechać :) Quote
konfirm31 Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 Trzymam kciuki za bałtyckiego Rudzika :) Quote
jola_li Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Szczęśliwej drogi (w jedną stronę ;)), Rudziku! Quote
Mattilu Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 20 godzin temu, Mattilu napisał: Biedny Rudek :( Jak to pisałam, to w ogóle nie widziałam postu Marysi o domku z Gdańska!!! nie wiem czemu, ale wczoraj ostatnim postem jaki widziałam był post Marysi o tym, że Rudek nie ma szczęścia. A tu taka niespodzianka!!! Mam nadzieję, że wreszcie się odwróci Rudzikowe szczęście i że ten DOMEK będzie właściwy. Trzymam mocno kciuki i jestem bardzo wdzięczna Marysi za tę podróż i wizytę pa. Czekam na wieści. Quote
konfirm31 Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 No, to się wyjaśniło, co Mattilu miała na myśli :). Ja też czekam na wieści - nie całkiem cierpliwie ;). Quote
Poker Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 dużo nas czeka na tylko pozytywne wieści. Dzielna Marysia, młodość. Quote
Marysia R. Posted February 15, 2016 Author Posted February 15, 2016 Właśnie wróciłam i już dzielę się z Wami wieściami. Pozytywnymi :) Kochani, stało się - mój rudy niedźwiadek został Gdańszczaninem :) Będzie ukochanym "synusiem" i oczkiem w głowie p. Grażyny i p. Ryszarda, będzie chodził na spacery po plaży i nie tylko, sypiał w łóżku i posiadał całą baterię zabawek odziedziczoną po poprzednim psiaku. Pozwolicie, że obszerniejszą relację napiszę jutro bo dzisiaj już padam na twarz. A teraz tylko powyższe i kilka zdjęć: :) Quote
Mysza2 Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Super wieści, tak się cieszę bo z ukrycia bardzo kibicowałam Rudzikowi. Niech to będzie ten najlepszy z domków:) Quote
jola_li Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Doczekałam się :)! Lepiej będzie mi się spało ze świadomością, że Rudasek znalazł swoją (nadmorską) przystań :). Quote
konfirm31 Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 I ja się ogromnie cieszę :). Marysiu, jesteś naj, naj, naj :). Rudziku, makowiaku podbalkonowy - wreszcie masz swój najlepszy dom :) Quote
AMIGA Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Hurrraaaa, hurraaaaaa. Uwielbiam szczęśliwe zakończenia. Marysiu wielkie gratulacje. A Rudaskowi zazdraszczam tej plaży :) Quote
Recommended Posts