Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Aleb, klikerem może być szkolona każda rasa... Skoro działa na owczarki, pudle i goldeny, dlaczego nie na beagle? :cool3:
A co do wakacji, cóż, zapraszamy do siebie Goldenmanke na tydzień :cool3: A czy gdzies wyjedziemy to nie wiem, możliwe, że nad morze (z psem), alebo tam gdzie rok temu - na Siemiany, nad jezioro... Francja to tylko taki czerwcowy, bezpsowy ( :-( ) dodatek... A może i psowy, bo jest szansa, że koleżanka wróci stamtąd z Yorkiem :cool3:
A jutro wystawa :loveu: Co prawda, z psem w formie FATALNEJ (dwa tygodnie głodowania robi swoje - zapewniam - głodowania z JEGO wyboru, jedzenia miał pod nosem... - ale suka w cieczce, to wiecie...)... Tym razem na medalik nie-ma-szans.

Posted

ee tam...przynajmniej bedziecie mieli na wystawie rozrywke!

Gazus pomozesz mi szkolic klikerem jak sie zdecyduje? bo tak samemu w oparciu o to co sie czyta to troche trudno..dobrze by bylo jakby ktos skorygowal bledy ktorych na pewno bedzie masa..

Posted

Ciucci, oczywiście, zawsze mogę pomóc, chociaż w naszym przypadku - niestety - to chyab tylko pomoc wirtualna wchodzi w gre? :lol: Specjalistą od klikera nie jestem, ale mogłabyś wejść na stronę Pani Bożenki Surdykowskiej i do Niej napisać, jakbyś miała jakieś wątpliwości :lol: Wiem, że bardzo starannie szkoliła swoją najmłodszą sunię - Penelopkę, na kilker i fajnie to wychodziło :lol:

Posted

wiem wiem bo betty mi mowila...
na razie wiele info jest na samej stroce klikerowej i duzo mam podstaw w ksiazce mojej :) w razie czego bede pytac..ale jeszcze na pieska troche czasu mam

Posted

cuciola napisał(a):
Gazus a kto to pani Bozenka? :)

Pani Bożenka Surdykowska choduje collie i sheltie :lol: Wpisz w google.pl "Surdykowska" to tam znajdziesz adres jej stronki i maila. Radze napisać i się popytać :lol: To szalenie miła, oddana psom kobieta, która na hodowli zna się doskonale :lol:

Aha! No, muszę się pochwalić, że w Grudządzu (mimo wychudzenia pieska) dostaliśmy dosk i III/VII.

Posted

no to gratuluje sukcesu! :klacz:

a jak juz bedzie szczeniorek to wtedy zaczne sie pytac..bo szkolenie mi nawet dobrze szlo bo szkolilam sama (we Wloszech godzinna lekcja to 50v euro czyli jakies 200 zl :grab: )
uzywalam tylko smakolykow jako wynagrodzenie i tak szkolilam..a teraz miedzy wykonywana czynnosc a smaczek wprowadze klik i bedzie git :jumpie:
ale sie zrymowalo.. :)

Posted

no...powiesic sie mozna..
dlatego ja mimo ze aniolek byl moim pierwszym psem to najpierw przestudiowalam wszytkie forum a potem wzielam sie za ksiazki...
i niby bez dosiadczenia a wet sie mnie pytal czy ja jestem szkoleniowcem :megagrin: nie tam zeby sie chwalic czy cos ale albo mi sie trafil latwy typ :P albo umialam sie dogadac z nim ..bo sluchal swietnie..

w Szwajcarii to nawet panstwo robi darmowe szkolenia i co 2 pies ma PT za darmo skonczone i psie przedszkola tez sa za darmo

Posted

słuchajcie...Mam pytanko apropos wody i zblizającego się weekendu majowego :cool1:. Jedziemy na mazury(:multi:) - 4 miesięczna sucz...Pozwolić jej wejść do wody? Nie za mała jest na takie szaleństwa? Boje się, że zmarźnie...

Posted

nie zmarznie! moj anioek jak byl maly to w rzece jak mial 4 miesiace plywal...
tylko nic na sile zeby sie nie przestraszyla...podtrzymuj pod brzuszkiem na poczatku zeby czula twoja dlon

a to tatus mojego przyszlego szczeniaczka

piekny czy nie? :cool3:

Posted

Not o git :) dzięki za poradę...tak się zastanawiałam bo sucz już łakomym okiem na kałuże patrzy...więc jak będzie jezioro to pewnie sobie nie podaruje...
Z tatusia przystojniak :loveu: ....ciekawe jak mu poszło:eviltong: ale tego dowiemy się w maju;)

P.s. ponieważ jestesmy na offtopicu pozwolę sobie na wycieczkę osobistą - cuciola co znaczy Twój nick...bo pewnie coś znaczy po włoskiemu...:eviltong:

Posted

URIA napisał(a):
słuchajcie...Mam pytanko apropos wody i zblizającego się weekendu majowego :cool1:. Jedziemy na mazury(:multi:) - 4 miesięczna sucz...Pozwolić jej wejść do wody? Nie za mała jest na takie szaleństwa? Boje się, że zmarźnie...

Ja bym tam nie zbraniala :cool3:
Polo bardzo lubi wode i sam do niej wlazi jak ma okazje :loveu:

Tyle wody....

Woda zabrala moj patyczek.

Pies ratownik :loveu:

Posted

hmm... no my np. mieszkamy w Poznaniu i było dziś u nas ciepło i słonecznie przed południem - po południu się zachmurzyło ale nadal było cieplutko! nie ma to jak na zachodzie ;) :evil_lol:

Posted

URIA napisał(a):
Boże dziewczyny gdzie wy mieszkacie??? W Wawie dzis taki wygwizdów był, że w 2 swetrach maszerowałam na spacer po lesie...

Ja w jednym sweterku, ale za to cieplym :evil_lol:
Do wody nawet nie probowalam wchodzic :diabloti:
Chwile cudnie slonce swiecilo.

Posted

URIA napisał(a):

Z tatusia przystojniak :loveu: ....ciekawe jak mu poszło:eviltong: ale tego dowiemy się w maju;)

P.s. ponieważ jestesmy na offtopicu pozwolę sobie na wycieczkę osobistą - cuciola co znaczy Twój nick...bo pewnie coś znaczy po włoskiemu...:eviltong:

tatusiowi chyba dobrze poszlo bo sunia pieknie tyle i ciagle glodna!
a po wlosku cucciola to pieszczoszek! tak na mnie zawsze moj facet mowi! :p

ja pamietam ze pierwsza woda aniolka to bylo morze i sie raz wystraszyl bo przykryla go fala...ale i tak potem zaraz wparowa..nie ma sie co bac

Posted

Wiecie co ja mieszkam w Częstochowie i dzis w krotkim rekawku chodzilam bo bylo super cieplo:)Własie sie zastanawiam nad wyprawa nad jeziorko:)JAk narazie Ronie niewykazywal sklonnosci do plywania wchodzil do wody tylko do brzucha...Może on nielubi pływac;/

Posted

Uria, nie zmarźnie, nie zmarźnie :lol: Radze psiny do wody nie wnosić (tzn bez dotyku) a rzucać patyki, czy coś to wejdzie :lol: I NAJ WAŻNIEJSZE - gdzie jedziecie? My tez będziemy na majówkę na mazurach! Nad jez. Narie. No a pierwszego maja, w poniedziałek w Dobrym Mieście (20 minut od naszego domku :lol: ) bo jest wystawa. Może będziesz?

Ciuciola - Pies jest przepiękny :lol: Jak się nazywa?

A dzsiaj jest cieplutko (przynajmniej było o 5, jak byłam na spacerku :lol: )... Więc idziemy na szkolenie, później na grilla..EEhh, pieskowy dzień się zapowiada! :lol: