cuciola Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 a ja sie ostatnio zainteresowalam... :) i chce wyprobowac.. betty mi bedzie pomagac w razie czego Quote
aleb Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 No fajne to jest, ale jestem ciekawa czy pomogłoby to na np. Beagle :lol: Quote
Gazuś Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Aleb, klikerem może być szkolona każda rasa... Skoro działa na owczarki, pudle i goldeny, dlaczego nie na beagle? :cool3: A co do wakacji, cóż, zapraszamy do siebie Goldenmanke na tydzień :cool3: A czy gdzies wyjedziemy to nie wiem, możliwe, że nad morze (z psem), alebo tam gdzie rok temu - na Siemiany, nad jezioro... Francja to tylko taki czerwcowy, bezpsowy ( :-( ) dodatek... A może i psowy, bo jest szansa, że koleżanka wróci stamtąd z Yorkiem :cool3: A jutro wystawa :loveu: Co prawda, z psem w formie FATALNEJ (dwa tygodnie głodowania robi swoje - zapewniam - głodowania z JEGO wyboru, jedzenia miał pod nosem... - ale suka w cieczce, to wiecie...)... Tym razem na medalik nie-ma-szans. Quote
cuciola Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 ee tam...przynajmniej bedziecie mieli na wystawie rozrywke! Gazus pomozesz mi szkolic klikerem jak sie zdecyduje? bo tak samemu w oparciu o to co sie czyta to troche trudno..dobrze by bylo jakby ktos skorygowal bledy ktorych na pewno bedzie masa.. Quote
Gazuś Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Ciucci, oczywiście, zawsze mogę pomóc, chociaż w naszym przypadku - niestety - to chyab tylko pomoc wirtualna wchodzi w gre? :lol: Specjalistą od klikera nie jestem, ale mogłabyś wejść na stronę Pani Bożenki Surdykowskiej i do Niej napisać, jakbyś miała jakieś wątpliwości :lol: Wiem, że bardzo starannie szkoliła swoją najmłodszą sunię - Penelopkę, na kilker i fajnie to wychodziło :lol: Quote
M&M&O&I Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Odpowiem za Kasie ;) MAD MAX Pasada (Docent, Doc) jest z hodowli Pasada po m. IVEE Yavanna i o. Jaskar TARQUIN Quote
cuciola Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 wiem wiem bo betty mi mowila... na razie wiele info jest na samej stroce klikerowej i duzo mam podstaw w ksiazce mojej :) w razie czego bede pytac..ale jeszcze na pieska troche czasu mam Quote
Gazuś Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 cuciola napisał(a):Gazus a kto to pani Bozenka? :) Pani Bożenka Surdykowska choduje collie i sheltie :lol: Wpisz w google.pl "Surdykowska" to tam znajdziesz adres jej stronki i maila. Radze napisać i się popytać :lol: To szalenie miła, oddana psom kobieta, która na hodowli zna się doskonale :lol: Aha! No, muszę się pochwalić, że w Grudządzu (mimo wychudzenia pieska) dostaliśmy dosk i III/VII. Quote
cuciola Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 no to gratuluje sukcesu! :klacz: a jak juz bedzie szczeniorek to wtedy zaczne sie pytac..bo szkolenie mi nawet dobrze szlo bo szkolilam sama (we Wloszech godzinna lekcja to 50v euro czyli jakies 200 zl :grab: ) uzywalam tylko smakolykow jako wynagrodzenie i tak szkolilam..a teraz miedzy wykonywana czynnosc a smaczek wprowadze klik i bedzie git :jumpie: ale sie zrymowalo.. :) Quote
Gazuś Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Dziekujemy :lol: Wy macie szkolenie takie drogie? :crazyeye: Jeeej... Quote
cuciola Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 no...powiesic sie mozna.. dlatego ja mimo ze aniolek byl moim pierwszym psem to najpierw przestudiowalam wszytkie forum a potem wzielam sie za ksiazki... i niby bez dosiadczenia a wet sie mnie pytal czy ja jestem szkoleniowcem :megagrin: nie tam zeby sie chwalic czy cos ale albo mi sie trafil latwy typ :P albo umialam sie dogadac z nim ..bo sluchal swietnie.. w Szwajcarii to nawet panstwo robi darmowe szkolenia i co 2 pies ma PT za darmo skonczone i psie przedszkola tez sa za darmo Quote
Gazuś Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Ej, no, przeprowadzamy się do Szwajcarii....Kiedyś. Bardzo Kiedyś. :lol: Quote
URIA Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 słuchajcie...Mam pytanko apropos wody i zblizającego się weekendu majowego :cool1:. Jedziemy na mazury(:multi:) - 4 miesięczna sucz...Pozwolić jej wejść do wody? Nie za mała jest na takie szaleństwa? Boje się, że zmarźnie... Quote
cuciola Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 nie zmarznie! moj anioek jak byl maly to w rzece jak mial 4 miesiace plywal... tylko nic na sile zeby sie nie przestraszyla...podtrzymuj pod brzuszkiem na poczatku zeby czula twoja dlon a to tatus mojego przyszlego szczeniaczka piekny czy nie? :cool3: Quote
URIA Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Not o git :) dzięki za poradę...tak się zastanawiałam bo sucz już łakomym okiem na kałuże patrzy...więc jak będzie jezioro to pewnie sobie nie podaruje... Z tatusia przystojniak :loveu: ....ciekawe jak mu poszło:eviltong: ale tego dowiemy się w maju;) P.s. ponieważ jestesmy na offtopicu pozwolę sobie na wycieczkę osobistą - cuciola co znaczy Twój nick...bo pewnie coś znaczy po włoskiemu...:eviltong: Quote
aaliw Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 URIA napisał(a):słuchajcie...Mam pytanko apropos wody i zblizającego się weekendu majowego :cool1:. Jedziemy na mazury(:multi:) - 4 miesięczna sucz...Pozwolić jej wejść do wody? Nie za mała jest na takie szaleństwa? Boje się, że zmarźnie... Ja bym tam nie zbraniala :cool3: Polo bardzo lubi wode i sam do niej wlazi jak ma okazje :loveu: Tyle wody.... Woda zabrala moj patyczek. Pies ratownik :loveu: Quote
URIA Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Boże dziewczyny gdzie wy mieszkacie??? W Wawie dzis taki wygwizdów był, że w 2 swetrach maszerowałam na spacer po lesie... Quote
dyziolek Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 hmm... no my np. mieszkamy w Poznaniu i było dziś u nas ciepło i słonecznie przed południem - po południu się zachmurzyło ale nadal było cieplutko! nie ma to jak na zachodzie ;) :evil_lol: Quote
aaliw Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 URIA napisał(a):Boże dziewczyny gdzie wy mieszkacie??? W Wawie dzis taki wygwizdów był, że w 2 swetrach maszerowałam na spacer po lesie... Ja w jednym sweterku, ale za to cieplym :evil_lol: Do wody nawet nie probowalam wchodzic :diabloti: Chwile cudnie slonce swiecilo. Quote
cuciola Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 URIA napisał(a): Z tatusia przystojniak :loveu: ....ciekawe jak mu poszło:eviltong: ale tego dowiemy się w maju;) P.s. ponieważ jestesmy na offtopicu pozwolę sobie na wycieczkę osobistą - cuciola co znaczy Twój nick...bo pewnie coś znaczy po włoskiemu...:eviltong: tatusiowi chyba dobrze poszlo bo sunia pieknie tyle i ciagle glodna! a po wlosku cucciola to pieszczoszek! tak na mnie zawsze moj facet mowi! :p ja pamietam ze pierwsza woda aniolka to bylo morze i sie raz wystraszyl bo przykryla go fala...ale i tak potem zaraz wparowa..nie ma sie co bac Quote
KarolinkaAndRoni Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Wiecie co ja mieszkam w Częstochowie i dzis w krotkim rekawku chodzilam bo bylo super cieplo:)Własie sie zastanawiam nad wyprawa nad jeziorko:)JAk narazie Ronie niewykazywal sklonnosci do plywania wchodzil do wody tylko do brzucha...Może on nielubi pływac;/ Quote
Gazuś Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 Uria, nie zmarźnie, nie zmarźnie :lol: Radze psiny do wody nie wnosić (tzn bez dotyku) a rzucać patyki, czy coś to wejdzie :lol: I NAJ WAŻNIEJSZE - gdzie jedziecie? My tez będziemy na majówkę na mazurach! Nad jez. Narie. No a pierwszego maja, w poniedziałek w Dobrym Mieście (20 minut od naszego domku :lol: ) bo jest wystawa. Może będziesz? Ciuciola - Pies jest przepiękny :lol: Jak się nazywa? A dzsiaj jest cieplutko (przynajmniej było o 5, jak byłam na spacerku :lol: )... Więc idziemy na szkolenie, później na grilla..EEhh, pieskowy dzień się zapowiada! :lol: Quote
Recommended Posts