Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bezik szuka nowego hotelu. Mamy czas do końca miesiąca!!!!

A po Gabi...? :hmmmm:

Na zachód od Warszawy, w okolicach Łowicza jest hotelik u sylwiaso (teraz ma nick sylwiaso11) "W Lesie Brzozowym ".

http://wlesiebrzozowym.prv.pl/

Jest u niej Kruczek z tego wątku: http://www.dogomania.com/forum/topic/137232-kruczek-pracowa%C5%82-ca%C5%82e-%C5%BCycie-zamiast-emerytury-eksmisja-ju%C5%BC-w-hoteliku-szuka-ds/

Podpytaj mdk8, ona wie więcej.

Słyszałam, że Mokry Nosek pod Warszawą jest nienajlepszy. Jedna ze znanych mi dogomaniaczek zabrała stamtąd psa.

O Sylwiaso nic nie wiem.

Do Mokrego Noska nie można się za bardzo przyczepiać...

Jeśli masz na myśli Koffiego, to (o ile wiem) chodziło o to, że był w kojcu.

W Mokrym Nosku był Kajtun - źle nie miał, kochał właścicielkę hoteliku, ale - słabo z nim "pracowali".

Wydaje mi się, że opiekę psy mają tam dobrą (Dosia od piechci - w domu, Szarik od Awit, bezpenisowy Bast od luki itd.).

Gorzej z "walką" z psimi trudnościami (jak u Kajta)...

U sylwiaso są tylko kojce... Domowy to znam chyba tylko u Hop! w Łodzi. No i u Ronji, ale tam miejsca nie będzie na bank :(

O Hop! nie słyszałam za bardzo pozytywnych opinii (można zapytać Lidy, która ma raczej dobre zdanie)... o Ronji nic nie wiem...

Nic mi więcej do głowy nie przychodzi... :sad:

Posted

U Sylwiaso jest bardzo dobrze. Jest tam już kilka lat Kamień, jest i Antoś z Łowicza na którego płacę. Łowickie Ciotki tam często bywają to one by mogły powiedzieć coś z własnych obserwacji ale sądzę, zę do Lasku Brzozowego nie można się przyczepić... 

Posted

Rozmawiałam z Sylwiaso11, przyjmie Bezika.Będzie wewnątrz. Trzeba teraz ustalić z Astorath do kiedy Bezik może być u niej i dograć transport do Sylwiao. Koszt to 350zł z karmą.

Posted

Rozmawiałam z Sylwiaso11, przyjmie Bezika.Będzie wewnątrz. Trzeba teraz ustalić z Astorath do kiedy Bezik może być u niej i dograć transport do Sylwiao. Koszt to 350zł z karmą.

To dobrze.

a jak stoimy  z deklaracjami?

Dopisuje się do pytania.

Auraa, pozbieraj wszystko do kupy, co ktosie deklarowali - będzie jasność.

Posted

wpłaty dla Bezika

31.10 -kabaja   150zł

03.11-jaguska    50zł

10.11- Agat21    50zł

17.11-yucca     140zł za bazarek

Razem 390zł

w spadku po Gabi, dopóki nie będzie zwrotu za sterylkę  123,27 zł

razem- 513,27 zł

Wydatki- 12.11-za hotel i szczepienia 400zł

Stan na 23.11- 113zł 27gr

na koncie suń i Bezika jest     stan na 24.10-597zł

Trzeba opłacić październikowy hotel Bezika u Astaroth.

Tak więc Bezik na swoim koncie ma 113zł 27gr.

Sunia z guzem na koncie fundacji ma 200zł plus obiecane 100zł jeśli uda się jej zrobić operację. Razem 300zł.

Chciałabym ze wspólnej kasy wziąć dla niego 297 zł. Wtedy z 597 zł zostanie 200zł dla suni z guzem (w sumie 500). Cały czas mam nadzieję, ze uda się jej pomóc.

Posted

Nikt nie zajrzał do małego..................Potrzebna pomoc w przewiezieniu Bezika pod Łowicz. Może być to część transportu. Od Astaroth do Warszawy na Ursynów. Lub z Ursynowa pod Łowicz do Sylwiao. Krysia nie może na tak długo zostawić swoich psów, mają duże problemy zdrowotne.

Posted

...Wtedy z 597 zł zostanie 200zł dla suni z guzem (w sumie 500). Cały czas mam nadzieję, ze uda się jej pomóc.

Nadzieja to w tym przypadku za mało. Żeby jej pomóc, to trzeba ja uwolnić od tych typków.

Posted

szczepienia kosztowały-148zł., Krysia,która woziła na nie Bezika, postanowiła pokryć ich koszt. Tak więc na koncie psa będzie 100zł więcej.

Potrzebna pomoc w transporcie do nowego hotelu!

Posted

prawdopodobnie w niedzielę, kwestia ustalenia. Sylwiao po przeczytaniu wątku Bezika zaproponowała dla niego inny hotel pod Skierniewicami, gdzie jest mniej psów. Większy kontakt z człowiekiem i ciepło. Są to jej znajomi, których poleca.

https://www.facebook.com/pages/Hotel-Dla-Ps%C3%B3w-PSIA-Chata/366970286783917?sk=events

Już rozmawiałam z Panem i po zastanowieniu się mam dać odpowiedź. W razie czego, hotel u Sylwiao jest aktualny.

Posted

Mylę się, czy Bezik miał być u sylwiasko w domu, a tam w linku  1 zdjęcie samych kojców i to nie widać wnętrza boksów, a tylko same kraty w dodatku dach nie do końca wykonany.

10626487_371036206377325_863622126597727

Poza tym zdjęciem w wydarzeniu nie ma nic więcej. Ani jednego słowa, zero informacji. Wygląda na to, że od dnia otwarcie 7.X. nic tam się nie wydarzyło. Chyba nawet dachu nie dokończyli, bo gdyby dokończyli, to pewnie zdjęcie by wymienili.

Posted

Słuchajcie, w tym hoteliku jest Kruczek, pies z warszawskiego Ursynowa,pozostawiony na pustej budowie.
Na jego wątku jest napisane, żę dziewczyny z Ursynowa do niego wielokrotnie jeździły i na pewno wiedzą jak to wszystko wygląda.
http://www.dogomania.com/forum/topic/137232-kruczek-pracowa%C5%82-ca%C5%82e-%C5%BCycie-zamiast-emerytury-eksmisja-ju%C5%BC-w-hoteliku-szuka-ds/

Nie wiem jak się z nimi skontaktować, ale może mdk8 lub Ewa Marta wiedzą, bo one są najbardziej aktywne na tym wątku.

Spróbuj się auraa od nich czegoś dowiedzieć na PW, bo na wątku głupio mi pytać. I wtedy podejmiesz decyzję.

Posted

Słuchajcie, w tym hoteliku jest Kruczek, pies z warszawskiego Ursynowa,pozostawiony na pustej budowie.
Na jego wątku jest napisane, żę dziewczyny z Ursynowa do niego wielokrotnie jeździły i na pewno wiedzą jak to wszystko wygląda.
http://www.dogomania.com/forum/topic/137232-kruczek-pracowa%C5%82-ca%C5%82e-%C5%BCycie-zamiast-emerytury-eksmisja-ju%C5%BC-w-hoteliku-szuka-ds/

Nie wiem jak się z nimi skontaktować, ale może mdk8 lub Ewa Marta wiedzą, bo one są najbardziej aktywne na tym wątku.

Spróbuj się auraa od nich czegoś dowiedzieć na PW, bo na wątku głupio mi pytać. I wtedy podejmiesz decyzję.

Hotelik u sylwiasko jest sprawdzopny i jest ok. Są, a raczej były w nim 2 nasze podopieczne sunie i jest faktycznie bardzo ok.

Ja pisałam o innym hoteliku, który sylwiasko poleciła dla Bezika.

To jest link do eventu tego hoteliku na fb

https://www.facebook...83917?sk=events

A może tylko strona internetowa tego hoteliku jest w budowie, a sam hotelik  jest ok :)

Posted

Hotelik u sylwiasko jest sprawdzopny i jest ok. Są, a raczej były w nim 2 nasze podopieczne sunie i jest faktycznie bardzo ok.

Ja pisałam o innym hoteliku, który sylwiasko poleciła dla Bezika.

A to w porządku :)

Tak to jest jak się czyta bez zrozumienia.

Posted

A to w porządku :)

Tak to jest jak się czyta bez zrozumienia.

Albo, jak tak się pisze, że trudno rozebrać  :eviltong: :diabloti: