Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam dziś z mamą Pani Bezika. Psiak już szaleje w ogrodzie. Z kotem stan zawieszenia broni i chyba mozna powiedzieć, że wszystko jest ok. Poproszę o nowe zdjęcia wybieganego Bezika :)

Wkurza mnie to nowe dogo. Czy tak ma być juz przez cały czas? Niczego nie mogę znaleźć!!!:(

Posted

Jak Bezik już może szaleć w ogrodzie, to cudnie :) Wreszcie spożytkuje swój nadmiar energii ;)

Nowe dogo i wyszukiwanie wątków to czysta porażka, to prawda :(

Posted

Pani Bezika nie może sie zarejestrować na dogo:(

Z psem wszystko w najlepszym porządku. Bezik grzecznie chodzi na smyczy i  nauczył się, że jeśli chce wyjść musi grzecznie usiąść, zeby zapiąć mu smycz. Nie ma szczekania przed wyjściem i ciągnięcia na spacerze. Pani idzie pierwsza! Jeszcze tylko muszą dogadać się z kotem i będzie wszystko ok. Bardzo się cieszę  bo Bezik potrzebował domu, w którym będzie kochany, bezpieczny i będzie miał jasno wyznaczone zasady!

Posted

Wczoraj na wsi pojawił się kolejny bezdomniak. Zadzwoniła do mnie Marzena, ze mały czarny psiak cały dzień za nią chodził i bardzo płakał gdy go zostawiła. Miał obrożę ale nikt go wcześniej nie widział. Ręce opadają . Najgorsze jest to, że on został przy bardzo ruchliwej drodze na trasie Warszawa - Węgrów.

Posted

Bezik nie ma długu. Właśnie przelałam pieniążki za hotel. Wieczorem uzupełnię post z wpłatami.

Z drugim psiakiem wyszła straszna awantura. Marzena cały dzien chodziła po wsi pytając o właściciela psa. Nikt się nie znalazł ale miałyśmy nadzieję. że psiak ( czy suczka?) po prostu zrobił sobie wychodne z własnego podwórka albo jednak jest szukany.. Ponieważ musiała wracać do Warszawy a psa nie mogła ze sobą zabrać. Zostawiła psiakowi suchą karmę i poprosiła znajomych aby przez kilka dni pilotowali sprawę i informowali co się dzieje. Wczoraj zadzwoniła do niej sołtysowa z awanturą, ze Marzena porzuciła własnego psa na szkolnym przystanku. Żadnych wyjaśnień Marzeny nie chciała słuchać i wykrzyczała, że jeśli pies ugryzie jakieś dziecko to zawiadomi policję. Kiedy Marzena poinformowała ją, ze obowiązkiem sołtysa jest zabrać (  ufnego i łagodnego)  psa z przystanku i powiadomić  o tej sytuacji gminę , usłyszała, że pani brzydzi się psa i nigdzie nie będzie go zabierała. Marzena zadzwoniła do gminy i psiak i trafi do kojca. Oby nic złego do tego czasu mu się nie przytrafiło :(

Pani u której była Mila ze szczeniakami ma pójść poszukać psa i może jgo lub ją przetrzyma. Nie wiem co dalej robić?