dziuniek Posted October 26, 2014 Author Posted October 26, 2014 Zapraszamy na wydarzenie na fb: https://www.facebook.com/events/716690975085368/?notif_t=plan_user_joined. Ale i tu będziemy pisać, oczywiście. Psy (bo dołączył Maniek!) jutro będą w fundacji. Oba leżą, Tolek trochę się podnosi na przednie łapy, ale stan jego jest ciężki. Maniek też nie chodzi w ogóle, ma nowotwór, jest po jego operacji, ma już sporą odleżynę. Mówię Wam, prawie płakałam, jak przenosiliśmy je do samochodu. Mańka wiozłam na siedzeniu, z głową na kolanach, nie wiedział co to się dzieje, Tolek z tyłu, kręcił się w końcu ułożył i próbował zasnąć. Biedne, nieszczęsne, niczyje psy. Mam nadzieję, że jeszcze trochę zaznają dobrego, chociaż Maniek jest bardzo marny. Lekarz poszedł nam we wszystkim na rękę, bardzo nam pomógł. Cieszę się, że nic nie musiało być "chyłkiem, w tajemnicy". To ważne. Quote
mdk8 Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 trzymam kciuki za oba słoneczka i mam nadzieję ,że jeszcze troszkę będą się cieszyć życiem " na wolności" tak jak było z tymi psiakami : http://www.dogomania.com/forum/topic/110318-dziadziu%C5%9B-bregu%C5%9B-spaceruje-po-%C5%82%C4%85kach-za-tm-razem-z-baltisiem/?hl=brego Quote
Olena84 Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 Trzymam kciuki, ale ... 500zł za samo przebywanie psa w hotelu to masakrycznie drogo :look3: Quote
mdk8 Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 to są psy leżące , w cenie jest pobyt i karma + podstawowe zabiegi - info z fb https://www.facebook.com/events/716690975085368/?fref=ts Quote
elik Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 jestem u pięknego Tolka. To nie prawda,że nie nadaje się do bloku. Mój Artasek też jest z P...a i też jest duży a od prawie 3 lat świetnie się czuje w mieszkaniu. Oba psiaki są śliczne i Tolek i Twój Artasek :) Quote
mari23 Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 nie mogłam nie zajrzeć do staruszka, choć z finansami marnie u mnie ostatnio :( pomyslę, "pokombinuję".... chciałabym choć trochę pomóc biedakowi... wrócę tu jeszcze Quote
Usiata Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Jaki bieduś stareńki, poproszę o numer konta na pryw Quote
dorcia2 Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Zaglądam do Tolusia i Maniusia i deklaruję dla nich po 20 zł na m-c żeby chociaż ten ostatni okres życia był dla nich szczęśliwy :-( Quote
agat21 Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Jestem u Tolusia. Też pomyślałam o Kikou, ona ma same staruszki. Szkoda Tolusia zostawiać tam gdzie jest.. W razie czego postaram się też pomóc - czy to jakąś wpłatą czy bazarekiem. Trzymaj się "maleńki". Quote
dziuniek Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 Jaki bieduś stareńki, poproszę o numer konta na pryw Prosimy o wpłaty na konto Fundacji Bernardyn i potwierdzenie na mojego maila: [email protected]. Fundacja Bernardyn Bank PKO SA, nr konta: 18 1240 3288 1111 0010 2985 8304 SWIFT: PKOPPLPW paypal: [email protected] Tytuł: Tolek i Maniek Quote
dziuniek Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 Dziewczęta kochane, może porozsyłacie wątek (ten i wydarzenie na fb) do osób, które przyjmują zaproszenia? Np. od konkretnego numeru do numeru. Ja już nie daję rady: mam swoje psy, wczoraj znów z trzema w lecznicy, dziś dzień w schronisku, poza tym przecież praca zawodowa. Ale jeśli każdy wyśle np. 10 zaproszeń, to wątek się rozejdzie. Bardzo proszę! Quote
asiuniab Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 przelałam psiakom 40 zł oby cieszyli się jak najdłużej życiem; Quote
Usiata Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Ode mnie tez poszła kaska, 100 zł, potwierdzenie przelewu przesłałam na mejla Wandy; trzymam kciuki za staruszków Quote
iwna5702 Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Bardzo martwie się o Maniusia - dzisiejsze wiesci nie były najlepsze. Quote
Usiata Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Przekopiowane z fb Aktualizacja 29.10:Od poniedziałku psy przebywają w Kajetanowicach, w Fundacji Bernardyn. Mają bardzo dobrą opiekę, ogólną i lekarską. Będą wynoszone na słońce, podnoszone do samodzielnego załatwiania potrzeb, co w przypadku psów jest ważne-są to czyste zwierzęta i cierpią, gdy nie mogą tego robić same. Tolek podnosi się na przednie łapy, ale ogólnie ma zaniki mięśni i poważnie zmiany w kręgosłupie. Maniek oprócz takich zmian miał usunięty (jeszcze w schronisku) wysoce złośliwy nowotwór, być może ma już dalsze przerzuty. Rany pooperacyjne zostaną dobrze zaopatrzone. Jego stan jest bardzo ciężki, ale ten pies NADAL CZUJE, wie, że dzieje się z nim coś, czego nie rozumie. Chcemy dać im wszystko, co możliwe: zmniejszenie cierpienia, ludzką obecność, trochę doznań zewnętrznych. Chcemy, żeby przed śmiercią zapomniały o latach spędzonych w schronisku. Prosimy o wsparcie, nawet drobne kwoty pomogą im to zapewnić. Bardzo prosimy: rozsyłajcie wydarzenie! Maniek i Tolek same nie poproszą o wsparcie, NIE MÓWIĄ LUDZKIM GŁOSEM. ............................................................................................................ Wpłaty bezpośrednio na konto fundacji, koniecznie z dopiskiem ''TOLEK I MANIEK'' ! Prosimy również o wysyłanie potwierdzeń przelewów na maila : [email protected] BERNARDYN Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych Bank PKO SA, nr konta: 18 1240 3288 1111 0010 2985 8304 SWIFT: PKOPPLPW paypal: [email protected] Bardzo prosimy o wsparcie finansowe- deklaracje stałe i jednorazowe dla dwóch psów w wielkiej potrzebie. One nie mają czasu, liczy się każda godzina! Nie mają też szans na domy. Jeśli nie pomożemy DZIŚ, TERAZ, odejdą w szpitalnym, zimnym boksie, brudne, zaniedbane, samotne od lat. Nikt ich nie potrzyma za łapkę, nie pogłaszcze po głowie, dla nikogo nie będą wyjątkowe i jedyne. Jak od kilku lat, do ostatniej sekundy beznadziejnego życia będą niczyje. Możemy wspólnie sprawić, by nie umierały w schronisku, by te słabe łapki trzymały osoby z fundacji. By chociaż w ostatnich dniach, miesiącach? poczuły, że są dla kogoś ważne. Że ich merdnięcie ogonem jest dla kogoś radością. Fundacja Bernardyn zgodziła się przyjąć Tolka i Mańka mimo przepełnienia. Mają doświadczenie w tak ciężkich przypadkach i niejednego starego psa postawili na łapy. Psy są w tej chwili 'leżące'. Oba jeszcze niedawno chodziły na spacery, cieszyły się na widok człowieka, miały nadzieję. Niestety, pierwsze przymrozki sprawiły, że łapy odmówiły posłuszeństwa. Maniek dodatkowo ma nowotwór. Oba są w szpitalu. Za chwilę pojawią się odleżyny. Za chwilę umrą. Zakładam wydarzenie na prośbę wolontariuszek, który cały swój wolny czas poświęcają pomocy tym najstarszym i najbardziej potrzebującym. Ratunek dla Tolka i Mańka to aż 1000 zł miesięcznie. Potrzebujemy deklaracji stałych i jednorazowych, liczy się każda złotówka. Zapraszajcie i udostępniajcie! Dla Tolka i Mańka... Maniek - od 7! lat w schronisku:http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/000703009 Tolek:http://www.dogomania.com/forum/topic/143221-tolek-za-stary-za-wielki-za-brzydki-na-dom/#entry15826395 Wanda: 696 428 111 Quote
elficzkowa Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 przelałam 20 zł dla Tolka i Mańka na konto fundacji Quote
iwna5702 Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 przelałam psiakom 40 zł oby cieszyli się jak najdłużej życiem; Asiuniu - bardzo dziękujemy :) Quote
Recommended Posts