Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja wstawiłam już ponad 50 pozycji na bazarek ale nie dość, że muli mi komputer to jeszcze cos z dogo. Teraz zniknęła moja zawartość!

Posted

Widziałam dziś Kulinkę na żywo - cichutka, spokojna suczynka. Została zaszczepiona na wirusówki. Nie bardzo chciała się z nami pieścić, za to psy Mazowszanki bardzo towarzyskie :)

Posted

Chyba miała zły moment. Teraz jest bardziej żywa. Porobiłam parę zdjęć do ogłoszeń.

e7575bc43072ddbcgen.jpg

5e487e9bc00778b2gen.jpg

6d2dbe87cbd82559gen.jpg

Tu ze mną, aby pokazać wielkość.

8c9410d3463a9b8bgen.jpg

Z poprzedniej sesji, aby były wszystkie razem.

Kulka.jpg

Posted

Poradźcie, proszę, które do ogłoszeń dać. Ile trzeba ? Trzy, pięć ?

Auraa, jak będziesz miała chwilkę wolnego to napisz w pierwszym poście, gdzie szukać tych zdjęć.

Bo zaraz pognamy do przodu i potem trudno będzie się do nich przekopać.

I napisz od którego postu Kulka jest u mnie, bo to tez ułatwia poruszanie się po wątku. Post 720, str 36 http://www.dogomania.com/forum/topic/143212-ma%C5%82a-6kgsunia-po-dw%C3%B3ch-operacjach-powoli-dochodzi-do-zdrowia/page-37

I korekta wydatków:

-44 zł -wirusówki (zaokrągliłam z 43,20) będzie zdjęcie

-12 zł-2 tabletki aniprazolu (trzecią mam), aby zakończyć problem robali będzie zdjęcie

-25 zł 1 kg ACANY w sklepiku na wagę brak paragonu, kupował syn, zapomniał zabrać

-20,50 zł będzie Sabunol krople czerwcowo-lipcowe bedą zakupione w nastepnym tygodniu

minus 101,50 zł

+ zaległe 210 zł za dr Traczyka

W sumie minus 311,50 zł

Mój wcześniejszy post rozliczeniowy.

http://www.dogomania.com/forum/topic/143212-ma%C5%82a-6kgsunia-po-dw%C3%B3ch-operacjach-powoli-dochodzi-do-zdrowia/page-37

Tfu,tfu ! Nie przewiduję już żadnych wydatków. Chyba, że na karmę jak się u mnie zasiedzi.

Posted

Poradźcie, proszę, które do ogłoszeń dać. Ile trzeba ? Trzy, pięć ?

Auraa, jak będziesz miała chwilkę wolnego to napisz w pierwszym poście, gdzie szukać tych zdjęć.

Bo zaraz pognamy do przodu i potem trudno będzie się do nich przekopać.

I korekta wydatków:

-44 zł -wirusówki (zaokrągliłam z 43,20) 

-12 zł-2 tabletki aniprazolu (trzecią mam), aby zakończyć problem robali

-25 zł 1 kg ACANY w sklepiku na wagę

Tfu,tfu ! Nie przewiduję już żadnych wydatków. Chyba, że na karmę jak się u mnie zasiedzi.

Jest śliczna i na pewno się nie zasiedzi :)

Daj 8, bo im więcej zdjęć tym lepiej.  Niektóre portale ogłoszeniowe przyjmują tylko 2, 3 zdjęcia, a niektóre nawet 8.

Jeśli byś mogła, to przydałoby się zrobić  jeszcze jedno zdjęcie przy człowieku. To, które jest powyżej nie jest zbyt czyterne, a Jej wielkość jest dodatkowym walorem więc warto to wyraźnie pokazać, jak jest malutka :).

Posted

Rezerwuję na tekst do ogłoszeń, aby był bliżej zdjęć.

Na razie będę notować uwagi.

wiek ok.5-6 lat, wazy 6 kg, sięga do połowy łydki

maleńka sunia niewiele większa od kota, doskonała jako towarzyszka dla starszej osoby

ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie

chodząc bez smyczy trzyma się nogi

chodzi krok w krok za ukochanym człowiekiem

przybiega natychmiast na zawołanie

jest cicha, nie niszczy, nie załatwia się w domu

bezproblemowa, bezkonfliktowa w stosunkach z innymi psami, nie reaguje na koty

nie wymaga długich spacerów, dużo śpi

mile widziany nawet mały ogródek, za to brak schodów

mile widziana osoba spędzająca dużo czasu w domu, bo sunia lubi być blisko swojego człowieka,

ale zostawiona w domu nie wyje, nie piszczy, nie szczeka

Może jeszcze coś dodam

Posted

Dziękuję za wskazówki :)

Jest śliczna i na pewno się nie zasiedzi :)

Daj 8, bo im więcej zdjęć tym lepiej.  Niektóre portale ogłoszeniowe przyjmują tylko 2, 3 zdjęcia, a niektóre nawet 8.

Jeśli byś mogła, to przydałoby się zrobić  jeszcze jedno zdjęcie przy człowieku. To, które jest powyżej nie jest zbyt czyterne, a Jej wielkość jest dodatkowym walorem więc warto to wyraźnie pokazać, jak jest malutka :).

Tak, zdjęcie przy człowieku do poprawki. Problem w tym, że jak stoi przy mnie to strasznie się kręci.

Posted

ZAPRASZAM SERDECZNIE

na bazarek
PACHNIDEŁKA plus

czynny do 22 VI 2015 do godz. 22:00

przeznaczony w 50%

na KULCIĘ

:)

PACHNIDE%C5%81KAplus-baner.gif .

:cool1:

Posted

znowu dogo nie działa!!!

Błąd!*

Działa - nie działa - działa - nie działa - działa - nie działa - działa - nie działa - działa...

*)502 z resztą...

Posted

Trzymam kciuki za ogłoszenia :)

Błąd!*

Działa - nie działa - działa - nie działa - działa - nie działa - działa - nie działa - działa...

*)502 z resztą...

Zupełnie jak kierunkowskaz ;)

Ale strach pisać dłuższego posta i go nie zapisać przed wysłaniem :(

Posted

Jaki Kuliś zadowolony w trawce! :)

Żaby systemowo morduje nasza Kreska :( Krety zresztą też... A wczoraj na szczęście Sławek się pierwszy kładł spać i to on się natknął na przyniesioną w "darze" przez Helenę... martwą mysz!!!!!!

Posted

Ile Kuleczka może mieć w kłębie? Z tego co wyczytałam , to rokowania są dobre.. Mam chętną panią z Hamburga na maleńką sunię.Wizyta PA obstalowana przez Kocurka z dogo.Co Wy na to ?Podsyłać Kulcię tej pani ?

Posted

Ile Kuleczka może mieć w kłębie? Z tego co wyczytałam , to rokowania są dobre.. Mam chętną panią z Hamburga na maleńką sunię.Wizyta PA obstalowana przez Kocurka z dogo.Co Wy na to ?Podsyłać Kucię tej pani ?

Odpowiem wyłącznie za siebie - jestem zdecydowanie przeciwna!

Tak, jestem z góry uprzedzona, żadne argumenty do mnie nie trafią i nie zamierzam tego zmieniać.

Pani z Hamburga może niech uratuje jakąś psinkę z niemieckiego laboratorium... :(

Natomiast osobą decyzyjną ws. losów Kuleczki jest Auraa i do niej należy ostatnie słowo.

Posted

inka33 , przesadzasz. To jest Polka mieszkająca w Hamburgu.Będzie wizyta PA. Nie bo nie , jest dla mnie nieprzekonywujące.
7 lat temu wyadoptowałam Bellunię Polce w Niemczech, ma jak w raju. Cały czas jestem w kontakcie, dostaję zdjęcia mejlowo i papierowe.
Nie ,bo nie bez argumentów nie przemawia do mnie.
Ale nie mnie decydować ,ani Tobie o losach suni.

Posted

Ja generalnie nie jestem przeciwna adopcjom zagranicznym. Kiedyś wyadoptowałąm psa właśnie do Niemiec. Pani zmieniła miejsce zamieszkania, żeby pies miał więcej terenów do biegania, Oczywiście dom powinien być sprawdzony. Porozmawiam z Krysią co ona na tą możliwość.Za Kulką przemawia jej uroda i wielkość, przeszkodą w adopcji jest jej wiek i zdrowie. Zgłosili się do mnie ludzie, którym zaproponowałam Kulkę, jednak wolą młodszego psa. Ja też chciałabym, zeby Kulka była gdzieś w pobliżu najlepiej w dogomaniackim domu ale jeśli gdzieś dalej znajdzie swój raj na ziemi?......

Posted

Ja generalnie nie jestem przeciwna adopcjom zagranicznym. Kiedyś wyadoptowałąm psa właśnie do Niemiec. Pani zmieniła miejsce zamieszkania, żeby pies miał więcej terenów do biegania, Oczywiście dom powinien być sprawdzony. Porozmawiam z Krysią co ona na tą możliwość.

Cieszę się, że nie masz uprzedzeń na zasadzie nie bo nie.
Pisałam już ,że dom będzie sprawdzony przez Kocurek z dogo.Pani pochodzi spod Wrocławia,więc mam też szansę ją poznać.
Czy mogę w takim razie pokazać Kulkę tej pani? Nie mam pewności ,że zdecyduje się na nią. Biorąc pod uwagę ,że zadzwoniła do mnie z ogłoszenia Mimi, szansa jest duża.