Jump to content
Dogomania

Warto wierzyć w cuda! Po blisko 2 latach w DT, Imka znalazła super domek! W małym ciałku wielki strach...

Recommended Posts

Posted

Najpierw trzeba ogłoszenia puścić, a do tego potrzebne są zdjęcia... W tygodniu wracamy do domu po ciemku. A wczoraj? Wczoraj wszyscy się chcieli zmieścić w kadrze! ;)

Zachowanie Imki przeszło moje najśmielsze oczekiwania! Gdy weszłyśmy z Magdą do domu, cieszyła się jak wszystkie pozostałe psiaki (z wyjątkiem Gapci, która zachowawczo zerkała na obcego z kanapy). Weszłyśmy do kuchni, usiadłyśmy przy stole, Magda zwracała uwagę tylko na tych, którzy chcieli na sobie jej uwagę skupiać. Na Imkę nie patrzyła, nie próbowała jej dotykać czy głaskać. Po jakimś czasie, Imka zaczęła pochodzić do Magdy z własnej woli...

Gdy zasiedliśmy do obiadu, obserwowała gościa z... tarasu widokowego :D

2015-11-16%2010.50.14_zps74iu9vnr.jpg

A gdy się przenieśliśmy do salonu na kawę i deser...

Imka śmiało wskoczyła na kanapę obok Magdy, ale początkowo trudno się było "przebić" ;)

2015-11-16%2010.48.52_zps2pdxkhbb.jpg

2015-11-16%2010.48.12_zpsx5gs7v91.jpg

Najbardziej się pchała Czetka i oczywiście Lili!!! ;)

2015-11-16%2010.47.00_zpstqlqd0lh.jpg

2015-11-16%2010.45.08_zpspoheiqst.jpg

Posted

Może nie tyle "dalej", co oby się tak zachowała w stosunku do chętnego na adopcję ;)

Choć z drugiej strony psy są mądre - może ona wyczuła wtedy, że ta pani nie dla niej?...

Posted

Magda... Ona ma 3 koteczki - wszystkie znajdki, jedna ciężko i nieuleczalnie chora. Pracuje od 9 do 18. Z domu wychodzi przed 8, wraca najwcześniej o 19.15, mieszka sama. Tak więc jeśli o pieski chodzi, to musi przyjeżdżać do mnie ;)

Posted

to jeszcze niech ktoś uduchowiony mantrę dla wszystkich przygotuje i o oznaczonej godzinie razem będziemy "mantrować" (oczywiście kazda w swoim domu) :D

Posted

W ostatnich dniach Imka przechodzi samą siebie, jeśli chodzi o domaganie się mizianek! Ciekawa jestem czy tak będzie nadal, gdy konkurencja w postaci Czetusi zniknie ;)

Posted

myślę, że Wasze mizianie Imcia  traktuje już  jako coś w rodzaju zdrowotno-przyjemnościowego masażu :) i tak jej już zostanie, bo przecież razem z Czetką reszta stada nie wyjeżdża i zawsze któreś będzie się pchało na kolanka :D