Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

no właśnie ciągle nie :( nie umiemy się z panią Anią zgrać... a ja już bardzo chciałabym sfinalizować adopcję.

Za to Fifii złapałaś, więc Ci wybaczamy:):)

Posted

no fakt, FIFI ostatnio zagospodarowała mój czas, myśli i serducho... jak sobie przypomnę sobotni poranek to wciąż mi gula w gardle staje!

a co do Heruni, rozmawiałam dziś z Panią Anią bo uświadomiła mi, że nasza mała jest bez szczepienia na wściekliznę i odrobaczenia!!! brała antybiotyki a potem umknęło! w piątek to nadrobią.

no i jest prośba żeby, zanim przepiszemy DT na DS, pomóc w zabiegu usunięcia tych guzków. w piątek ma też być wstępnie znany koszt zabiegu. ustaliłam, że jeśli będzie kosmiczny to przekonsultujemy Herę jeszcze u mojego weta, który ma złote serce i "moje" dobermany traktuje bardzo poczciwie.

a macie jakieś doświadczenie z guzkami w listwach? jaki może być orientacyjnie koszt zabiegu?

Posted

HERA była u weterynarza. Czujna Pani Ania wyczaiła, że panna jest bez szczepienia na wściekliznę!!! Wcześniej nie można było szczepić z racji antybiotyku no i umknęło. Szczęśliwie wszystko naprawione. HERA ma też fachowo przycięte pazurki. Jest zważona (25kg), osłuchana (wszystko ok) i dostała tablety na robale, które trzeba za kilka dni zjeść a także tablety Stress Out żeby ciut spokojniej znieść sylwestrowe szaleństwo!

No i została nam sprawa guzków w listwach mlecznych - konieczny będzie zabieg żeby HERA już na stałe została HERĄ świętochłowiczanką Wstępnie koszt zabiegu został ustalony na ok. 300zł, będzie możliwy w pierwszej połowie stycznia. Pani wet chce usunąć trzy cycuchy, w których są guzki, nie całe listwy.

Zastanawiam się czy konsultować jeszcze u mojego doktora czy odpuścić, jak sądzicie?

Posted

Jeśli Madziu macie zaufanie do tego weta to myślę, że nie ma potrzeby ;)

300 zł to jak na wielkość Hery to chyba nie jest wygórowana cena :)

Wesołych i spokojnych Świąt Wam życzę :)

Posted

Kopiuję z FB

10882139_813276585385336_824096602429057

"Nie mamy powodów do radości przez te petardy. Od paru dni w mojej dzielnicy regularnie co pół godziny petarda odpalona a Hera wystraszona. Wczoraj wystrzeliła petarda obok nas bo jakiś gówniarz-bez mózg nie pomyślał i tragedie mamy w domku. Hera nie chce wychodzić na podwórko, tylko szybkie siusiu i ciągnie do domu jakby zaraz miała jej się stać wielka krzywda. Przeprowadziła się do pokoju syna i ciągle leży przykryta jej kocykiem. Od wczoraj podajemy out stress zjada bez problemu..... aż strach myśleć co będzie się działo w sylwestrową noc."

Współczuję Herowej Panci, mam podobnie z moją od dzisiaj :(

A co przeżywają te biedne psiaki, które nie są w domach, tylko w schronie albo w budzie.

Posted

Kopiuję z FB

10882139_813276585385336_824096602429057

"Nie mamy powodów do radości przez te petardy. Od paru dni w mojej dzielnicy regularnie co pół godziny petarda odpalona a Hera wystraszona. Wczoraj wystrzeliła petarda obok nas bo jakiś gówniarz-bez mózg nie pomyślał i tragedie mamy w domku. Hera nie chce wychodzić na podwórko, tylko szybkie siusiu i ciągnie do domu jakby zaraz miała jej się stać wielka krzywda. Przeprowadziła się do pokoju syna i ciągle leży przykryta jej kocykiem. Od wczoraj podajemy out stress zjada bez problemu..... aż strach myśleć co będzie się działo w sylwestrową noc."

Współczuję Herowej Panci, mam podobnie z moją od dzisiaj :(

A co przeżywają te biedne psiaki, które nie są w domach, tylko w schronie albo w budzie.

Biedne te psiaki, szczególnie te, które nie mają domu i kochanej osoby przy sobie :(

Kochani wszystkiego dobrego w Nowym Roku Wam życzę a tym, którzy będą spędzać ten czas na sali szampańskiej zabawy :)

Posted

Moje psy też przeżywają :(

Szczególnie Misia - od trzech dni na popołudniowe i wieczorne spacery nie wychodzi, tylko jest wynoszona.

W domu najbezpieczniej czuje się w łazience, przy zapalonej malej lampce.

I już od wielu lat wieczór i noc sylwestrową spędzam z psami w łazience właśnie.

Koc, poduszki, książka.

I przytulanie mocne w okolicach północy - inaczej jest wrzask, wycie i szczekanie :(

Korze życzę, żeby stress out pomógł choć troszkę.

• 2 weeks later...
Posted

Kopiuję z FB

31.12.2014

Uff najgorsze za nami nawet nie było tak źle. Hera wyprowadziła się do syna do pokoju okryta swoim kocykiem przeczekała spokojnie huki fajerwerków. A dziś miłe zaskoczenie, moja dama tj. by wiedziała, że już po wszystkim ochoczo wyszła na spacer i nie tylko szybkie siusiu i do domu. Niestety pada deszcz, temperatura minusowa i lodowisko wszędzie. Chcąc nie chcąc musiałyśmy wrócić do domu bo rozjeżdżałyśmy się jak dwie pokraki, Leonowi nie przeszkadzało lodowisko i z gracją niczym baletnica przemieszczał się z punktu A do punktu B

07.01.2015

Hera to idealna sunia, na spacerku bez smyczy- wystarczy gwizd i pociecha przy nodze, w domu kochana, zostaje w domku bez problemu tylko jej witanie trochę mnie przytłacza a dokładnie wbija w drzwi wyjściowe. Wychodzi na prostą już nie leży tylko w kącie, upomina się o pieszczoty i zabawę, nawet Leona próbuje zdominować! Moje małe-wielkie serducho. Cycuchy zmalały, wagi ubyło, ryż też już je same pozytywy a mnie męczy wciąż jedna myśl- dlaczego wcześniej nikt jej nie pokochał tak jak ja!!!!! PRZEZNACZENIE???

10351063_823121617734166_507089152672016

Posted

HERA jednak będzie miała zabieg u mojego weta bo okazało się że pani wet jest na L4 a doktor, który pracuje u niej w lecznicy nie podejmie się. Przyznam, że to mnie cieszy, będę spokojniejsza i naszą małą. W poniedziałek po południu jadą na konsultację, jutro muszę umówić, a zabieg to już sobie Pani Ania sama z doktorem ustali.

Paskudztwo na łapce się rozwaliło i ropieje więc raczej nic rakowatego, bardziej coś co ja z moją wetką nazywamy "plackiem dobermanowatym" ;) będzie maść antybakteryjna i powinno zniknąć. Tylko panna nie może lizać tak wściekle! W kołnierzu będzie chodzić.