Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
9 godzin temu, Poker napisał:

Wszystko na to wskazuje , że jest chętna pani z Wrocławia na Inkę.

Świetnie. Inka musi mieć koniecznie szelki guardy i obroże  ciasno zapięte do tego podwójna smycz, która musi być zapięta na obroży i szelkach. No i żadnej Flexi. Przepraszam za te rady, wiem, że to wszystko Panie wiedzą i dopilnują ale mam bzika na tym punkcie i umrę jak nie napisze :) Ona może się byle czego wystraszyć. 

Posted
1 godzinę temu, ewu napisał:

Świetnie. Inka musi mieć koniecznie szelki guardy i obroże  ciasno zapięte do tego podwójna smycz, która musi być zapięta na obroży i szelkach. No i żadnej Flexi. Przepraszam za te rady, wiem, że to wszystko Panie wiedzą i dopilnują ale mam bzika na tym punkcie i umrę jak nie napisze :) Ona może się byle czego wystraszyć. 

Ja też mam bzika na tym punkcie. Czy Inka dzisiaj jedzie do DT, a potem ewentualnie, tzn. jak wizyta wypadnie dobrze, do DS do Wrocławia? 

Posted

Ja też mam bzika. Czy Inka jest bardzo lękliwa? Czy coś wiadomo jak z czystością? Muszę chętnej wszystko powiedzieć przed jazdą na spotkanie.

Posted
8 godzin temu, ewu napisał:

Elu bez Ciebie w życiu nie ogarnę  finansów. Bardzo się cieszę, że to weźmiesz w swoje ręce. 

Jako księgowa z zawodu będę Was w tym nadzorować ;) ;)

Sory, mam głupawkę z radości, że Milo opuści schronisko :) Kocham Was, dziewczyny!!!

• Like 2
Posted
1 godzinę temu, mari23 napisał:

Jako księgowa z zawodu będę Was w tym nadzorować ;) ;)

Sory, mam głupawkę z radości, że Milo opuści schronisko :) Kocham Was, dziewczyny!!!

Mari,  na wątku  Kacperka napisałaś, że:

Cytat

Jeśli chodzi o zbieranie kasy - mogę udostępnić konto Stowarzyszenia Help Animals, którego księgowość prowadzę, mogłabym rozliczać i płacić przelewami, jedyny problem to konieczność brania faktur na wydatki.

więc jeśli Twoja propozycje jest aktualna, to w imieniu Basi, bardzo Cię proszę o prowadzenie finansów Milo.

Posted
14 minut temu, elik napisał:

Mari,  na wątku  Kacperka napisałaś, że:

więc jeśli Twoja propozycje jest aktualna, to w imieniu Basi, bardzo Cię proszę o prowadzenie finansów Milo.

Jasne, że tak :) wydawało mi się, że Basia zdecydowała się być skarbnikiem, ale skoro moja propozycja przyjęta - nie ma sprawy :)

Ależ ja się cieszę, że Milo opuści schronisko !!!

Posted
13 minut temu, mari23 napisał:

Jasne, że tak :) wydawało mi się, że Basia zdecydowała się być skarbnikiem, ale skoro moja propozycja przyjęta - nie ma sprawy :)

Basia z obowiązku prowadziłaby finanse, bo prowadzi je założyciel wątku, ja proponowałam pomoc, ale jeśli Ty wspaniale zaproponowałaś profesjonalne  prowadzenie finansów Milo w dodatku na koncie organizacji, to z wielką wdzięcznością obie przyjmujemy Twoja propozycję   659206410_buziaczki8.jpg.330b2e3650b2bee07e3b5516fd1ace98.jpg    384113764_kwiatki7.gif.1cca4ffbd33b943ff38b1ee5148597c7.gif

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Basia z obowiązku prowadziłaby finanse, bo prowadzi je założyciel wątku, ja proponowałam pomoc, ale jeśli Ty wspaniale zaproponowałaś profesjonalne  prowadzenie finansów Milo w dodatku na koncie organizacji, to z wielką wdzięcznością obie przyjmujemy Twoja propozycję   659206410_buziaczki8.jpg.330b2e3650b2bee07e3b5516fd1ace98.jpg    384113764_kwiatki7.gif.1cca4ffbd33b943ff38b1ee5148597c7.gif

po to organizację zakładałyśmy, żeby w razie potrzeby było konto :)

Na wątku Argo ( to dla niego między innymi trzeba było stowarzyszenie założyć) podawałam na bieżąco wpłaty i wydatki, a Marinka ( założycielka wątku) umieszczała je kolejno aktualizując  w poście rozliczeniowym.

Ale możemy taki post zrobić na początku wątku "mój" i będę mogła bezpośrednio aktualizować.

Posted

Dzień dobry, Próbowaliśmy dzwonić, ale niestety numer jest niedostępny. Chciałabym się dowiedzieć czy piesek jest jeszcze aktualny? Jeśli tak to jak reaguje na inne zwierzęta? Myślimy o jego adopcji i zastanawiamy się jak będzie się dogadywał ze świnkami morskimi. Jakie musielibyśmy spełnić warunki, żeby przejść pozytywnie adopcję? Mamy mieszkanie własnościowe 45 m2, chłopak póki co pracuje z domu w związku z czym piesek raczej rzadko zostawałby sam w domu (góra godzina czy dwie w trakcie zakupów/załatwiania jakiś spraw). Może się jednak zdarzyć, że kiedy wróci już do pracy to musiałby być sam około 8h. Z góry dziękuję za odpowiedź Martyna

Wiadomość z ogłoszenia Ludwika! 

Posted
39 minut temu, mari23 napisał:

po to organizację zakładałyśmy, żeby w razie potrzeby było konto :)

Na wątku Argo ( to dla niego między innymi trzeba było stowarzyszenie założyć) podawałam na bieżąco wpłaty i wydatki, a Marinka ( założycielka wątku) umieszczała je kolejno aktualizując  w poście rozliczeniowym.

Ale możemy taki post zrobić na początku wątku "mój" i będę mogła bezpośrednio aktualizować.

To świetnie  :)  Najlepiej byłoby, gdyby post rozliczeniowy był jako drugi lub trzeci post wątku.

Posted
25 minut temu, mari23 napisał:

Dzień dobry, Próbowaliśmy dzwonić, ale niestety numer jest niedostępny. Chciałabym się dowiedzieć czy piesek jest jeszcze aktualny? Jeśli tak to jak reaguje na inne zwierzęta? Myślimy o jego adopcji i zastanawiamy się jak będzie się dogadywał ze świnkami morskimi. Jakie musielibyśmy spełnić warunki, żeby przejść pozytywnie adopcję? Mamy mieszkanie własnościowe 45 m2, chłopak póki co pracuje z domu w związku z czym piesek raczej rzadko zostawałby sam w domu (góra godzina czy dwie w trakcie zakupów/załatwiania jakiś spraw). Może się jednak zdarzyć, że kiedy wróci już do pracy to musiałby być sam około 8h. Z góry dziękuję za odpowiedź Martyna

Wiadomość z ogłoszenia Ludwika! 

Oooo a z jakiej miejscowości jest ta odpowiedź?

• Like 1
Posted
Przed chwilą, mari23 napisał:

ogłoszenie było robione na Katowice, w treści jest napisane, że przebywa w schronisku w okolicach Tarnowskich Gór.

A telefon podany do Basi?

Posted
37 minut temu, mari23 napisał:

tak, właśnie rozmawiamy :)

Super  :) Może coś konkretnego z tego wyniknie, a do Krakowa mógłby pojechać inny,  łatwiej obsługowy psiaczek.

Posted
1 godzinę temu, mari23 napisał:

Ojej ja na skarbnika się nie nadaje. Bardzo się ciesze ze będziesz skarbnikiem. Ja w poniedziałek założę wątek. Z telefonu nie umiem. 

Posted
30 minut temu, elik napisał:

Super  :) Może coś konkretnego z tego wyniknie, a do Krakowa mógłby pojechać inny,  łatwiej obsługowy psiaczek.

czy ja coś pomyliłam? do Krakowa Milo jedzie.... ale mu jeszcze ogłoszenia nie usuwam, boję się zapeszyć, zakończę ogłoszenie, jak MIlo dojedzie do DT :)

a to Ludwika ogłoszenie:

https://www.olx.pl/oferta/ludwik-piekny-pies-i-wspanialy-przyjaciel-CID103-IDHsAgr.html

Posted
44 minuty temu, mari23 napisał:

czy ja coś pomyliłam? do Krakowa Milo jedzie.... ale mu jeszcze ogłoszenia nie usuwam, boję się zapeszyć, zakończę ogłoszenie, jak MIlo dojedzie do DT :)

a to Ludwika ogłoszenie:

https://www.olx.pl/oferta/ludwik-piekny-pies-i-wspanialy-przyjaciel-CID103-IDHsAgr.html

Nie, to nie Ty pomyliłaś, tylko ja  :)   Tak dużo mówiłyśmy o Milo,  że Twoją wiadomość odebrałam jako odpowiedź na ogłoszenie Milo, którego Ty nazwałaś, dla zmylenia przeciwnika :)  Ludwikiem.  Soreczki.

Chyba muszę zrobić sobie przerwę, bo moja głowizna słabo pracuje.

dobranoc3.jpg.6427faaef5c5870bd8bba3f91e761667.jpg

Posted
15 godzin temu, elik napisał:

Nie, to nie Ty pomyliłaś, tylko ja  :)   Tak dużo mówiłyśmy o Milo,  że Twoją wiadomość odebrałam jako odpowiedź na ogłoszenie Milo, którego Ty nazwałaś, dla zmylenia przeciwnika :)  Ludwikiem.  Soreczki.

Chyba muszę zrobić sobie przerwę, bo moja głowizna słabo pracuje.

dobranoc3.jpg.6427faaef5c5870bd8bba3f91e761667.jpg

https://www.olx.pl/oferta/latek-widzi-tylko-sercem-prosi-o-ratunek-CID103-IDHsInS.html

Milo jest u mnie Łatkiem :) A Ludwik to czarnulek podpalany :)

Posted
22 godziny temu, Poker napisał:

Po zasięgnięciu informacji o chętnej, nie zarekomenduję jej na DS dal Inki.

Czyli Inka szuka domku. Taka była radosna seria adopcji, ale wszystko, co dobre kiedyś się kończy :(

Posted
Dnia 12.12.2020 o 20:17, elik napisał:

To świetnie  :)  Najlepiej byłoby, gdyby post rozliczeniowy był jako drugi lub trzeci post wątku.

tak własnie zrobimy :) może trzeci, w pierwszym wieści, w drugim zdjęcia, w trzecim finanse :)

I natychmiast po założeniu wątku poproszę Skarpetę im. Talcott o pomoc, chłopak nie ma nic na początek, "wyprawka" potrzebna i diagnostyka podstawowa chociaż. Ostatnio miałam trzy psy niewidome z nowotworem jąder, do tego chora tarczyca - jakby te objawy były ze sobą powiązane. Dwa psiaki są u mnie, trzeci to Bezik u kikou.

29 minut temu, ewu napisał:

Poslalam ankiete Panstwu którzy pisali w sprawie Ludwika 

mam nadzieję, że piesio znajdzie fajny domek. Odpisując na ich wiadomość trochę im o świnkach delikatnie napisałam, że pies krzywdy nie zrobi, ale świnka i tak psa się będzie bała...jako że w mojej rodzinie już drugie pokolenie ( najpierw dzieci, teraz wnuczka)  ma świnki...pod moją opieką ;) ;) doświadczony hodowca ze mnie ;)