Anula Posted May 14, 2020 Posted May 14, 2020 5 godzin temu, elik napisał: A mi pod tym linkiem pojawia się coś takiego Widocznie link jest zrobiony z pozycji edytowania ogłoszenia i trzeba kliknąć w czarny prostokąt żeby zobaczyć ogłoszenie. Zdjęcia są wszystkie tylko pewnie i na OLX też są zmiany i nie widać wszystkich zdjęć od razu. Widać tylko zdjęcie główne a pod zdjęciem są strzałki do przesuwania zdjęć. Widać w nacie zapanowała moda na zmiany. Nie tylko u nas na dogo. Teraz powinien być prawidłowy link. https://www.olx.pl/oferta/iwo-cudny-mlody-maly-piesek-CID103-IDDhOJZ.html#2718637d07;promoted Quote
ewu Posted May 14, 2020 Author Posted May 14, 2020 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Jutro będę mieć odświeżane ogłoszenie (czyli pojawi się na pierwszej stronie), więc przerzucam ogłoszenie z Gliwic na Rybnik. https://www.olx.pl/oferta/malenkie-psie-cudo-do-pokochania-na-juz-mix-terier-i-jamnik-CID103-IDESi01.html Dziękuję:) Z Gliwic o Iwo zadzwoniła jedna Pani, zresztą super Babka. Pojechała wczoraj z synami do schroniska. W schronisku zainteresowała się sunią, która siedzi od wielu miesięcy, ucieka do budy, boi się wszystkiego. Jej rodzeństwo ma od dawna domy a ona z sześciomiesięcznego bąbla zmieniła się w roczną sunię. Jak Pani o niej usłyszała to powiedziała ,że nie może jej zostawić. Od wczoraj Luna jest u siebie, Pani wczoraj przegadała ze mną ponad godzinę o opiece nad przestraszonym psiakiem. Dzisiaj mam zdjęcia , które wyciskają łzy. Lunka schroniskowa O-Ren opatulona kocykiem, z zabawkami, w ślicznym legowisku. Decyzja tej Pani swiadczy o wyjątkowym sercu. Iwo musi poczekać na swoją szansę. 2 Quote
ewu Posted May 14, 2020 Author Posted May 14, 2020 Dzisiaj moja wnusia mnie rozwaliła. Oglądałam w telefonie filmik z psiakmi ze schroniska. Podeszła i kiedy zobaczyła pieski w kojcu zapytała :" babciu a co te pieski robią w więzieniu? Kocham je, trzeba je zabrać z więzienia" Przyznam ,że miałam mokre oczy. Mała nie ma jeszcze 4 lat. 1 1 Quote
elik Posted May 14, 2020 Posted May 14, 2020 1 godzinę temu, Anula napisał: Teraz powinien być prawidłowy link. https://www.olx.pl/oferta/iwo-cudny-mlody-maly-piesek-CID103-IDDhOJZ.html#2718637d07;promoted I jest :) Quote
elik Posted May 14, 2020 Posted May 14, 2020 13 minut temu, ewu napisał: Dzisiaj moja wnusia mnie rozwaliła. Oglądałam w telefonie filmik z psiakmi ze schroniska. Podeszła i kiedy zobaczyła pieski w kojcu zapytała :" babciu a co te pieski robią w więzieniu? Kocham je, trzeba je zabrać z więzienia" Przyznam ,że miałam mokre oczy. Mała nie ma jeszcze 4 lat. Po kimś to ma, nie wskazując palcem :) 2 Quote
ewu Posted May 14, 2020 Author Posted May 14, 2020 4 minuty temu, elik napisał: Po kimś to ma, nie wskazując palcem :) :) Quote
Gabi79 Posted May 15, 2020 Posted May 15, 2020 11 godzin temu, ewu napisał: Dziękuję:) Z Gliwic o Iwo zadzwoniła jedna Pani, zresztą super Babka. Pojechała wczoraj z synami do schroniska. W schronisku zainteresowała się sunią, która siedzi od wielu miesięcy, ucieka do budy, boi się wszystkiego. Jej rodzeństwo ma od dawna domy a ona z sześciomiesięcznego bąbla zmieniła się w roczną sunię. Jak Pani o niej usłyszała to powiedziała ,że nie może jej zostawić. Od wczoraj Luna jest u siebie, Pani wczoraj przegadała ze mną ponad godzinę o opiece nad przestraszonym psiakiem. Dzisiaj mam zdjęcia , które wyciskają łzy. Lunka schroniskowa O-Ren opatulona kocykiem, z zabawkami, w ślicznym legowisku. Decyzja tej Pani swiadczy o wyjątkowym sercu. Iwo musi poczekać na swoją szansę. Basiu przyślij mi proszę zdjęcia szczęściary na maila, albo whatsAppa. Jak przeczytałam, co powiedziała Twoja wnusia łzy mi pociekły po policzkach Uwielbiam takie wrażliwe dzieci. 1 Quote
ewu Posted May 15, 2020 Author Posted May 15, 2020 2 godziny temu, Gabi79 napisał: Basiu przyślij mi proszę zdjęcia szczęściary na maila, albo whatsAppa. Jak przeczytałam, co powiedziała Twoja wnusia łzy mi pociekły po policzkach Uwielbiam takie wrażliwe dzieci. Dziękuję Quote
Jaaga Posted May 16, 2020 Posted May 16, 2020 Od jutra nie bedzie promowania ogłoszenia braci Bolka i Lolka. Bez wyróznienia nie maja szans na wyjście ze schroniska, bo to trudna sprawa znaleźć jeden dom dla dwóch psiaków i to nie z DT czy hoteliku, tylko bezposrednio ze schronu. Bardzo prosze więc, jak ktoś może ich wyróznić jutro, zeby to zrobił: https://www.olx.pl/oferta/bracia-bolek-i-lolek-w-schronisku-blagaja-o-wspolny-dom-adopcja-CID103-IDEpySr.html Ogłoszenie dla Sary, niestety niewyróznione, bo żaden z ogłaszanych z wyróżnieniem psiaków nie pojechał do domu, więc nie mam na co podmienić: https://www.olx.pl/oferta/sara-mala-mila-suczka-czeka-w-schronisku-adopcja-CID103-IDEVdE4.html LATUS, niepozorny bury psiaczek. Bez wyróznienia ogłoszenia nie ma perspektywy wydostania się ze schroniska: https://www.olx.pl/oferta/latus-super-pies-blaga-o-dom-adopcja-CID103-IDEVe1O.html Może jednak ktoś dałby radę zrobić bazarek na te wyróznienia ogłoszeń psiaków z Miedar? 1 Quote
ewu Posted May 16, 2020 Author Posted May 16, 2020 Sara ma dom, pisałam ale chyba to uciekło:) 1 Quote
ewu Posted May 16, 2020 Author Posted May 16, 2020 LATUS, niepozorny bury psiaczek. Bez wyróznienia ogłoszenia nie ma perspektywy wydostania się ze schroniska: https://www.olx.pl/oferta/latus-super-pies-blaga-o-dom-adopcja-CID103-IDEVe1O.html To jest najcudowniejszy pies. Jest ideałem. Pies marzenie. Quote
ewu Posted May 16, 2020 Author Posted May 16, 2020 1 minutę temu, jaguska napisał: Bolek i Lolek też. 1 minutę temu, jaguska napisał: Bolek i Lolek też. Dziękuję:) Quote
elik Posted May 16, 2020 Posted May 16, 2020 2 godziny temu, ewu napisał: LATUS, niepozorny bury psiaczek. Bez wyróznienia ogłoszenia nie ma perspektywy wydostania się ze schroniska: https://www.olx.pl/oferta/latus-super-pies-blaga-o-dom-adopcja-CID103-IDEVe1O.html To jest najcudowniejszy pies. Jest ideałem. Pies marzenie. Widziałam jego ogłoszenie. Basiu on powinien mieć zrobione ładne zdjęcia. Cóż z tego, że pies ideał, kiedy nie jest odpowiednio pokazany. Wyciągnąć go z boksu i na zewnątrz zrobić kilka zdjęć. Bez tego będzie biedne psisko kiblowało w tym schronie do us.... Quote
ewu Posted May 16, 2020 Author Posted May 16, 2020 3 minuty temu, elik napisał: Widziałam jego ogłoszenie. Basiu on powinien mieć zrobione ładne zdjęcia. Cóż z tego, że pies ideał, kiedy nie jest odpowiednio pokazany. Wyciągnąć go z boksu i na zewnątrz zrobić kilka zdjęć. Bez tego będzie biedne psisko kiblowało w tym schronie do us.... Elu ja to wiem ale ze zdjęciami jest niestety problem. Quote
elik Posted May 16, 2020 Posted May 16, 2020 31 minut temu, ewu napisał: Elu ja to wiem ale ze zdjęciami jest niestety problem. Basieńko zdaję sobie z tego sprawę, że nie jest łatwo zrobić tam zdjęcia, ale bez zdjęć odpowiedniej jakości, przepraszam, ale szkoda kasy na wyróżnianie. Prawda jest taka, że większość ludzi patrz\y na wygląd psa i pod tym kontem szuka. Robione są zdjęcia poza boksem. Wystarczy zrobić mu właśnie takie bez krat. Na tamtych zdjęciach to właściwie niezbyt dobrze go widać. Nawet nie do końca wiadomo jak wygląda. Mówię to o czym wszyscy dobrze wiemy. Quote
Jaaga Posted May 16, 2020 Posted May 16, 2020 10 minut temu, elik napisał: Basieńko zdaję sobie z tego sprawę, że nie jest łatwo zrobić tam zdjęcia, ale bez zdjęć odpowiedniej jakości, przepraszam, ale szkoda kasy na wyróżnianie. Prawda jest taka, że większość ludzi patrz\y na wygląd psa i pod tym kontem szuka. Robione są zdjęcia poza boksem. Wystarczy zrobić mu właśnie takie bez krat. Na tamtych zdjęciach to właściwie niezbyt dobrze go widać. Nawet nie do końca wiadomo jak wygląda. Mówię to o czym wszyscy dobrze wiemy. Dostałam jeszcze dwa zdjecia psiaka, ale za duże do pobrania przez olx, a nie mam kiedy je zmniejszać w specjalnym programie. Zreszta czasu tez teraz mam już coraz mniej, więc fajnie byłoby, jakby stopniowo ktoś ogłaszał kolejne psiaczki, jakie ewu będzie dostawać od wolontariuszek do ogłaszania. Niektórych ludzi Elu jednak te kraty nakłaniają do adopcji. psiaki są ogłaszane jako psy ze schronisk, więc tam zaglądają równiez wrazliwcy, którzy chcą dac dom psiakom w prawdziwej potrzebie, a nie tylko tacy, co chcą miec podane wszystko na tacy. Zzawyczaj zawsze ewu wyprosi choc jedno poza kojcowe zdjęcie. Quote
elik Posted May 16, 2020 Posted May 16, 2020 Przed chwilą, Jaaga napisał: Niektórych ludzi Elu jednak te kraty nakłaniają do adopcji. psiaki są ogłaszane jako psy ze schronisk, więc tam zaglądają równiez wrazliwcy, którzy chcą dac dom psiakom w prawdziwej potrzebie, a nie tylko tacy, co chcą miec podane wszystko na tacy. Zzawyczaj zawsze ewu wyprosi choc jedno poza kojcowe zdjęcie. Zgadzam się z Tobą Jagna :) Ale te zdjęcia zza krat też muszą być odpowiednio zrobione. Quote
ewu Posted May 16, 2020 Author Posted May 16, 2020 W schronisku są dwie osoby do sprzątania i dwie do obsługi biura wożenia chorych psów , zajmowania się dosłownie wszystkim. Psy nie mają spacerów, szaleją w kojcach.Naprawdę nie ma jak zrobić ładnych zdjęć.Koronawirus zamknął możliwości.Czekamy żeby wszystko wróciło do normy. Quote
elik Posted May 16, 2020 Posted May 16, 2020 1 godzinę temu, ewu napisał: W schronisku są dwie osoby do sprzątania i dwie do obsługi biura wożenia chorych psów , zajmowania się dosłownie wszystkim. Psy nie mają spacerów, szaleją w kojcach.Naprawdę nie ma jak zrobić ładnych zdjęć.Koronawirus zamknął możliwości.Czekamy żeby wszystko wróciło do normy. Oby jak najszybciej. Wszyscy mamy doyć tej nienormalnej sytuacji. Quote
Jaaga Posted May 17, 2020 Posted May 17, 2020 18 godzin temu, elik napisał: Zgadzam się z Tobą Jagna :) Ale te zdjęcia zza krat też muszą być odpowiednio zrobione. Wiem Elu, ja proszę czasem Basię o lepsze zdjęcia, ale nie mam sumienia ją już nękać, bo Ona z kolei musi wypraszać je stale u osób, które chodzą do schroniska i je robią. To taki łańcuszek. Na szczęście i tak są adopcje, bo widocznie częsć ludzi rozumie sytuację psiaków i zamkniętych schronisk. Choc są i takie wiadomości, jak przy malutkim Picco, że ludzie piszą pytania ile kilo waży psiak. Jakby pracownicy schroniska nie mieli co robić, tylko latać po kojcach z wagą i wazyć psy. Na zdjęciach widac, że jest malutki i nie wiem, jaka to róznica czy ma 5,5 kg czy 7. Juz w tytułach informuje, że psiaki sa w schronisku, więc odpada koncert życzeń, jaki mozna miec w przypadku psa w hoteliku czy DT. Quote
elik Posted May 17, 2020 Posted May 17, 2020 To prawda. O dobre zdjęcia ze schrony jest trudno, ale trzeba sobie jakoś radzić. Basia wie, że dobrze Jej życzę i nie zamierzam dokładać Jej zmartwień, bo ma ich wystarczająco dużo. To tylko troska o te biedne psiaki, żeby jak najwięcej dostało szanse na własny dobry dom. Quote
Poker Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 Bazarek na wyróżnienia https://www.dogomania.com/forum/topic/351947-szybki-na-dzień-dziecka-do-2305g22/ 1 Quote
ewu Posted May 18, 2020 Author Posted May 18, 2020 3 godziny temu, Poker napisał: Bazarek na wyróżnienia https://www.dogomania.com/forum/topic/351947-szybki-na-dzień-dziecka-do-2305g22/ Dziękuję:) Quote
Recommended Posts