Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj był bardzo smutny dzień. Szczeniaczkowi ,którego zabralismy z patologii usunięto operacyjnie uszkodzone oczko.

Niestety nie udało się go uratować. Weterynarz stwierdził ,że to wynik urazu. Mała była bita, widać to pojej zachowaniu , ma zaledwie 3 miesiące....

Zabieg kosztował 170zł.

Posted
Dnia 6.02.2019 o 11:55, ewu napisał:

IMG-20190125-WA0001.jpg

W piątek wiozę sunieczkę do ds w Krapkowicach. Strasznie się martwię bo mała nie je:(Ddostaje codziennie kroplówki, jeżdzi do weta ale nie chce jeść.Wg weterynarza to ze stresu. Dostaje preparat na poprawę apetytu. Prosiam żeby jej kupili convalescence i wlewali strzykawką do pyszczka. Mam nadzieję,że w domu, przy boku kochającej Rodziny wróci apetyt i radość życia.

Jest bardzo źle. Dzisiaj Calineczka pojechała do innej lecznicy bo dotychczasowe działania weterynarzy nie przyniosły efektu. Sunia nadal nie je i na dodatek wymiotuje . Na nowo  zrobione USG i badania wykazały straszny stan zapalny jelit, żółądka, ma powiększone węzły chłonne , już nie wiem co jeszcze się dzieje w tym maleńkim ciałku. Zmieniamy lecznicę, szkoda , że wcześniej sunia nie została właściwie zdiagnozowana. Leczenie będzie długotrwałe i kosztowne. Jestem przerażona:( Nie wiem czy Pani z Krapkowic się nie wycofa. Co będzie z tą malizną:( Założę jej wątek.

Posted
56 minut temu, Ewa Marta napisał:

Basiu, a co z tym DT na krótko? 

Ewciu jutro dam znać tej Pani z Krakowa jaka jest decyzja w kwestii ds.Jeśli nie wypali ds to mam nadzieję,że nie była to pusta deklaracja . Niestety wiele razy przerabiałam takie historie:(

Posted
30 minut temu, Poker napisał:

Ojej, tyle zmartwień. ewu, wykończysz się  kobieto.

To tak jest jak się wejdzie do piekła:( Ani to rzucić ani z tym żyć:(

• Like 1
Posted
14 godzin temu, ewu napisał:

Dziękuję Ewciu.  Tonia  siedzi w klatce na korytarzu. Wszystko zostało naświetlone specjalną lampą i wymyte Virconem.

W szpitaliku też naświetlonym i odkażonym siedzą dwa ozdrowieńce, które wyzdrowaiały zanim Tonia przyszła.

Wchodzi tam tylko jeden wolontariusz , który zmienia obuwie i ma jednorazowe rękawiczki.

Tfu , tfu ,tfu żeby nie zapeszyć oby nic się nie stało

Są nią zainteresowani Państwo z Leszna, gdyby się zdecydowali to miałaby cudowny dom.Rano będę wiedziała. Jeden Pan z Wrocławia (jutro jadę do Wrocławia więc ew,. sprawdzę dom) też jest zaintersowany.

Dopiero zajrzałam! aż mi dech zaparło!  jak by to wypaliło, to dwa życia uratowane! :)  mocno ,mocno zaciskam!  Basiu czekam dzisiaj na Ciebie, Szerokości kochanapapa.gif

Posted

Maleńka Tonia miała pojechać na 2 tygodnie kwarantanny do DT w Krakowie, a po 2 tygodniach miała pojechać do Anecik. Chciałyśmy ja z Ellig wziąć pod opiekę. Pani z Leszna nie decydowała się na maleńką, ale zdecydowała się rodzina z Wrocławia. Basia zabrała Tonię ze schroniska, bo akurat do Wrocławia jechała i po sprawdzeniu domku zdecydowała się oddać ją pod opiekę Państwa. Państwo od razu pojechali z nią do weta, żeby sprawdzić, czy wszystko jest dobrze. 

Powodzenie maleńka!!!

• Like 2
Posted
7 minut temu, Ewa Marta napisał:

Maleńka Tonia miała pojechać na 2 tygodnie kwarantanny do DT w Krakowie, a po 2 tygodniach miała pojechać do Anecik. Chciałyśmy ja z Ellig wziąć pod opiekę. Pani z Leszna nie decydowała się na maleńką, ale zdecydowała się rodzina z Wrocławia. Basia zabrała Tonię ze schroniska, bo akurat do Wrocławia jechała i po sprawdzeniu domku zdecydowała się oddać ją pod opiekę Państwa. Państwo od razu pojechali z nią do weta, żeby sprawdzić, czy wszystko jest dobrze. 

Powodzenie maleńka!!!

Calineczka smuci, Tonia cieszy. 

Posted
31 minut temu, Ewa Marta napisał:

Na szczęście Calineczka juz zdiaghnozowana i poddawana leczeniu. Oby jak najszybciej poczuła się lepiej!

Wszystko dzięki Wam - zaangażowanym człowiekom :) Zarówno dla chorowitki jak i dla szczeniorki schron to wyrok byłby. 

• Like 1
Posted

Dzisiaj do schroniska przyjechały malęńkie szczeniaki. Basia natychmiast zabrala je stamtąd i umieścila cudem i chyba awaryjnie gdzieś. Nic więce jnie wiem, może ona coś napisze, ale to dramat:( Skąd brać kase i domki???

Posted

Ewciu dziękuję. Przyjechały dokładnie późno w nocy, rano się o nich dowiedziałam.

Cudem udało się je umieścić w hoteliku. Dostały natychmiast surowicę. Jutro muszę zdobyć i zawieźć jeszcze dwie fiolki żeby dostały drugą i trzecią dawkę.

Maluszki mają ok 3 miesięcy. Trzy sunie i jeden piesek.

Posted

Tonia pojechała wczoraj do Wrocławia. Zadzwonił bardzo miły Pan i umówiłam wizytę. Zabrałam niunię i pojechała z nami. 

Domek znakomity, młode małżeństwo, Pan pracuje w domu, rodzice i brat mieszkają niedaleko, wszyscy uwielbiają psy.

Państwo mieszkali jakiś czas w Warszawie ale jak wrócili do Wrocławia dłużej  nie wyobrażali sobie życia bez psa.

Na razie wynajmują przepiękne mieszkanie w nowoczesnym strzeżonym kompleksie ale budują dom .

Tonia była zachwycona "drugim", identycznym jak ona psem ,który patrzył na nią z lustra:):)

Bardzo się jej podobał ale najgorsze to to,  że robił to samo co ona:)

Moja kochana dziewczynka. Całą drogę do Wrocławia siedziała grzecznie w klatce.

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

Calineczka zaczyna jeść. odrobinę ale zawsze to coś. Cały czas dostaje kroplówki i convalescenta ale powolutku zjada zmiksowane mięsko. Dzisiaj skorzystała ze słońca i podreptała po ogródku.

Oby wydobrzała. Bardzo się martwię o tą kruszynkę.

Mam jej zdjęcia z lecznicy. Poproszę o pomoc we wklejeniu. Muszę się w końcu tego nauczyć.

• Upvote 1
Posted

Maleńka Tonia ma parwo:( Na szczęście Państwo juz podjęłi leczenie, ona miała szczęście.

Te szczeniaczki zabrane wczoraj ze schroniska mogą nie mieć tyle szczęścia, co ona. Oby podana surowica pomogła i oby nic nie wybuchło:(