Figunia Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 12 godzin temu, b-b napisał: Aniu pytałam o wiek Usi bo dzisiaj miałam znowu zapytanie o małą. Napisałam ,ze około 2 latek i kazałam dzwonić do Ciebie ;) Przepraszam Bogduniu, ze odpisuje dopiero dzisiaj. Jak już wszystko powyłączałam i poszłam spać, przypomniałam sobie, ze jeszcze miałam Tobie odpisać... Dziś rano dostałam SMS z zapytaniem o wiek Usi, wiec to zapewne ta Osoba. Pytała też o możliwość spotkania i chciałaby, by Usia jak najszybciej znalazla sie u Niej. Problem w tym, ze mieszka w Olawie i nie wiem, czy znajdę kogoś, kto zrobi tam wizytę. Pani ma sunie, bardzo podobną do Usi i chcialaby, by miala koleżankę. Powiedziałam, że Usia lubi sobie poszczekac, Pani na to, ze to nie problem, bo Jej sunia też z tych szczekliwych, tez duzo szczeka... pytałam, czy w takim razie dwie szczekaczki nie będą zbyt męczące - Pani (jakby zdziwiona pytaniem), zapewnia, ze nie. Mówiłam też, ze Usia nie przepada za suczkami. Podchodzi, powącha i zaczyna szczekac, Pani też to nie zaraża. Myślę, ze warto byłoby sprawdzić ten domek i w razie, gdyby Usia trafiła jednak do innego domu (bo raczej widzę ją, jako jedynaczkę), zaproponowac sunie w podobnym wieku. Wczoraj pisał tez do mnie jakiś Pan, wypytal o procedury adopcyjne, spotkanie, itp po czym podziękował, przeprosił "za zamieszanie", pisząc, ze "na razie sprawę odpuszcza". Zainteresowanie Usią jest spore, stawialabym jednak na tą parę młodych ludzi z wczoraj, bo jakoś nie widzę Usi, żyjącej w zgodzie z drugą sunia, dzielacej się z nia, kochanym człowiekiem. Może za 10 lat, jak sie zestarzeje...ale nie teraz. Możliwe, ze się mylę, biorę to pod uwagę, jednak w przypadku Państwa z Kruszwickiej, takich obaw nie ma i jakoś tak serce mi mówi, ze to jest TEN domek. Quote
Figunia Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 10 godzin temu, elik napisał: Dopiero teraz mogłam usiąść do kompa, ale już padam z nóg. Poczytam jutro. Dzisiaj tylko zapytam czy kurteczka dla Usi dotarła? Elu, wlasnie mialam napisac, ze nie przyszla i ze zaraz sprawdze status przesyłki, ale przerwał mi łomot do drzwi . Jak od razu sie domyslilsm, był to listonosz z paczuszka :). Mam ja już więc przy sobie. Dziękuję Elu serdecznie i Usia trzesidupka także ! Quote
Anula Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 1 godzinę temu, Figunia napisał: Przepraszam Bogduniu, ze odpisuje dopiero dzisiaj. Jak już wszystko powyłączałam i poszłam spać, przypomniałam sobie, ze jeszcze miałam Tobie odpisać... Dziś rano dostałam SMS z zapytaniem o wiek Usi, wiec to zapewne ta Osoba. Pytała też o możliwość spotkania i chciałaby, by Usia jak najszybciej znalazla sie u Niej. Problem w tym, ze mieszka w Olawie i nie wiem, czy znajdę kogoś, kto zrobi tam wizytę. Pani ma sunie, bardzo podobną do Usi i chcialaby, by miala koleżankę. Powiedziałam, że Usia lubi sobie poszczekac, Pani na to, ze to nie problem, bo Jej sunia też z tych szczekliwych, tez duzo szczeka... pytałam, czy w takim razie dwie szczekaczki nie będą zbyt męczące - Pani (jakby zdziwiona pytaniem), zapewnia, ze nie. Mówiłam też, ze Usia nie przepada za suczkami. Podchodzi, powącha i zaczyna szczekac, Pani też to nie zaraża. Myślę, ze warto byłoby sprawdzić ten domek i w razie, gdyby Usia trafiła jednak do innego domu (bo raczej widzę ją, jako jedynaczkę), zaproponowac sunie w podobnym wieku. Wczoraj pisał tez do mnie jakiś Pan, wypytal o procedury adopcyjne, spotkanie, itp po czym podziękował, przeprosił "za zamieszanie", pisząc, ze "na razie sprawę odpuszcza". Zainteresowanie Usią jest spore, stawialabym jednak na tą parę młodych ludzi z wczoraj, bo jakoś nie widzę Usi, żyjącej w zgodzie z drugą sunia, dzielacej się z nia, kochanym człowiekiem. Może za 10 lat, jak sie zestarzeje...ale nie teraz. Możliwe, ze się mylę, biorę to pod uwagę, jednak w przypadku Państwa z Kruszwickiej, takich obaw nie ma i jakoś tak serce mi mówi, ze to jest TEN domek. Koja jest z Brzegu,być może mogła by podjechać do Oławy. Quote
Figunia Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 2 godziny temu, Anula napisał: Koja jest z Brzegu,być może mogła by podjechać do Oławy. Dziekuje Anulko, zaraz pisze do Koi. Napisałam, czekam teraz na odpowiedź. Napisałam też SMS do Marzenki ale jeszcze milczy. Sunia2000 wyjechała w rodzinne strony... Chyba jednak będę uderzać do Milady, jakoś mi niezręcznie znowu Ja prosić, zwłaszcza ze to jest daleko od dzielnicy, w której mieszka. Quote
ewu Posted October 30, 2018 Author Posted October 30, 2018 5 godzin temu, helli napisał: Poszla cegiełka Dziękuję:) Quote
b-b Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 A ja miałam znowu dwa zapytania o Usią i odesłałam ludzi do Ciebie Aniu:) Nie ma jak informacje u źródła :) Quote
Figunia Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 17 godzin temu, elik napisał: Dopiero teraz mogłam usiąść do kompa, ale już padam z nóg. Poczytam jutro. Dzisiaj tylko zapytam czy kurteczka dla Usi dotarła? Elu, kurteczka jest idealna na Usie i śliczna a także bardzo praktyczna i na czasie... Ogromne podziękowania i buziaki! Quote
Figunia Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 9 minut temu, b-b napisał: A ja miałam znowu dwa zapytania o Usią i odesłałam ludzi do Ciebie Aniu:) Nie ma jak informacje u źródła :) Jak na razie, nikt nowy, Bogduniu, sie nie odezwał. Zaraz biegnę na spotkanie z chętnym z Olawy. Jeśli też mi sie spodobają, to się zastrzelę, bo znowu mogę źle wybrać... Chyba juz nie chcę kolejnych domków. .. Marzenka i Mila-ada nie odpowiadają, Koja z Brzegu, też nie. Quote
Tyśka) Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 Trzymam kciuki za Usię - ma wzięcie :) Cudnie. Ja jedynie mogę zrobić Usi poadopcyjną jak trafi do Państwa z Wrocławia. Quote
elik Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 6 godzin temu, Figunia napisał: Elu, kurteczka jest idealna na Usie i śliczna a także bardzo praktyczna i na czasie... Ogromne podziękowania i buziaki! Cieszę szię ogromnie, że Usia będzie miała ciepło w doopinkę :) Oczywiście wyekspediuj Usię do DS z kurteczką. Jakbyś mogła, to wrzuć fotkę Usi w kubraczku :) Quote
ewu Posted October 31, 2018 Author Posted October 31, 2018 Posłałam Elik tą maliznę. Nazwałam ją Oliwka. Oliwka ma 5-6 miesięcy. W schronie nie da sobie rady jak ją wrzucą do kojca. Żeby chociaż na 2 tygodnie ktoś ją wziął to może zbiorę w tym czasie fundusze i znajdę miejsce. Quote
elik Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 2 godziny temu, ewu napisał: Posłałam Elik tą maliznę. Nazwałam ją Oliwka. Bidulinka :( Quote
Figunia Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 13 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Trzymam kciuki za Usię - ma wzięcie :) Cudnie. Ja jedynie mogę zrobić Usi poadopcyjną jak trafi do Państwa z Wrocławia. Super! Bardzo możliwe, ze skorzystam z Twojej oferty, Tysiu :) Quote
Figunia Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 2 godziny temu, ewu napisał: Posłałam Elik tą maliznę. Nazwałam ją Oliwka. Oliwka ma 5-6 miesięcy. W schronie nie da sobie rady jak ją wrzucą do kojca. Żeby chociaż na 2 tygodnie ktoś ją wziął to może zbiorę w tym czasie fundusze i znajdę miejsce. Biedny dzieciaczek. Basiu, u mnie mogłaby być max.do 8 listopada... Quote
Figunia Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 13 godzin temu, elik napisał: Cieszę szię ogromnie, że Usia będzie miała ciepło w doopinkę :) Oczywiście wyekspediuj Usię do DS z kurteczką. Jakbyś mogła, to wrzuć fotkę Usi w kubraczku :) DZIĘKUJEMY PIĘKNIE :) Eli, zaraz wrzucę fotki. Zrobiłam kilka, ale modelkę cosik sparalizowalo, wiec zaraz kurteczke zdjelam... Na pewno się przyzwyczai, sweterek nosi bez problemów. 1 Quote
elik Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 Dzięki :) Kochany pycholek ślicznie wygląda, a najważniejsze, że to kubraczek nieprzemakalny więc w czasie deszczu nie będzie mokła. Spadam. Lecę na wizytę PA dla Kajtusia. 1 Quote
Figunia Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 5 minut temu, elik napisał: Dzięki :) Kochany pycholek ślicznie wygląda, a najważniejsze, że to kubraczek nieprzemakalny więc w czasie deszczu nie będzie mokła. Spadam. Lecę na wizytę PA dla Kajtusia. To my dziękujemy pięknie! :) Za Kajtusia domek kciukasy ogromne! Quote
elik Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 4 godziny temu, Figunia napisał: Za Kajtusia domek kciukasy ogromne! Kajciątko już w swoim DS. Będzie kochany i rozpieszczany tak, jak każdy pies być powinien :) 1 1 Quote
Gabi79 Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 22 minuty temu, elik napisał: Kajciątko już w swoim DS. Będzie kochany i rozpieszczany tak, jak każdy pies być powinien :) CUDOWNIE!!! Elu Twoi podopieczni znajdują zawsze najlepsze domki na świecie!!! Quote
Figunia Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 Wspaniała wiadomość! Gratuluję Elu, a Kajtusiowi życzę już tylko szczęśliwego życia :) Quote
elik Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 52 minuty temu, Gabi79 napisał: CUDOWNIE!!! Elu Twoi podopieczni znajdują zawsze najlepsze domki na świecie!!! Też bardzo się cieszę, że tak się szybko i super udało. To za sprawą św. Franciszka tak się dzieje :) 1 Quote
elik Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 56 minut temu, Figunia napisał: Wspaniała wiadomość! Gratuluję Elu, a Kajtusiowi życzę już tylko szczęśliwego życia :) Dziękuję :) Wszystko na to wskazuje, że Kajtuś nareszcie będzie miał dobry dom, w którym będzie kochany. Kajtuś to bardzo słodki psiaczek i taki przymilny. Wzruszył mnie ogromnie tym, że mnie poznał i bardzo radośnie się ze mną witał. Quote
Figunia Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 To ich oddanie i wdzięczność wzrusza najbardziej... 2 Quote
Recommended Posts