Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wlazłam tu , mimo że jestem ok.11000 km od domu i jestem o 6 godzin starsza.

Myślę , Kikunię można ogłaszać bez względu na brak osobnego wątku.Numery telefonów można potem podmienić.

Posted
25 minut temu, Poker napisał:

Myślę , Kikunię można ogłaszać bez względu na brak osobnego wątku.Numery telefonów można potem podmienić.

Pewnie ,że można:)

Miłego pobytu i nie martw się po powrocie będzie o 6 godzin mniej:):):)

Posted
54 minuty temu, Poker napisał:

Raczej chodziło mi o to, że może by Kikunię ogłaszać zanim Poker wrócisz z wywczasów a nie zanim założysz jej wątek. Może niezrozumiale się wyraziłam.

Posted
50 minut temu, Anula napisał:

Piękny pies podobny do PONa.Fajnie,że Szuwarek znalazł dom.Po sierści jest widać,że był zaniedbany.

Strasznie zaniedbany,:(Obcinałyśmy mu dredy (w miarę możliwości ) ale  on wymagał fryzjera.

Posted

dot. Kikuni.

Zgodnie z sugestią Poker pozwoliłam sobie poprosić Gabi o ogłoszenia.

P1130115.jpg.22d090d3e9b0f4d5e3b86aeefc0d902f.jpg

P1130116.jpg.e977c530e6a5a57d77ce49f402d56db7.jpg

P1130119.jpg.490fc5babd7d576677b5c5e7933645a9.jpg

P1130153.jpg.c60de785b1e05745320ec8fbd6226071.jpg

P1130155.jpg.4e6dcfed5dfe8baed7d440cd13e79fc1.jpg

Na razie zrobiłam na FB (jakimś cudem mi się udało :)) wieczorem Kikunia objawi się na olx.

• Upvote 1
Posted
38 minut temu, malagos napisał:

Bardzo oryginalna ta Kikunia :) Śliczna pannica!

Jak troszkę przybierze na wadze i sierść odrośnie będą się domki zabijać. A teraz ogłoszenie dla koneserów :D

Posted
2 godziny temu, anecik napisał:

Jak troszkę przybierze na wadze i sierść odrośnie będą się domki zabijać. A teraz ogłoszenie dla koneserów :D

Będą:) Zrobimy casting:)

Posted

W schronie trzy malunie suczki, dzieciaki, ok 8 miesięcy.

Jedna przerażona:(

Jak dostanę fotki to wstawię.

Jest też Giga -Foksia. Cudna sunieczka., pozwoliła się wyczesać, ładnie szła na spacerku.

Posted

Znowu wlazłam do Kikuni na krótko.Ona stoi na 2.łapkach jak moja ukochana Kikunia sprzed 100 lat.

Cieszę się,że ogłoszenia już są. Myślę,że dodanie zdjęcie sprzed fryzjera znacznie zwiększy szanse na adopcję.

Wracam we wtorek.

Posted

Gabi, bardzo dziękuję z głoszenie Kikuni.

Czy masz możliwość podmienić zdjęcie Kiki z Ronisiem  na jej zdjęcie sprzed fryzjera ? 

Posted
16 minut temu, Poker napisał:

Czy masz możliwość podmienić zdjęcie Kiki z Ronisiem  na jej zdjęcie sprzed fryzjera ? 

Poker a treść ogłoszenia pasuje? Czy coś zmienić?

Posted
27 minut temu, Poker napisał:

Tak. Mogę nawet nie podmieniać, a dodać 2 fotki

Ja jako miłośniczka psiaków krótkowłosych zakochałam się w Kikuni w wersji po fryzjerze

Posted
Dnia 19.03.2017 o 18:36, anecik napisał:

Poker a treść ogłoszenia pasuje? Czy coś zmienić?

Melduje się po powrocie. Mam jeszcze kiełbie we łbie po ponad 24.godzinnej podróży. Jesteśmy gotowi do przyjęcia Kikuni.

Troszkę bym zmieniła i wykasowała zdjęcie z Ronisiem , bo jest kontrast w wyglądzie na niekorzyść Kikuni. Na zdjęcie wiodące dałabym to gdzie stoi na 2 łapkach.

Wkleję tu tekst i zaproponuję drobne zmiany. Może inaczej sformułować zdanie o transporcie? Wytłuściłam  zmienione zdania .

Kika, Kikunia – sama słodycz, która uwielbia się przytulać i całym swoim małym serduszkiem kocha ludzi. To młoda, śliczna sunia w wieku około 2 lat. W kłębie ma około 40 cm. Obecnie waży 6,5 kg, ale trzeba zadbać o to, aby nabrała troszkę ciałka. Jeszcze niedawno siedziała wciśnięta w kąt schroniskowego boksu ogromnie przerażona i bardzo zaniedbana.  Sierść suni ze względu na tragiczny stan została krótko ostrzyżona.  Teraz Kika czeka w domu tymczasowym w okolicach Będzina na swój najlepszy domek. Z psami i kotem bardzo dobrze się dogaduje. . Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana.Przed adopcją obowiązuje wizyta wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Możliwa pomoc w transporcie  ?

Posted
42 minuty temu, Poker napisał:

Melduje się po powrocie. Mam jeszcze kiełbie we łbie po ponad 24.godzinnej podróży. Jesteśmy gotowi do przyjęcia Kikuni.

Troszkę bym zmieniła i wykasowała zdjęcie z Ronisiem , bo jest kontrast w wyglądzie na niekorzyść Kikuni. Na zdjęcie wiodące dałabym to gdzie stoi na 2 łapkach.

Wkleję tu tekst i zaproponuję drobne zmiany. Może inaczej sformułować zdanie o transporcie? Wytłuściłam  zmienione zdania .

Kika, Kikunia – sama słodycz, która uwielbia się przytulać i całym swoim małym serduszkiem kocha ludzi. To młoda, śliczna sunia w wieku około 2 lat. W kłębie ma około 40 cm. Obecnie waży 6,5 kg, ale trzeba zadbać o to, aby nabrała troszkę ciałka. Jeszcze niedawno siedziała wciśnięta w kąt schroniskowego boksu ogromnie przerażona i bardzo zaniedbana.  Sierść suni ze względu na tragiczny stan została krótko ostrzyżona.  Teraz Kika czeka w domu tymczasowym w okolicach Będzina na swój najlepszy domek. Z psami i kotem bardzo dobrze się dogaduje. . Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana.Przed adopcją obowiązuje wizyta wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Możliwa pomoc w transporcie  ?

Odnośnie ogłoszenia to przekażę Gabi.

Z ogromnym bólem serca .....ale co zrobić, trzeba to trzeba. Oczywiście odwieźć Kikunię :( Wy gdzieś podjedziecie czy mamy ją zawieźć do Wrocławia? Z zachowaniem czystości już nie ma problemu, Jest przekochaną przytulanką wpatrzoną tymi wielkimi oczami w człowieka z uwielbieniem. Współczuje nam i Wam rozstania z nią :(

Koszty:

70 - puszki

60 - wet

10 - olx.

Czyli z pieniążków od Poker i Anuli (bardzo dziękuję) jestem "rozliczona".

Odnośnie ostatniego zdania w ogłoszeniu dot. transportu to u nas jak najbardziej ale jak Kika będzie u Ciebie to musisz później ustalić z Gabrysią co wpisać

Posted
37 minut temu, anecik napisał:

Odnośnie ogłoszenia to przekażę Gabi.

Z ogromnym bólem serca .....ale co zrobić, trzeba to trzeba. Oczywiście odwieźć Kikunię :( Wy gdzieś podjedziecie czy mamy ją zawieźć do Wrocławia? Z zachowaniem czystości już nie ma problemu, Jest przekochaną przytulanką wpatrzoną tymi wielkimi oczami w człowieka z uwielbieniem. Współczuje nam i Wam rozstania z nią :(

Koszty:

70 - puszki

60 - wet

10 - olx.

Czyli z pieniążków od Poker i Anuli (bardzo dziękuję) jestem "rozliczona".

Odnośnie ostatniego zdania w ogłoszeniu dot. transportu to u nas jak najbardziej ale jak Kika będzie u Ciebie to musisz później ustalić z Gabrysią co wpisać

Anetko za olx było 12,- (a dokładnie 5,99 wyróżnienie i 6,- odświeżenie