elik Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015   Małżeństwo z rozsądku? :) Takie są ponoć najtrwalsze :P 1 Quote
elik Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015 Ogromna prośba, apel ewu o pomoc w szukaniu DT, DS dla 4-5-cio miesięcznej malutkiej Fanty znalezionej w pustostanie. Sunia jest w tej chwili w schronisku na Dolnym Śląsku, ale za wszelką cenę trzeba ją stamtąd zabrać. To najsłodszy szkrab. Jak to maleństwo przetrwało samo w tym pustostanie ??? Fanta jest malutka i będzie psiakiem w typie jamnika. Błagam o pomoc dla tej kruszynki. Quote
Gusiaczek Posted December 30, 2015 Posted December 30, 2015 Słodka jest .... może spróbować do Isadory uderzyć? Quote
Katia94 Posted December 30, 2015 Posted December 30, 2015 Cudna... W jakiej miejscowości kruszynka przebywa ? Może warto poprosić o pomoc fundacje "jamnikowe" :) ? Quote
elik Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Kochane Cioteczki, czy nikt nie pochyli się nad bidulką :( ? To maleństwo z krótka sierścią może nie przeżyć zimy w schronie :( Może zbierzemy siły i starym zwyczajem pomożemy maleńkiej. Wątek, zbiórka, może ktoś zdecyduje się na BDT za karmę i weta. Czy nawet nie spróbujemy :( ??? Pozwolimy dziecku tęsknić za matką, zdziczeć, marznąć, czy nawet zamarznąć ?? Proszę, zmobilizujmy się, pomyślmy co można by dla dzieciaka zrobić. Może znowu uda się nam uratować jeszcze jedno psie życie. 1 Quote
malagos Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Popieram elik - dobry uczynek w starym roku wskazany jak najbardziej... 1 Quote
Gabi79 Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Kochane Cioteczki, czy nikt nie pochyli się nad bidulką :( ? To maleństwo z krótka sierścią może nie przeżyć zimy w schronie :( Może zbierzemy siły i starym zwyczajem pomożemy maleńkiej. Wątek, zbiórka, może ktoś zdecyduje się na BDT za karmę i weta. Czy nawet nie spróbujemy :( ??? Pozwolimy dziecku tęsknić za matką, zdziczeć, marznąć, czy nawet zamarznąć ?? Proszę, zmobilizujmy się, pomyślmy co można by dla dzieciaka zrobić. Może znowu uda się nam uratować jeszcze jedno psie życie. Elu, a mogłabyś założyć wątek, ja na początek oferuję bazarek cegiełkowy. Tylko przydało by się znaleźć jakieś miejsce dla maleńkiej. 1 Quote
elik Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Elu, a mogłabyś założyć wątek, ja na początek oferuję bazarek cegiełkowy. Tylko przydało by się znaleźć jakieś miejsce dla maleńkiej. Gabrysiu oczywiście, że założę. Tylko póki maleńka jest w schronie, będzie problem ze zdjęciami. Na razie mamy tylko te i chyba dopóki nie znajdziemy DT, więcej nie będzie. Ale i to dobre na początek :) Quote
Gabi79 Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Gabrysiu oczywiście, że założę. Tylko póki maleńka jest w schronie, będzie problem ze zdjęciami. Na razie mamy tylko te i chyba dopóki nie znajdziemy DT, więcej nie będzie. Ale i to dobre na początek :) Napisałam do szafirki, zgodziła się przyjąć małą, poprosiłam, by odezwała się tu na wątku. Elu, cudownie że założysz maleńkiej wątek. A gdzie dokładnie maleńka przebywa (miejscowość) Quote
szafirka Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Witajcie, Gabi79 przywołała mnie do tej dzieciny. Klaruje się miejsce u mnie, więc mogę wziąć do siebie to maleństwo. Skoro jest na dolnym śląsku, to gdzieś w miarę niedaleko. Quote
Gusiaczek Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Serce pęka :( ona tak słodka jest ... Quote
Gabi79 Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Witajcie, Gabi79 przywołała mnie do tej dzieciny. Klaruje się miejsce u mnie, więc mogę wziąć do siebie to maleństwo. Skoro jest na dolnym śląsku, to gdzieś w miarę niedaleko. Ciocie Kochane, właśnie ewu do mnie dzwoniła. Miała dzisiaj tel. od bardzo sympatycznych ludzi z Wrocławia, wezmą sunię na tymczas. Basia załatwiła transport. Haniu, bardzo dziękujemy za gotowość i jak zawsze wielkie serce!!! Quote
Gusiaczek Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Cudowna wiadomość :) noworoczny prezent byłam już w kontakcie z Isadora7, ale już po temacie DT, teraz trzeba szukać DS :) 1 Quote
elik Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Właśnie miałam to napisać, bo i do mnie dzwoniła Basia :) Państwo z Wrocławia wezmą małą na DT bez żadnej pomocy. Chcą się sprawdzić, bo chcieliby być dla małej DS. Jeśli to nie wypali, to mała pojedzie do Krakowa na DT i tu ewentualnie pomoc w karmie i koszach weta. Wielkie dzięki kochana Gabrysiu za natychmiastowa reakcję. Pomoc dla małej nadal jest w planie, gdyby Wrocław nie wypalił. Quote
Gabi79 Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Właśnie miałam to napisać, bo i do mnie dzwoniła Basia :) Państwo z Wrocławia wezmą małą na DT bez żadnej pomocy. Chcą się sprawdzić, bo chcieliby być dla małej DS. Jeśli to nie wypali, to mała pojedzie do Krakowa na DT i tu ewentualnie pomoc w karmie i koszach weta. Wielkie dzięki kochana Gabrysiu za natychmiastowa reakcję. Pomoc dla małej nadal jest w planie, gdyby Wrocław nie wypalił. Faktycznie, poknociłam dwie sprawy. Państwo we Wrocławiu wezmą sunię bez pomocy, przepraszam to z emocji. Quote
elik Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Faktycznie, poknociłam dwie sprawy. Państwo we Wrocławiu wezmą sunię bez pomocy, przepraszam to z emocji. Gabryniu,to tylko dobrze o Tobie świadczy :) Wielgachne dzięki za natychmiastowa reakcję. Nie wykluczone, że będziemy szukać DS dla maleńkiej, jeśli okaże się, że Wrocław nie wypali. Oczywiście byłoby i dla maleńkiej i dla nas lepiej, żeby nie było to konieczne :) Jak widać, Basia nie siedzi nic nie robiąc. Szukała pomocy dla małej i znalazła :) Jak zwykle :) A ja nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Ciągle myślałam o suni. Taka mała, dopiero u progu życia i już taka opuszczona. Podjęłam próbę pomocy. Bardzo serdecznie dziękuję za odzew Quote
elik Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Ot i nasza Basia Kochana :) Działa na wielu frontach. Dzisiaj rano była w schronie zserdecznymi znajomymi i do domu pojechał stary piesio Nocek. Nocek ma przynajmniej 10 lat i paskudną narośl przy ogonie. Dziadunio wygrał los na loterii, trafił do cudownego domu. Prosto ze schronu pognali do weta. W domu mają jeszcze dwie starowinki. Nocek powiększy Rodzinę. Nocuś (tak roboczo nazywała go ewu) zamieszka w domu z ogrodem i będzie bardzo szczęśliwy :) Niesamowita jest ta ewu. Jak i kiedy Ona to wszystko zdąży robić, to ja nie mam pojęcia ! Mi ciągle brakuje na coś czasu, choć o wieeeele mniej robię niż ewu ! Quote
elik Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Witajcie, Gabi79 przywołała mnie do tej dzieciny. Klaruje się miejsce u mnie, więc mogę wziąć do siebie to maleństwo. Skoro jest na dolnym śląsku, to gdzieś w miarę niedaleko. Wielkie dzięki za szybki odzew :) Na razie maleństwo będzie miało BDT we Wrocławiu z możliwością DS. Zobaczymy jak się ułoży, Super :) Quote
Bogusik Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU,DUŻO ZDROWIA I NAJLEPSZYCH DOMKÓW DLA BEZDOMNIACZKÓW! :) Quote
elik Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU,DUŻO ZDROWIA I NAJLEPSZYCH DOMKÓW DLA BEZDOMNIACZKÓW! :) Dzięki i wzajemnie tego samego, z tym,że podwójnie :) Quote
elik Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Nocek został Rokusiem :) Fotka z lecznicy i już w domku Psiak ma ewidentnie uśmiech na pyszczku. Trudno się dziwić :) Z nowym kolegą Niesamowite - dzisiaj jeszcze w schronie, a tu, także dzisiaj, w domu pod własną choinką. Jakby nieco sam zdumiony swoim szczęściem :) Ale chłopak ma farta :) Quote
Gabi79 Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Super foteczki, szczęśliwego psiunia!!! Ja miałam być w Katowicach pod Spodkiem, a siedzę w domu przed komputerem Quote
Anecik Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 [url=http://www.picturesanimations.com/newyear][/url] Quote
Recommended Posts