Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta biedna sunieczka zaszyta w kąt tej drewnianej klatki nie daje mi spokoju... :)

Biedak%252520zabrany%252520ze%252520schr

Blekuś dzisiaj pojechał do domku i mam nadzieję,że szczęśliwie trafił :) Wiadomo,że musimy odczekać przynajmniej dwa tygodnie na ewentualny zwrot z adopcji.Tfu,tfu...ale takie są warunki podpisania umowy adopcyjnej.I tak sobie pomyślałam,że jeżeli wszystko okaże się OK z adopcją Blekusia i jeżeli za zgodą dotychczasowych deklarowiczów  można by przekazać te pieniążki dla suni na utrzymanie w hoteliku u szafirki,to było by naprawdę dobrze i sunia miała by dobre warunki,aby dojść do siebie.Nie omawiałam tego z Hanią,ale wiem,że chętnie przyjmie następną bidulkę od Ciebie ewu.Tak sobie tylko głośno myślę,bo inaczej nie mogę pomóc... :(

• Upvote 3
Posted

Sunia jest przerażona, bardzo się boi..:(

Nie dało się jej wyciągnąć z budy, koleżanka pstryknęła zdjęcie wewnątrz.

Posted

Pokerku odpisałam na bazarku dla Tomiego. Ogarnę się, wykapiemy go i muszę stworzyć mu wątek. Bo tu trochę piszę, tam trochę piszę i się robi galimatias. A czas mi się bardzo skurczył.

Posted

Ta biedna sunieczka zaszyta w kąt tej drewnianej klatki nie daje mi spokoju... :)

Biedak%252520zabrany%252520ze%252520schr

Blekuś dzisiaj pojechał do domku i mam nadzieję,że szczęśliwie trafił :) Wiadomo,że musimy odczekać przynajmniej dwa tygodnie na ewentualny zwrot z adopcji.Tfu,tfu...ale takie są warunki podpisania umowy adopcyjnej.I tak sobie pomyślałam,że jeżeli wszystko okaże się OK z adopcją Blekusia i jeżeli za zgodą dotychczasowych deklarowiczów  można by przekazać te pieniążki dla suni na utrzymanie w hoteliku u szafirki,to było by naprawdę dobrze i sunia miała by dobre warunki,aby dojść do siebie.Nie omawiałam tego z Hanią,ale wiem,że chętnie przyjmie następną bidulkę od Ciebie ewu.Tak sobie tylko głośno myślę,bo inaczej nie mogę pomóc... :(

Bogusiu, było by wspaniale!!!

Ciocie kochane, którą sunię adoptuje MALWA, bo mnie się już poknociło

Posted

Mostek to miejsce pomiędzy przednimi łapkami więc zaczerwienienie tam chyba nie wskazuje na uderzenie w głowę. Chyba, że się mylę co do umiejscowienia mostka.
Na wątku Karmelka napisałam:
Myślę, że konieczny jest rentgen w takim ułożeniu, żeby można było stwierdzić, czy nie ma przypadkiem pękniętej szczęki biedaczek. Może został kopnięty ? Czy wetka nie proponowała zrobienie RTG głowinki ?

elik, odpowiem Ci spokojnie. Fakt, użyłam skrótu w odniesieniu do zdjęcia ze schronu , na którym Karmelek nie ma opuchniętego pysia.
Przypuszczam ,że Karmelek został przywieziony do schronu z ranami na mostku co widać na zdjęciu.Natomiast urazu głowy doznał już w schronie.Ktoś mu przygrzał z wiadomych tylko jemu powodów.
Wczoraj krwiak na gałce ocznej był świeży, dziś już uległ częściowemu wchłonięciu.
Odpowiedż na pytanie dotyczące RTG udzieliłam na wątku Karmelka.Napiszę i tutaj. Wetka uznała ,że jeżeli do poniedziałku obrzęk się nie zmniejszy, to trzeba będzie zrobić RTG.
Karemelek na pewno nie ma połamanych szczęk, bo wkładam mu leki do gardła i nie sprawia mu bólu ich otwieranie. Jeżeli jest pęknięcie, to i tak się nie da nic z tm zrobić. Musi samo się zrosnąć.

Przed chwilą spał na boczku , cały czas łapki ma w ruchu jakby śnił ,że biegnie.
Posted

elik, odpowiem Ci spokojnie. Fakt, użyłam skrótu w odniesieniu do zdjęcia ze schronu , na którym Karmelek nie ma opuchniętego pysia.
Przypuszczam ,że Karmelek został przywieziony do schronu z ranami na mostku co widać na zdjęciu.Natomiast urazu głowy doznał już w schronie.Ktoś mu przygrzał z wiadomych tylko jemu powodów.
Wczoraj krwiak na gałce ocznej był świeży, dziś już uległ częściowemu wchłonięciu.
Odpowiedż na pytanie dotyczące RTG udzieliłam na wątku Karmelka.Napiszę i tutaj. Wetka uznała ,że jeżeli do poniedziałku obrzęk się nie zmniejszy, to trzeba będzie zrobić RTG.
Karemelek na pewno nie ma połamanych szczęk, bo wkładam mu leki do gardła i nie sprawia mu bólu ich otwieranie. Jeżeli jest pęknięcie, to i tak się nie da nic z tm zrobić. Musi samo się zrosnąć.

Przed chwilą spał na boczku , cały czas łapki ma w ruchu jakby śnił ,że biegnie.

Dzięki za odpowiedź, tylko nie bardzo rozumiem, czemu piszesz, że odpowiesz spokojnie ? Czy moje pytanie mogło spowodować Twoje zdenerwowanie ? O obrażeniach psiaczka pisałaś i tu i na nowym wątku. Zapytałam tam, nie odpowiedziałaś, a znowu pisałaś o psiaczku tu, więc i tu zapytałam. Nie miałam żadnych złych zamiarów, a tylko szczerą troskę o Pieska. Doprawdy nie rozumiem Twojej reakcji.

Posted

Słoneczko kochane, wreszcie może odpocząć, zasnąć, nie jest głodny, teraz będzie już tylko lepiej!!!

Posted

A to maleńkie suczki, o których pisała Basia, że zaraz po sterylizacji zostały przeniesione do brudnych boksów :(

Suczka%252520zabrana%252520ze%252520schr

Biedactwa, gołymi brzuszkami leżą bezpośrednio na ziemi :(

Posted

Mam miejsce jednej suni , proszę może ktoś da bdt drugiej.

Mogłyby we trójkę pojechać z Kruszynką.

Bardzo proszę o pomoc dla małych sunieczek.

Posted

Ile w tym schronie jest psiaków, tak orientacyjnie?

Zdaję sobie sprawę, że ciągle przybywają nowe.

One wszystkie są takie śliczne!!!

Gabryniu nie wiem, bardzo dużo:(

Posted

Jest tam sunia zjawiskowej urody ale tak wczoraj uciekała ,że nie dało rady zrobić zdjęcia.

Jest trochę większa od Nelci.

Posted

Rozmawiałam z hyclem.Hycel z naszej Gminy średnio co dwa tygodnie zawozi tam psy w ilości 6,7 psiaków.Nasza Gmina ma podpisaną umowę z tym Schroniskiem,ponieważ dla Gminy było to opłacalne.Wcześniej nasze psiaki trafiały do Żar,Gmina płaciła więcej za psa.To sobie można wyobrazić ile tam psiaków przebywa i wciąż dochodzi nie tylko z mojej Gminy.

Posted

Dziewczyny u mnie podobnie............mieszkam kilkanaście kilometrów od Poznania. 

Na logikę pies znaleziony w mojej Gminie powinien być dowieziony do Poznania, bo tu jest najbliższe Schronisko.

Moja Gmina ma podpisaną umowę ze Schroniskiem w Jędrzejowie ............pod Piłą............. pewnie było taniej.........