Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 433
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja w rozwieszaniu nie bardzo pomoge bo jednak ja ze śląska ale SZCZECINIANIE Z DOGO to nie jest wielka robota rozwiesić kilka / kilkanaście plakatów koszt też nie jest duży więc do roboty chyba chcecie żeby Luka znalazła dom ? Duzo zalezy od was

Posted

ciezko z plakatmi, :shake: nie wiem czemu
WYSTARCZY CHOC JEDEN DWA WYDRUKOWAĆ I W ZNAJOMEJ LECZNICY, SKLEPIE ...POWIESIĆ, CHOĆ TYLE :-(

(raz nawet zaczepiałam na gg osoby z Lublina , ale nic z tego nie wyszło :shake: , ale moze tak tez spróbujecie? ?)

Posted

Doris,poznałam Wspaniałą Panią-młodą prawniczkę(zna sytuację w schronie,dlatego jej znajomy wet.dawno odszedł stamtąd-nie mógł sie pogodzić z wieloma sprawami:cool1:)bardzo zaangażowaną w pomoc zwierzakom.Jako osoba bardzo skromna pomaga zwierzakom lecz robi to po cichu i bez poklasku(min.pomaga sparaliżowanemu Oskarowi,Milordowi itd).
Obiecała pytać gdzie tylko może o domki dla naszych psiaków.
Wyślę jej palakat Luki,będziemy je rozwieszać,ale prosi o zrobienie tez plakatu dla tego Onka w rozypce(opowiadałam o Nim)
Aha jeszcze jedno,Pani sadzi i jej wet(tez maja owczarki)jak i ja,że trzeba je ten rok-dwa odmłodzić.Nie jest to wielkie kłamstwo,nikogo nie krzywdzi a ratuje życie.

Posted

amelka0 napisał(a):
Aha jeszcze jedno,Pani sadzi i jej wet(tez maja owczarki)jak i ja,że trzeba je ten rok-dwa odmłodzić.Nie jest to wielkie kłamstwo,nikogo nie krzywdzi a ratuje życie.

Postawcie na szczerość.
Czy pani i jej wet byli w schronisku, widzieli tego psa, zajrzeli mu w zęby?

Posted

Greven!
Reklama dźwignią handlu!
Co do wieku psa,to weci,zwłaszcza schroniskowi wykazują sie taką wiedzą,ze hej!
Najlepszy przykład Rexa z katowickiego schronu,którego wziął bardzo sympatyczny pan.
Wg wetów pies miał mieć entropium i miec 3 lata.
Dziewczyny zebrały pieniądze na operacje,która się nie odbyła,bo pies miał tylko silne zapalenie spojówek,ale za to okazało sie,że pies ma 8 lat!!!
Więc o jakiej szczerosci tu mówic?
One były pewne,że pies młody,dobrze,że facet go nie oddał!!
A różnica roku to żadna różnica!

Posted

Tak Epe,masz racje a już nasi weci wyjątkowo postarzają psy-przykład??Loluś jak przyszedł miał podane 3 lata nie dostał numerku(jak wiele psów)wiec juz potem mówili 5 -6lat.Baffik najpierw 6-7lat po paru miesiącach13,Bursztynka ma 2lata ale sama widzę że po 4m-cach jest tak zniszczona schronem że wygląda na 6,Soniek któremu uratowałam życie i znalazłam Dom,reklamowałam jako10lat(na plakatach którymi był zarzucony cały Sz-n),jakbym powiedziała od razu że ma12 nikt by nie zwrócił uwagi,a tak gdy znalazła się cudowna Rodzina,przyszła,zobaczyła,już pokochała i przy wykupie te 2lata więcej nie robiły wrażenia(bo już przyszli,zobaczyli i pokochali).Tym bardziej że ja,Doris i Justine wiemy,że ten wiek w schronie jest rzeczą płynną,co innego mówi wetka,co innego wet,a co innego pani w biurze.
Tak wet.był w schronie i widział zęby,wg.niego Luka jest młodsza jak podają.
I powiedział też brutalną prawdę,że z tym.schroniskowym wiekiem,nie ma prawie szans na adopcję,za to na uśpienie- dużą

Posted

prawda - prawda was wyzwoli

jesli nie wiemy ile pies ma lat piszmy kilka albo ok 5-7 ale nie kłammy kłamstwo się przylepia i ma brzydkie konsekwencje - jak np zwrot psa do schroniska ....

Posted

z psami jest, jak z ludzmi niestety. warunki zycia robia swoje. ja sama w grudniu przygarnelam sunie, ktora ktos wywalil z domu na obrzezach miasta i myslamam na pierwszy rzut oka, ze ma 5-6 lat bo pyszczek ma siwy. i do tego ta rezygnacja w jej oczach:( gdy poszlam ja zaszczepic do weta okazalo sie, ze sunka ma najwyzej 3 lata! wiec cos w tym chyba jest.

Posted

marillka napisał(a):
prawda - prawda was wyzwoli

jesli nie wiemy ile pies ma lat piszmy kilka albo ok 5-7 ale nie kłammy kłamstwo się przylepia i ma brzydkie konsekwencje - jak np zwrot psa do schroniska ....

dokładnie, jedni pokochają, inni oczuja sie oszukani i beda pretensje itd:shake:, lepiej podać widełki, bo pewności nie mozna mieć, a przynajmniej nikt puzniej nie bedzie sie czuł oszukany.

Posted

Dlatego mówię,że ten rok,to jest tyle co nic,nikt dokładnie nie wie ile pies ma lat,ani my,ani wet,ani pani w biurze,dlatego reklamując, rok zdejmując ,zawsze się kogoś bardziej zachęci do przeczytania ogłoszenia,do zwrócenia w ogóle na psa uwagi.A potem przed adopcją,w gabinecie i tak wszystko będzie powiedziane,wet.powie swoja wersje,pani w biurze swoją a kupujący ostateczną decyzję podejmie sam.I jak pokazuje życie gdy pójdzie do swego osobistego weta z psem,to ten tez poda inny wiek.
To tak jak z nami,mamy lat tyle,a wyglądamy na mniej lub więcej-tylko nas zdradza dowód,psa-niestety nie.Dlatego lepiej chyba te pare m-cy zawsze odjąć psu aniżeli dodać,tym bardziej że u nas psy są naprawdę zaniedbane i przez to postarzane.Przykład?Moja Bursztynka z podpisu gdy przyszła wyglądała pięknie,oceniono ją na 2lata.Teraz nawet ja sama widze jak w ciągy tych 4m-cy się zmieniła jak postarzała.Wygląda na 6 lat i pewnie większość z Was by jej tyle dała.