Alicja Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 [quote name='Vectra']Juniorki , to jest grubsza sprawa :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ich brak , odcisnął mi ogromną traumę w podświadomości :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Moja mama do tej pory się tłumaczy i to gęsto :evil_lol::evil_lol: tylko nie kumam , czemu od razu , jak pyta mnie co mi kupić , zastrzega że na pewno nie juniorki :diabloti:[/QUOTE] :hmmmm: nie rozumie dlaczego :lol::lol::lol: Quote
jonQuilla Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Jestem rocznik 88 i mam prawo pamiętać tylko mleko w woreczku :evil_lol::evil_lol: ale za to pamiętam takie duże oranżady w szklanych zielonych najczęściej butelkach :razz: Co do krytykowania komputerów siedząc przy komputerze ... ja to widzę nieco inaczej. Owszem spędzam dużo czasu przed pc ale nigdy nie staję przed dylematem co wybrać - wyjść ze znajomymi czy siedzieć na pc. Niestety odnoszę wrażenie że niektóre z teraźniejszych dzieciaków przed takim dylematem stają coraz częściej. Owszem znajomość komputera w tych czasach jest koniecznością ale to nie znaczy że ma zniewolić i zamknąć oczy na resztę świata. Quote
Alicja Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 [B]BARDZO WAS PROSZĘ zagłosujcie na Krakwecie[/B] [B]Zagłosujcie na KLEMBÓW[/B] Sprawa wyglada tak ....kontrkandydat ma 30 kotów i stawia je na równi z 300 psami ...koty chore ale czy psy w schronisku są zdrowe ???? [B]PROSIMY O GŁOSY NA KLEMBÓW !!![/B] Pamiętajcie tylko ze głosując [B]nalezy napisać przynajmniej 1 post[/B] najlepiej tutaj [URL]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611[/URL] a potem zagłosować w ankiecie na KLEMBÓW [URL]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14699[/URL] Quote
Vectra Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 GŁOSOWAĆ NA KLEMBÓW !!!! i to natychmiast !!!!! :diabloti: do tematu , nie mieliśmy komórek , ale mieliśmy fajną zabawę - komórki do wynajęcia :evil_lol: obsługa komputerów klasy PC , jakoś jest mi znana od zawsze - tata był taki nowoczesny już od lat 80. pierwszy komputer to było 286XT na takie wielkie dyskietki ... system operacyjny to był DOS potem było 386AT , 486DX , potem było pentium (czyt marzeń) doszliśmy aktualnie do dual core i takich tam. Era komputera nie zrobiła zatem na mnie wrażenia nigdy :diabloti: był, jest i będzie. telefon komórkowy , no cóż oczywiście że były - nikt nie pamięta Centertel ? ogromna stacja bazowa ze słuchawką ? :evil_lol: tylko opłaty nieco inne niż obecnie i dostępność. więc nie było tak że nie było , oczywiście że było - tylko było wiele ciekawszych rzeczy w życiu , niż komputer IMB czy telefon Centertel. Teraz najważniejszy jest najlepszy komp i najnowocześniejsza komórka. najgorsze jest to , że teraz poprzednie pokolenia , na siłę starają się obsypać swoją latorośl tym co sami nie mieli :) Takie wynagrodzenie swoich braków z dzieciństwa.Moje dziecko musi mieć wszystko , bo ja nie miałam. [COLOR="red"][B]Wasze psy nie chodzą głodne spać , więc prosze głosujcie na ten Klembów [/B][/COLOR] Quote
jonQuilla Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 [COLOR=olive][B][FONT=Georgia]Vectra, tylko nas nie zacznij bić! :) Ja zagłosowałam dwa razy bo nie wiedziałam że mój pierwszy głos się nie liczył przez ten cholerny post :roll: Jak dostałam swoją pierwszą komórkę to miałam zakaz noszenia jej do szkoły :cool3: Przestrzegałam go przez 2 miesiące, potem nosiłam ale nie wiadomo po co bo i tak nikt się nie odzywał...ewentualnie sygnały sobie każdy puszczał :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=olive][FONT=Georgia][B]Komputer dostałyśmy z siostrami 11 września 2001 roku, tata przytaszczył go z moją najstarszą siostrą w momencie jak wszyscy byli wgapieni w walące się wieże WTC. Internet w domu pojawił się chyba dwa lata później. Macie szaleństwa moich rudzielców :) [IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC06307.jpg[/IMG] [IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC06309.jpg[/IMG] [/B][/FONT][/COLOR] Quote
omry Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='jonQuilla'][IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC06307.jpg[/IMG] [IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC06309.jpg[/IMG][/QUOTE] Łoooo, szalone! :D Quote
fioneczka Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 eeee widzę że u Was takie samo szaleństwo jak u nas :evil_lol: ja też tak lubię poszaleć po pracy a czasem w pracy :diabloti: EDIT fotel mam wygodny tylko zawsze sweterek mi się na czole odciska jak pod łepetynę na biurku podkładam ;) Quote
Alicja Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 bosh , jakie wyrywne :diabloti::evil_lol: Quote
M&S Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 o królik padł....z głodu;) [URL]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC06307.jpg[/URL] malutka:):) [URL]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC06309.jpg[/URL] Quote
Rinuś Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [I][B]Dzień dobry :diabloti: pamiętacie nas jeszcze? :evil_lol:[/B][/I] Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 cześć, przyszłam poczytać jako dziecko ery komputerowej :evil_lol: Quote
*Monia* Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Poczytałam sobie i mi się przypomniały gumy turbo, donaldy, wafelki o ile dobrze pamiętam kukuruku... Do tej pory gdzieś w stosie zapomnianych zabawek mam naklejki i historyjki :) Quote
chita Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 a karteczek do segregatora nikt nie zbieral:sad: Quote
Vectra Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='*Monia*']Poczytałam sobie i mi się przypomniały gumy turbo, donaldy, wafelki o ile dobrze pamiętam kukuruku... Do tej pory gdzieś w stosie zapomnianych zabawek mam naklejki i historyjki :)[/QUOTE] historyjki , naklejki , pocztówki :grins: do turbo i donaldów , należy dodać cola cao - pierwsze rozpuszczalne kakao pocieszające jest to , że są powroty do przeszłości , np w postaci prażynek , andrutów ... tych takich cieniutkich wafelków jak opłatek.Które uwielbiam od dziecka i kupuje tonami. Czekolada własnej roboty , to taki mój kochany smak z dzieciństwa .. dlatego często sobie robie w domu.Mniammmmm. Lizaki z cukru , robione na patelni. Pod względem twórczości , tamte czasy były ciekawsze.Czarowanie coś z niczego. Nie przypominam sobie , by któremuś dzieciakowi brakowało słodyczy i nie przypominam sobie , by panował jak obecnie taki głód na cukier. Quote
Vectra Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='chita']a karteczek do segregatora nikt nie zbieral:sad:[/QUOTE] to już nie moja era ;) Pamiętam , że nie było takich kolorowych okładek na zeszytach , to się robiło wycinanki z kolorowych gazet , czy też naklejało naklejki. A farbowanie gum do żucia , kredkami świecowymi pamiętacie ? :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Ja karteczki zbierałam! Nawet gdzieś mam jeszcze cały segregator... ;) Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 ja też karteczki zbierałam ;) miałam komputer tylko na dyskietki z czarno-białym monitorem, słuchałam kaset! :evil_lol: i czytałam donaldy ;) Quote
Lucky. Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 ja wspominałam wcześniej o karteczkach :diabloti: nie wiem czy ktoś jeszcze to robił, ale farbowałam piasek kredą kolorową :oops: Quote
Vectra Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='Unbelievable'] miałam komputer tylko na dyskietki z czarno-białym monitorem, [/QUOTE] najpierw był taki zielony , potem czarno biały , potem wszedł bursztynowy , potem wypas było CGA - 4 kolory .. no i VGA 16 kolorów .... i pewno rewelacyjny windows 3.1 ? :diabloti: Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='Vectra']najpierw był taki zielony , potem czarno biały , potem wszedł bursztynowy , potem wypas było CGA - 4 kolory .. no i VGA 16 kolorów .... i pewno rewelacyjny windows 3.1 ? :diabloti:[/QUOTE] nie wiem, był z roku 92 :evil_lol: Quote
Vectra Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='Unbelievable']nie wiem, był z roku 92 :evil_lol:[/QUOTE] no to tak mniej więcej , wynaleźli ten , jakże doskonale skopany system Quote
Recommended Posts