Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My też posiadaliśmy królcia :) Maxia , był fajowski . Trzymał Harley'a pod pantoflem :lol:

A do każdej pracy można się przyzwyczaić ;) . Kiedyś jak była dawna dyrektorka to w wakacje pracowałyśmy np 5 dni po 10-12 godzin zamiast 10-12 po 5 godzin (tyle przepisowo powinnam być w pracy ) mialyśmy dodatkowe dni wolne . Wolałam iść do pracy na 6 , przepracować do 15-16 anizeli teraz latem chodziłam czasem na 6 do 10 , do 13 ...i tak codziennie.

Posted

[quote name='Alicja']My też posiadaliśmy królcia :) Maxia , był fajowski . Trzymał Harley'a pod pantoflem :lol:

A do każdej pracy można się przyzwyczaić ;) . Kiedyś jak była dawna dyrektorka to w wakacje pracowałyśmy np 5 dni po 10-12 godzin zamiast 10-12 po 5 godzin (tyle przepisowo powinnam być w pracy ) mialyśmy dodatkowe dni wolne . Wolałam iść do pracy na 6 , przepracować do 15-16 anizeli teraz latem chodziłam czasem na 6 do 10 , do 13 ...i tak codziennie.

[FONT=Georgia]Wiadomo że wszystko jest kwestią przyzwyczajenia. Teraz np. podoba mi się ilość dni wolnych :loveu: Miałam 4 dni pracujące, 4 wolne, potem dwa pracujące i znów dwa wolne :multi: Idę do pracy w sobotę i niedzielę a potem nie wiem bo rzekomo mam być już iść na inny punkt ale nie wiadomo gdzie.
Jedyne co mnie martwi to to że nie dam sobie rady jak już zostanę sama. Niby ogarniam większość rzeczy ale jest to dla mnie stresująca sprawa bo ja ogólnie panikara z lekka jestem :evil_lol:
[/FONT]

[quote name='zaba14']Moja koleżanka kiedyś adoptowała samice królika barana, też była bardzo miziasta ;) wskakiwała na łóżko żeby się przytulać ;)

[FONT=Georgia]Ogólnie z tego co czytałam to baranki właśnie są najmilsze...może coś w tym faktycznie jest.[/FONT]

[quote name='M&S']Hello wieczorkiem:)

Ja miałam kiedyś świnkę morską.....fajna była.

[FONT=Georgia]Hello :loveu:
Świnki morskie były u mnie w domu kiedyś ale średnio je pamiętam, mała byłam ;) Zresztą czego u mnie nie było :evil_lol:
Ja jako ja z małych zwierzaków miałam myszy, chomiki, szczury, papugi, rybki i teraz królika. Najbardziej przypadły mi do gustu szczury no i teraz królik. Papugi mieliśmy głównie faliste i to w stadku po 3/4, niektóre z nich były super towarzyskie. Jednak najmilej wspominam nimfe, którą moja mama wykarmiła. Fela bo tak się zwała otwierała sobie sama klatkę, kochała moją mamę i jak słyszała jej głos dobiegający z drugiego pokoju to od razu leciała usiąść jej na głowie albo ramieniu :)
Co ciekawe uwielbiała być kąpana a potem suszona suszarką... mój wujek zawsze sadzał ją sobie na palcu a ona podnosiła skrzydełka żeby wszędzie ją wysuszył. Była niesamowita :)
[/FONT]

Posted

Ja w dzieciństwie miałam kanarzycę i też lubiła kapiele.
Potem były rybki i ryyyby i ptaszystka tyż. Ale teraz wolę pozostać przy futrach;)

Dobrego dnia:)

Posted

[quote name='M&S']Ja w dzieciństwie miałam kanarzycę i też lubiła kapiele.
Potem były rybki i ryyyby i ptaszystka tyż. Ale teraz wolę pozostać przy futrach;)

Dobrego dnia:)
[FONT=Georgia]
Też wolę futerkowe zwierzęta chociaż taki legwan albo chociaż gekon :loveu:

[FONT=Verdana]***
Mam dość dziwne pytanie mianowicie czy ktoś z Was doświadczył świadomego snu?
Od pewnego czasu takowy miewam ale tylko kiedy zasnę w ciągu dnia. Czytałam co nieco na ten temat ale i tak mam wrażenie że to ze mną jest coś nie tak.
Za pierwszym razem miałam z tego w sumie ubaw ale teraz już nie jest mi do śmiechu.
Ogólnie wygląda to tak że 'budzę się' a w gruncie rzeczy to tak jakby budził się tylko mój móżdżek a ciało dalej spało. Nie mogę ruszać rękoma, nogami...niczym. Zaczynam panikować i przy próbie poruszenia ręką serce mi zaczyna szybko bić aż boli mnie klatka piersiowa (nie wiem czy to rzeczywistość czy mi się wydaje że tak się dzieje) w każdym bądź razie też mam wrażenie że się duszę...wszystko to przez panikę bo chcę jak najszybciej z tego stanu wyjść. Nie trwa to długo ale jest to bardzo nieprzyjemne uczucie. Dzisiaj próbowałam się wyrwać z tego stanu przez otwarcie oczu ale powieki miałam niesamowicie ciężki, udawało mi się otworzyć minimalnie i widziałam jakieś czerwone plamy. Wybudziłam się w końcu jak udało mi się poruszyć głową...sposób wybudzenia zawsze jest ten sam w sumie.
Wg. wikipedii u niewielkiego % ludzi doświadczonych świadomym snem występuje paraliż senny. Cholera dlaczego ja? :roll: Jakaś z lekka ułomna jestem.
[/FONT]
[/FONT]

Posted

Ja raczej nie należę do osób, które wierzą w takie rzeczy.
Podejrzewam że gdyby ktoś mi powiedział że doświadczył świadomego snu a podczas niego paraliżu to bym nie uwierzyła :roll:

Posted

[quote name='jonQuilla']to ja juz nie wiem bo na każdej stronie, na którą trafiłam żeby o tym poczytać rozpisywali się na temat świętych ;)[/QUOTE]

Niech sobie piszą......to nie jest tylko dla nich zarezerwowana umiejętność;)

Posted

[quote name='M&S']Niech sobie piszą......to nie jest tylko dla nich zarezerwowana umiejętność;)[/QUOTE]

No dobra ale to i tak jakoś mało prawdopodobnie dla mnie brzmi, jestem z natury niedowiarkiem jeśli chodzi o takie 'paranormalne' zjawiska.

Jeszcze co do samego świadomego snu to ja jak tylko go doświadczam to chcę się poruszyć przez co właśnie następują ww. objawy... nie mam jako takiego snu na jawie, nic poza potrzebą wybudzenia się nie przychodzi mi do głowy. Czytałam że to może być spowodowane stopniem zaawansowania...osoby z wyższym lvl :) hahahaha... są w stanie kontrolować swoje myśli na wysoką skalę.

Posted

[quote name='M&S']Musisz zacząć wierzyć, nie masz innego wyjścia;)[/QUOTE]

no chyba ;)

[quote name='fioneczka']piszesz na forum a to znaczy że "ciało też już wstało" ;)

słyszałam o czymś takim ale na szczęście sama nie doświadczyłam[/QUOTE]

popadnę w schizofrenię jak tak dalej pójdzie...nie będę potrafiła odróżnić snu od rzeczywistości :evil_lol:

Zawsze miałam przeboje ze snem, zdarzało mi się 'lunatykować'...może nadal mi się zdarza ale teraz nie dzielę pokoju z siostrami więc nikt mi o tym nie mówi.
Fakt faktem z łóżka nigdy nie wstawałam (chyba) ale kiedyś usiadłam z otwartymi oczami i szukałam czegoś pod kołdrą, byłam mega zła bo jak siostra się o coś zapytała to krzyczałam i przeklinałam...w końcu jej powiedziałam że szukam 'E od alfabetu' :niewiem:
Innym razem też usiadłam na łóżku i zaczęłam gadać do siostry o jakiś niespodziankach, ona pytała o jakie mi niespodzianki chodzi a ja się denerwowałam że ona nie wie i znów krzyczałam na nią :evil_lol: W końcu jej powiedziałam 'niespodzianki to falbanki na jajkach' :stupid: po czym od razu się położyłam i dalej spałam.
Kiedyś też usiadłam na wyrze, pokazałam palcem na ścianę i powiedziałam 'o słońce, plaża...ale pięknie' i wróciłam do spania.
Najczęściej jednak tylko gadam przez sen i wtedy można ze mną dialogi prowadzić z tym że jestem wtedy porządnie wkurzona i wyzywam :oops:
Bywa też tak że jak dostanę w nocy smsa to odpisuję na niego i rano kompletnie nie pamiętam że cokolwiek dostałam i cokolwiek pisałam.
Zdarzyło się też dwa razy że obudził mnie mój własny płacz, po obudzeniu nie wiedziałam czemu płakałam ale nie mogłam się uspokoić, łzy dalej leciały same.
Jestem genetycznie zrąbana :evil_lol:
Btw. często zdarza mi się spać z otwartymi oczami.

Posted

[quote name='M&S']Do schizofrenii jeszcze daleko;)[/QUOTE]

obyś miała rację ;)

[quote name='Alicja']Ja tak mialam 2 X jak mnie nie umieli z narkozy wybudzić :roll:[/QUOTE]

to już wiem po kim takie urozmaicenia :shake::eviltong:

Posted

Raz czy dwa miałam chyba "świadomy sen", ale dość przyjemny.
Nie jestem pewna czy to to, ale tak mi się wydaje, też potem o tym zaczęłam czytać.
Było to tak, że śniło mi się cos strasznego, po czym kiedy już ktoś miał umrzeć dotarło do mnie, że to sen i nagle zaczęłam wszystko kontrolować.
Wymyślałam postacie, zdarzenia, no wszystko było pod moją kontrolą a ja miałam świadomość, że to sen i mogę się obudzić kiedy zechcę.

Ale paraliż senny jest koszmarny, nie doświadczyłam, jednak wyobrażam sobie te przezycia...