Alicja Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Vectra napisał(a):Juniorki , to jest grubsza sprawa :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ich brak , odcisnął mi ogromną traumę w podświadomości :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Moja mama do tej pory się tłumaczy i to gęsto :evil_lol::evil_lol: tylko nie kumam , czemu od razu , jak pyta mnie co mi kupić , zastrzega że na pewno nie juniorki :diabloti: :hmmmm: nie rozumie dlaczego :lol::lol::lol: Quote
jonQuilla Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Jestem rocznik 88 i mam prawo pamiętać tylko mleko w woreczku :evil_lol::evil_lol: ale za to pamiętam takie duże oranżady w szklanych zielonych najczęściej butelkach :razz: Co do krytykowania komputerów siedząc przy komputerze ... ja to widzę nieco inaczej. Owszem spędzam dużo czasu przed pc ale nigdy nie staję przed dylematem co wybrać - wyjść ze znajomymi czy siedzieć na pc. Niestety odnoszę wrażenie że niektóre z teraźniejszych dzieciaków przed takim dylematem stają coraz częściej. Owszem znajomość komputera w tych czasach jest koniecznością ale to nie znaczy że ma zniewolić i zamknąć oczy na resztę świata. Quote
Alicja Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 BARDZO WAS PROSZĘ zagłosujcie na Krakwecie Zagłosujcie na KLEMBÓW Sprawa wyglada tak ....kontrkandydat ma 30 kotów i stawia je na równi z 300 psami ...koty chore ale czy psy w schronisku są zdrowe ???? PROSIMY O GŁOSY NA KLEMBÓW !!! Pamiętajcie tylko ze głosując nalezy napisać przynajmniej 1 post najlepiej tutaj http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611 a potem zagłosować w ankiecie na KLEMBÓW http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14699 Quote
Vectra Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 GŁOSOWAĆ NA KLEMBÓW !!!! i to natychmiast !!!!! :diabloti: do tematu , nie mieliśmy komórek , ale mieliśmy fajną zabawę - komórki do wynajęcia :evil_lol: obsługa komputerów klasy PC , jakoś jest mi znana od zawsze - tata był taki nowoczesny już od lat 80. pierwszy komputer to było 286XT na takie wielkie dyskietki ... system operacyjny to był DOS potem było 386AT , 486DX , potem było pentium (czyt marzeń) doszliśmy aktualnie do dual core i takich tam. Era komputera nie zrobiła zatem na mnie wrażenia nigdy :diabloti: był, jest i będzie. telefon komórkowy , no cóż oczywiście że były - nikt nie pamięta Centertel ? ogromna stacja bazowa ze słuchawką ? :evil_lol: tylko opłaty nieco inne niż obecnie i dostępność. więc nie było tak że nie było , oczywiście że było - tylko było wiele ciekawszych rzeczy w życiu , niż komputer IMB czy telefon Centertel. Teraz najważniejszy jest najlepszy komp i najnowocześniejsza komórka. najgorsze jest to , że teraz poprzednie pokolenia , na siłę starają się obsypać swoją latorośl tym co sami nie mieli :) Takie wynagrodzenie swoich braków z dzieciństwa.Moje dziecko musi mieć wszystko , bo ja nie miałam. Wasze psy nie chodzą głodne spać , więc prosze głosujcie na ten Klembów Quote
jonQuilla Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 [FONT=Georgia]Vectra, tylko nas nie zacznij bić! :) Ja zagłosowałam dwa razy bo nie wiedziałam że mój pierwszy głos się nie liczył przez ten cholerny post :roll: Jak dostałam swoją pierwszą komórkę to miałam zakaz noszenia jej do szkoły :cool3: Przestrzegałam go przez 2 miesiące, potem nosiłam ale nie wiadomo po co bo i tak nikt się nie odzywał...ewentualnie sygnały sobie każdy puszczał :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT] [FONT=Georgia]Komputer dostałyśmy z siostrami 11 września 2001 roku, tata przytaszczył go z moją najstarszą siostrą w momencie jak wszyscy byli wgapieni w walące się wieże WTC. Internet w domu pojawił się chyba dwa lata później. Macie szaleństwa moich rudzielców :) [/FONT] Quote
fioneczka Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 eeee widzę że u Was takie samo szaleństwo jak u nas :evil_lol: ja też tak lubię poszaleć po pracy a czasem w pracy :diabloti: EDIT fotel mam wygodny tylko zawsze sweterek mi się na czole odciska jak pod łepetynę na biurku podkładam ;) Quote
Alicja Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 bosh , jakie wyrywne :diabloti::evil_lol: Quote
M&S Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 o królik padł....z głodu;) http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC06307.jpg malutka:):) http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC06309.jpg Quote
Rinuś Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Dzień dobry :diabloti: pamiętacie nas jeszcze? :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 cześć, przyszłam poczytać jako dziecko ery komputerowej :evil_lol: Quote
*Monia* Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Poczytałam sobie i mi się przypomniały gumy turbo, donaldy, wafelki o ile dobrze pamiętam kukuruku... Do tej pory gdzieś w stosie zapomnianych zabawek mam naklejki i historyjki :) Quote
chita Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 a karteczek do segregatora nikt nie zbieral:sad: Quote
Vectra Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 *Monia* napisał(a):Poczytałam sobie i mi się przypomniały gumy turbo, donaldy, wafelki o ile dobrze pamiętam kukuruku... Do tej pory gdzieś w stosie zapomnianych zabawek mam naklejki i historyjki :) historyjki , naklejki , pocztówki :grins: do turbo i donaldów , należy dodać cola cao - pierwsze rozpuszczalne kakao pocieszające jest to , że są powroty do przeszłości , np w postaci prażynek , andrutów ... tych takich cieniutkich wafelków jak opłatek.Które uwielbiam od dziecka i kupuje tonami. Czekolada własnej roboty , to taki mój kochany smak z dzieciństwa .. dlatego często sobie robie w domu.Mniammmmm. Lizaki z cukru , robione na patelni. Pod względem twórczości , tamte czasy były ciekawsze.Czarowanie coś z niczego. Nie przypominam sobie , by któremuś dzieciakowi brakowało słodyczy i nie przypominam sobie , by panował jak obecnie taki głód na cukier. Quote
Vectra Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 chita napisał(a):a karteczek do segregatora nikt nie zbieral:sad: to już nie moja era ;) Pamiętam , że nie było takich kolorowych okładek na zeszytach , to się robiło wycinanki z kolorowych gazet , czy też naklejało naklejki. A farbowanie gum do żucia , kredkami świecowymi pamiętacie ? :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Ja karteczki zbierałam! Nawet gdzieś mam jeszcze cały segregator... ;) Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 ja też karteczki zbierałam ;) miałam komputer tylko na dyskietki z czarno-białym monitorem, słuchałam kaset! :evil_lol: i czytałam donaldy ;) Quote
Lucky. Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 ja wspominałam wcześniej o karteczkach :diabloti: nie wiem czy ktoś jeszcze to robił, ale farbowałam piasek kredą kolorową :oops: Quote
Vectra Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Unbelievable napisał(a): miałam komputer tylko na dyskietki z czarno-białym monitorem, najpierw był taki zielony , potem czarno biały , potem wszedł bursztynowy , potem wypas było CGA - 4 kolory .. no i VGA 16 kolorów .... i pewno rewelacyjny windows 3.1 ? :diabloti: Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Vectra napisał(a):najpierw był taki zielony , potem czarno biały , potem wszedł bursztynowy , potem wypas było CGA - 4 kolory .. no i VGA 16 kolorów .... i pewno rewelacyjny windows 3.1 ? :diabloti: nie wiem, był z roku 92 :evil_lol: Quote
Vectra Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Unbelievable napisał(a):nie wiem, był z roku 92 :evil_lol: no to tak mniej więcej , wynaleźli ten , jakże doskonale skopany system Quote
Recommended Posts