Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dwa mokre ufoludki juz sa u mojego TZ w cięzarówce , jola k podrzuciła je do Bielska , gdzie mój TZ się rozładowywał , jedzie teraz z dwoma maluchami , które delikatnie mówiąc nie pachną zbyt pieknie - sa utytłane w jedzeniu i odchodach , wet kazał je najpierw okapać - aż sie dziwie , że mój mąz na to poszedł:-o:-o:-o

Posted

wandul 66 napisał(a):
dwa mokre ufoludki juz sa u mojego TZ w cięzarówce

sa utytłane w jedzeniu i odchodach , wet kazał je najpierw okapać - aż sie dziwie , że mój mąz na to poszedł:-o:-o:-o

Alez masz super TZ-a :lol: ! ! ! Zazdroszcze !

Posted

kiciusie jeszcze nie dojechały , od rana podrózuja z TZ w cięzarówce , nie chcę słyszeć , co powie jak wróci , papu im daje , a kuwetka jest w klatce:crazyeye:a klatka w kabinie:razz::razz::razz:Nie wiem , czy juz szukac dla siebie tymczasu , czy zaraz po Wszystkich Świetych;););)

Posted

jakby co, zapraszam do nas... Taka cioteczka na tymczasie to skarb!

Jolu, ten gołąb może być chory na jakąś wirusową chorobę, miałam takiego... niestety, nie przeżył... :roll:

Posted

halbina napisał(a):
jakby co, zapraszam do nas... Taka cioteczka na tymczasie to skarb!

Jolu, ten gołąb może być chory na jakąś wirusową chorobę, miałam takiego... niestety, nie przeżył... :roll:
ale ze mna na tymczas przyjdzie 12 kotów plus 2 moje:diabloti:

Posted

Jeju ! Jakie slodkosci ! ! !

Jolu, nie da sie wyrazic , jak bardzo jestem Ci wdzieczna za Bunie ! ! !
To nie jest kot ... to jest ANIOL !
To po prostu ideal ! Wrecz niesamowite, jaka Bunia jest kochana, milutka, czysciutka, grzeczna. I jest bardzo madra. Po tylu latach w schronisku przypomina sobie wszystko, co sie wiaze z domem. Dzisiaj po sniadanku znowu wskoczyla, tym razem na zlewozmywak w kuchni, i patrzac na mnie miauczala, zeby jej dac pic :loveu:. Zaczepia mnie czasami do zabawy, kladac sie na plecki i lapiac mnie lapkami. Gania z zabawkami i zacheca do zabaw Zuzie, ktorej teraz sie to przyda, bo ja od myslenia o macierzynstwie na chwile chociaz odwroci :razz:. No jest niesamowita :loveu:! Ona tylko mowic nie umie.... DZIEKUJE :Rose: !

Buncia jeszcze czasami kicha - przede wszystkim podczas mycia sie.
Ale juz nie kaszle tak, jak na poczatku, brzydkie to bylo. To musi byc po prostu przewlekle przeziebienie. Nie wiem, czy wyleczy to calkowicie, ale poprawa jest juz ogromna. Lekow jej juz nie daje, zostaly 3 porcje, ale ona po kazdym zwraca, niestety. teraz siedzenie w cieple musi pomoc i to zakonczyc.

Dzieki za kciuki za golabka Klemensa ( jesli to w ogole chlopak jest ).
Zyje i ma sie dobrze. Apetyt dopisuje, a lubi najbardziej kasze jeczmienna. Ale nadal nawet nie probuje wychodzic z pudelka, skrzydelek nie rozklada... nie mam pojecia o co chodzi, ale poczekam jeszcze.
Na salmonelle to nie wyglada, bo kupki sa normalne. Na chorego w ogole nie wyglada. Jest piekny, lsniacy, wyprostowany dumnie czasem stoi.

Posted

zuziaM to ja dziekuje za dom dla Buni!

golabek? a jak ty go chronisz przed czworonoznymi panienkami?
Bunia moze byc bardzo nim zainteresowana, jak to kot...

jestem chwilke

wczoraj umarla moja babcia, druga w tym roku, w przeciagu 3 miesiecy....
wiec zrozumiecie moja mala aktywnosc

a mam duzo wiesci, zdjec do wklejenia

z wiesci:
- jak Wanda pisala, wczoraj pojechaly do niej dwa "zasrance" malenkie ok 3-4tyg koteczki, mam sesje zrobiona u weta, smierdzialy niemilosiernie, mieszkaly w schronie w malej klatce bez kuwety wiec lazily po swoich odchodach, stad wyglad i zapach jest jaki jest, apetycik ogromny, superasne jednym slowem!
- wczoraj tez do kliniki zawiozlam kotke czarniutka ok. 4 miesieczna, ma problemy z utrzymaniem roznowagi, albo miala wypadek, albo jest to wynik potwornego swierzbowca w uszach, jest diagnozowana, zaloze jej watek i wkleje zdjecia
- sa dwie roczne persice do oddania
- kobieta chce oddac 5 kociat, po szczepieniach itp, ale z pominieciem schronu
- jest tez piekna 4ro miesieczna szylkretka (wyglada jak Malwinka ktora byla adoptowana za posrednictwem zuziaM, zdjecia sa na watku, klejane w polowie wrzesnia), kicia odchowana przez dziewczyne, ktora teraz z wielkim bolem musi ja oddac ze wzgledu na alergie jednego z domownikow

wiecej info i zdjecia wkleje jak tylko dam rade dluzej posiedziec przy komputerze

Posted

Ufo musze być dzisiaj okąpane - zaden frontline nie dotrze przez te kołtuny , składająe sie z brudu , odchodów i resztek papu , a niestety życie w nich kwitnie - musze tylko poczekać , az kafelkarz opusci moja łazienkę !!!

Posted

dziekuje AFN za paczke z 20 kg suchej karmy dla kociąt:loveu::loveu::loveu:Małe zasrańce okąpane , nie wiem , z czego były brudne , ale wyglądało to jak krew , nie wykluczone , że matke np. zabiło auto a one tuluły sie do jej pokrwawionego ciałka :placz::placz::placz:Dzisiaj czarny zasraniec poszedl juz do domku !!! Whiskasowo biały czeka , plus 2 małe biało bure koteczki , 1 mały kocurek biało czarny i podrostki , 3 burasy , 1 biało - bury i 1 czarno- biały!!! u kolezanki jest whiskas kocurek , plus malusia szylkretka , musze je zabrać , ta dziewczyna ma 5 dzieci i sama pracuję , a jako salowa zarabia ok. 600 zł , ale jej dzieciaki wspaniale znjduja bezdomne kociaki- w kontenerach na smieci , piwnicach , garażach itp- ostsni nabytek doszedł wczoraj , malusia szykretka , która chciał zabić dorosły kocur:razz:

Posted

halbina napisał(a):
ja jestem humanistką... :roll: ile tego jest w sumie, Wandeczko?... :crazyeye:
5 podrostkow , 4 maluszki plus 2 u kolezanki salowej na tymczasie w Zabrzu ! No i moja Jorka-dorosła kotka!

Posted

Tak na poprawienie nastroju szary umierający koteczek u mojej babci o którym pisałam z prośbą o pomoc, który miał jechać do wandul ma się świetnie :) jest grubiutki i wygląda na zdrowego i zadowolonego z życia :) przychodzi codziennie na posiłki :) kupiłam mu lek na odrobaczenie i myślę że będzie tam mieszkał do końca swoich dni. Babcia wyszła z depresji ;) po kilku miesiącach wróciła jej kochana kotka i teraz znowu ma z kim rozmawiać ;)

Posted

wandul 66 napisał(a):
5 podrostkow , 4 maluszki plus 2 u kolezanki salowej na tymczasie w Zabrzu ! No i moja Jorka-dorosła kotka!
gdyby ktos z okolicy miał niepotrzebne juz ubrania dla dzieciaków od 5 lat do 16 , byłabym wdzięczna za pomoc tej kolezance - mimo cięzkiej sytuacji finasowej wciąz mi pomaga , przetrzymuje kociaki , leczy. Trudno wyżyc za 600 zł , zwłaszcza jak sie ma do tego gromadke dzieci!!!!