wandul 66 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 u mnie domku szuka 6 kociąt plus dorosła Jorka , w tym 4 podrostki i dwa maluchy tygryski !!! Quote
Jola_K Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 trzy kociaki ze zdjec powyzej (bohaterow akcji niedzielnej) zawiozlam do nowych domow, w Bielsku i Jasienicy, mam zdjecia "z przekazania" ich nowym rodzinom, wkleje jutro byc moze jutro zabiore pozostale 6 maluszkow ze schronu dzisiaj widzialam dwa: bialutkiego jak mis polarny kocurka i kotke tygryske, sa w wieku ok 8tygodni jesli nie dam rady jutro to pojada poczatkiem przyszlego tygodnia Quote
Jola_K Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 macie tak czasami, ze pomimo dobrych checi wszystko sprzysiega sie przeciw wam? no to ja tak mam dzisiaj... w piatek wieczorem zatrzymala mnie policja jak wracalam z Jasienicy: "zna Pani powod kontroli? nie swieci Pani prawe swiatlo..." sprawdzili mi gasnice (przeterminowana!), trojkat... skonczylo sie na upomnieniu z tata wymienilam zarowke, ale swiatlo nadal nie swieci, bezpieczniki sprawdzone - i nic nie wiemy na chwile obecna w ktorym momencie "nie styka" to m.in. bylo powodem, ze dzisiaj nie pojechalam, a wracalabym na pewno po ciemku, to ponad 100km, nie chcialam ryzykowac i tak zwykle wracam zmeczona ze schroniska dostalam telefon ze sa nowe kociaki :( jakas baba przyniosla dzisiaj w kartonie... rozne w sumie jest teraz jakies 10sztuk moge je zabrac wszystkie ale chyba dopiero we wtorek, bo wanda do ktorej je bede wiozla jutro pracuje i dopiero we wtorek ma wolne.. trzymajcie kciuki by te dodatkowe dni w schrone nie byly dla nich niebezpieczne przepraszam kocinki, ze nawalilam..... Quote
Tweety Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 a miałam nadzieję, że ten wysyp maluchów już się skończył:shake: Quote
_bubu_ Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 jeden z maluszków wymiotuje :( Jest też strasznie chuda buraska, nie wiem czy to podrostek czy juz dorosła kotka bo jest chuda i przez to wygląda na mniejszą. Ma katar , leży i popiskuje :( Quote
Tweety Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 _bubu_ napisał(a):jeden z maluszków wymiotuje :( Jest też strasznie chuda buraska, nie wiem czy to podrostek czy juz dorosła kotka bo jest chuda i przez to wygląda na mniejszą. Ma katar , leży i popiskuje :( kk czy panleukopenia? bo ostatnio nic innego sie nie zdarza tylko to cholerstwo:mad: Quote
Jola_K Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 w schronisku jest nowym nabytkiem, czesty jest kk panleukopenii do tej pory nie potwierdzil zaden przypadek wiem ze wszystkie kotki byly odrobaczane w pt, w zwiazku z tym, ze mialam je zabierac w ten weekend nauczona doswiadczeniem poprzednich przypadkow, obawiam sie ma to zwiazek wlasnie z robalami :shake: ale to sa moje przypuszczenia, ja kociaka jeszcze nie widzialam te co widzialam w piatek byly ok Quote
Hund Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Ta baba przyniosła dzisiaj 2 szylkrety.Reszta jest z innej hodowli :(albo kilku :( Quote
Hund Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Szkoda :( przyniosła 2 piękne zdrowe koty i nie obchodziło jej że będą zaraz chore :( z pewnością nastepnym razem też przywiezie.... Quote
berni Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 biedne maluszki :-(:-( to się w głowie nie miesci jak mozna być tak podłym... mam nadzieje że to nie p.....masz racje Tweety, gdzie sie człowiek nie rozglądanie tam słychy o p....w tym roku to jakaś masakra.. dziewczyny a macie jak zrobic test z kalu? wiem ze w BB sa z tym pewne problemy, ale doswiadczone forumowiczki z miau mówią żeby robć test i jak wyjdzie pozytywny to natychmiast działać.... Jolu a masz jakies wiesci od tej Białoburej koteczki którą miałam przyjemność nosić na festynie? starsznie mi zapadła w pamieci, mam nadzieje że jest szczesliwa w swoim domku. Quote
Tweety Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 no i co tu nowego słychać, jestem spragniona dobrych wieści jak kania dżdżu Quote
Agnie Koty Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Tak, jakieś promyczki nadziei by sie przydały. Ja mam teraz 8 mies. koteczkę, tak strasznie miauczała pod moim domem. Koci szkielecik :-(. Ale poprawia się. Ale i tak to nic w porównaniu ze schroniskowymi maluchami.:-( Quote
Jola_K Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 wiesci mam sporo sa dobre ale i zle, niestety jak tylko uporam sie z fotkami do wklejenia, napisze wszystko Quote
Jola_K Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 oto kociaki, nowi mieszkancy schroniska nie zapamietalam, ktore sa kotki, a ktore to kocurki ale to tylko dlatego, ze jutro je zabieram i na spokojnie je sobie "zewidencjonuje" ;) oto one na poczatek dwa kociaki ktore juz w piatek widzialam bialy niedzwiadek to kocurek, tygryska jest panienka w tej klatce siedzialy razem z czarno-bialymi koteczkami, ktore zawiozlam do nowych domow tu pozostale z kociarni :( przytulone... czworka bialego rodzenstwa i dwa starsze kotki, tygryska (tylem odwrocona) i tygrysek-pan patrzacy w obiektyw kociaki te maja kk, w leczeniu i pojedynczo maluchy ten przyszedl wczoraj, dzisiaj byl odpchlony ale jak bylam jeszcze stadami po nim robactwo chodzilo i drapal sie niemilosiernie a ponizej rodzenstwo (na zdjeciach brakuje kotki bialo czarnej i z ciemnym uszkiem, ale obie sa na zdjeciach w koszyczku powyzej) _________________________________________________________ jutro ewakuuje je ze schronu na necie bede dopiero wieczorem wiec prosze o cierpliwosc gdyby ktos mial pytania itp jakby co kontakt ze mna 600234030 Quote
Jola_K Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 jak widzicie smutasy ogromne :( mam tez wiesci z nowych domkow koteczek ktore zawiozlam w piatek do nowych domow, sa tez zdjecia o ktorych juz pisalam.. wybaczcie ale dzisiaj nie dam rady juz ich podlinkowac pisania tez mam dosc troche jutro nadrobie.... Quote
Tweety Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 strasznie smutniutkie i te oczka takie biedne:shake: Ale rozczulający jest widok takich maluchów wtulonych w mamusię :loveu: . Maluszki, ciocia Jola zajmie się wami a ja lecę wystawiać kolejne aukcje żebracze, żeby była kasa na ratowanie was i kolejnych i kolejnych i jeszcze pewnie następnych Quote
Jola_K Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 jestem.... wybaczcie jednodniowe milczenie, wczoraj caly dzien bylam poza domem, m.in. z powodu tych kociakow powyzej wczoraj cala 9tka, 7 maluchow i 2 wieksze buraski, pojechaly do Wandy nie mam niestety "dowodu dostarczenia", bo aparat zostal w domu! sprawozdanie napisze wieczorkiem, teraz lece do obowiazkow (nadzor inwestorski) Quote
Jola_K Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Hund napisał(a):Jolu a co z 2 szylkretami?? wzielam wszystkie, szylkretek nie bylo, personel tez o szylkretkach nic nie mowil a wlasnie wczoraj zastanawialm sie z Wanda ze byla mowa o szylkretkach, bo ta tygryska jest trojkolorowa, choc moze tego na zdjeciach nie widac, wiec myslalam ze to o niej mowilyscie w schronie wczesniej nie zapytalam... Olu, gdzie one byly? w kociarni czy osobno? jak duze? Quote
BIANKA1 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Ale bidulki malutkie . Moje też tak wyglądały . Oczka i noski zapyziałe :placz: Quote
Hund Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 2 podrostki były w kuchni razem z tymi co były w klatce tyle że podrostki były luzem. Quote
halbina Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 szukamy domków na jesień, na zimę i na wszystkie pory roku... Quote
Jola_K Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Hund napisał(a):2 podrostki były w kuchni razem z tymi co były w klatce tyle że podrostki były luzem. dwa podrostki z kk tez zabralam, wszystkie w koncu wyladowaly w pierwszym pomieszczeniu baraku zwanego kociarnia ale gdzie te szylkretki byly? Quote
_bubu_ Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Jola_K napisał(a):dwa podrostki z kk tez zabralam, wszystkie w koncu wyladowaly w pierwszym pomieszczeniu baraku zwanego kociarnia ale gdzie te szylkretki byly? W KOCIARNI RAZEM Z MALUCHAMI Quote
Recommended Posts