Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wrocilam
dziewczyny dzieki za info i zdjecie nowego maluszka

kicia-maluszka jest sama wsrod doroslych kotow, wiec wyciagniemy ja w najblizszych dniach
chora kotke "cukrzycowa" tez by wypadalo
jutro lub we wtorek zajade do schronu i wybadam temat

Posted

nie mają wyjścia, tz nie miaŁy :oops: ta maŁa razem z biaŁo szarą koteczką byŁy zamknięte na klucz w 3 pomieszczeniu ale ja je otworzyŁam bo tam byŁo starsznie zimno i ona pŁakaŁy i teraz mogą być już w pomieszczeniu 2 gim a tam jest grzejnik :cool3:ale też wyjście na wybieg :oops:

Posted

dzisiaj poszly do adopcji dwa kocurki, poszly do jednej rodziny ze slaska
bylam przy tej adopcji :)
wczoraj zdazylam kociaki obstrykac, wybiore cos do wklejenia
trzeba bedzie kociakom allegro zrobic

Posted

bandyci w liczbie nieokreslonej rozwalaa mi dom , nie mozna weśc do pokoju , bo wszyscy uciekaa na schody w dól i do góry na strych -ja to chyba juz oszalałam całkiem- nie pytajcie ile ich mam , bo bieda mi sie doliczyć -jest chyba 4 kocury podrostki , 2 dorosłe kotki , i banda kociaków z ADHD , sztuk 9:diabloti::diabloti::diabloti: to chyba razem daje 15 , choć pewna nie jestem:roll::roll::roll:A ja mojemu TZ obiecałam , że odkocę się , bo u góry jest remont i nie ma miejsca nawet , żeby wyszlifowac i pomalować drzwi , do łazenki , która kiedys się zrobi:roll::roll::roll: Chyba niedługo zostane wymieniona na lepszy model:lol:

Posted

[quote name='mawin']lepszy model niie istnieje ;-)

Ja tez jestem zdania, ze nie ma lepszego juz modelu od naszej wandul66 :lol::loveu: !

[quote name='Jola_K']o tej kotusi pamietam, podobnie jak o innym kociaku, 1,5 rocznym, ktorego rodzina chce uspic "bo lapie ptaszki"
paranoja jakas

Kurcze, a po co sa w sklepach obrozki ( z gumkami, zeby kociak sie nie powiesil na jakiejs galezi ) z dzwoneczkiem ? ? ? !
Przeciez wlasnie dla kotkow, ktore poluja na ptaszki !
Ot .... i bedzie po problemie.

Posted

w tej sprawie zadzownila do mnie wetka z kliniki, ze przyszla kobieta uspic zdrowego kota, ona oczywiscie odmowila, przekonala ja by go przetrzymala na jakis czas jeszcze i ze postara sie pomoc kociakowi, zadzwonila do mnie, czy moze podac jej moj numer telefonu
zgodzilam sie
teraz ta kobieta dzwoni do mnie co trzy dni i pyta co wymyslilam
tam jest grubszy problem, kot lapie ptaszki, maja psa ktory go strasznie napastuje i ciagle przegania, kot nie ma wstepu do domu przez to, bo pies, pipulek pana, jest w domu, a kot-ze nie ma takich przywilejow siedzi na zewnatrz
jest zima, kobieta zrobila mu ocieplana bude itp
kotek jest bardzo towarzyski, przymilny, szuka kontaktu z nimi, nie chce byc na zewnatrz, ta rodzina stwierdzila ze sie meczy i dlatego chcieli go uspic
w piatek gdy dzwonila do mnie ostatni raz, zapytala jak z oddaniem kota do schroniska - wyperswadowalam jej to
wiem ze ich cierpliwosc sie konczy

kto pomoze mi znalezc dla niego DT?

Posted

Jola_K napisał(a):
w tej sprawie zadzownila do mnie wetka z kliniki, ze przyszla kobieta uspic zdrowego kota, ona oczywiscie odmowila, przekonala ja by go przetrzymala na jakis czas jeszcze i ze postara sie pomoc kociakowi, zadzwonila do mnie, czy moze podac jej moj numer telefonu
zgodzilam sie
teraz ta kobieta dzwoni do mnie co trzy dni i pyta co wymyslilam
tam jest grubszy problem, kot lapie ptaszki, maja psa ktory go strasznie napastuje i ciagle przegania, kot nie ma wstepu do domu przez to, bo pies, pipulek pana, jest w domu, a kot-ze nie ma takich przywilejow siedzi na zewnatrz
jest zima, kobieta zrobila mu ocieplana bude itp
kotek jest bardzo towarzyski, przymilny, szuka kontaktu z nimi, nie chce byc na zewnatrz, ta rodzina stwierdzila ze sie meczy i dlatego chcieli go uspic
w piatek gdy dzwonila do mnie ostatni raz, zapytala jak z oddaniem kota do schroniska - wyperswadowalam jej to
wiem ze ich cierpliwosc sie konczy

kto pomoze mi znalezc dla niego DT?

Zwyczajnie nie chcą go , i tyle :shake: Co do tego mają ptaszki , to tylko wymówka :mad:
Ja mam klatkę z ptaszkami na parapecie w kuchni i 5 kotów i 5 psów .
Ludzie to już takie bzdety wymyślają , że szkoda gadać .
Niestety , domu dać nie mogę , ale jego trzeba zabrać na cito .

Posted

Hugo jak widać ma się już dobrze, choć miałam z nim troszkę problemów. Oczywiście nie obyło się bez weta i tygodniowej serii zastrzyków, ale najważniejsze, że jest zdrów i pokazuje to!

Posted

sluchajcie jest problem
pamietacie jak pisalam o kotku ktory "lapie ptaszki"?
ta rodzina chciala go uspic
zadzwoniono do mnie z kliniki z prosba o pomoc, ze powstrzymali te osobe ale czy moga dac do mnie kotakt, by jemu pomoc
ta kobieta byla ze mna w kontakcie, a dzisiaj, przed chwila, dostalam telefon ze ona wyjezdza i ze skoro nie mozna go uspic to zawiezie go do schronu :(

to mlody kocurek, do tej pory byl nakolankowym kotkiem az spadl z lopaty gdy pan wzial sobie psa ktory go przekania, juz od dawna nie ma wstepu do domu, teraz na tej zimie mieszka na zewnatrz :(

pomozmy mu, mam czas do srody