wandul 66 Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Jola_K napisał(a):i tu musiala zajsc metamorfoza, moze bedzie szansa na fotke dla porownania?raczej nie , domek nie ma netu a ja aparatu!!! Quote
[email protected] Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Jola_K napisał(a):sluchajcie jest problem pamietacie jak pisalam o kotku ktory "lapie ptaszki"? ta rodzina chciala go uspic zadzwoniono do mnie z kliniki z prosba o pomoc, ze powstrzymali te osobe ale czy moga dac do mnie kotakt, by jemu pomoc ta kobieta byla ze mna w kontakcie, a dzisiaj, przed chwila, dostalam telefon ze ona wyjezdza i ze skoro nie mozna go uspic to zawiezie go do schronu :( to mlody kocurek, do tej pory byl nakolankowym kotkiem az spadl z lopaty gdy pan wzial sobie psa ktory go przekania, juz od dawna nie ma wstepu do domu, teraz na tej zimie mieszka na zewnatrz :( pomozmy mu, mam czas do srody Jola i co z tym kotkiem dalej? Quote
Jola_K Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 kicius jest juz w lecznicy, wczoraj mial kastracje, jutro jest do odebrania, a ja nie mam go gdzie umiescic :( teos ma swoj watek, link w moim podpisie Quote
Jola_K Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 czas na zdjecia zaczniemy od modelki Tosi Tosia to ta kocinka, ktora miala fatalny kk i z tego powody trafila na kilka dni do lecznicy tu zdjecia w schronie ktore pstrykala bubu (kliknij na zdjecie by je powiekszyc) tu juz w lecznicy: (wiecej zdjec z pobytu w szpitalu? KLIKNIJ TUTAJ ) a tu juz u wandy :) a tu z rezydentka Klusia :) Toska ma duzo zdjec, bo to bardzo wdzieczna modelka :loveu: To przemila kocinka, barankuje ciagle i ciagle, chodzi za czlowiekiem ciagle i ciagle, lubi byc glaskana, przytulana etc Quote
Agnie Koty Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Rzeczywiście kocia modelka :evil_lol: Quote
Jola_K Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 no, w koncu reszta zdjec! tu bialo czarna kicia, ktora jest u Wandy od kliku tugodni (poprzednia "dostawa"), lobuzicia z niej nieziemska, jak sobie przypomne moje opisy tych kotkow, kilka uch bylo, pamietacie? rodzenstwo, bialutkie takie, pisalam o nich "smutne kotki" jej rodzenstwo w adopcjiach juz a zostala ona :diabloti: a ponizej kociaki ktore Wanda na weekend ode mnie dostala ;) 4 ze schroniska czarny maly kocurek, troszke wystraszony z wieeeeelkim apetytem tutaj maly czarny z lobuzica bialo czarna ciemna tri czarny kocurek, ok 3,5 m-ca 5tka kocurkow, ok 4 m-ce, sami panowie, zabrani bez posrednictwa schronu, bezposrednio do Wandy kobieta zabrala je wraz z matka z komorki na wegiel, odchowala bialo bury kocurek bialy kocurek a do domkow poszly juz :multi: czarno-bialy kocurek :p buro bialy kocurek nr1 :p oba kocurki powyzej zamieszkaly w jednym domu! troszke ciezko przechodza odrobaczenie, wiec kciuki potrezbne za maluchy! buro bialy kocurek nr2:p buro biale kocurki nr1 i nr2 razem oraz tri buraska, nowy dom nazwal ja Turbinka :loveu: Quote
Jola_K Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 o ile sie nie myle, 11 maluchow w roznym wieku + dwie dorosle kicie, Jorka i kicia, ktorej zdjecie zaraz wkleje oto ona: tzw czarno-biala kotka ze strychu kicia siedzi w tym samym pomieszczeniu co maluchy, ma ich dosc, wiec siedzi na szafie :roll: Quote
Agnieszka Co. Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Ze strychu i w dodatku w masce BATMANA !!! Ale u Wandy są cuda:evil_lol: Quote
Jola_K Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 fajna, prawda? :) Aga, na zdjeciach powyzej rozpoznalas swoj koszyczek? ;) Tosia w nim stoi :) Quote
Agnieszka Co. Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 To już podobno historia :lol: Wanda mi napisała, że banda maluchów przerobiła go w trociny :evil_lol: Quote
Jola_K Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 kiedy ci napisala? nic o tym nie wiem... Quote
Agnieszka Co. Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Oj, teraz nie wiem kiedy, bo ostatnio robiłam porządki w mojej dogoskrzynce i wykasowałam min tą wiadomość, ale mogło to byc początkiem tego tygodnia. Quote
fochu Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 jolu przelałam dziś pieniążki na twoje konto,powinny niebawem dojść.Drapki za uszkiem dla kotków Quote
wandul 66 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 w poniedziałek do domku pójdzie ten biały kocurek i czarny maluszek -oby reszta tez jak najszybciej domki znalazła!!! Quote
[email protected] Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Kotki uszka do góry!!! tak chętnie przygarnęłabym jeszcze jednego kotka -ale mam kategoryczny zakaz:shake: ...ale może ktoś jeszcze nie ma Koteczka:cool3: nie ma CO CZEKAć!i zwlekać Quote
Jola_K Posted December 1, 2007 Author Posted December 1, 2007 fochu napisał(a):jolu przelałam dziś pieniążki na twoje konto,powinny niebawem dojść.Drapki za uszkiem dla kotków dziekuje serdecznie! :loveu: zaraz kotki poprzytulam i podrapie za uszkami :p wandul 66 napisał(a):w poniedziałek do domku pójdzie ten biały kocurek i czarny maluszek -oby reszta tez jak najszybciej domki znalazła!!! ten malutki strachliwy? jeszcze jutro smyka wysciskam na szczescie! jego mama, po sterylce, tez juz poszla do adopcji, nie ja w niej posredniczylam [email protected] napisał(a): tak chętnie przygarnęłabym jeszcze jednego kotka -ale mam kategoryczny zakaz:shake: czasmi zakazy przestaja byc zakazami, gdy kota przyniesie wydajacy zakazy :roll: tak bylo u mnie w domu, mamy dwie kotki i o trzecim raczej mowy by nie bylo, ale gdy tata przyniosl kotke od znajomego, abym to ja domu jej poszukala, to tak sie skupmlowali ze kotka z nami zostala! i mamy trzy kotki, a wydawaloby sie ze juz na tym koniec ;) Quote
Jola_K Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 _bubu_ napisał(a):nowa mała koteczka: kicia juz w nowym domku! :multi: dzisiaj w zwiazku z moim wyjazdem na slask, gdzie mialam podwiezc kastrata Teosia, ktory jechal dalej na dt do warszawy, zabralam tez te malutka Teos zabierany byl z lecznicy, wiec przy okazji, jak to zawsze zreszta bywa, mala kicia, ktora nazwalam Figa, zostala tam od razu odpchlona i odrobaczona, wet zbadal jej uszka i poogladal ogolnie Figa miala jechac do Wandy na dt, ale po drodze zahaczylam o domek, ktory byl chetny zaadoptowac kotka, Figa sie spodobala i ludziom i rezydentowi, 5-cio miesiecznemu Don Pedro (moj podopieczny ;) i zostala! wiec calkiem spontanicznie kicia znalazla nowy dom! i zdjecia z nowego domu: :) Quote
halbina Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Wcale się nie dziwię, że się panienka spodobała i państwu i kawalerowi... :evil_lol: Jolu, dziękuję za wytrwałość! i zabranie maluchów! i odwiedzinki! Quote
Jola_K Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 a do domkow poszly juz :multi: Jola_K napisał(a): nasza modelka Tosia :loveu:, dzisiaj zostala adoptowana! Jola_K napisał(a): z 5tki kocurkow: bialy kocurek zamieszkal z innym bialym kocurkiem, ktory tez pochodzi z zywieckiego schroniska, jednak przyjechal tam z wczesniejszym transportem kilka tygodni temu czarno-bialy kocurek i buro bialy kocurek nr1 :p oba kocurki pomizej zamieszkaly w jednym domu! buro bialy kocurek nr2:p oraz tri buraska, nowy dom nazwal ja Turbinka :loveu: a czarny maly kocurek, troszke wystraszony, ma do adopcji isc jutro domek osobiscie po niego przyjedzie wandziu popraw jak cos pomieszalam, polprzytomna jestem :roll: Quote
_bubu_ Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 zabrałyśmy dzisiaj razem z Hund w końcu Tarantule ze schronu. Przebywa teraz w lecznicy. Jutro będzie miała robione badania. Narazie dostała lek na gorączkę bo okazało się że ma bardzo wysoką :( do tego w lecznicy jest przepełnienie a tymczasu brak :( zapraszam na wątek Tarantulki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9011951#post9011951 Quote
wandul 66 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Tu jest fotka TIMONKA eszcze w schronisku , ma juz domek i od dzisiaj doszła do niego Tosia . Jola potem wstawi fotki Timonka z domku , mam nadzieję , że niedługo będziemy miec z Toską Quote
BIANKA1 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Dobrze , że macie adopcje . Wandul , ile jeszcze kociaków masz na stanie ? Quote
Jola_K Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 w schronisku jest maly czarny pers, chyba kocurek jutro go odwiedze prosze o tymczas dla malucha pozostaie w schronie, to dla niego wyrok prosze.... Quote
Recommended Posts