Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to tylko te byly co na zdjeciach powyzej :(
ciekawe czy ktos zabral czy moze poszly na spacarek przez dziure w siatce :roll:
bo mam nadzieje ze nie do chlodni :shake:

Posted

obiecana relacja..

wczoraj w schronie zastalam 7maluszkow i dwa nieco starsze trygryski, kotke i kocurka
po konsultacji z Wanda :loveu: , zostaly zabrane wszystkie czyli 9 osobnikow

kociaki przed wyjazdem dostaly preparat p/pchlom, antybiotyk do oczu, dodatkowo najwiekszy burasek dostal antybiotyk w zastrzyku
rachunek 72zl + 30zl mala wyprawka dla kociakow + 80zl benzyna :roll:

najwieksze zboje to tygryska-tri i bałwanek z pierwszych zdjec, ktory od dzisiaj ma nowy domek! :multi:

matko! co one wyprawialy, lataly jak porazone, tej malej przepowiedzialam ze beda ja dzisiaj bolaly cebulki wlosowe, bo bawila sie atakujac cala nastroszona :razz:
bieganie bokiem obowiazkowe! :lol:
podobnie balawanek

oba na jedzenie czasu nie mialy, tylko biaganie, zabawa i co jakis czas podbiegaly sie poglaskac od razu wlaczajac motorki :loveu:

to ich bieganie jest uzasadnione, przez ponad tydzien siedzialy w tej klatce na kroliki, ktora widac na ich zdjeciu, a do piatku dodatkowo mialy za wspolmieszkanki, dwie czarno-biale koteczki, wiec teraz gdy zobaczyly taaaaaaka przestrzen, to nie mogly sie nacieszyc, bidulki

pozostale kociaki, sa w ciut w lepszym stanie niz w poniedzialek, ale nadal sa smutne :shake:

dwojka maluszkow: czarno bialy kotek widoczny na wspolnym zdjeciu w czerwonym koszyku i bialy z czarnym ogonkiem
co do tego ostaniego, mam powazne podekrzenie jest bratem Luby i reszty kociakow, bo apmietam jak o tym miocie mowiono ze baba przyniosla cztery a piatego doniesie za miesiac... no i by sie mniej wiecej wiekowo zgadzalo, sami zobaczcie:

te dwa tez biegaly i bawily sie, ale zaden nie dorownal poziomowi energii dwom maluchom "z kroliczej klatki"

najbidniesze sa te bialaski i dwa tygryski podrostki, jeden z nich - bialo-bury maluszek nie chcial jesc, nazwalam go roboczo Lolek i jest taka "Marysia sierotka" w tym stadzie (zawsze mam jakiegos "faworyta", cos jak Lunka w poprzednim transporcie..)
to ten kotecek lezacy na duzym tygrysku

wczoraj tylko pil, jest najslabszy z nich, Wanda karmila go na sile, ale teraz mi pisala ze zaczal sam jesc :multi:

z podrostkow jest
kocurek tygrysek, lezacy z maluchami w koszyczku, on jest najwiekszy z calej gromadki, ma zawalone slepka i jest rozkichany na maxa
oraz plochliwa tygruska
oto ona

a w schronie pozostal
kocur w podkolanowkach, zgarniety z jakiegos osiedla (_bubu_ to o nim ostatnio rozmawialysmy)

i jeszcze jeden dorosly kocur, ktory do schronu zostal przyniesiony wczoraj z targowicy
nie mam jego zdejcia, postaram sie jutro podskoczyc do schornu przy okazji wyjazdu do Zywca
kotek w kazdym badz razie jest sliczny, niby tygrys ale marmurkowy na czarno :loveu:

Posted

Tweety napisał(a):
a co z Pucusią???

Wkleilam tu zdjecia Buni zeby ja pokazac, bo dziewczyny z watku ja znaja osobiscie.
Opisalam sytuacje Buni i dlaczego jest u mnie na Miau ( w watku Pucusi )......

Posted

[quote name='zuziaM']Od wczoraj jest u nas .... BUNIA.
Pamietacie ? Z Malwinka przyjechala ok. miesiac temu do mojej sasiadki.

tak, zadzwonilam do zuziaM z prosba o pomoc, wiedzialam ze szuka doroslej kotki, a Bunia ze wzgledu na konflikt z doroslymi kocurami pani u ktrej zamieszkala, nie byla juz tam bezpieczna, dluga historia...
gdyby nie zuziaM ja teraz szukalabym nowego domu dla Buni i transportu do Zywca.
zuziaM podjela decyzje ze zaadoptuje Bunie! z czego baaardzo sie ciesze :multi:

ale tym samym Pucusia stracila szanse na dom... :shake:
Gosia znala Bunie i Malwinke, ktore adoptowala poprzednia osoba, posredniczyla w ich adopcji, ona znalazla ten dom, dlatego pewnie czula sie zobowiazana, pomoc mi teraz
Gosiu, dziekuje :Rose:

mam pytanie czy Bunia juz zaadoptowala Zuzke?
pewnie tak, Polcia w koncu odpocznie, chociaz sprytna Zuzka moze obie wykorzystywac! :evil_lol: nie zdziwilabym sie!
a Buni milosci i dla Polci starczy!

czego tak wypatruje? myszek, ktore was szturmuja? :cool3:

Posted

krotkie sprawozdanie:
ja wiecie balwanek ze zdjec powyzej z 18.10, od kilku dni w nowym domku a dzisiaj pojechala do Gliwic jego towarzyszka z klatki, tygryska z domieszka rudego! :)
domki maja tez dwa bialo-bure maluszki :)
najstarszy tygrysek dostaje antybiotyk i ciagle kropelki do oczek, Wanda-koci aniol, opiekuje sie nimi i leczy
trzeba by ja wesprzec karma i zwirkiem, zrobic zamowienie najlepiej z wysylka na jej adres domowy bezposrednio, kto sie dolozy? ;)

reszta kociatek nadal jest oglaszana, wszystkim serdecznie dziekuje za pomoc!

a teraz pochwale sie mala istotka, ktora dzisiaj w totalnie przypadkowy, nieoczekiwany, spontaniczny itd itp sposob do mnie trafila

oto ona, tylko jak spi mozna ja fotografowac, bo gdy nie spi jest ruchliwa jak elektron!

przeciagam sie :loveu:

kicia zabralam od pewnego znajomego stolarza,u ktorego bylam w poludnie, absolutnie nie chce slyszec o sterylce swojej kocicy, "bo on lubi jak ona ma mlode, wtedy zostawia sobie jedno a reszte topi" :angryy:
ZADNE, podkreslam ZADNE argumenty do niego nie docieraly
ja chyba zasadze sie na te kocice, nie widzialam jej nigdy, ale gosc powiedzial ze ta mala to toćka-w toćke jak matka
wiem czego szukac :razz:

mala kicia przebywa z moimi rodzicami
szybko pojela co to kuweta
kocie jedzenie chyba dostala po raz pierwszy w zyciu, tzn nie chyba ale NA PEWNO
rzucila sie na nie, praktycznie nie gryzla tylko polykala w calosci!
gdy chcialam jej zagarnac blizej, prychala warczala, lapka bronila miseczki...
jest troszke strachliwa, pan przyznal ze dostala pare razy "bo narobila w kacie", to jej pyszczek wymazal w tym co zrobila i uderzyl w tylek, i poskutkowalo, bo teraz "tylko do weglarki sie zalatwia" :angryy:
stad na zdjeciach widoczne umorusane lapki, gosc przyznal ze "srac przestala, ale teraz mu wegiel po chalpie roznosi" :angryy:
pozostawie bez komentarza! :angryy::angryy::angryy:

kicia jest zadbana, grubiutka, ale byla bardzo zapchlona, dostala preparat spot-on, aktualnie jest w lazience i co chwilke chodze zbierac pchle cialka z podlogi...
kicie czeka odrobaczenie...
iiiii... i nowy dom w Bielsku! :D

ewaf, pini1 DZIEKUJE!

Posted

Jola_K napisał(a):
a teraz pochwale sie mala istotka, ktora dzisiaj w totalnie przypadkowy, nieoczekiwany, spontaniczny itd itp sposob do mnie trafila

kicia zabralam od pewnego znajomego stolarza,u ktorego bylam w poludnie, absolutnie nie chce slyszec o sterylce swojej kocicy, "bo on lubi jak ona ma mlode, wtedy zostawia sobie jedno a reszte topi" :angryy:
ZADNE, podkreslam ZADNE argumenty do niego nie docieraly
ja chyba zasadze sie na te kocice, nie widzialam jej nigdy, ale gosc powiedzial ze ta mala to toćka-w toćke jak matka
wiem czego szukac :razz:

Jolu, zrob to prosze :shake: ! Zabierz mu ta biedaczke ...... :-(
Co za imbecyl ! ! ! Jak mozna ? ? ? !

Posted

[quote name='Jola_K']

przeciagam sie :loveu:

rozkoszna taka sobie jestem panniczka:loveu:
Jolu, jeżeli możesz to zabierz mu i mamusię, bo przecież takiemu draniowi to mozna co najwyżej stadko pcheł powierzyć pod opiekę a nie kota:angryy::mad:

Posted

zuziaM napisał(a):
Jolu, zrob to prosze :shake: ! Zabierz mu ta biedaczke ...... :-(
Co za imbecyl ! ! ! Jak mozna ? ? ? !

kicia jest u mnie od wczoraj, decyzje o zabraniu podjelam bez chwili wahania, nawet moj tata to poparl :cool3:
wieczorem jak mu pokazywalam ile to malenstwo mialo pchel to mi powiedzial, ze mam isc jutro i kocia matke nakropic i suke tego goscia tez!
w zasadzie to mama jest tak nia zachwycona, ze gdyby nie to ze kicia ma doemk, to naprawde chyba zostalaby z nami!
dzisiaj zrobie jej zdjecia na dloni, zobaczycie jaki to fajnusi pluszak jest!

Tweety napisał(a):
rozkoszna taka sobie jestem panniczka:loveu:
Jolu, jeżeli możesz to zabierz mu i mamusię, bo przecież takiemu draniowi to mozna co najwyżej stadko pcheł powierzyć pod opiekę a nie kota:angryy::mad:

na mamusie sie przyczaje, a jakze!
jak pisalam, znam znaki szczegolne kocicy!

Posted

[quote name='mawin']kociak słodki :-)
zobaczcie na to to Wam ręce jeszcze bardziej opadną:
http://www.allegro.pl/item257788495_wroclaw_kot_kotka_kotki_kocieta_koteczki_oddam_.html
kurde że z nic nie można z tym zrobić :-(

[quote name='piotrChmurzynski, allegro']Jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami dwóch wyjątkowych kotek(mama z córką), które zostały mamami! Oczywiście ich nikomu nie oddamy J

Każda z nich ma po 8 kociąt, które są już gotowe aby ruszyć w świat i cieszyć nowych ludzi.Już 7 z nich znalazło nowy dom.
(...)
Dodam, że w ciągu ostatnich 2 lat rozdaliśmy już 25 kociąt i wszyscy byli bardzo zadowoleni, co również wyrazili w moich komentarzach na allegro.
to sie nazywa nielegalna hodowla ! ! ! ! !:angryy::angryy:

Posted

Jola_K napisał(a):
kicia jest u mnie od wczoraj, decyzje o zabraniu podjelam bez chwili wahania,

na mamusie sie przyczaje, a jakze!
jak pisalam, znam znaki szczegolne kocicy!

Ja wlasnie Cie prosilam o zabranie ... mamusi ......
I ciesze sie, ze bedzie zabrana !

Posted

Tweety napisał(a):
Wandziu, czy miałaś kiedyś do czynienia z karmą dla kociąt Brit?
mam ją teraz , zamówiłam w promocyjnej cenie w Krakwecie , nawet moje wybredne osobiste koty ja wcinają , za 20 kg zapłacołam chyba 199 zł