Hund Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Bo w sumie były 4 podrostki 2 szrobure i 2 szylkrety. Quote
Jola_K Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 no to tylko te byly co na zdjeciach powyzej :( ciekawe czy ktos zabral czy moze poszly na spacarek przez dziure w siatce :roll: bo mam nadzieje ze nie do chlodni :shake: Quote
wandul 66 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 BIALY MIS od dzisiaj w domku - domek sie jeszcze łamię i może wezmie drugiego Quote
Agnie Koty Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Dwa się lepiej chowają /po kątach też/ ale ludzie w to nie wierzą....:evil_lol: Quote
Jola_K Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 obiecana relacja.. wczoraj w schronie zastalam 7maluszkow i dwa nieco starsze trygryski, kotke i kocurka po konsultacji z Wanda :loveu: , zostaly zabrane wszystkie czyli 9 osobnikow kociaki przed wyjazdem dostaly preparat p/pchlom, antybiotyk do oczu, dodatkowo najwiekszy burasek dostal antybiotyk w zastrzyku rachunek 72zl + 30zl mala wyprawka dla kociakow + 80zl benzyna :roll: najwieksze zboje to tygryska-tri i bałwanek z pierwszych zdjec, ktory od dzisiaj ma nowy domek! :multi: matko! co one wyprawialy, lataly jak porazone, tej malej przepowiedzialam ze beda ja dzisiaj bolaly cebulki wlosowe, bo bawila sie atakujac cala nastroszona :razz: bieganie bokiem obowiazkowe! :lol: podobnie balawanek oba na jedzenie czasu nie mialy, tylko biaganie, zabawa i co jakis czas podbiegaly sie poglaskac od razu wlaczajac motorki :loveu: to ich bieganie jest uzasadnione, przez ponad tydzien siedzialy w tej klatce na kroliki, ktora widac na ich zdjeciu, a do piatku dodatkowo mialy za wspolmieszkanki, dwie czarno-biale koteczki, wiec teraz gdy zobaczyly taaaaaaka przestrzen, to nie mogly sie nacieszyc, bidulki pozostale kociaki, sa w ciut w lepszym stanie niz w poniedzialek, ale nadal sa smutne :shake: dwojka maluszkow: czarno bialy kotek widoczny na wspolnym zdjeciu w czerwonym koszyku i bialy z czarnym ogonkiem co do tego ostaniego, mam powazne podekrzenie jest bratem Luby i reszty kociakow, bo apmietam jak o tym miocie mowiono ze baba przyniosla cztery a piatego doniesie za miesiac... no i by sie mniej wiecej wiekowo zgadzalo, sami zobaczcie: te dwa tez biegaly i bawily sie, ale zaden nie dorownal poziomowi energii dwom maluchom "z kroliczej klatki" najbidniesze sa te bialaski i dwa tygryski podrostki, jeden z nich - bialo-bury maluszek nie chcial jesc, nazwalam go roboczo Lolek i jest taka "Marysia sierotka" w tym stadzie (zawsze mam jakiegos "faworyta", cos jak Lunka w poprzednim transporcie..) to ten kotecek lezacy na duzym tygrysku wczoraj tylko pil, jest najslabszy z nich, Wanda karmila go na sile, ale teraz mi pisala ze zaczal sam jesc :multi: z podrostkow jest kocurek tygrysek, lezacy z maluchami w koszyczku, on jest najwiekszy z calej gromadki, ma zawalone slepka i jest rozkichany na maxa oraz plochliwa tygruska oto ona a w schronie pozostal kocur w podkolanowkach, zgarniety z jakiegos osiedla (_bubu_ to o nim ostatnio rozmawialysmy) i jeszcze jeden dorosly kocur, ktory do schronu zostal przyniesiony wczoraj z targowicy nie mam jego zdejcia, postaram sie jutro podskoczyc do schornu przy okazji wyjazdu do Zywca kotek w kazdym badz razie jest sliczny, niby tygrys ale marmurkowy na czarno :loveu: Quote
Tweety Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Jolu, masz może takie fotki gdzie najbardziej będzie widać stan oczek tych maluchów. Niestety te najgorsze zawsze powodują otwracie portfeli na allegro Quote
Jola_K Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 jeszcze raz obejrze zdjecia, ktorych tutaj nie wkleilam, jesli beda lepsze ujecia - to je wkleje, ale jutro dopiero, teraz padam z nog :shake: Quote
zuziaM Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Od wczoraj jest u nas .... BUNIA. Pamietacie ? Z Malwinka przyjechala ok. miesiac temu do mojej sasiadki. Quote
Tweety Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 zuziaM napisał(a):Od wczoraj jest u nas .... BUNIA. Pamietacie ? Z Malwinka przyjechala ok. miesiac temu do mojej sasiadki. a co z Pucusią??? Quote
zuziaM Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Tweety napisał(a):a co z Pucusią??? Wkleilam tu zdjecia Buni zeby ja pokazac, bo dziewczyny z watku ja znaja osobiscie. Opisalam sytuacje Buni i dlaczego jest u mnie na Miau ( w watku Pucusi )...... Quote
Jola_K Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 [quote name='zuziaM']Od wczoraj jest u nas .... BUNIA. Pamietacie ? Z Malwinka przyjechala ok. miesiac temu do mojej sasiadki. tak, zadzwonilam do zuziaM z prosba o pomoc, wiedzialam ze szuka doroslej kotki, a Bunia ze wzgledu na konflikt z doroslymi kocurami pani u ktrej zamieszkala, nie byla juz tam bezpieczna, dluga historia... gdyby nie zuziaM ja teraz szukalabym nowego domu dla Buni i transportu do Zywca. zuziaM podjela decyzje ze zaadoptuje Bunie! z czego baaardzo sie ciesze :multi: ale tym samym Pucusia stracila szanse na dom... :shake: Gosia znala Bunie i Malwinke, ktore adoptowala poprzednia osoba, posredniczyla w ich adopcji, ona znalazla ten dom, dlatego pewnie czula sie zobowiazana, pomoc mi teraz Gosiu, dziekuje :Rose: mam pytanie czy Bunia juz zaadoptowala Zuzke? pewnie tak, Polcia w koncu odpocznie, chociaz sprytna Zuzka moze obie wykorzystywac! :evil_lol: nie zdziwilabym sie! a Buni milosci i dla Polci starczy! czego tak wypatruje? myszek, ktore was szturmuja? :cool3: Quote
Jola_K Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 krotkie sprawozdanie: ja wiecie balwanek ze zdjec powyzej z 18.10, od kilku dni w nowym domku a dzisiaj pojechala do Gliwic jego towarzyszka z klatki, tygryska z domieszka rudego! :) domki maja tez dwa bialo-bure maluszki :) najstarszy tygrysek dostaje antybiotyk i ciagle kropelki do oczek, Wanda-koci aniol, opiekuje sie nimi i leczy trzeba by ja wesprzec karma i zwirkiem, zrobic zamowienie najlepiej z wysylka na jej adres domowy bezposrednio, kto sie dolozy? ;) reszta kociatek nadal jest oglaszana, wszystkim serdecznie dziekuje za pomoc! a teraz pochwale sie mala istotka, ktora dzisiaj w totalnie przypadkowy, nieoczekiwany, spontaniczny itd itp sposob do mnie trafila oto ona, tylko jak spi mozna ja fotografowac, bo gdy nie spi jest ruchliwa jak elektron! przeciagam sie :loveu: kicia zabralam od pewnego znajomego stolarza,u ktorego bylam w poludnie, absolutnie nie chce slyszec o sterylce swojej kocicy, "bo on lubi jak ona ma mlode, wtedy zostawia sobie jedno a reszte topi" :angryy: ZADNE, podkreslam ZADNE argumenty do niego nie docieraly ja chyba zasadze sie na te kocice, nie widzialam jej nigdy, ale gosc powiedzial ze ta mala to toćka-w toćke jak matka wiem czego szukac :razz: mala kicia przebywa z moimi rodzicami szybko pojela co to kuweta kocie jedzenie chyba dostala po raz pierwszy w zyciu, tzn nie chyba ale NA PEWNO rzucila sie na nie, praktycznie nie gryzla tylko polykala w calosci! gdy chcialam jej zagarnac blizej, prychala warczala, lapka bronila miseczki... jest troszke strachliwa, pan przyznal ze dostala pare razy "bo narobila w kacie", to jej pyszczek wymazal w tym co zrobila i uderzyl w tylek, i poskutkowalo, bo teraz "tylko do weglarki sie zalatwia" :angryy: stad na zdjeciach widoczne umorusane lapki, gosc przyznal ze "srac przestala, ale teraz mu wegiel po chalpie roznosi" :angryy: pozostawie bez komentarza! :angryy::angryy::angryy: kicia jest zadbana, grubiutka, ale byla bardzo zapchlona, dostala preparat spot-on, aktualnie jest w lazience i co chwilke chodze zbierac pchle cialka z podlogi... kicie czeka odrobaczenie... iiiii... i nowy dom w Bielsku! :D ewaf, pini1 DZIEKUJE! Quote
zuziaM Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Jola_K napisał(a):a teraz pochwale sie mala istotka, ktora dzisiaj w totalnie przypadkowy, nieoczekiwany, spontaniczny itd itp sposob do mnie trafila kicia zabralam od pewnego znajomego stolarza,u ktorego bylam w poludnie, absolutnie nie chce slyszec o sterylce swojej kocicy, "bo on lubi jak ona ma mlode, wtedy zostawia sobie jedno a reszte topi" :angryy: ZADNE, podkreslam ZADNE argumenty do niego nie docieraly ja chyba zasadze sie na te kocice, nie widzialam jej nigdy, ale gosc powiedzial ze ta mala to toćka-w toćke jak matka wiem czego szukac :razz: Jolu, zrob to prosze :shake: ! Zabierz mu ta biedaczke ...... :-( Co za imbecyl ! ! ! Jak mozna ? ? ? ! Quote
Agnie Koty Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Ręce opadają, a kicia słodka choć jeszcze umorusana! :evil_lol: Quote
Tweety Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='Jola_K'] przeciagam sie :loveu: rozkoszna taka sobie jestem panniczka:loveu: Jolu, jeżeli możesz to zabierz mu i mamusię, bo przecież takiemu draniowi to mozna co najwyżej stadko pcheł powierzyć pod opiekę a nie kota:angryy::mad: Quote
mawin Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 kociak słodki :-) zobaczcie na to to Wam ręce jeszcze bardziej opadną: http://www.allegro.pl/item257788495_wroclaw_kot_kotka_kotki_kocieta_koteczki_oddam_.html kurde że z nic nie można z tym zrobić :-( Quote
Jola_K Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 zuziaM napisał(a):Jolu, zrob to prosze :shake: ! Zabierz mu ta biedaczke ...... :-( Co za imbecyl ! ! ! Jak mozna ? ? ? ! kicia jest u mnie od wczoraj, decyzje o zabraniu podjelam bez chwili wahania, nawet moj tata to poparl :cool3: wieczorem jak mu pokazywalam ile to malenstwo mialo pchel to mi powiedzial, ze mam isc jutro i kocia matke nakropic i suke tego goscia tez! w zasadzie to mama jest tak nia zachwycona, ze gdyby nie to ze kicia ma doemk, to naprawde chyba zostalaby z nami! dzisiaj zrobie jej zdjecia na dloni, zobaczycie jaki to fajnusi pluszak jest! Tweety napisał(a):rozkoszna taka sobie jestem panniczka:loveu: Jolu, jeżeli możesz to zabierz mu i mamusię, bo przecież takiemu draniowi to mozna co najwyżej stadko pcheł powierzyć pod opiekę a nie kota:angryy::mad: na mamusie sie przyczaje, a jakze! jak pisalam, znam znaki szczegolne kocicy! Quote
Jola_K Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 [quote name='mawin']kociak słodki :-) zobaczcie na to to Wam ręce jeszcze bardziej opadną: http://www.allegro.pl/item257788495_wroclaw_kot_kotka_kotki_kocieta_koteczki_oddam_.html kurde że z nic nie można z tym zrobić :-( [quote name='piotrChmurzynski, allegro']Jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami dwóch wyjątkowych kotek(mama z córką), które zostały mamami! Oczywiście ich nikomu nie oddamy J Każda z nich ma po 8 kociąt, które są już gotowe aby ruszyć w świat i cieszyć nowych ludzi.Już 7 z nich znalazło nowy dom. (...) Dodam, że w ciągu ostatnich 2 lat rozdaliśmy już 25 kociąt i wszyscy byli bardzo zadowoleni, co również wyrazili w moich komentarzach na allegro. to sie nazywa nielegalna hodowla ! ! ! ! !:angryy::angryy: Quote
zuziaM Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Jola_K napisał(a):kicia jest u mnie od wczoraj, decyzje o zabraniu podjelam bez chwili wahania, na mamusie sie przyczaje, a jakze! jak pisalam, znam znaki szczegolne kocicy! Ja wlasnie Cie prosilam o zabranie ... mamusi ...... I ciesze sie, ze bedzie zabrana ! Quote
wandul 66 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 muszę zrobic jakies zestawienie , no więc tak , domku szuka ten kocurek-oczka juz lepsze , choć nochal wciąz brudny Quote
Tweety Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Wandziu, czy miałaś kiedyś do czynienia z karmą dla kociąt Brit? Quote
wandul 66 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Tweety napisał(a):Wandziu, czy miałaś kiedyś do czynienia z karmą dla kociąt Brit?mam ją teraz , zamówiłam w promocyjnej cenie w Krakwecie , nawet moje wybredne osobiste koty ja wcinają , za 20 kg zapłacołam chyba 199 zł Quote
wandul 66 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 z tej fotki domku szuka bura kotka , nieco dzika , i dwie koteczki , te wyżej - patrzące w obiektyw , krówka z czarnym i krówka z burym , oczka lepsze , w sumie zdrowe! Quote
Recommended Posts