Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no i co z tym maluszkiem, który został? kto go na troszkę przygarnie?

Jolu, właśnie poszły przelewy na Twoje konto za 3 najstarsze faktury. podeślij mi info na PW które kwoty dotyczą tego co było ustalone, a co pozostaje do tego co wg możliwości AFN

Posted

[quote name='halbina']Nieszczęście... co na to jej państwo?...[/quote]

:-( Taka slodka malenka kiciunia ( ta , ktora odeszla :-( ). Pamietam ja, bo ona w tym samym czasie, co moja Zuzia byla zaadoptowana.
Ja wiem, ze takie maluchy sa ciekawskie i wszedzie sie wciskaja, ale .... nlezalo to przewidziec i zabezpieczyc te niebezpieczne miejsca.....
Spij okruszku malenki....(*)...

Matko.... nastepne maluszki beda w schronisku ? ? ?
Jolu, moze w ta niedziele, na festynie, jak dobrze rozumiem, zbierajcie telefony i kontakty do ludzi, ktorzy by byli chetni do zaadoptowania kociakow ? ? ?
Zabierz ze soba zdjecia wszystkich kotkow, ktore w tej chwili szukaja domkow....... moze ..... moze ......

Posted

u mnie wciąz domku szuka 10 kociąt , wczoraj poszedł rudy kocurek - specjalista od mycia podłóg , będzie miał kumpla 2 letniego beagla i 12 letniego pańcia - ma juz imię - ROCKI!!

Posted

super! ciesze sie ze rudas adoptowany, byl bardzo plochliwy, u Wandy oswoil sie nieco i nie zwiewal juz w najdalszy kat przed czlowiekiem!
dzieki Wanda!

faktycznie, buro bialy ze zdjecia powyzej jest smutny, pisalam tez o tym, obecnie po adopcji maluszka z ktorym siedzial w jednym z malych pomieszczen kociarni, pozostal tam sam, mlody kotek, sam bez zadnego towarzysza do zabawy, a "drzwi" do tego pomieszczenia sa z siatki (widac je na zdjeciach powyzej, maluch jest do nich przyczepiony) i ciagle zagladaja na niego i oszczekuja go szczeniaki, czy wyobrazacie sobie jego przerazenie?

Gosiu, zamierzam wziac zdjecia kociakow i opisy, nie chce zabierac maluchow, bo pewno beda przerazone cala sytuacja, gwarem, tlumem ludzi i psami ktore zabieramy ze schronu, zreszta nie chce oddawac do adopcji "z ulicy", wiec zabierzemy tylko opisy i bedziemy notowac kontakty do chetnych domkow
zabierzemy pokazac dwa dorosle schroniskowe kotki, kocura Macka bez ogona i biala kotke po sterylce

Tweety, pieniadze sa juz na koncie! dziekuje
po podliczeniu wszystkich wydatkow z faktur i rachunkow, jest jeszcze 1200zl manka :(
jakos musze z tego wybrnac

zglosil sie chetny domek z Kedzierzyna Kozle, szukam kogos do wizyty przedadopcyjnej, mozecie pomoc? dzieki

Posted

wg wczorajszych informacji, u Wandy zostalo 9 kociakow, u nich dobrze, duzo jedza i duzo kuwetkuja

maluszki:
1. kicia buraska
2. kicia biało bura
3. kicia czarna
4. bury kocurek
i 5. bura koteczka

podrostki:
6. kocur Filip
7. kocur buro bialy (ten co miał wyrwana poduszkę)
8. kocur czarno - biały

dorosla czarna kotka Jorka

u moich chyba dobrze

Panna Migotka ma wieeelki apetyt, az sie dziwie jak to wszystko sie w takim malym cialku miesci :o, ma zaokraglone boki!
podczas karmienia, jak juz nie moze odchodzi od miski, pobiega, i znow wraca by kontunuowac, i tak kilka razy, az nie zje do konca

Pan Amigo ma mniejszy apetyt, przystawiam go po kilka razy przy kazdej sesji karmienia, by choc troche dziubnal, po czym maluch biegnie do zabawy
jest zgrabniutki w porownaniu z Migosia, wrecz chudy

oba kociaki kichaja, zaczelo sie kilka dni temu od Migotki, dzisiaj widzialam ze Amigo tez kichnal
Migosia dodatkowo glosno "wacha" przez nosek, ale to zauwyzylam juz znacznie wczesniej
innych niepokojacych objawow nie obserwuje
chyba wybiore sie z nimi do weta

Bella, kocia mama, ma czasami rzadsza kupe...

oprocz doroslych, w schronisku jest nadal smutnooki bialo bury koteczek
jest tez czarny podrostek (zwial mi dwukrotnie :-? , gdyby nie to juz dawno bylby u wandy)
a od kilku dni jest nowoprzybyly 1,5 roczny kocurek, ponoc faktastycznie umaszcony, niby zwykly tygrys ale ma bosssskie biale podkolanowki :)

Posted

PODSUMOWANIE

pod nasza opieka jest 16 kotkow!

u Wandy

maluszki:
1. kicia buraska
2. kicia biało bura
3. kicia czarna
4. bury kocurek
i 5. bura koteczka

podrostki:
6. kocur Filip
7. kocur buro bialy (ten co miał wyrwana poduszkę)
8. kocur czarno - biały

9. dorosla czarna kotka Jorka

u mnie
10. maly kocurek Amigo
11. malenka Migosia
12. mama Amigo, kotka Bella (sterylkowa)

u Ewy
13. ok. 4 miesieczna parkingowa tygryska
14. kilku-tygodniowy koteczek-Sreberko (z tego samego parkingu)

u Kasi
15. dorosla kotka Sisi, po sterylce, pieknie wyglada, jak "nowa"

u Magdy
16. dorosla kotka Fionka vel Kizia, po sterylce, wczoraj ja odwiedzilam, i tu bylam zaskoczona, kotka przeszla metamorfoze, futerko odroslo, wibrysy odrosly, piekna kocica!

Posted

jutro jest impreza w Bielsku-Bialej, jakies swieto wzgorza czy cos :roll:

bedziemy mieli tam swoje stoisko adopcyjne, moze zbierzemy kontakty do przyszlych domkow?
kociaki beda reprezentowaly "kierownik schroniska" bezogonkowy Kocur Maciek i drobna dorosla biala kotka
reszta bedzie widniala na ogloszeniach

zabierzemy kilka psow schroniskowych, tyle ich pojedzie ile ludzikow sie do ich trzymania zjawi, jest kilku chetnych
gdyby ktos mial ochote, zapraszam

Posted

Wet wydawał mi je w schronie .Zostały odrobaczone , odpchlone i dostały antybiotyki . Mam zastrzyki do domu , sama będę robiła . Mają oczy zaropiałe . Wysmarowano im czymś uszy . Wszystko miały robione na moich oczach . Jednego mieli uśpić . Narazie muszę ochłonąć , bo do tego wszystkiego są smoczkowe .
Mam je osobno .
Zakladam fartych jak idę do nich , a potem się szoruję jak wychodzę .