Tweety Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 no to robi się prościej, kto przygarnie maluszka, póki zdrowy? Quote
Jola_K Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 [quote name='Tweety']to jak masz skany to na początek prześlij mi je mail'em, będzie szybciej. Potem podmienię na oryginały przeslalam skany 5 faktur na [email protected] (mam nadzieje ze adres dobry) Quote
Jola_K Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 potrzebna osoba do wizyty przedadopcyjnej w Kedzierzynie Koźlu prosze o kontakt Quote
Tweety Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 no i co z tym maluszkiem, który został? kto go na troszkę przygarnie? Jolu, właśnie poszły przelewy na Twoje konto za 3 najstarsze faktury. podeślij mi info na PW które kwoty dotyczą tego co było ustalone, a co pozostaje do tego co wg możliwości AFN Quote
zuziaM Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='halbina']Nieszczęście... co na to jej państwo?...[/quote] :-( Taka slodka malenka kiciunia ( ta , ktora odeszla :-( ). Pamietam ja, bo ona w tym samym czasie, co moja Zuzia byla zaadoptowana. Ja wiem, ze takie maluchy sa ciekawskie i wszedzie sie wciskaja, ale .... nlezalo to przewidziec i zabezpieczyc te niebezpieczne miejsca..... Spij okruszku malenki....(*)... Matko.... nastepne maluszki beda w schronisku ? ? ? Jolu, moze w ta niedziele, na festynie, jak dobrze rozumiem, zbierajcie telefony i kontakty do ludzi, ktorzy by byli chetni do zaadoptowania kociakow ? ? ? Zabierz ze soba zdjecia wszystkich kotkow, ktore w tej chwili szukaja domkow....... moze ..... moze ...... Quote
wandul 66 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 u mnie wciąz domku szuka 10 kociąt , wczoraj poszedł rudy kocurek - specjalista od mycia podłóg , będzie miał kumpla 2 letniego beagla i 12 letniego pańcia - ma juz imię - ROCKI!! Quote
BIANKA1 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 To już siedem " poszło " ? Mnie jedno zostało . To rozwinięte inaczej :cool1: Narazie domku nie szuka . Quote
Tweety Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 smutny jest okrutnie, może przeczuwa, że jak go ktoś nie weźmie to ...:-( Quote
wandul 66 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 przed chwilą poszła bura mała koteczka do domku w Bytomiu , domku szuka 9 kociąt i Jorka! Quote
Jola_K Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 super! ciesze sie ze rudas adoptowany, byl bardzo plochliwy, u Wandy oswoil sie nieco i nie zwiewal juz w najdalszy kat przed czlowiekiem! dzieki Wanda! faktycznie, buro bialy ze zdjecia powyzej jest smutny, pisalam tez o tym, obecnie po adopcji maluszka z ktorym siedzial w jednym z malych pomieszczen kociarni, pozostal tam sam, mlody kotek, sam bez zadnego towarzysza do zabawy, a "drzwi" do tego pomieszczenia sa z siatki (widac je na zdjeciach powyzej, maluch jest do nich przyczepiony) i ciagle zagladaja na niego i oszczekuja go szczeniaki, czy wyobrazacie sobie jego przerazenie? Gosiu, zamierzam wziac zdjecia kociakow i opisy, nie chce zabierac maluchow, bo pewno beda przerazone cala sytuacja, gwarem, tlumem ludzi i psami ktore zabieramy ze schronu, zreszta nie chce oddawac do adopcji "z ulicy", wiec zabierzemy tylko opisy i bedziemy notowac kontakty do chetnych domkow zabierzemy pokazac dwa dorosle schroniskowe kotki, kocura Macka bez ogona i biala kotke po sterylce Tweety, pieniadze sa juz na koncie! dziekuje po podliczeniu wszystkich wydatkow z faktur i rachunkow, jest jeszcze 1200zl manka :( jakos musze z tego wybrnac zglosil sie chetny domek z Kedzierzyna Kozle, szukam kogos do wizyty przedadopcyjnej, mozecie pomoc? dzieki Quote
halbina Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Co tam u kociaków Wandul66, Jolu, chociaż Ty napisz... Quote
Jola_K Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 wg wczorajszych informacji, u Wandy zostalo 9 kociakow, u nich dobrze, duzo jedza i duzo kuwetkuja maluszki: 1. kicia buraska 2. kicia biało bura 3. kicia czarna 4. bury kocurek i 5. bura koteczka podrostki: 6. kocur Filip 7. kocur buro bialy (ten co miał wyrwana poduszkę) 8. kocur czarno - biały dorosla czarna kotka Jorka ___________________________________________________________ u moich chyba dobrze Panna Migotka ma wieeelki apetyt, az sie dziwie jak to wszystko sie w takim malym cialku miesci :o, ma zaokraglone boki! podczas karmienia, jak juz nie moze odchodzi od miski, pobiega, i znow wraca by kontunuowac, i tak kilka razy, az nie zje do konca Pan Amigo ma mniejszy apetyt, przystawiam go po kilka razy przy kazdej sesji karmienia, by choc troche dziubnal, po czym maluch biegnie do zabawy jest zgrabniutki w porownaniu z Migosia, wrecz chudy oba kociaki kichaja, zaczelo sie kilka dni temu od Migotki, dzisiaj widzialam ze Amigo tez kichnal Migosia dodatkowo glosno "wacha" przez nosek, ale to zauwyzylam juz znacznie wczesniej innych niepokojacych objawow nie obserwuje chyba wybiore sie z nimi do weta Bella, kocia mama, ma czasami rzadsza kupe... ____________________________________________________________ oprocz doroslych, w schronisku jest nadal smutnooki bialo bury koteczek jest tez czarny podrostek (zwial mi dwukrotnie :-? , gdyby nie to juz dawno bylby u wandy) a od kilku dni jest nowoprzybyly 1,5 roczny kocurek, ponoc faktastycznie umaszcony, niby zwykly tygrys ale ma bosssskie biale podkolanowki :) Quote
Jola_K Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 PODSUMOWANIE pod nasza opieka jest 16 kotkow! u Wandy maluszki: 1. kicia buraska 2. kicia biało bura 3. kicia czarna 4. bury kocurek i 5. bura koteczka podrostki: 6. kocur Filip 7. kocur buro bialy (ten co miał wyrwana poduszkę) 8. kocur czarno - biały 9. dorosla czarna kotka Jorka ___________________________________________________________ u mnie 10. maly kocurek Amigo 11. malenka Migosia 12. mama Amigo, kotka Bella (sterylkowa) ____________________________________________________________ u Ewy 13. ok. 4 miesieczna parkingowa tygryska 14. kilku-tygodniowy koteczek-Sreberko (z tego samego parkingu) ____________________________________________________________ u Kasi 15. dorosla kotka Sisi, po sterylce, pieknie wyglada, jak "nowa" ____________________________________________________________ u Magdy 16. dorosla kotka Fionka vel Kizia, po sterylce, wczoraj ja odwiedzilam, i tu bylam zaskoczona, kotka przeszla metamorfoze, futerko odroslo, wibrysy odrosly, piekna kocica! Quote
halbina Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 no to jest o czym myślec... 16 domków... :roll: Quote
Jola_K Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 jutro jest impreza w Bielsku-Bialej, jakies swieto wzgorza czy cos :roll: bedziemy mieli tam swoje stoisko adopcyjne, moze zbierzemy kontakty do przyszlych domkow? kociaki beda reprezentowaly "kierownik schroniska" bezogonkowy Kocur Maciek i drobna dorosla biala kotka reszta bedzie widniala na ogloszeniach zabierzemy kilka psow schroniskowych, tyle ich pojedzie ile ludzikow sie do ich trzymania zjawi, jest kilku chetnych gdyby ktos mial ochote, zapraszam Quote
BIANKA1 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 A ja mam 5 nowych kociąt , w tym 3 chore -jeden bardzo :shake: Quote
Tweety Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 BIANKA1 napisał(a):A ja mam 5 nowych kociąt , w tym 3 chore -jeden bardzo :shake: a co z tym maluszkiem? co mu jest? Quote
BIANKA1 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Tweety napisał(a):a co z tym maluszkiem? co mu jest? Nie wiem . Chyba koci katar . Maja zaropiałe oczy . Quote
Tweety Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 nie byliście jeszcze u weta? rozumiem, że to świeżutki nabytek Quote
halbina Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Biedne kociaki... Biedna Bianka... A co słychać po akcji?... Quote
BIANKA1 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Wet wydawał mi je w schronie .Zostały odrobaczone , odpchlone i dostały antybiotyki . Mam zastrzyki do domu , sama będę robiła . Mają oczy zaropiałe . Wysmarowano im czymś uszy . Wszystko miały robione na moich oczach . Jednego mieli uśpić . Narazie muszę ochłonąć , bo do tego wszystkiego są smoczkowe . Mam je osobno . Zakladam fartych jak idę do nich , a potem się szoruję jak wychodzę . Quote
Recommended Posts