wandul 66 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 dzięki jotce dzisiaj do domku poszedł podrostek , burasek z białymi skarpetkami . Reszta wciża u mnie , 4 podrostki i 3 maluchy , ciągle któreś ma chore oczka , wciąz kropelki , kropelki , kropelki !!! Powinnam być okulista a nie połóżną!!! Fotki wstawi jotka!!! Quote
halbina Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 _bubu_ napisał(a):a w schronisku przybył nowy koteczek :( Toż to Viator!!! Marchewa...:mad: :evil_lol: Quote
wandul 66 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 halbina napisał(a):Toż to Viator!!! Marchewa...:mad: :evil_lol:OKAZUJĘ SIE , ŻE NIE TYLKO W NOCY WSZYSTKIE KOTY SA CZARNE:lol::lol::lol:A do tego Viatory:p:eviltong::evil_lol: Quote
zuziaM Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Alez ten czarnulek jest slodki :loveu:.... Czy on zostanie zabrany ze schroniska ? ? ? Quote
wandul 66 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 wątek na dalekiej stronie , nikogo po wyjeżdzie Joli do Wawy juz nie ma z Żywca????Domku nadal szukaa 3 kocie maluchy i 4 podrostki!!! Quote
_bubu_ Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 ja niestety nie mam żadnego chętnego domku na kociaki :( Ogłosiłam na allegro dorosłe koty które czekają w schronie. Niestety bez odzewu :( dzisiaj bede w schronie na chwile bo zabieramy psa do hotelu.. mam nadzieję że nie zastanę nowych kociaków.. Quote
Jola_K Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 najpierw dobre czy zle wiesci? dobre: - pamietacie Fionke? buraske, mame 4 dziewczynek, ktore ratowalysmy w lipcu? (_bubu_ i jej siedzenie w samochodzie na pewno ja pamietaja ;) ) kicia ma domek! zostaje na stale u mojej znajomej, u ktorej mieszkala tymczasowo :multi: - Panna Migotka juz po operacji, dr Garncarz odbraczyl oczko z trzeciej powieki, ktore od urodzenia zaslanialo jej 3/4 oczka, teraz kicia w koncu widzi normalnie, dostaje kropelki zle: - kotka Bella wraca z adopcji :shake: - w schronisku sa nowe kociaki: dwie szylkretki i buraska czyli w schronisku mamy stan nastepujacy: czarna kotka z dzieciakiem czarny rozbrykany malec 2 szylkretki 1 buraska + 5 maluchow u jakiejs kobiety, ktore maja byc zabrane poza schroniskiem Quote
zasadzkas Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Ja mam domek dla kota, ale rudego. Domek w Warszawie, początkujący. Może coś podobnego, ładnego, typu szylkretka zaproponuję, tylko zdjęć potrzebuję. Kurczę, zniknął mi wątek. Quote
GreenEvil Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Jola: dmuchajcie na Migotyne. U moich Babli dziewczynce powieka zarosla znowuz i operacja bedzie powtarzana (kochamy herpesika :angryy:) . Chlopak bedzie mial robiona korekte powieki (mial zarosniete cale oczko) - bo jeszcze oczodol nie jest prawidlowo otwarty czy jakkolwiek to sie zwie. Bablu bez oczka: i Bablu z oczkiem (czary mary) :loveu: :oops: musialam sie pochwalic :oops: pzdr GreenEvil Quote
Agnie Koty Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Trzeba się chwalić! :evil_lol: A efekt rzeczywiście jest! Quote
_bubu_ Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Jola_K napisał(a):najpierw dobre czy zle wiesci? dobre: - pamietacie Fionke? buraske, mame 4 dziewczynek, ktore ratowalysmy w lipcu? (_bubu_ i jej siedzenie w samochodzie na pewno ja pamietaja ;) ) kicia ma domek! zostaje na stale u mojej znajomej, u ktorej mieszkala tymczasowo :multi: - Panna Migotka juz po operacji, dr Garncarz odbraczyl oczko z trzeciej powieki, ktore od urodzenia zaslanialo jej 3/4 oczka, teraz kicia w koncu widzi normalnie, dostaje kropelki zle: - kotka Bella wraca z adopcji :shake: - w schronisku sa nowe kociaki: dwie szylkretki i buraska czyli w schronisku mamy stan nastepujacy: czarna kotka z dzieciakiem czarny rozbrykany malec 2 szylkretki 1 buraska + 5 maluchow u jakiejs kobiety, ktore maja byc zabrane poza schroniskiem jak to? a kocury Wąsik , Kleofas i inne ? czyżby ich już nie było w schronie? :-o Quote
Jola_K Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 _bubu_ napisał(a):jak to? a kocury Wąsik , Kleofas i inne ? czyżby ich już nie było w schronie? :-o Beatko skupilam sie na maluchach, bo nauczona przykrymi doswiadczeniami to je w pierwszej kolejnosci wyciagam ale... domek ma miec czarna dorosla kotka, dzisiaj kicia ma sterylke do domku pojedzie w przyszlym tygodniu Quote
Jola_K Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 GreenEvil napisał(a):Jola: dmuchajcie na Migotyne. U moich Babli dziewczynce powieka zarosla znowuz i operacja bedzie powtarzana (kochamy herpesika :angryy:) . Chlopak bedzie mial robiona korekte powieki (mial zarosniete cale oczko) - bo jeszcze oczodol nie jest prawidlowo otwarty czy jakkolwiek to sie zwie. tak, dr Garncarz powiedzial ze to moze nawracac :( taka uroda... dlatego byle komu Migosi nie oddam :shake:, musze miec pewnosc ze trafi w takie rece, ktore zaopiekuja sie nia tak, jak tego potrzebuje! Bablu jest slodziutki, wyglada jak Migotka! dzisiaj zrobilam zdjecia Migosi, tez sie pochwale, a co! (ale pozniej, zaraz jade do schronu) Quote
Jola_K Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 zasadzkas napisał(a):Ja mam domek dla kota, ale rudego. Domek w Warszawie, początkujący. Może coś podobnego, ładnego, typu szylkretka zaproponuję, tylko zdjęć potrzebuję. zrobie zdjecia szylkretkom i pozostalym kociakom, moze ktorys z nich sie spodoba? Quote
_bubu_ Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Jola_K napisał(a):Beatko skupilam sie na maluchach, bo nauczona przykrymi doswiadczeniami to je w pierwszej kolejnosci wyciagam ale... domek ma miec czarna dorosla kotka, dzisiaj kicia ma sterylke do domku pojedzie w przyszlym tygodniu ja wiem, ale to znaczy ze widziałas je w schronie? bo w niedziele jeszcze byly. A Ty chyba byłas jakos teraz tak? Quote
Jola_K Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Tweety napisał(a):ile policzyli za operację? 100zl, mam fakture na AFN _bubu_ napisał(a):ja wiem, ale to znaczy ze widziałas je w schronie? bo w niedziele jeszcze byly. A Ty chyba byłas jakos teraz tak? do schronu jade za chwile, pozno, ze wzgledu na to, ze na 15:00 mam byc u weta do szczepienia z jednym z kociakow Quote
zasadzkas Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Tak, Jolu, jak będziesz miała, prześlij mi fotki na maila (w moim podpisie) Quote
Jola_K Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 zobaczcie co mam nowego! :roll: ze mnie sie tez nigdy nudzic nie moze :shake: dzisiaj z pracy przyjechala moja siostra i oswiadczyla ze pod urzedem w ktorym pracuje, siedzi kotka, mloda, zaokraglona, ze chyba jest w ciazy, ze jest przyjacielska i ze wlazi wszystkim do aut, ktorych w ogole sie nie boi i manerwuje pomiedzy kolami... ze "mam jechac ja zobaczyc i poradzic jak pomoc" co mialam robic? wzielam karme, miske i pojechalam z nia przybiegla do nas na pierwsze kici-kici kotka faktycznie przyjacielska, mruczasta i ugniatajaca bez przerwy, nakarmilam ja i podjelam decyzje, ze zabieramy jak stalysmy tak pojechalysmy 35km do Bielska do weta zrobiono jej usg, plody nie byly widoczne, ale skoro juz ja zawiozlam to zostala sterylka jutro zdjecia z podrozy uwieeeeeelbiaaamy podrozowac! to drugi kociak, ktory jest w klinice, nie najtanszej niestety :shake: od 29.10 przebywa tam jeszcze jedna kicia kicia jest chora, ma jakies porazenie ma swoj watek KLIKNIJ TUTAJ wspomozcie prosze kociaki, jakims bazarkiem moze? Quote
Jola_K Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 nowe kociaki w schronisku - jest czarny plochliwy kocurek, o ktorym pisalam juz kilka dni temu, do schroniska trafil z mama, ktora dzisiaj miala sterylke - jest czarny przyjazny kocurek - sa dwa male czarne kocurki, puchate kulki - sa dwie kotki szylkretki - jest slodka kotka-tygryska czarny maly kocurek szylkretka nr 1 tutaj czarny przyjazny kocurek, ktorego zdjecia zamieszczalam kilka dni temu ciagle i ciagle lasil sie o moje nogi na zdjeciu ponizej z kotka szylkretka nr1 tu szylkretka nr 1 z duzym kocurem, z ktorym maluchy dziela pomieszczenie tutaj razem trzy czarne kocurki (ten na dole po lewej, to syn kotki, ktora dzisiaj miala sterylke), dalej kotka-szylkretka nr2 (z pomaranczowa plamka na glowce) i kotka-buraska inne ujecie, jeden wylazl z pojemnika i pozujemy, plochliwy czarnulek skulony... kotka, mama plochliwego czarnego kocurka, po sterylce siedziala w koszyku, jeszcze pijana od narkozy, chwiejna, z metnym wzrokiem obraz nedzy i rozpaczy :shake: Quote
Tweety Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 kotka buraska to trochę na tri wygląda albo to złudzenie, że ma takie rudawe refleksy Quote
zasadzkas Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Już wysyłam kotki koleżance z pracy (dwie inne już mają koty ode mnie, jeden od dziewczyn z Żyrardowa, drugiego osobiście znalazłam w krzakach). Zostałam kociarą w pracy, choć nie znam się na kotach :roll: Quote
Recommended Posts