Nadziejka Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Piekniosci za zacalowania serdecznie sciskamy za zdrówko całej gromadki Wiosenkowej. Wiosenko zdrowiej nam zdrowiej! Quote
Bogusik Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Zapisuję ślicznego Duszka i na spokojnie poczytam...:) Quote
WiosnaA Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Witaj Ciociu Bogusik u Duszka :) Nie mamy jeszcze wyników zeskrobin,może dziś po południu będzie już coś wiadomo. Nowych wygryzień póki co nie ma...i oby nie było już nigdy! Stare miejsca niestety jeszcze interesują Dusia.-maskujemy trochę bandażem. Quote
mar.gajko Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 No i co Wiosenko? Były wyniki? Pewnie jednak nic nei będzie, bo to raczej pewnie główkowe, on jest po prostu wrażliwy i delikatny :) Quote
WiosnaA Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 No i co Wiosenko? Były wyniki? Pewnie jednak nic nei będzie, bo to raczej pewnie główkowe, on jest po prostu wrażliwy i delikatny :) Tak,wyniki były i już wszystko piszę. Dopadła mnie grypa i wieczorem złożyła już na dobre,że sił nie miałam na pisanie. Do weta jednak z Duszkiem mus było się pokazać i wieczorem pojechałam.Grzybicy Dusio nie ma,jest natomiast gronkowiec,ale nie złocisty,tylko ten który bytuje u psów i u Duszka nieznacznie się uaktywnił-Staphylococcus intermedius. U Duszka zmiany są niewielkie,nie ma żadnych pryszczy na ciele,wyłysień,nie drapie się cały,tylko te łapki jego korciły.Uszka podrapuje od czasu do czasu,ale nie jakoś ciągle tylko czasami mocno coś tam jego zaswędzi,są jednak czyściuteńkie.Mamy antybiogram zrobiony,ale z podaniem antybiotyku P.Doktor się wstrzymał i na razie dostaliśmy zalecenie kąpieli w Hexodermie,przede wszystkim myjemy łapeczki,obserwujemy. Zakupilismy Hexoderm,a wczorajsza wizyta - 0zł Wydatki,które pokryłam z pieniążków ze skarpety u mnie: zeskrobiny i badanie pod kątem grzyba -52zł Hexoderm - 25zł zakupiłam karmę RC Gastro Intestinal LF -202,50zł Razem: 279,50zł W skarpecie miałam 257,66złstan w skarpecie na dzień 28.01.2015 -21,84zł Wynik zeskrobin, rachunek za zeskrobiny hexoderm, Quote
WiosnaA Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Wczoraj mieliśmy ładne słoneczko i pocykaliśmy trochę zdjęć Duszkowi,później wybiorę i wstawię,a na razie chociaż jedna fotka, Quote
Bogusik Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Aniu,przede wszystkim zdrowia życzę!Tyle ostatnio słyszę o chorych na grypsko,że coś okropnego.Do lekarza dziecinnego,też czeka tłum zasmarkanych i kaszlących dzieciaczków.Ale co się dziwić,jak pogoda jest nie wiadomo jaka.W sobotę spadł śnieg,a już w poniedziałek zaczęło lać.Dzisiaj też nie lepiej,a do tego jeszcze jakaś wichura...:( Dusio przeszedł niesamowita metamorfozę u Ciebie Aniu,zdjęcia Grubcia z Duszkiem,bezcenne :) Dobrze,że już przynajmniej wiadomo,co jest przyczyna gryzienia łapek.Gronkowiec,to paskudztwo,ale jest do pokonania.Trzymam za Was kochani mocno Kciuki! :) Quote
MikAga Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Duszeczku-zdrówka dla Ciebie! Aneczko,i dla Ciebie zdróweczka-nie martw się skarpeteczką Okruszka,jest już na plusie. Kochani,kurujcie się...bo pachnie wiosennie-u nas kwitnie juz oczar i mimo,iz popruszy śnieg,cieszą żółte kwiaty:-) Pozdrawiam z Mikuśką,Agnieszka,papa Quote
mar.gajko Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Jak będziecie wybeirać antybiotyk, to lincospectina bardzo bolesna w zastrzykach,mimo że wodnista. Mniej bolą te z amoxycliną z kwasem kwawulenowym :) mimo że zawiesina. Quote
WiosnaA Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Aniu,przede wszystkim zdrowia życzę!Tyle ostatnio słyszę o chorych na grypsko,że coś okropnego.Do lekarza dziecinnego,też czeka tłum zasmarkanych i kaszlących dzieciaczków.Ale co się dziwić,jak pogoda jest nie wiadomo jaka.W sobotę spadł śnieg,a już w poniedziałek zaczęło lać.Dzisiaj też nie lepiej,a do tego jeszcze jakaś wichura... :( Dusio przeszedł niesamowita metamorfozę u Ciebie Aniu,zdjęcia Grubcia z Duszkiem,bezcenne :) Dobrze,że już przynajmniej wiadomo,co jest przyczyna gryzienia łapek.Gronkowiec,to paskudztwo,ale jest do pokonania.Trzymam za Was kochani mocno Kciuki! :) Tak,wirus jakis szaleje.Syn zaraził się od kolegi,nie skończył jeszcze chorować i na mnie przeszło.Mrozów nie ma i zarazki tylko się mnożą. Duszeczku-zdrówka dla Ciebie! Aneczko,i dla Ciebie zdróweczka-nie martw się skarpeteczką Okruszka,jest już na plusie. Kochani,kurujcie się...bo pachnie wiosennie-u nas kwitnie juz oczar i mimo,iz popruszy śnieg,cieszą żółte kwiaty:-) Pozdrawiam z Mikuśką,Agnieszka,papa ANIOŁKI czuwają nad Duszkiem-Okruszkiem! :) 29.01.2015 wpłynęło na moje konto calutkie 100zł Dziękujemy prześlicznie Mikusi i Tobie Agnieszko! Bazarek jakiś tam zrobię,ale czekam,aż chodzić będę trochę lepiej. Jak będziecie wybeirać antybiotyk, to lincospectina bardzo bolesna w zastrzykach,mimo że wodnista. Mniej bolą te z amoxycliną z kwasem kwawulenowym :) mimo że zawiesina. Pewnie nie obejdzie się bez antybiotyku u Dusia,ale spróbujemy z kąpielami,może akurat łapki przestaną mu swędzić . W antybiogramie jest więcej leków podanych,nie uchwyciłam tylko na zdjęciu.Dobrze wiedzieć o tym bolącym. Quote
elficzkowa Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Dobry wieczór ! A któż to taki piękny ! Oj, Duszku - cudaczku ale Ci dobrze ! Towarzystwo tez ma cudne ! Quote
WiosnaA Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Dziś na moje konto wpłynęło 20zł od cioci sybisi dla Duszka!...Dziękujemy prześlicznie! :) Quote
mar.gajko Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Ależ Wiosenko masz piękne stadko i takie zapatrzone i zgodne i śliczne. I oczka takę mądrutkie u Dusia. ŚLiczności. Quote
WiosnaA Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Dobry wieczór ! A któż to taki piękny ! Oj, Duszku - cudaczku ale Ci dobrze ! Towarzystwo tez ma cudne ! Prawda,że śliczny Nasz Okruszek? :) Z Duszka kawał psa się zrobił. Zdjęcia jakoś trochę pogrubiają Duszka,nie wiem dlaczego......On jest chłopak jak "walczyk" :) Wagę trzyma w normie,na ostatniej wizycie było 9,65kg. Ależ Wiosenko masz piękne stadko i takie zapatrzone i zgodne i śliczne. I oczka takę mądrutkie u Dusia. ŚLiczności. Jeszcze jednego kociambra nie ma,ale tamten to zawsze zmyka od aparatu,nie jak ten,że się pcha pierwszy przed obiektyw. Oczka Duszek ma rozczulające,...ja zakochałam się w nich od pierwszego spojrzenia :) . Quote
sybil Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Ależ świetna sesja zdjęciowa , chłopcy pozują jak zawodowi aktorzy Pozdrawiamy cieplutko Quote
Anula Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Aneczko,robisz przepiękne zdjęcia,nie chce się aż opuszczać wątek Duszka.Psiaki cudowne. Quote
Bogusik Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Piękne zdjęcia! Takie kochane,spokojne stadko :) A oblężenie stołu jak Pańcio je,to już chyba stały rytuał...? :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Przepiękne zdjęcia :). To jest niesamowite: http://i59.tinypic.com/2hdwbvb.jpg:). Aniu, teraz ja przerabiam ;) gips na nodze :(. Na dogo wchodzę na chwilę ;). Pozdrawiam Ciebie i cały cudny zwierzyniec :). Quote
Recommended Posts