Marycha35 Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 No właśnie jak tam sobie MikaMika i Mika radzą? :) Quote
mikamika Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 a całkiem nieźle sobie radzimy :) Mika ma już swoje legowisko, na którym w nocy śpi, ale jak wychodzę do pracy to muszę na swoje łóżko kłaść różne rzeczy żeby nie wskakiwała (dobrze sprawdza się hula hop i wielka piłka do ćwiczeń) :) na spacerach puszczam ją ze smyczy i ładnie się pilnuje (chodzimy na łąkę więc nie ma się tam czego przestraszyć). Już czasami reaguje na "siad " i "daj łapkę" :) Bardzo grzeczna jest przy czesaniu, a przed nami obcinanie pazurków... zobaczymy jak to będzie :) co do kota to na dworze lubi go pogonić, ale w domu nic mu nie robi. Za to kot się jej boi, ale przychodzi do domu najeść się (poza tym "przygarnął "sobie sąsiadów, którzy go dokarmiają i czasami mieszka u nich) ;) Quote
Elisabeta Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Mikamika, czyli sielanka... ;) :) Obcinanie psich pazurów... U mnie to koszmar. Nawet z pomocą weta. :wacko: Quote
Sara2011 Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 MIKAMIKA prosimy o zdjęcia MIKI, duuuuuuużo zdjęć :) Quote
Sara2011 Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Certusowa nadal wpłaca na Mikę stałą deklarację. Wpłynęła deklaracja za październik i nie wiem co mam z nią zrobić? Pisałam juz kilka PW ale brak odpowiedzi. Certusowa nie pojawia się na Dogo od sierpnia. Quote
AlfaLS Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Certusowa nadal wpłaca na Mikę stałą deklarację. Wpłynęła deklaracja za październik i nie wiem co mam z nią zrobić? Pisałam juz kilka PW ale brak odpowiedzi. Certusowa nie pojawia się na Dogo od sierpnia. Napiszę to co pisałam u Etny. Certusowa prosiła o kontakt mejlowy, przynajmniej wtedy gdy deklarowała wpłaty na Tinę. Postaram się odszukać jej adres mejlowy i poprosić żeby weszła na wątek Miki :grins: . Edit. Napisałam :-). A może ma ktoś kontakt z Sabiną02? Mam podobną sprawę i nie mogę jej namierzyć na dogo, skrzynkę ma zapchaną a na wątkach nigdzie jej teraz nie widzę... Quote
Nutusia Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Super wieści! Mam taką teorię, że w DS psy zdecydowanie... mądrzeją :) Quote
Sara2011 Posted October 25, 2014 Author Posted October 25, 2014 Cieszę się, że MIKA grzeje dupcię w domku a nie marznie w tym ciasnym boksie. Quote
Elisabeta Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Zaglądam do Mikuni. :) Mikamika skarg i zażaleń nie zgłasza... To znaczy, że jest dobrze. ;) Quote
mikamika Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 A tak się dokarmiałam dopóki nie zostałam przyłapana na gorącym uczynku... ...ale restauracja została już zamknięta dla pieska :) Mika już umie dawać łapkę i siadać, a jak się ją dobrze przekona to i waruje :) Teraz największym problemem są kłaki, które opanowały cały dom...i nie pomaga codzienne czesanie...masakra... Ostatnio obcinałyśmy pazurki i nie było tak źle :) Od paru dni Mika bardzo ładnie pilnuje domu i jak ktoś się kręci za płotem to tak fajnie groźnie szczeka :) Quote
Nutusia Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Hihihiiii... moje też się tak dokarmiały i niestety stołówka musiała zostać zlikwidowana (ze szkodą dla środowiska i naszych ogródkowych upraw ;)) Na sierść superowo działa olej z wiesiołka (taki w kapsułkach) i siemię lniane - można dosypywać do karmy, najlepiej zmielone. Groźnie szczeka - czyli jest już w 100% U SIEBIE! Baaaaaaaaardzo się cieszę :) Quote
Bejotka Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Na sierść w okresie linienia nic nie pomoże - musi po prostu zostać wymieniona. Mika, z tego co widzę, ma spore ilości podszerstka (wiem coś o podszerstku, mam collie) :) Bardzo polecam furminator - od kiedy go mamy odetchnęłam z ulga a sierści w domu mamy zdecydowanie mniej... :) Quote
Elisabeta Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 A jaka zadowolona jestem w tej stołówce... :P Na kłaki w domu jest sto sposobów, ale ani jeden z nich nie jest skuteczny. Jak twierdzi dr Sumińska. ;) Jednak czesanie na pewno coś daje, bo to co wyczeszesz, walałoby się po kątach. Coś daje. A w ogóle to lepszy jest Dom z kłakami i z psem niż dom bez kłaków i bez psa. Zgoda? ;) Mikamika, dzięki, że pokazałaś nam Mikunię w ten deszczowy, bury dzień. Od razu lepiej. :) :) Quote
Nutusia Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Z tą sierścią, to tym bardziej, że Mika była w kojcu, na zewnątrz i się organizm "szykował" do zimy też na zewnątrz. A tu... domek, ciepełko i trzeba się... rozbierać! :) A furminator jest bardzo dobrym wynalazkiem ;) Twoja teoria Elizabeto rozwaliła mnie kompletnie i muszę ją przekazać Małżowi, jak tylko go tylko spotkam :) Do tej sierści dodałabym tylko jeszcze piasek, błoto i zasikane podłogi ;) Quote
Elisabeta Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Na szczęście w muzeach nie mieszkamy. Przynajmniej ja... ;) Quote
Nutusia Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Nio... ja to raczej w czymś w rodzaju... skansenu albo... psiej budy :) Quote
Bejotka Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Ja mam dwa psy, więc buda - na pewno :) Quote
Sara2011 Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 Heheh ale tu wesoło :). Mikunia śliczna :). Quote
Bonsai Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Mika bardzo ekologicznie się żywi, w kompostowniku. ;) Quote
Nadziejka Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Czytamy i pozdrawiamy panieneczke cudna :loveu: :loveu: Quote
Kamila Proc Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 najlepiej, jak jest i psia buda i kuweta Quote
Marycha35 Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Ale Miczka jest piękna, nawet w kompościanych okolicznościach przyrody:) MikaMika serdeczności dla Was!!! Quote
bakusiowa Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Od trzynastu lat mam kłaki w domu prawie przez cały rok. Furminator nic nie dawał. Od jakiegoś czasu chodzimy raz w miesiącu do psiego spa. Tam pani przez 1,5 godziny wyczesuje taką ilość kłaków, że zajmują wielki kosz. Quote
Recommended Posts