Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a całkiem nieźle sobie radzimy :) Mika ma już swoje legowisko, na którym w nocy śpi, ale jak wychodzę do pracy to muszę na swoje łóżko kłaść różne rzeczy żeby nie wskakiwała (dobrze sprawdza się hula hop i wielka piłka do ćwiczeń) :) na spacerach puszczam ją ze smyczy i ładnie się pilnuje (chodzimy na łąkę więc nie ma się tam czego przestraszyć). Już czasami reaguje na "siad " i "daj łapkę" :) Bardzo grzeczna jest przy czesaniu, a przed nami obcinanie pazurków... zobaczymy jak to będzie :) co do kota to na dworze lubi go pogonić, ale w domu nic mu nie robi. Za to kot się jej boi, ale przychodzi do domu najeść się (poza tym "przygarnął "sobie sąsiadów, którzy go dokarmiają i czasami mieszka u nich) ;) 

Posted

Certusowa nadal wpłaca na Mikę stałą deklarację. Wpłynęła deklaracja za październik i nie wiem co mam z nią zrobić? Pisałam juz kilka PW ale brak odpowiedzi. Certusowa nie pojawia się na Dogo od sierpnia.

Posted

Certusowa nadal wpłaca na Mikę stałą deklarację. Wpłynęła deklaracja za październik i nie wiem co mam z nią zrobić? Pisałam juz kilka PW ale brak odpowiedzi. Certusowa nie pojawia się na Dogo od sierpnia.

Napiszę to co pisałam u Etny. Certusowa prosiła o kontakt mejlowy, przynajmniej wtedy gdy deklarowała wpłaty na Tinę. Postaram się odszukać jej adres mejlowy i poprosić żeby weszła na wątek Miki  :grins: .

Edit. Napisałam :-).

A może ma ktoś kontakt z Sabiną02? Mam podobną sprawę i nie mogę jej namierzyć na dogo, skrzynkę ma zapchaną a na wątkach nigdzie jej teraz nie widzę...

• 2 weeks later...
Posted

A tak się dokarmiałam dopóki nie zostałam przyłapana na gorącym uczynku... 

8wwexl.jpg

...ale restauracja została już zamknięta dla pieska :)

Mika już umie dawać łapkę i siadać, a jak się ją dobrze przekona to i waruje :) Teraz największym problemem są kłaki, które opanowały cały dom...i nie pomaga codzienne czesanie...masakra... Ostatnio obcinałyśmy pazurki i nie było tak źle :) Od paru dni Mika bardzo ładnie pilnuje domu i jak ktoś się kręci za płotem to tak fajnie groźnie szczeka :)

Posted

Hihihiiii... moje też się tak dokarmiały i niestety stołówka musiała zostać zlikwidowana (ze szkodą dla środowiska i naszych ogródkowych upraw ;))

Na sierść superowo działa olej z wiesiołka (taki w kapsułkach) i siemię lniane - można dosypywać do karmy, najlepiej zmielone.

Groźnie szczeka - czyli jest już w 100% U SIEBIE! Baaaaaaaaardzo się cieszę :)

Posted

Na sierść w okresie linienia nic nie pomoże - musi po prostu zostać wymieniona. Mika, z tego co widzę, ma spore ilości podszerstka (wiem coś o podszerstku, mam collie) :) Bardzo polecam furminator - od kiedy go mamy odetchnęłam z ulga a sierści w domu mamy zdecydowanie mniej... :)

Posted

A jaka zadowolona jestem w tej stołówce...  :P

Na kłaki w domu jest sto sposobów, ale ani jeden z nich nie jest skuteczny. Jak twierdzi dr Sumińska. ;)

Jednak czesanie na pewno coś daje, bo to co wyczeszesz, walałoby się po kątach. Coś daje.

A w ogóle to lepszy jest Dom z kłakami i z psem niż dom bez kłaków i bez psa. Zgoda? ;)

Mikamika, dzięki, że pokazałaś nam Mikunię w ten deszczowy, bury dzień. Od razu lepiej. :) :)

Posted

Z tą sierścią, to tym bardziej, że Mika była w kojcu, na zewnątrz i się organizm "szykował" do zimy też na zewnątrz. A tu... domek, ciepełko i trzeba się... rozbierać! :)

A furminator jest bardzo dobrym wynalazkiem ;)

Twoja teoria Elizabeto rozwaliła mnie kompletnie i muszę ją przekazać Małżowi, jak tylko go tylko spotkam :) Do tej sierści dodałabym tylko jeszcze piasek, błoto i zasikane podłogi ;)

Posted

Od trzynastu lat mam kłaki w domu prawie przez cały rok. Furminator nic nie dawał. Od jakiegoś czasu chodzimy raz w miesiącu do psiego spa. Tam pani przez 1,5 godziny wyczesuje taką ilość kłaków, że zajmują wielki kosz.