Marysia R. Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='kejciu'][...]Mam nadzieję że jutro będziemy mieć więcej informacji :):):):) i może jakaś niespodzianka się wydarzy dla obecnych na wątku?:> Spokojnych snów[/QUOTE] A ja coś wiem ale nie powiem:p :kciuki: Quote
Ziutka Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Tofiś w drodze do Kasi :) Za pare godzin powinni już byc na miejscu :) Kasia słyszała jak nasz okruszek piszczał... po przebudzeniu Już jest ugotowane jedzonko, czeka na Tofisia :) Quote
malagos Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 No, bo już chciałam na Maryśkę krzyknąć celem przywołania do porządku i wyznania nam prawdy, całej prawdy. A tu Ziutka napisała :) No, Tofiś, bracie, masz farciora - wprawdzie pod koniec życia, ale jednak :) A ja też będę coś miała ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/252193-Bezdomniaki-makowskie%28Mazowsze%29?p=22127459#post22127459 Quote
Nutusia Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Kasia właśnie pobiegła na dół, bo Pan T. już przybył! :) Quote
barb Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 A ja ogromnie dziekuje za kontakt na Panią Martę, która wiozła jamniczka. Dzięki niej Bart jedzie do nowego hotelu. Quote
Fundacja Jamniki Niczyje Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='barb']A ja ogromnie dziekuje za kontakt na Panią Martę, która wiozła jamniczka. Dzięki niej Bart jedzie do nowego hotelu.[/QUOTE] super, że się udało :) wszyscy dziękujemy bardzo Pani Marcie <3 Quote
barb Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='Fundacja Jamniki Niczyje']super, że się udało :) wszyscy dziękujemy bardzo Pani Marcie <3[/QUOTE] Trzymajmy mocno kciuki bo z Bartem są nadal w drodze - Pani Marta zgodzila się podwieźć Barta aż do Opola. Quote
malagos Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='Nutusia']Kasia właśnie pobiegła na dół, bo Pan T. już przybył! :)[/QUOTE] I co sie dzieje? Piszcie...... Quote
Mattilu Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='malagos']I co sie dzieje? Piszcie......[/QUOTE] Wlasnie! Czekamy... Quote
Fundacja Jamniki Niczyje Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Piesek zmęczony ale nie jest tak źle jak się wydawało. Rozmawiałam z Kasią około 18.00 właśnie byli na spacerze. Nóżki troszkę słabiutkie. Chłopak zmęczony, dużo spi. Jutro wykonamy badania, trzeba pobrać też mocz bo z penisa ropna cuchnąca wydzielina więc może być jakiś stan zapalny. Quote
Kejciu Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 [quote name='malagos']No, bo już chciałam na Maryśkę krzyknąć celem przywołania do porządku i wyznania nam prawdy, całej prawdy. A tu Ziutka napisała :) No, Tofiś, bracie, masz farciora - wprawdzie pod koniec życia, ale jednak :) A ja też będę coś miała ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/252193-Bezdomniaki-makowskie(Mazowsze)?p=22127459#post22127459 Ziutka niby po cichaczu na wątkach bywa ale jak już napisze to KONKRET :) [quote name='barb']A ja ogromnie dziekuje za kontakt na Panią Martę, która wiozła jamniczka. Dzięki niej Bart jedzie do nowego hotelu. Dexterka wiedziała że Tofik ma do mnie przyjechać i dzięki Dexterce i Pani Edycie z Fundacji Jamniki Niczyje kontakt zdobyłam i tylko przekazałam :)super że udało się pomóc :) [quote name='Fundacja Jamniki Niczyje']super, że się udało :) wszyscy dziękujemy bardzo Pani Marcie <3 ja również przyłączam się do podziękowań! :) [quote name='Malgoska']a jak się miewa jamniczek? Aaaa zaraz napiszę :) [quote name='malagos']I co sie dzieje? Piszcie...... chwila chwila... :) Quote
Kejciu Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 TOFIK :) przyjechał dzisiaj do mnie do BDT Stary, chudy.... skóra i kości... Dziarsko wjechał windą - wszedł do domku i powolutku zaczął zwiedzać :) Podreptał podreptał - zjadł obiadek i poszedł spać.... spał długo - po przebudzeniu napił się wody i poszliśmy na szybki spacerek - od razu jak wszedł na trawkę zrobił siooo - po powrocie zjadł znowu troszkę ( daję mu w małych porcyjkach ) i znowu poszedł spać :) Tofik z tego co narazie udało mi się zaobserwować to tak jak mi mówiono żyje troszkę w swoim świecie - jak śpi żadne odgłosy nie są w stanie go wybudzić, ani dzwonek do drzwi, ani domofon - możliwe że niedosłyszy - ale jak głośno się zagwiżdże to główka się podnosi :) Po kolejnym spanku - przytrafiło nam się siooo w przedpokoju - ale to nic nie szkodzi :) Potem poleżał sobie obok nas na materacyku, pozakopywał się w kocykach troszkę, podrzemał i na ostatnim spacerku znowu było siooo :) Póki co kooopki brak :) Jutro o 10 wybieramy się do naszego doktora na badania bo tak naprawdę nic o nim nie wiemy. Z informacji jaką otrzymałam od wolontariuszki i wczoraj od wolontariusza przez tel - Tofik sporo nawet je ale nie tyje a wręcz chudnie... Więc trzeba to zbadać - Właśnie coś tam sobie pomruczał - wstałam i zajrzałam do niego to nawet nie zauważył że obok jestem - obkręcił się wokół kocyków i śpi sobie smacznie :) To dla niego ogromne przeżycie i napewno stres - dla mnie nie ukrywam też :) Ale małymi kroczkami powolutku wyprowadzimy Tofika na prostą :) Jedne z pierwszych zdjęć w domku Pierwszy spacerek Quote
Kejciu Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 Zapraszam od razu na pierwszy bazarek dla Tofika - http://www.dogomania.pl/forum/threads/252924-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-dla-Tofika-i-Wierki-do-31-05?p=22129533#post22129533 Quote
teresaa118 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Fundacja Jamniki Niczyje']Piesek zmęczony ale nie jest tak źle jak się wydawało. Rozmawiałam z Kasią około 18.00 właśnie byli na spacerze. Nóżki troszkę słabiutkie. Chłopak zmęczony, dużo spi. Jutro wykonamy badania, trzeba pobrać też mocz bo z penisa ropna cuchnąca wydzielina więc może być jakiś stan zapalny.[/QUOTE] Ten wyciek z penisa moze oznaczac powiekszona prostate. Moj pies tez tak mial(zielonkawa wydzielina), po zoperowaniu jest juz spokoj. Quote
Kejciu Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 [quote name='teresaa118']Ten wyciek z penisa moze oznaczac powiekszona prostate. Moj pies tez tak mial(zielonkawa wydzielina), po zoperowaniu jest juz spokoj.[/QUOTE] Też się tego troszkę obawiam że to może być to - ale operacja w takim stanie w jakim on teraz jest chyba nie bardzo jest możliwa - ale nie jestem lekarzem więc się nie wypowiadam bo nie mam zupełnie wiedzy w tym temacie - zobaczymy co powie dzisiaj dr Traczyk. Pierwsza noc spokojna - jak byłam wczoraj odprowadzić Nutusię która nas odwiedziła - to troszkę podreptaliśmy we trójkę jeszcze - i Tofik tak chyba się zmęczył że jak padł około 1 - tak śpi prawie w takiej samej pozycji do tej pory. Ja poszłam spać po 3 - ale już w gotowości jestem ubrana jak się niuniuś obudzi to od razu polecimy na dworek :) Quote
malagos Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Dobrze powiedziane :) I swój kocyk, i młodą pańcię tymczasową, i śliczne mieszkanko, i śliczne osiedle- w ogóle super! Quote
Marysia R. Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Już jesteś bezpieczny Tofisiu:) http://images62.fotosik.pl/965/4266ac81b25bcaf7med.jpg Quote
Sarunia-Niunia Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 I ja w końcu trafiłam do Tofisia... Łza się w oku kręci ze wzruszenia, jak się patrzy na tego cudnego Pana Jamnika... Tak słodko wygląda opatulony w kocykach http://images63.fotosik.pl/963/4229c0cc4e27cb67med.jpg - szczęścia Tofisiu Kochany i zdrówka!!! Kasiu - niech się Wam dobrze razem mieszka:) Quote
Nutusia Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Poznałam wczoraj Tofisia vel Tadeusza vel Konczitę (na cześć uczestniczki/a konkursu eurowizji! ;)) Taki jest nieporadny, że chciałoby mu się nieba uchylić. U Kasi będzie miał to, czego mu najbardziej trzeba - ŚWIĘTY SPOKÓJ. A do tego najlepszą opiekę i najlepszych lekarzy. Kasia miała trochę wątpliwości czy jamnik się nie udusi zakopany w kocyki, ale dopiero jak sobie "umościł" posłanko po swojemu, zamruczał z zadowoleniem i zasnął kamiennym snem. Tak, że musiałyśmy go budzić na spacerek dopóki nie poczuł rześkiego nocnego powietrza był półprzytomny ;) Dziś już była pierwsza wizyta w lecznicy i pierwsze badania. O szczegółach napisze Kasia niebawem, ale w skrócie: problemy są i można się było tego spodziewać, ale nie jest tak źle, żeby nie mogło być lepiej! DAMY RADĘ! :) Quote
Recommended Posts