Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kejciu'][...]Mam nadzieję że jutro będziemy mieć więcej informacji :):):):) i może jakaś niespodzianka się wydarzy dla obecnych na wątku?:>
Spokojnych snów[/QUOTE]

A ja coś wiem ale nie powiem:p
:kciuki:

Posted

Tofiś w drodze do Kasi :) Za pare godzin powinni już byc na miejscu :)

Kasia słyszała jak nasz okruszek piszczał... po przebudzeniu
Już jest ugotowane jedzonko, czeka na Tofisia :)

Posted

A ja ogromnie dziekuje za kontakt na Panią Martę, która wiozła jamniczka. Dzięki niej Bart jedzie do nowego hotelu.

Posted

[quote name='Fundacja Jamniki Niczyje']super, że się udało :) wszyscy dziękujemy bardzo Pani Marcie <3[/QUOTE]
Trzymajmy mocno kciuki bo z Bartem są nadal w drodze - Pani Marta zgodzila się podwieźć Barta aż do Opola.

Posted

Piesek zmęczony ale nie jest tak źle jak się wydawało. Rozmawiałam z Kasią około 18.00 właśnie byli na spacerze. Nóżki troszkę słabiutkie. Chłopak zmęczony, dużo spi. Jutro wykonamy badania, trzeba pobrać też mocz bo z penisa ropna cuchnąca wydzielina więc może być jakiś stan zapalny.

Posted

[quote name='malagos']No, bo już chciałam na Maryśkę krzyknąć celem przywołania do porządku i wyznania nam prawdy, całej prawdy. A tu Ziutka napisała :)

No, Tofiś, bracie, masz farciora - wprawdzie pod koniec życia, ale jednak :)

A ja też będę coś miała ;)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/252193-Bezdomniaki-makowskie(Mazowsze)?p=22127459#post22127459

Ziutka niby po cichaczu na wątkach bywa ale jak już napisze to KONKRET :)

[quote name='barb']A ja ogromnie dziekuje za kontakt na Panią Martę, która wiozła jamniczka. Dzięki niej Bart jedzie do nowego hotelu.

Dexterka wiedziała że Tofik ma do mnie przyjechać i dzięki Dexterce i Pani Edycie z Fundacji Jamniki Niczyje kontakt zdobyłam i tylko przekazałam :)super że udało się pomóc :)

[quote name='Fundacja Jamniki Niczyje']super, że się udało :) wszyscy dziękujemy bardzo Pani Marcie <3

ja również przyłączam się do podziękowań! :)

[quote name='Malgoska']a jak się miewa jamniczek?

Aaaa zaraz napiszę :)

[quote name='malagos']I co sie dzieje? Piszcie......

chwila chwila... :)

Posted

TOFIK :)
przyjechał dzisiaj do mnie do BDT
Stary, chudy.... skóra i kości...
Dziarsko wjechał windą - wszedł do domku i powolutku zaczął zwiedzać :)
Podreptał podreptał - zjadł obiadek i poszedł spać.... spał długo - po przebudzeniu napił się wody i poszliśmy na szybki spacerek - od razu jak wszedł na trawkę zrobił siooo - po powrocie zjadł znowu troszkę ( daję mu w małych porcyjkach ) i znowu poszedł spać :)

Tofik z tego co narazie udało mi się zaobserwować to tak jak mi mówiono żyje troszkę w swoim świecie - jak śpi żadne odgłosy nie są w stanie go wybudzić, ani dzwonek do drzwi, ani domofon - możliwe że niedosłyszy - ale jak głośno się zagwiżdże to główka się podnosi :)

Po kolejnym spanku - przytrafiło nam się siooo w przedpokoju - ale to nic nie szkodzi :)
Potem poleżał sobie obok nas na materacyku, pozakopywał się w kocykach troszkę, podrzemał i na ostatnim spacerku znowu było siooo :)
Póki co kooopki brak :)

Jutro o 10 wybieramy się do naszego doktora na badania bo tak naprawdę nic o nim nie wiemy.
Z informacji jaką otrzymałam od wolontariuszki i wczoraj od wolontariusza przez tel - Tofik sporo nawet je ale nie tyje a wręcz chudnie...
Więc trzeba to zbadać -

Właśnie coś tam sobie pomruczał - wstałam i zajrzałam do niego to nawet nie zauważył że obok jestem - obkręcił się wokół kocyków i śpi sobie smacznie :)

To dla niego ogromne przeżycie i napewno stres - dla mnie nie ukrywam też :)
Ale małymi kroczkami powolutku wyprowadzimy Tofika na prostą :)

Jedne z pierwszych zdjęć w domku

Pierwszy spacerek

Posted

[quote name='Fundacja Jamniki Niczyje']Piesek zmęczony ale nie jest tak źle jak się wydawało. Rozmawiałam z Kasią około 18.00 właśnie byli na spacerze. Nóżki troszkę słabiutkie. Chłopak zmęczony, dużo spi. Jutro wykonamy badania, trzeba pobrać też mocz bo z penisa ropna cuchnąca wydzielina więc może być jakiś stan zapalny.[/QUOTE]
Ten wyciek z penisa moze oznaczac powiekszona prostate. Moj pies tez tak mial(zielonkawa wydzielina), po zoperowaniu jest juz spokoj.

Posted

[quote name='teresaa118']Ten wyciek z penisa moze oznaczac powiekszona prostate. Moj pies tez tak mial(zielonkawa wydzielina), po zoperowaniu jest juz spokoj.[/QUOTE]

Też się tego troszkę obawiam że to może być to - ale operacja w takim stanie w jakim on teraz jest chyba nie bardzo jest możliwa - ale nie jestem lekarzem więc się nie wypowiadam bo nie mam zupełnie wiedzy w tym temacie - zobaczymy co powie dzisiaj dr Traczyk.

Pierwsza noc spokojna - jak byłam wczoraj odprowadzić Nutusię która nas odwiedziła - to troszkę podreptaliśmy we trójkę jeszcze - i Tofik tak chyba się zmęczył że jak padł około 1 - tak śpi prawie w takiej samej pozycji do tej pory.
Ja poszłam spać po 3 - ale już w gotowości jestem ubrana jak się niuniuś obudzi to od razu polecimy na dworek :)

Posted

Poznałam wczoraj Tofisia vel Tadeusza vel Konczitę (na cześć uczestniczki/a konkursu eurowizji! ;)) Taki jest nieporadny, że chciałoby mu się nieba uchylić. U Kasi będzie miał to, czego mu najbardziej trzeba - ŚWIĘTY SPOKÓJ. A do tego najlepszą opiekę i najlepszych lekarzy.
Kasia miała trochę wątpliwości czy jamnik się nie udusi zakopany w kocyki, ale dopiero jak sobie "umościł" posłanko po swojemu, zamruczał z zadowoleniem i zasnął kamiennym snem. Tak, że musiałyśmy go budzić na spacerek dopóki nie poczuł rześkiego nocnego powietrza był półprzytomny ;)
Dziś już była pierwsza wizyta w lecznicy i pierwsze badania. O szczegółach napisze Kasia niebawem, ale w skrócie: problemy są i można się było tego spodziewać, ale nie jest tak źle, żeby nie mogło być lepiej! DAMY RADĘ! :)