jola od jadzi Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Byłoby wygodniej, nie rozsądniej a to z tego powodu, że Aman musi poznać sunię Pana i lepiej, żeby odbyło się to na terytorium suni, tam, gdzie Aman być może zamieszka... Quote
Agata69 Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 Pan się odezwał wczoraj, dzisiaj wysłałam mu nowe zdjęcia Amana. Pan wydaje się b. w porządku. Ze spotkaniem czekamy aż pan odbierze wyniki badań suni, bo pan boi się żeby mała czegoś nie złapała. Jesteśmy w kontakcie. Tymczasem Aman ma mało czasu, Aga wyjeżdzę za tydzień. Czy ewent. ktoś może zaklepać jakiś hotel? Quote
ewatonieja Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Moriaa miała sie tym zając bo ma znajomości w hotelu w złotnikach Quote
Agata69 Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 Na razie czekam na odpowiedź p.Wojtka. Jeżeli Aman nie zostanie zaakceptowany, trzeba będzie go gdzieś umieścić w przyszłym tygodniu, nie chciałabym żeby to było schronisko. On nie może zostać tam gdzie jest, bo po wyjeżdzie Agi napewno go zabiją. Quote
ANETTTA Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 badzmy dobrej mysli ......byłoby wspaniale zeby amanek został u p.wojtka :multi: trzymajmy kciuki bardzo mocne az kiedy bedzie ta sroda !!!!!!!!i te upały :shake:jak on biedaczek wytrzyma w aucie :shake::shake::shake::shake: Quote
aga1969 Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 bylismy nad rzeka,aman super wchodzi do wody...ulzylo mu bo sie troche przekapal..... Quote
Jowita Poznań Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 kurcze ludzie to serca nie maja :shake: trzymam kciuki za Amanka- strasznie mi sie podoba, szkoda ze nie mam domku :roll: Amanku, niedlugo znajdziesz domek! Wszyscy w to wierza! Quote
Agata69 Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 Właściwie nic jeszcze nie wiadomo, czekamy a czas leci. biedny, samotny Aman... Quote
aga1969 Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 wybawilam sie z nim na dobranoc,zdyszany dzis biedak....i jak zwykle ogon pod siebie i wzrok pluto kiedy zostawiam go za brama.....boze....oby jak najszybciej mial pana.... Quote
ANETTTA Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 AMANEK DO DOMKU DO DOMKU MISIACZKU HOPAJ NA 1 STRONKE :shake::shake:NIECHAJ SIE O CIEBIE BIJA CHETNI !!!!!:multi::multi::multi: DOMEK NA CITO POTRZEBNY Quote
Ayia Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Hop Hop na gore!! pokazujemy sie i o domek prosimy!! Quote
asiak Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 witaj Amanku... dawno nie zaglądałam do Ciebie psiaczku kochany... tak smutno, że nadal nie masz domku...:-( Quote
Agata69 Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 Aman nadal czeka... Shot with FinePix E510 at 2007-07-17 Shot with FinePix E510 at 2007-07-17 Quote
Agata69 Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 No wieści nie najlepsze. Dzisiaj rozmawiałam z p. Wojtkiem, jego sunia ma złe wyniki badań i w związku z tym nie chce ryzykować spotkania z Amanem, żeby sunia czegoś nie złapała. Co prawda nie wiem co można złapać od zdrowego, odrobaczonego, odpchlonego i zaszczepionego psa, ale niech będzie. Pan jest nadal zainteresowany adopcją, ale nawet jeśli jego sunia będzie zdrowa nie daje 100% pewności. Proponuje przetrzymać Amana w schronisku lub hotelu. Zaoferował partycypowanie w kosztach. Tak więc szansa jest, ale odsunięta w jakąś mglistą, bliżej nie określoną przyszłość. Wracamy więc do punktu wyjścia. Trzeba intensywnie zacząć szukać tymczasowego lokum dla Amana na czas wyjazdu Agi do Warszawy. Kiedy to będzie dokładnie nie wiadomo, ale gdy nastąpi Aman nie może tu zostać. Najlepszy byłby jakiś dom tymczasowy, bo Aga nie wyobraża sobie zamknięcia Amana w klatce, a przecież do tego sprowadza się formuła hotelu. Kochani pomóżcie bo mi juz ręce opadają! Aga dzisiaj wizytowała ten ośrodek sportu w Łodzi i myślę, że ma mieszane uczucia. Duży ogrodzony teren, ale cały czas otwarty. Ludzie niby mili, ale jak spytała o jedzenie i wodę dla Amana to pan jej powiedział, że poprzedni pies chodził sobie do kuchni, szczekał i dostawał. No nie wiem... Aman stamtąd myślę ucieknie, a poza tym on ma odstraszać obcych a nie jesteśmy pewne czy ta ciapa się nadaje. Jak widzicie kiszka na całej lini. A ten biedak siedzi na tej kupie piachu... Aga miała dzisiaj kupić mu obrożę, kaganiec, środki na odrobaczenie zewnętrzne i wewnętrzne. Jeśli jeszcze ktoś może wpłacić parę groszy będziemy wdzięczni, nr konta na str. 30. Aman olewa taką robotę... Shot with FinePix E510 Quote
ANETTTA Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 tragedia a gdyby tak znalazł sie ktos chetny na tego psa na DT moe bysmy sie dołozyli na jego utrymanie i szukali domku .....?????? kto chetny na pieknego amana Quote
Agata69 Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 Myślę, że jakieś DT w zanadrzu to by było na razie najlepsze wyjście. Jest przecież buda do dyspozycji, a na jedzenie zawsze się znajdzie. szukajcie. Quote
Agata69 Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 przed chwila dostałam takiego maila Witam, Kurcze, obserwuję moją Hakusię i jakoś mi nie przystają wyniki badań do jej temperamentu. Cenię dr.Jankowskiego, ale te laboratoria (może to jakiś błąd) jeszcze jutro z nim porozmawiam jakby co będę prosił was Dziewczyny o kontakt na jakieś konsultacje. Z wyników widać jakiś okropny stan zapalny a mała jest normalna tzn, lubi spacery, lubi się bawić, po terapi związanej z nerkami odżyła jest znowu radosna i zwariowana, może trochę zbyt szybko się męczy ale .... Wracając do Amanka zróbmuy tak: jak tylko się da będę prosił o kontakt z nim i konfrontację między psiakami, Jeżeli trzeba go będzie wcześniej zabrać z okolicy oszołomów niż będziemy gotowi na spotkanie to ustalimy warunki brzegowe jakiś hotelik czy zaprzyjaźnine schronisko oczywiście znacząco uczstniczę w kosztach, gdyby się okazało, że nie mogę go zabrać dalej będę pomagał w utrzymaniu tego pięknego psiaka i poszukiwaniu dla niego odpowiedniego domku. Zdjęcia są fajne, może przydałoby się takie z człowiekiem, żeby odszacować jego wielkość. Pozdrawiam Wojtek więc może jednak.... Quote
Agata69 Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 Ustaliłśmy z Agą taką strategię: Szukamy dla Amana domu. Jeśli Aga będzie musiała wyjechać, umieścimy go w hotelu lub DT. Jeśli Wojtek, mimo wszystkich przeciwności losu, jednak weźmie Amana, to super. Musimy mieć jednak plan B. Amen. Quote
Agata69 Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 Podnoszę od rana, niestety bez wiary... Quote
Recommended Posts