Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szyszka napisał(a):
Ale wieści, jak to dobrze, że zdąrzyliśmy przed kretynem za sztucerem:eviltong:
Aman na pewno szybko sie zaaklimatyzuje i nie trzeba będzie mu sypać jego góry piachu:cool3:
:turn-l: A Puchatek z Maciaszkiem tak sie popluli.;)

Palantowi ze sztucerem trzeba powiedzieć, że jest kretynem i niech sobie ten sztucer wsadzi... A gdzie to już jego wybór :eviltong:.
A co do oplucia to tak strasznie się nie opluliśmy (zwłaszcza ja ;)), tym bardziej, że to było wypluwanie :evil_lol:.

Posted

Słuchajcie, wątek założyłam 18.06. Aman szukał domu niewiele ponad miesiąc. Nieźle , nie? Oby tak dalej!!

UWAGA! Kto mógłby przyjąć na tymczas pięknego, mądrego psa na krótkie leczenie i zabiegi pielęgnacyjne?
Proszę o wiadomość na priV.

Posted

Spytam jeszcze raz żeby nie umknęło ;) Kiedy Aman będzie wykastrowany, żebyśmy mogli powiedzieć o naprawdę 100% szczęśliwym zakończeniu?

Posted

Ulaa napisał(a):
Spytam jeszcze raz żeby nie umknęło ;) Kiedy Aman będzie wykastrowany, żebyśmy mogli powiedzieć o naprawdę 100% szczęśliwym zakończeniu?

Aga chyba nie podpisała umowy adopcyjnej, bo nie przesłano jej. Myślę, że można to jescze załatwić, a z ludźmi się dogadać.
Państwo są otwarci. Jeśli ktoś miałby jakiś sensowny tekst lub opracowanie na temat dobrych skutków kastracji byłabym wdzięczna. Prześlę państwu i przekanam o konieczności tego zabiegu. Ja też uważam że nie potrzeba nam małych Amanków.

Posted

Isiak napisał(a):
To cudowne wieści, aż się poryczałam ze wzruszenia...

ja też :placz::placz::placz::placz:az mi sie wierzyc nie chce kojec buda ocieplana cudowni ludzie hektary woda toz to bajka .... tak długo przebierałyscie ja juz przyznam sie traciłam nadzieje ........ale jesteście wspaniali gratuluje wam i amankowi ......... mam nadzieje ze jakies wieści tu bedą ...:multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Jeszcze raz proszę o meila, wyślę fajną umowę adopcyjną.
Ludziska proszę, zwracajcie uwagę na takie rzeczy jak umowy, tam są zawarte pewne zobowiązania wobec psa i wydającego, jak np kastracja - a to powinien być dla nas wszystkich priorytet przy wydawaniu psiaków... bo problem bezdomności nigdy się nie skończy :shake: i z lasu nie wyjdziemy.

Poza tym osoba adoptująca jest wówczas zobowiązana do zapewnienia psu odpowiednich warunków, informowania o losach, itp. Ludzie z reguły chętnie to podpisują a nawet śmieją się "że to prawie jak adopcja dziecka" :lol:

Posted

Z rozmowy telefonicznej z agą:

Państwo meilowali wczoraj, u Amana wszystko dobrze, dużo spaceruje, kąpie się w strumyku, trochę tęskni w kojcu, ale przecież się przyzwyczai.
Jego państwo to świetni, wrażliwi ludzie, dbają o niego, wygląda na to że adopcja się uda.

Ktoś wcześniej napisał, chyba Anetta, że przebieraliśmy w domkach. Warto było! To nie oto chodzi, żeby upchnąć psa gdzie bądź, ale o to, żeby adopcja uszczęśliwiała obie strony, psa i ludzi.
Jak sobie przypomnę tą kupę piachu i tego kretyna za sztucerem...