yolanovi Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Doda_ dzieki za zaproszenie. Niestety finansowo nie wesprę, chyba, że którychś z moich deklarowiczy pójdzie do domku. W tym miesiącu już nawet jednorazowo nie moge nic wpłacić. Sorry :( Quote
Zosia123 Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 [quote name='yolanovi']Doda_ dzieki za zaproszenie. Niestety finansowo nie wesprę, chyba, że którychś z moich deklarowiczy pójdzie do domku. W tym miesiącu już nawet jednorazowo nie moge nic wpłacić. Sorry :([/QUOTE] Dziękuję za obecność :) Quote
renatka_s Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Zaglądam do pieska sporo mam deklaracji stałych i na więcej nie mogę sobie pozwolić. Quote
milagros19853201 Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 sliczna mordeczka poki co zapisze i hopkne wysoko watek Quote
Doda_ Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Zosiu , ja deklaruję stałą dla Belgy 10 zł [U]od września[/U]. Jak niektore deklaracje mi się zwolnią i psiaki w kolejce nie będą potrzebowały, to zwiększę. Quote
Zosia123 Posted March 11, 2014 Author Posted March 11, 2014 [quote name='Doda_']Zosiu , ja deklaruję stałą dla Belgy 10 zł [U]od września[/U]. Jak niektore deklaracje mi się zwolnią i psiaki w kolejce nie będą potrzebowały, to zwiększę.[/QUOTE] Dziękuję! :loveu: Quote
Zosia123 Posted March 11, 2014 Author Posted March 11, 2014 Rozmawiałam ze schroniskiem. Belgy jest już po badaniach, niczego nie wykryto, zdaniem weterynarza jego biegunki są efektem poluzowania jelita po operacji. Coś mi się to nie podoba, bo przecież operacja była ładnych parę miesięcy temu. Oznacza to niestety, że trzeba go będzie zawieźć jeszcze do innego weterynarza. Quote
Doda_ Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Zosiu, dopisz mnie prosze w poście deklaracji, ze od wrzesnia. byly jakies wplaty ? jelito poluzowane ?? :roll: zawieź do innego weterynarza. .. i zobaczymy . . Quote
Zosia123 Posted March 11, 2014 Author Posted March 11, 2014 [quote name='Doda_']Zosiu, dopisz mnie prosze w poście deklaracji, ze od wrzesnia. byly jakies wplaty ? jelito poluzowane ?? :roll: zawieź do innego weterynarza. .. i zobaczymy . .[/QUOTE] Jeszcze nie rozsyłałam numeru konta, zbieramy na konto sunia2000, można się do niej powoli zgłaszać, bo chyba już nikt go przed weekendem nie adoptuje ;) Quote
betkak Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Pewnie nie znam się na psach ale też proponuję konsultacje Quote
paula_t Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Nieciekawie to brzmi:shake: A tego poluzowania jelita nie da się jakoś operacyjnie naprawić? Prócz deklaracji stałych, trzeba i sporo jednorazowych zebrać, skoro Belgy'ego czeka dodatkowa konsultacja weterynaryjna, nie mówiąc już o tym co z tej konsultacji może wyniknąć:roll: Quote
mdk8 Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 nie chcę się wymądrzać ale ja swojego psa po schronisku z biegunek wyprowadzałam 10 m-cy. Miał nawet zapalenie żołądka i dostawał antybiotyk w zastrzykach. Belgy może mieć bardzo wrażliwy układ pokarmowy a w schronie wiadomo jak karmią :shake: Quote
Doda_ Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 mój wilczur ma bardzo wrażliwy układ pokarmowy, nawet jak zje mokrą karmę dla kota (z dobrej firmy), sraczka jak stąd do Meksyku... belgy może mieć biegunki przez te karmy - marketówki... trzeba spróbować przejść na gotowane i suche dobrej firmy.. jak z biegunką bez zmian, wtedy dalsze wizyty u weta..... Quote
Zosia123 Posted March 12, 2014 Author Posted March 12, 2014 No zobaczymy, na pewno trzeba się liczyć z wydatkami. Ale myślę, że zaczniemy po prostu od porządnego środka na robale, bo w schronisku podają ten najtańszy, Pratel czy jakoś tak. Mój Bruno w schronisku miał okropne lamblie, mój Alf miał też jakieś straszne robale (chyba tasiemca). Quote
Anula Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Moim skromnym zdaniem to przede wszystkim zmiana posiłku,potrzebna jest odpowiednia karma no i oczywiście dobre tablety na robale,a później można myśleć o wecie,jeżeli to nie pomoże.No ale Belgy musi opuścić schron i to jak najszybciej. Quote
LILUtosi Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Przydałby się jakiś tymczas we wrocławiu na dwa tygodnie żeby sprawdzić co i jak. Quote
Doda_ Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Tak, najpierw belgy musi opuścic schron i w pierwszej kolejce - zmiana karmy i odrobaczenie. a pozniej-zobaczymy, zalezy czy bedzie poprawa. Quote
Doda_ Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 zrobilam bazarek - bardzo wartosciowa rzecz - zegar antyczny z 1933 roku. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251673-ZEGAR-wiszący-81-letni-!!!!-Wartościowa-rzecz-Zapraszam-kolekcjonerów-!!-do-12-04?p=21961503#post21961503[/URL] Quote
Zosia123 Posted March 12, 2014 Author Posted March 12, 2014 Oj musi opuścić, musi - jego już tam bardzo nie lubią. Quote
Zosia123 Posted March 12, 2014 Author Posted March 12, 2014 [quote name='Doda_']zrobilam bazarek - bardzo wartosciowa rzecz - zegar antyczny z 1933 roku. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251673-ZEGAR-wiszący-81-letni-!!!!-Wartościowa-rzecz-Zapraszam-kolekcjonerów-!!-do-12-04?p=21961503#post21961503[/URL][/QUOTE] Już tam lecę :D Quote
paula_t Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 [quote name='Anula']Moim skromnym zdaniem to przede wszystkim zmiana posiłku,potrzebna jest odpowiednia karma no i oczywiście dobre tablety na robale,a później można myśleć o wecie,jeżeli to nie pomoże.No ale Belgy musi opuścić schron i to jak najszybciej.[/QUOTE] Nic dodać, nic ująć. Podpisuję się pod tym:) Quote
złośnica93 Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Jeśli mogę się wtrącić to moją suczkę też męczyły biegunki (całe życie jadła jedzenie gotowane) a nagle coś się zmieniło i coraz z niej ciekło :/ ale kupiła jej suchą karmę (chyba dobrej firmy) i już więcej nie miała biegunki! Niestety karma jest droga...ok. 145/200 za 15 kg...Mogłabym wspomóc i zapłacić za zakup takiej karmy, ale trzeba byłoby to jakoś skonsultować, czy ocenić jaki rodzaj. Proszę o kontakt na PW. Quote
Zosia123 Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 [quote name='złośnica93']Jeśli mogę się wtrącić to moją suczkę też męczyły biegunki (całe życie jadła jedzenie gotowane) a nagle coś się zmieniło i coraz z niej ciekło :/ ale kupiła jej suchą karmę (chyba dobrej firmy) i już więcej nie miała biegunki! Niestety karma jest droga...ok. 145/200 za 15 kg...Mogłabym wspomóc i zapłacić za zakup takiej karmy, ale trzeba byłoby to jakoś skonsultować, czy ocenić jaki rodzaj. Proszę o kontakt na PW.[/QUOTE] Dziękuję za pomoc :) Myślę, że przyszły tydzień pokaże, jak Belgy reaguje na jedzenie nieschroniskowe i wtedy jakieś decyzje będzie można podjąć. Quote
złośnica93 Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 [quote name='Zosia123']Dziękuję za pomoc :) Myślę, że przyszły tydzień pokaże, jak Belgy reaguje na jedzenie nieschroniskowe i wtedy jakieś decyzje będzie można podjąć.[/QUOTE] W takim razie czekam na wieści, dobre wieści :) Quote
Recommended Posts