Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochane Cioteczki, wydaje mi się, że Belgy powinien pojechać do hoteliku Tymczasik, a to dlatego, że:
- W schronisku powiedzieli mi, że on na pewno będzie musiał jeść specjalistyczną karmę - tak więc opłata za hotel nie wyniosłaby 200 zł, jak w przypadku opcji karmy gotowanej. Betkak gotuje swoim psiakom, co jest oczywiście najlepszą opcją, ale Belgy nie mógłby tego jeść. Zatem cena wyszłaby podobna w sumie.
- Tymczasik mam bliżej, poza tym mam tam już Ramzesa i Olusia, których mam zamiar odwiedzać, więc odwiedziny załatwiałabym hurtem.
- Co prawda Belgy w Tymczasiku mieszkać będzie w kojcu, ale robi się ciepło, a zanim jeszcze opuści schronisko to jeszcze trochę czasu upłynie (powiedziałam w schronisku, że wezmę go za 2 tygodnie, ale być może pojadę nawet za 3 tygodnie, bo nadmiar obowiązków w pracy i różnych dodatkowych ostatnio mnie przytłacza).

Your opinion, please ;)

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aha, mam pierwszą wpłatę dla Belgy'ego - od Kufcia - 30 zł :)
Slicznie dziękuję :)
Z tym, że konta Belgy'emu będzie użyczała sunia2000. Więc proszę na moje nie wpłacać! :)

Posted

Do skarbonki Belgy'ego wrzucam też 30 zł od Cioci sharki, które miały być dla Emki, ale ja już dług za Emkę sama spłaciłam do końca.
Czyli mamy już 60 zł na transport ;)

Posted

Doda_ napisał(a):
doczytałam, że za 2-3 tygodnie. Miesiecznie to 250 zl ?

Tak, 250 zł miesięcznie.
Powinnam uzbierać przynajmniej 300 zł miesięcznie, żeby mieć też na weterynarza.
No i jest jeszcze transport - na razie mam 60 zł u siebie, które chcę przeznaczyć na transport.

Posted

Doda_ napisał(a):
psinek ma 290 zl miesiecznie deklaracji ?

Tak - do września. To dzięki stówce od Gosi z forum owczarka belgijskiego. Ale dziewczyna nie będzie zawsze na niego tyle wpłacała. Dlatego trzeba się zabezpieczyć. Opłata za hotel to nie wszystko, trzeba jeszcze odrobaczać, odpchlać, szczepić, no i nie daj Boże leczyć...

Posted

Zosia123 napisał(a):
Tak - do września. To dzięki stówce od Gosi z forum owczarka belgijskiego. Ale dziewczyna nie będzie zawsze na niego tyle wpłacała. Dlatego trzeba się zabezpieczyć. Opłata za hotel to nie wszystko, trzeba jeszcze odrobaczać, odpchlać, szczepić, no i nie daj Boże leczyć...

racja, musi mieć wiecej pieniazków... watek byl rozsylany czy jeszcze nie?

Posted

Doda_ napisał(a):
racja, musi mieć wiecej pieniazków... watek byl rozsylany czy jeszcze nie?

Nie był, ja wpadam na Dogo i na FB na parę minut dziennie, mam za dużo obowiązków... Wracam z pracy do domu, jem coś szybko i rzucam się do pracy...

Posted

Zosia123 napisał(a):
Nie był, ja wpadam na Dogo i na FB na parę minut dziennie, mam za dużo obowiązków... Wracam z pracy do domu, jem coś szybko i rzucam się do pracy...

to ja porozsyłam ale w wolnej chwili .

Posted

betkak napisał(a):
Jak tam się nasz staruszek trzyma?;)

Nie mam pojęcia, może dziewczyny coś napiszą. Ja już teraz długo nie pojadę do schroniska, nie mam czasu.

Posted

Na szczęście z finansami nie jest najgorzej biorąc pod uwagę to, że ostatnimi czasy ledwo się da deklaracje zebrać, bo wszyscy zadeklarowani po uszy. Nie zmienia to faktu, że za pół roku odpadnie ogromna deklaracja w wysokości 100zł, więc trzeba co nieco jeszcze dozbierać jeśli się tylko uda...

Posted

paula_t napisał(a):
Na szczęście z finansami nie jest najgorzej biorąc pod uwagę to, że ostatnimi czasy ledwo się da deklaracje zebrać, bo wszyscy zadeklarowani po uszy. Nie zmienia to faktu, że za pół roku odpadnie ogromna deklaracja w wysokości 100zł, więc trzeba co nieco jeszcze dozbierać jeśli się tylko uda...

Plus wiadomo, że deklarowicze czasem rezygnują po jakimś czasie.

Posted

wczoraj i dziś byłam z Belgym na krótkim spacerku, wczoraj jego pupa nie wyglądała za dobrze, ale po umyciu dzisiaj było całkiem całkiem, tylko zasierściuchowany chłopak strasznie po zimie, więc koniecznie musimy go dobrze wyszczotkować, trochę poczesałam, ale nadal wygląda niefajnie,
mam nadzieję, że już niedługo będzie miał kawał trawnika do biegania, jak w schronie puścimy go na wybiegu to strasznie się cieszy, tylko ludziska nie zwracają na niego wcale uwagi:( a to taki słodki dziadek
no i do wszystkich psów się pcha przywitać

Posted

mdk8 napisał(a):
kiedy biedaczek opuszcza schron?

Będę dzwonić, zapytam jak tam badania.
No i jest kwestia mojego braku czasu... planowałam przyszły weekend, zobaczę jak wyjdzie.

Posted

Doda_ napisał(a):
Zaraz porozsylam pw . . . .

Dziękuję kochana!
Z tego, co pisze Szira, wynika, że Belgy jest w takim samym stanie jeśli chodzi o biegunkę. Musimy się liczyć z tym, że po zabraniu ze schroniska od razu pojedzie do weterynarza, a wiadomo, ile kosztuje weterynarz...
Ja dług po Emce, która długo chorowała w hoteliku u ZuziaM, spłaciłam dopiero niedawno, i to tylko dzięki kochanym dziewczynom, które zostały na wątku jeszcze długo po śmierci Emki. Z Atosem (z tego samego hoteliku) było podobnie, i też dług pomagały mi spłacać kochane Cioteczki. Nie chciałabym, żeby się ta sytuacja powtórzyła, musimy zapewnić chłopakowi życie przy założeniu że jednak nikt go już nie adoptuje.