Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zbieramy się do zrobienia jej badań i jeśli wypadną dobrze, sterylizujemy dziewczynkę:-) Rozmawiałyśmy z Elunią dzisiaj, że w zasadzie można ją zacząć ogłaszać zaraz po ustaleniu terminu sterylki z ewentualną adopcją już po niej:-)

Posted

Isadora7 napisał(a):
Może jutro jak "paluch" oblecę podejdę

Dorotko, ja będe jutro po Abi pewnie koło 11 i zabieramy ją z Anią na badania. Daj znać w razie czego, o której będziesz. Będę się spieszyć, żeby przywieźć dziewczyny z powrotem do tego czasu:-)

Posted

Abi była dzisiaj na pobieraniu krwi w lecznicy. Niestety podczas badania wetka usłyszała delikatne szmery w serduszku, w wiązku z tym zanim będzie można ją poddać sterylce, musi mieć zrobione echo serca. jesteśmy umówione na 2 kwietnia na godzinę 15-tą.
Abi była bardzo zestresowana w gabinecie, ale po wyjściu bardzo chętnie wąchała sobie nowe miejsca. Opierniczyła dwa małe psy, które pierwsze ją obszczekały. Upomniana wycofala się, choć nadal widać było, że ma cęć powiedzieć im co o nich myśli:-)
Mam zdjęcia, ale zgram je dopiero wieczorem i zobaczę, czy cokolwiek wyszło, bo dziewczyny ganiały jak szalone:-) Na szczęście nagrałam filmik, który też później wgram:-)
Koszt dzisiejszego badania 60 zł.

Posted

1929 napisał(a):
witaj Abi, kruszynko!

mam nadzieje, ze ze zdrowkiem suni okaże sie wszystko ok;)

dużo cialka Abi nabrała od dnia przyjazdu ?

Abi przytyla ponad kilogram :)

Gusiaczek napisał(a):
Serdeczności zostawiam i życzenia, by wyniki badań był dobre :)

Bardzo dziękujemy :)

Posted

1929 napisał(a):
witaj Abi, kruszynko!

mam nadzieje, ze ze zdrowkiem suni okaże sie wszystko ok;)

dużo cialka Abi nabrała od dnia przyjazdu ?

Abi ważyła dzisiaj 8,9 kg, ale nadal mogłaby troszkę przytyć:-) Jest kochana, ale w zabawie potrafi sie pobudzić dosyć mocno i trzeba ją stopować, bo łapie dosyć mocno zębami za ręce:-) Cudownie bawi się z Zulą i z kotem Pikusiem. Zabawę z Zulą mam nagraną, ale czekam na naładowanie baterii w aparacie, żeby zgrać zdjęcia. Ja też mam nadzieję, że te szmery okażą się niegroźne.

Gusiaczek napisał(a):
Serdeczności zostawiam i życzenia, by wyniki badań był dobre :)

Nie ma innej opcji, muszą być:-) Dzięi Gusiaczku za Twoją stałą obecność i serdeczność:-)

Posted

Śmiesznoty, bawia sie cudownie.:)

Zamówiłysmy karmę dla Zuli i Abi w promocji:

[FONT=Arial]BOSCH ADULT MINI LAMB 15 kg- 119,97 zł[/FONT]

Posted

[quote name='Ellig']Śmiesznoty, bawia sie cudownie.:)

Zamówiłysmy karmę dla Zuli i Abi w promocji:

[FONT=Arial]BOSCH ADULT MINI LAMB 15 kg- 119,97 zł[/FONT] Eluś, nie pamiętam które konto było obciążone poprzednią karmą, ale chyba Zula (zaraz sprawdzę). Teraz zapiszę zakup tej karmy na drugą sunię, co? Fajnie, że znalazłaś tę promocję, bo z kasą krucho;-)

Posted

Gosiapk napisał(a):
A co porabia Menek? :)

Menio cały dzień biega po dworze:-) Do domu przychodzi zjeść, napić się i pospać:-) Widziałam go wczoraj tylko z daleka. Nie mial czasu sie przywitać;-)