Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Abi ma właśnie sterylkę. Zestresowała się w gabinecie i od razu zaczęła linieć. Była tak spięta, że nie poczuła nawet zastrzyku. Wykorzystałam sytuację i potrzymałam ją na rękach 10 minut całując łepek. Abi zdecydowanie wolała być bliżej Ani w gabinecie. Na zewnątrz skoczyła na mnie, popiskiwała radośnie i witała się, jednak w sytuacji stresującej przytulała się do Ani, której ufa. Bo ze ną jak wiadomo różnie bywa - ciągnę gdzieś na bolesne i niemiłe badania, nie jest tak fajnie jak z Anią;-) Sunia waży 8,35 kg. Po zejściu mleka z sutków, waży mniej, ale mino ogromnego apetytu ciągle gannia i przytyć nie może. Wygląda pięknie, ale szczuplutko.

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ellig']Serdecznie dziekujemy w imieniu swoim i naszej podopiecznej Abi za pomoc, za dobre slowa, wsparcie finansowe.

dziękuję i ja wam za wszystko babaeczki, że Abi ma jak w niebie u was.....:lol:

Posted

Abi dostała od Asiuli_D 100 zł:-) Dostałyśmy od niej 200 zl do podziału na Tilę i Abisię:-) Bardzo serdecznie dziękujemy! Zaraz wszystko zapiszę! Abi bardzo przeżyła sterylkę. Nigdy tak szybko nie dostałam suni po zabiegu, ale ona krótko po obudzeniu się stanęła na łapinki i strasznie płakała:-( zadzwonili po mnie, żebym przyjeżdżała i utulila słonko. Jechała bardzo niespokojnie, a na ostatnie 3 km wkokosila sie na moje kolana i dopiero tam zasnęła, a ja jechałam wolno tuląc ją jedną ręką. Wydaje nam się, że kiedy obudziła się przywiązana smyczką w obcym miejscu, wróciło wspomnienie łańcucha i samotności. Teraz śpi już w domu i chyba czuje się bezpieczna.

Posted

[quote name='Mazowszanka2']Suczki są najwspanialsze :) Tylko te sterylki do przejścia....[/QUOTE]

Abi jest sunią wyjątkowo delikatną. W zasadzie podrzemala tylko, a potem co chwilę podrywala się na każdy dźwięk. Prosiłam Anię, żeby traktoala ją normalnie, robila wszystko jak zwykle, żeby Abi nie czuła, że ktoś się z nią pieści. Jest typem wrażliwca. Miejmy nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Posted

Może podrywa się tak ze względu na stres - raz, że sterylka, a dwa obudziła się po niej w obcym miejscu sama. I teraz jest w trybie czuwania… Ale to minie. Najcięższy etap za nią:) Cudaczek kochany...

Posted

Abi mantykowała do drugiej w nocy, póxniej zaczęła przysypiać. Około godziny 3 usnęla.
Pobudkę zrobił dzisiaj Kubuś. Abi wyszla do ogródka na chwilke i zrobila sioooo. Rano bylo 0 stopni.Sunia zjadla sniadanie. Teraz kombinuje jak odwiazac troczki kubraka. :)

Posted

[quote name='Ellig']Abi mantykowała do drugiej w nocy, póxniej zaczęła przysypiać. Około godziny 3 usnęla.
Pobudkę zrobił dzisiaj Kubuś. Abi wyszla do ogródka na chwilke i zrobila sioooo. Rano bylo 0 stopni.Sunia zjadla sniadanie. Teraz kombinuje jak odwiazac troczki kubraka. :)

I jak znam życie wykombinuje :)

Posted

[quote name='Asiula_d']Może podrywa się tak ze względu na stres - raz, że sterylka, a dwa obudziła się po niej w obcym miejscu sama. I teraz jest w trybie czuwania… Ale to minie. Najcięższy etap za nią:) Cudaczek kochany...[/QUOTE]

Może po obudzeniu się pomyślała, że znowu jest uwiązana:-( W samochodzie musialam cały czas ją dotykac i mówić do niej. Jak tylko zjęłam rękę, żeby zmienić bieg, zaczynala płakać. Pisalam już chyba, że ostatnie 3 km przejechała na moich kolanach, bo strasznie się na nie pchała.

[quote name='Ellig']Abi mantykowała do drugiej w nocy, póxniej zaczęła przysypiać. Około godziny 3 usnęla.
Pobudkę zrobił dzisiaj Kubuś. Abi wyszla do ogródka na chwilke i zrobila sioooo. Rano bylo 0 stopni.Sunia zjadla sniadanie. Teraz kombinuje jak odwiazac troczki kubraka. :)[/QUOTE]

[quote name='Isadora7']I jak znam życie wykombinuje :)[/QUOTE]

No właśnie:-) Abi jest wielką spryciulą:-)
Ania mówi, że cały dzień jest dzisiaj na dworze. Poleguje sobie w wyniesionym posłanku pod kocykiem i dobrze jej na świecie:-)

Posted

Abi czuje sie juz bardzo dobrze:)

Wszystko wrócilo do normy. Jest kontrola tego co gotuje na obiad. są figury akrobatyczne przy łóżku, może jakaś kokardka się odwiąże.

Posted

Dzięki ogłoszeniom zrobionym przez Elę zaczynają się telefony w sprawie Abi. Jeden z nich brzmiał sensownie i mamy z Elunią nadzieję, że w dalszym przepytyaniu domku i ewentualnym spotkaniu z sunią będzie szansa na DS. Narazie jednak prowadzimy bardzo wstępne rozmowy.

Posted

[quote name='Ellig'][FONT=arial]Wczoraj dalam Ani dla Abi:
[/FONT]

[FONT=Arial][FONT=arial]Rocco Sensible, jagnięcina z ryżem 6 x 800 g
[/FONT]
[/FONT]

[FONT=arial]
6 opakowań przysmakow
obroze przeciwkleszczowa MAX[/FONT]

Eluś, dziękuję bardzo. Napisz mi ile zapłaciłaś:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Eluś, dziękuję bardzo. Napisz mi ile zapłaciłaś:-)[/QUOTE]

Ewuniu, poprosze o wpisanie w dary rzeczowe :)

Posted

Jak się miewa Abi po przejściach? wrażliwiec z łańcucha wyzwolony?
Mam w domu suczkę wziętą z podobnej sytuacji - z łańcucha na mazurach, miała 4 lata gdy wzięłam, i na początku było bardzo ciężko bo wszystkiego się bała; dzisiaj jest ulubienicą osiedla bo to "taki wesoły piesek że ze wszystkimi się bawi i wszystkich lubi"

Posted

Abi miała dzisiaj wizytę Państwa, którzy bardzo chcą ją adoptować. To, co dla nas bardzo ważne, zaakceptowala ich natychmiast. Tuliła się do Pana i Pani i była bardzo pozytywnie do nich nastawiona. Państwo przeszli pozytywnie "przesłuchanie" Bardzo chcieli zabrać Abi od razu, ale nie było takiej możliwości. Umówiliśmy się na wizytę u nich w domu, a Abi pojedzie do domu dopiero po zdjęciu szwów. Nie mogli się z nią rozstać, ale byłyśmy nieugięte.

Posted (edited)

[quote name='Ewa Marta']Abi miała dzisiaj wizytę Państwa, którzy bardzo chcą ją adoptować. To, co dla nas bardzo ważne, zaakceptowala ich natychmiast. Tuliła się do Pana i Pani i była bardzo pozytywnie do nich nastawiona. Państwo przeszli pozytywnie "przesłuchanie" Bardzo chcieli zabrać Abi od razu, ale nie było takiej możliwości. Umówiliśmy się na wizytę u nich w domu, a Abi pojedzie do domu dopiero po zdjęciu szwów. Nie mogli się z nią rozstać, ale byłyśmy nieugięte.[/QUOTE]

Miód na moje serce, że Abi rozkochała w sobie Państwa ...i chcą ją adoptować !

Edited by 1929
błąd