Usiata Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 (edited) 1929 - bardzo proszę, wróć tam i zapytaj za jaką kwotę pieniędzy sprzedadzą sunię, dobrze? Mam jeszcze tylko pytanie - czy jak już zobaczyłaś tę biedną sunię to nakarmiłaś Ją może? zrobiłaś cokolwiek, żeby poprawić Jej los? przepraszam, że o to pytam, ale nic nie piszesz więcej poza swoimi odczuciami... Edited April 17, 2014 by Podmcent Quote
malagos Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Ja też ciekawa jestem dalszego losu tej kolejnej biedusi z łańcucha, o której pisze 1929 Quote
Ellig Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 [quote name='malagos']Ja też ciekawa jestem dalszego losu tej kolejnej biedusi z łańcucha, o której pisze 1929[/QUOTE] W takim razie 1929 nie pozostaje nic innego jak zalozyc suni wątek. Quote
Usiata Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 1929 - zajrzyj, proszę, do skrzynki odbiorczej; i jeszcze prośba, abyś spróbowała odnieść się do wypowiedzi dziewcząt powyżej :) Quote
Ewa Marta Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 Nasze sunie Abi i Tila dostały dzisiaj super prezent na święta od Cioci Podmcent:-) Każda z nich dostała po 100 zł!!! Bardzo dziękujemy w imieniu naszym i naszych sunieczek Gosiu:-) Quote
1929 Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 (edited) witam, wszystkich, sunia ma właścicieli, nie chcieli jej oddac, ale wdziałam że zbudowali jej bude, dobre i to. Nie mam takich środków , ani władzy że by sunie zabrać. Będziemy dzialali w tej sprawie z Podmcent , nie zakładając wątku suni. Na posesje gdzie zamieszkuje sunia z małymi nie mogę wchodzić bez ich zgody, ale postaramy sie aby poprawić jej los. Edited April 21, 2014 by 1929 Quote
Ewa Marta Posted April 22, 2014 Author Posted April 22, 2014 (edited) Chciałam radośnie oznajmić, że Abi od dzisiaj została mieszkanką Bielan:-) Została wypatrzona, pokochana i adoptowana przez miłych Państwa, którzy pół roku spędzają na swojej ogrodzonej działce w Łomiankach, a drugą część roku mieszkają blisko lasku Bielańskiego, do którego lubią chodzić na spacery. Abi bardzo szybko zkalimatyzowała się w nowym domku. Wygląda na to, że najbardziej upodobała sobie Pana, do którego stale się wdzięczyła:-) Bez problemu została z nową Rodziką, która niespecjalnie musiała się nawet starać żeby ją zwabić do kuchni na smaczki, kiedy my wychodziliśmy. Dzisiaj została zaczipowana i rozpoczęła nowy etap swojego życia. Nareszcie ma swoją, prawdziwą Rodzinę:-) Mój TZ zrobił kilka zdjęć komórką, ale narazie nie mogę się doprosić, żeby mi je zgrał. Może jutro się uda;-) Pani bardzo chciała zostawić Abi obróżkę, którą sunia miała na sobie. W zasadzie zawsze oddajemy do adopcji sunie w obrożach od Eluni i nie jest to dla nas nic nowego. Tym razem Pani badzo chciała zostawić nam pieniądze na zakup kolejnej obróżi, dlatego do konta Abi dopisuję 30 zł, które dostałam. Edited April 23, 2014 by Ewa Marta Quote
Mazowszanka13 Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 Lubię czytać takie posty :) Powodzenia Abi ! Quote
1929 Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 Powodzenia Abi, bądz szczęśliwa ;) dziękuje wszystkim za opiekę nad sunią !!!!!! :lol: Quote
Ewa Marta Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 [quote name='1929']Powodzenia Abi, bądz szczęśliwa ;) dziękuje wszystkim za opiekę nad sunią !!!!!! :lol:[/QUOTE] To akurat była czysta przyjemność:-) Jak dobrze, że ją dojrzałaś i ZAREAGOWAŁAŚ!!! Dostalyśmy 2 cudne zdjęcia mmms-em od Pani. Abi siedzi na kolanach u Pani wśród zieleni na działce:-) Quote
Ellig Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 [quote name='Ewa Marta'] Dostalyśmy 2 cudne zdjęcia mmms-em od Pani. Abi siedzi na kolanach u Pani wśród zieleni na działce:-) Quote
inka33 Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 Abi, ślicznoto - powodzenia na nowej drodze życia! :klacz: Quote
malagos Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Cudna i sunia, i zdjęcia, i ogród! Rewelka! Quote
Usiata Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Kochana ABI, lekko wystraszony pyszczek w nowym miejscu na zasadzie "kurna, gdzie ja jestem w tym raju?" "noszą mnie na rękach, a ja nie nawykła..." "gdzie są pozostałe czteronożne?" troszkę musi się zaaklimatyzować w nowym miejscu, ale obstawiam, że pojutrze to będzie pilnować tego leżaka, co to dziś na nim leży z niedowierzaniem :) Quote
Ewa Marta Posted April 24, 2014 Author Posted April 24, 2014 Abi chodzi za Pania Elą wszędzie. Pakuje się na noc między Państwa i chrapie zadowolona:-) Zdjęcie leżaczkowe wyszło tak dziwnie, bo Abiś zrywała się właśnie, żeby dobiec do Pani:) Jestem bardzo szczęśliwa, że ta szybko zaklimatyzowała się wnowym domu. Troszkę na pewno będzie tęskniła za stadem, ale pozna nowe psiaki... Quote
Usiata Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Ewuniu, ja wiem że ABI ma super domek, i wiem także że ABI potrzebuje trochę czasu, żeby to oswoić i przyjąć jako naturalne środowisko. I za to trzymam cały czas kciuki, żeby ABI szybko skojarzyła że nowi Państwo to tak prawie jak Ania, tylko ciut lepsi bo nie dość, że jest ich dwoje, to i na stałe :) Quote
Usiata Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Na dziś, po rozmowie z właścicielką suni, stan jest taki że wysłałam 15 kg suchej karmy ma adres właścicielki dla suni. Sunia ma być w niedługim czasie wykąpana i wyczesana, jak zostanie ciut odkarmiona to maja być szczepienia. Zamierzam, w ciągu 2 najbliższych tygodni zawitać turystycznie do suni, skoro już posiadam pełny adres i maleńkimi krokami przekonać właścicielkę suni do jej sterylizacji. Więcej tego posta ABI nie będę już nadużywać do innych potrzeb; obiecuję :) Quote
Ewa Marta Posted April 24, 2014 Author Posted April 24, 2014 [quote name='Podmcent']Na dziś, po rozmowie z właścicielką suni, stan jest taki że wysłałam 15 kg suchej karmy ma adres właścicielki dla suni. Sunia ma być w niedługim czasie wykąpana i wyczesana, jak zostanie ciut odkarmiona to maja być szczepienia. Zamierzam, w ciągu 2 najbliższych tygodni zawitać turystycznie do suni, skoro już posiadam pełny adres i maleńkimi krokami przekonać właścicielkę suni do jej sterylizacji. Więcej tego posta ABI nie będę już nadużywać do innych potrzeb; obiecuję :)[/QUOTE] Możesz spokojnie wykorzystywać wątek Abi do informowania nas o suni, która w końcu jest prawie z tego samego miejsca, co Abi. To zawsze cieszy, kiedy można poczytać, że życie kolejnej suni zmienia się choc troszkę na lepsze:-) Quote
Ellig Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 [quote name='azalia']Bądź szczęśliwa sunieczko w swoim domku.[/QUOTE] Dziekujemy w imieniu Abi:) Quote
Ewa Marta Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 Dostałyśmy 200 zł od Pana Janka z mojej psiej górki. Ponieważ Abi ma największy minus, doliczymy tę kwotę do jej rozliczeń:-) Quote
Usiata Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Pozdrowienia dla Pana Janka bo "swój chłop" jak widać; lubimy takich psiarzy :klacz: Quote
Recommended Posts