Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

1929 - bardzo proszę, wróć tam i zapytaj za jaką kwotę pieniędzy sprzedadzą sunię, dobrze?

Mam jeszcze tylko pytanie - czy jak już zobaczyłaś tę biedną sunię to nakarmiłaś Ją może? zrobiłaś cokolwiek, żeby poprawić Jej los? przepraszam, że o to pytam, ale nic nie piszesz więcej poza swoimi odczuciami...

Edited by Podmcent
  • Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malagos']Ja też ciekawa jestem dalszego losu tej kolejnej biedusi z łańcucha, o której pisze 1929[/QUOTE]

W takim razie 1929 nie pozostaje nic innego jak zalozyc suni wątek.

Posted

Nasze sunie Abi i Tila dostały dzisiaj super prezent na święta od Cioci Podmcent:-) Każda z nich dostała po 100 zł!!! Bardzo dziękujemy w imieniu naszym i naszych sunieczek Gosiu:-)

Posted (edited)

witam, wszystkich,
sunia ma właścicieli, nie chcieli jej oddac, ale wdziałam że zbudowali jej bude, dobre i to. Nie mam takich środków , ani władzy że by sunie zabrać. Będziemy dzialali w tej sprawie z Podmcent , nie zakładając wątku suni. Na posesje gdzie zamieszkuje sunia z małymi nie mogę wchodzić bez ich zgody, ale postaramy sie aby poprawić jej los.

Edited by 1929
Posted (edited)

Chciałam radośnie oznajmić, że Abi od dzisiaj została mieszkanką Bielan:-) Została wypatrzona, pokochana i adoptowana przez miłych Państwa, którzy pół roku spędzają na swojej ogrodzonej działce w Łomiankach, a drugą część roku mieszkają blisko lasku Bielańskiego, do którego lubią chodzić na spacery.
Abi bardzo szybko zkalimatyzowała się w nowym domku. Wygląda na to, że najbardziej upodobała sobie Pana, do którego stale się wdzięczyła:-) Bez problemu została z nową Rodziką, która niespecjalnie musiała się nawet starać żeby ją zwabić do kuchni na smaczki, kiedy my wychodziliśmy.
Dzisiaj została zaczipowana i rozpoczęła nowy etap swojego życia. Nareszcie ma swoją, prawdziwą Rodzinę:-)
Mój TZ zrobił kilka zdjęć komórką, ale narazie nie mogę się doprosić, żeby mi je zgrał. Może jutro się uda;-)

Pani bardzo chciała zostawić Abi obróżkę, którą sunia miała na sobie. W zasadzie zawsze oddajemy do adopcji sunie w obrożach od Eluni i nie jest to dla nas nic nowego. Tym razem Pani badzo chciała zostawić nam pieniądze na zakup kolejnej obróżi, dlatego do konta Abi dopisuję 30 zł, które dostałam.

Edited by Ewa Marta
Posted

[quote name='1929']Powodzenia Abi, bądz szczęśliwa ;)
dziękuje wszystkim za opiekę nad sunią !!!!!! :lol:[/QUOTE]

To akurat była czysta przyjemność:-) Jak dobrze, że ją dojrzałaś i ZAREAGOWAŁAŚ!!! Dostalyśmy 2 cudne zdjęcia mmms-em od Pani. Abi siedzi na kolanach u Pani wśród zieleni na działce:-)

Posted

Kochana ABI,
lekko wystraszony pyszczek w nowym miejscu na zasadzie "kurna, gdzie ja jestem w tym raju?" "noszą mnie na rękach, a ja nie nawykła..." "gdzie są pozostałe czteronożne?"
troszkę musi się zaaklimatyzować w nowym miejscu, ale obstawiam, że pojutrze to będzie pilnować tego leżaka, co to dziś na nim leży z niedowierzaniem :)

Posted

Abi chodzi za Pania Elą wszędzie. Pakuje się na noc między Państwa i chrapie zadowolona:-) Zdjęcie leżaczkowe wyszło tak dziwnie, bo Abiś zrywała się właśnie, żeby dobiec do Pani:) Jestem bardzo szczęśliwa, że ta szybko zaklimatyzowała się wnowym domu. Troszkę na pewno będzie tęskniła za stadem, ale pozna nowe psiaki...

Posted

Ewuniu, ja wiem że ABI ma super domek, i wiem także że ABI potrzebuje trochę czasu, żeby to oswoić i przyjąć jako naturalne środowisko.
I za to trzymam cały czas kciuki, żeby ABI szybko skojarzyła że nowi Państwo to tak prawie jak Ania, tylko ciut lepsi bo nie dość, że jest ich dwoje, to i na stałe :)

Posted

Na dziś, po rozmowie z właścicielką suni, stan jest taki że wysłałam 15 kg suchej karmy ma adres właścicielki dla suni. Sunia ma być w niedługim czasie wykąpana i wyczesana, jak zostanie ciut odkarmiona to maja być szczepienia. Zamierzam, w ciągu 2 najbliższych tygodni zawitać turystycznie do suni, skoro już posiadam pełny adres i maleńkimi krokami przekonać właścicielkę suni do jej sterylizacji.
Więcej tego posta ABI nie będę już nadużywać do innych potrzeb; obiecuję :)

Posted

[quote name='Podmcent']Na dziś, po rozmowie z właścicielką suni, stan jest taki że wysłałam 15 kg suchej karmy ma adres właścicielki dla suni. Sunia ma być w niedługim czasie wykąpana i wyczesana, jak zostanie ciut odkarmiona to maja być szczepienia. Zamierzam, w ciągu 2 najbliższych tygodni zawitać turystycznie do suni, skoro już posiadam pełny adres i maleńkimi krokami przekonać właścicielkę suni do jej sterylizacji.
Więcej tego posta ABI nie będę już nadużywać do innych potrzeb; obiecuję :)[/QUOTE]

Możesz spokojnie wykorzystywać wątek Abi do informowania nas o suni, która w końcu jest prawie z tego samego miejsca, co Abi. To zawsze cieszy, kiedy można poczytać, że życie kolejnej suni zmienia się choc troszkę na lepsze:-)