Jump to content
Dogomania

CZARNA OWCA - Duszka z Kozienic - 8m-cy w Radysach - 4m-ce jako JAGA w bdt mestudio, po 11m-cach jako BOMBA u inki33 - ZOSTAJE! - ma dom

Recommended Posts

Posted

Byłam ostatnio w Radysach. Do dziś nie mogę dojść do siebie. Można oglądać zdjęcia, czytać, ale jak się zobaczy na własne oczy, to jest to dopiero traumatyczne przeżycie. Serce pęka. Ponad 3000 psów i właściciel - prostacki, chamski i wulgarny chłop, który na dzień dobry objechał mnie stekiem obrzydliwych wyzwisk, ledwo przeżyłam. Bomba miała wielkie szczęście, że została stamtąd wyciągnięta. 

Posted

Byłam ostatnio w Radysach. Do dziś nie mogę dojść do siebie. Można oglądać zdjęcia, czytać, ale jak się zobaczy na własne oczy, to jest to dopiero traumatyczne przeżycie. Serce pęka. Ponad 3000 psów i właściciel - prostacki, chamski i wulgarny chłop, który na dzień dobry objechał mnie stekiem obrzydliwych wyzwisk, ledwo przeżyłam. Bomba miała wielkie szczęście, że została stamtąd wyciągnięta.. 

Posted

Byłam ostatnio w Radysach. Do dziś nie mogę dojść do siebie. Można oglądać zdjęcia, czytać, ale jak się zobaczy na własne oczy, to jest to dopiero traumatyczne przeżycie. Serce pęka. Ponad 3000 psów i właściciel - prostacki, chamski i wulgarny chłop, który na dzień dobry objechał mnie stekiem obrzydliwych wyzwisk, ledwo przeżyłam. Bomba miała wielkie szczęście, że została stamtąd wyciągnięta. 

Posted

I nie wiem, dlaczego mi się posty zdublowały :-( Przepraszam. Pojawiał mi się komunikat, ze odpowiedź nie moze bć opublikowana, bo została za szybko napisana. Nie wiem o co chodzi, ale wyszło jak wyszło, czyli 3 takie same posty :-(

Posted

Też tak miałam i tez nic nie rozumiem. W Radysach, była ostatnio moja znajoma - wyciągać psa. Psy z Makowa Mazowieckiego, też niestety od tego roku tam trafiają. Nawet napisałyśmy petycje w tej sprawie do władz miasta I.....nic :(. Zbliżają się wybory głosujące zwierzoluby, powinny przepytywać kandydatów na okoliczność  z jakim Schroniskiem gmina podpisze umowę? i jaki jest ich program ograniczania bezdomnośći zwierząt na zarządzanym terenie? I wybierać właściwie.

Powodzenia, Owieczko :)

Posted

Wszystkie gminy z powiatu makowskiego podpisały umowę z Radysami, ten chłop i jego ludzie jeździli do każdego wójta i namawiali, dając cenę 100 zł niższa niż konkurencja, czyli Kruszewo - dobre, normalne schronisko z dobrą panią Wiesią, wolontariuszami, strona na fb....

Posted

Niedługo cała Polska będzie wozić psy do Radys. Przecież liczy się TYLKO KASA :( Nikogo nie obchodzi co za tę kasę można zapewnić psom. Kiedyś był reportaż w TV o przetargu na prowadzenie schroniska. Wygrała osoba, która w założeniach budżetowych zapisała, że sterylizacja będzie kosztowała... 5,20 zł! I wygrała!!!!! Żaden dureń się nie zastanowił, że to jest niemożliwe :(

Posted

A Bomba nie dość, że jest owcą trawożerną, to jeszcze dzikiem żołędziożernym i weganką jarzębino-, americo-borówko-, winogrono-, śliwko-, buraczano- itp.-żerną...! :huh:

Sobie zaglądam do ŁOwcy ;)

Fajnie! :]

Chyba nigdy nie "odważę się" pojechać do żadnego schroniska... :sad:

I nie wiem, dlaczego mi się posty zdublowały :-( Przepraszam. Pojawiał mi się komunikat, ze odpowiedź nie moze bć opublikowana, bo została za szybko napisana. Nie wiem o co chodzi, ale wyszło jak wyszło, czyli 3 takie same posty :-(

Trzeba tak, jak na starym dogo - jak naciśniesz "Odpowiedz" i nie przyniesie to skutku, to robisz w pisanym poście ctrl+a i ctrl+c (żeby móc zrobić ctrl+v, gdyby post wyleciał w kosmos), a potem odświeżasz kartę (F5) i wtedy zawsze (lub prawie?) okazuje się, że post się jednak wysłał.

Też nie mam pojęcia dlaczego, ale przynajmniej wiem, jak unikać dubli.

Też tak miałam i tez nic nie rozumiem. W Radysach, była ostatnio moja znajoma - wyciągać psa. Psy z Makowa Mazowieckiego, też niestety od tego roku tam trafiają. Nawet napisałyśmy petycje w tej sprawie do władz miasta I.....nic :[. Zbliżają się wybory głosujące zwierzoluby, powinny przepytywać kandydatów na okoliczność  z jakim Schroniskiem gmina podpisze umowę? i jaki jest ich program ograniczania bezdomnośći zwierząt na zarządzanym terenie? I wybierać właściwie.

Powodzenia, Owieczko :]

Żeby jeszcze te przepytywanki coś wniosły...

Wszystkie gminy z powiatu makowskiego podpisały umowę z Radysami, ten chłop i jego ludzie jeździli do każdego wójta i namawiali, dając cenę 100 zł niższa niż konkurencja, czyli Kruszewo - dobre, normalne schronisko z dobrą panią Wiesią, wolontariuszami, strona na fb....

Masakra... :[

Niedługo cała Polska będzie wozić psy do Radys. Przecież liczy się TYLKO KASA :[ Nikogo nie obchodzi co za tę kasę można zapewnić psom. Kiedyś był reportaż w TV o przetargu na prowadzenie schroniska. Wygrała osoba, która w założeniach budżetowych zapisała, że sterylizacja będzie kosztowała... 5,20 zł! I wygrała!!!!! Żaden dureń się nie zastanowił, że to jest niemożliwe :[

Kasa na czterech łapach... :[

Gratuluję medalu ! :]

Prosze wygłaskać ode mnie Owcę :]

Dziękuję!

Oczywiście wygłaskałam.

I mam pewien niecnyplan, ale to by fon. :P

Posted

Aha, zupełnie zapomniałam Wam powiedzieć, że Bombiasta waży już 10,5kg! :jumpie:

A powiedz, co to za plan? Lubię niecne plany :)

Chcę się do kogoś wbić na herbatkę! :siara:

Posted

Niniejszym ogłoszam, że nowy bazarek

DZIECIowa TANIOcha

w 20% na Jagę/Bombę

właśnie został otwarty!

:happy1:

Zapraszam Was serdecznie

do odwiedzania i kupowania!

:bigok:

> banerek w podpisie <

Posted

I co z tą... herbatką?....

Dopiero dziś odsłuchałam sekretarkę - w sobotę byłam w Krakowie, wieczorem musiałam wyciszyć telefon i... odciszyłam go dopiero wczoraj późną nocą ;) Jeśli sprawa jeszcze aktualna - dzwoń! :)

Posted

Nadrabiam (medalowe) zaległości:)

I jakie wrażenia? ;)

I co z tą... herbatką?....

Dopiero dziś odsłuchałam sekretarkę - w sobotę byłam w Krakowie, wieczorem musiałam wyciszyć telefon i... odciszyłam go dopiero wczoraj późną nocą ;) Jeśli sprawa jeszcze aktualna - dzwoń! :)

A żebym to ja pamiętała, o co mię szło...? :hmmmm:

Ot, wydało się, do kogo Inka wbija na herbatkę :)

A ja już wstawiłam wodę, buuuu....

Nic się nie wydało jeszcze, możesz wstawiać, ale obawiam się, że jak w oczekiwaniu na mnie, to kilka czajników spalisz... :p

Wiesz, te 99km... :shake:

Posted

A bo byś ją wyadoptowała do domu stałego i już, a Ty nie i nie :motz: :eviltong:

Bomby Ci się zachciało :evillaug:

Jak by jakieś telefony/maile o nią były, to bym rozważyła, a tak, to po co...? :megagrin:

Coś w tym jest ;)

A kto by jej nie chciał...?! Zwłaszcza po poznaniu bliższym niż na zdjęciach. :loveu:

Posted

Bomba pojechała...! :roll:

...na urlop od nas na kilka dni do mestudiów. :Rose:

Mój TŻ zabiera nas na 4 dni spóźnionego urlopu, a Bombiastej nie moglibyśmy ze sobą zabrać. Jedyne rozwiązanie, jakie mi przyszło do głowy, to Mestudiowie, którzy na szczęście się zgodzili, pomimo własnego strasznego psiego galimatiasu (z powodu ludzkiej tępoty i braku empatii)... Ogromnie jestem im za to wdzięczna, bo inny wybór byłby pomiędzy niejechaniem albo stresowaniem Bomby u kogoś dla niej obcego... :sad: Wczoraj minęło 8 m-cy, jak Bomba się u nas zasiedziała, a to przecież kupa czasu w pieskim życiu... i tak jej fundować zmianę na chwilę...? Ich przynajmniej zna, miejsce zna, część stada zna, więc będzie jej o niebo łatwiej niż gdziekolwiek indziej. Tak się pocieszam, o ja okrutna! :oops:

Bombusia, nie ganiaj i nie zjedz, proszę, koteczków! :modla: