Jump to content
Dogomania

CZARNA OWCA - Duszka z Kozienic - 8m-cy w Radysach - 4m-ce jako JAGA w bdt mestudio, po 11m-cach jako BOMBA u inki33 - ZOSTAJE! - ma dom

Recommended Posts

Posted

[quote name='inka33']
Oj... wiesz, że ja jestem dziwna... i... skomplikowana... :oops:[/QUOTE]

i lubisz nie wydawac tymczasów ;)
my tez przez to przechodzilismy ale po ok 3 miesiącach napisaliśmy wprost, że u nas zostaje :evil_lol:

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Ależ ona wygodna... na leżąco trawkę skubać... to ci dopiero ;)[/QUOTE]
Na leżąco skubie tylko wtedy, gdy odpoczywając wyniucha jakąś smakowita kepke w pobliżu, a nie, że się specjalnie kładzie do skubania. :)

[quote name='3 x']i lubisz nie wydawac tymczasów ;)
my tez przez to przechodzilismy ale po ok 3 miesiącach napisaliśmy wprost, że u nas zostaje :evil_lol:[/QUOTE]
Nie lubię... :shake: ale... znasz moją sytuację... :sad:

Posted

[quote name='inka33']Oj, bo się pozgrywam z zostawienia Toficzka! :mad: ;)[/QUOTE]

Toficzek ma 16 lat i było by skrajnie nie odpowiedzialne gdyby teraz zacząć szukać mu domku jak nadal ma problemy ze zdrówkiem :( ale Jaaaaaaga....?:)to co innego :)

Posted

Bomba znów jest w trakcie... "koszenia". ;)

[quote name='kejciu']Toficzek ma 16 lat i było by skrajnie nie odpowiedzialne gdyby teraz zacząć szukać mu domku jak nadal ma problemy ze zdrówkiem :( ale Jaaaaaaga....?:)to co innego :)[/QUOTE]
Każda sytuacja jest inna, my wszystkie też trochę różne, ot co. :p

[quote name='wiosenka']Oj Inka ja sowa jestem... ;).[/QUOTE]
Oj, kto tam za Tobą trafi... ;)

Posted

[quote name='inka33']

Każda sytuacja jest inna, my wszystkie też trochę różne, ot co. :p

[/QUOTE]

Ale Jaga jest zdrowa a Tofik wczoraj miał atak padaczki znowu :(:(:( i bardzo kiepsko to znieśliśmy :(

Posted

[quote name='kejciu']Ale Jaga jest zdrowa a Tofik wczoraj miał atak padaczki znowu :(:(:( i bardzo kiepsko to znieśliśmy :([/QUOTE]
Kejciu, przepraszam, to miał być żart z tym czepianiem się Ciebie o zostawianie Tofisia... :oops:
Bardzo mi przykro, że zdrówko mu szwankuje :sad:, a do Ciebie nic nie mam przecież!

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Ależ ona wygodna... na leżąco trawkę skubać... to ci dopiero ;)[/QUOTE]

U nas uwielbiała leżeć w młodej trawie i skubać, przeżuwać, nic nie robić, lenić się w zieleni.

A Bomba z patykiem i z piłeczką bombowa.

Posted

[quote name='inka33']Kejciu, przepraszam, to miał być żart z tym czepianiem się Ciebie o zostawianie Tofisia... :oops:
Bardzo mi przykro, że zdrówko mu szwankuje :sad:, a do Ciebie nic nie mam przecież![/QUOTE]

wiem kochana wiem - poprostu mi smutno bo nie umiem mu pomóc ... na szczęście dzisiaj chłodniej więc czuje się troszkę lepiej

Posted

[SIZE=3][COLOR=#b22222]Proszę Was o (szczere!) opinie...[/COLOR] :oops:[/SIZE]

------------------------------------------------------------------
[B]BOMBUSIA – spokojna i grzeczna mała kudłatka czeka na swojego człowieka[/B]

Bombusię można uznać za mix węgierskiego owczarka mudi (wygląd, pilnowanie swojego „stada”) z... owcą (ma kręcone futerko i uwielbia skubać trawę, dużo trawy...).

Jest to sunia łagodna, spokojna, posłuszna i wrażliwa. Przy pierwszym kontakcie podchodzi z rezerwą, ale gdy już zaufa, z lubością poddaje się pieszczotom.
Lubi ludzi, a szczególnie mocno przywiązuje się do swojego człowieka-przewodnika, dla którego zrobi niemal wszystko - może z wyjątkiem biegania maratonów.

Akceptuje spokojne dzieci, nawet malutkie.
Do innych suk i psów jest nastawiona przyjaźnie, jeśli nie są nachalne ani... głaskane przez Jej Opiekuna.
Większych zwierząt się trochę boi i je obszczekuje. Nie dogada się też z kotami.

Na spacerach najchętniej kroczy sobie z wolna, z miną filozofa podziwiając świat, a zmęczona kładzie się i już.
Do zabawy zaczepia raczej swojego opiekuna niż inne psy – lubi troszkę poganiać za patykiem czy piłeczką.

Grzecznie chodzi na smyczy, zna kilka podstawowych komend, bez problemu zostaje sama w domu (nie niszczy, nie hałasuje, zachowuje czystość), spokojnie podróżuje komunikacją miejską czy samochodem.

Nie jest najmłodsza (ma ok. 4-5 lat), ale wciąż pełna radości życia, którą okazuje na swój owczo-bombowy sposób. Waży 11,5kg i się odchudza.

Jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona, zaczipowana.

Jeżeli uważasz, że Bombusia to idealna towarzyszka życia właśnie dla Ciebie, a Ty możesz jej zaoferować stałe miejsce u swego boku oraz mnóstwo głasków i drapsianek, to skontaktuj się z jej domem tymczasowym.
Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

[B]KONTAKT:[/B]
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
telefon: 690 25 88 16
------------------------------------------------------------------

Jeśli uważacie, że jest OK, to jutro wyślę tekst i zdjęcia do kejciu, a ona Ziutce (takie zasady bazarku). :)

Więc...? :hmmmm:

Posted

[quote name='inka33'](... bla bla bla...)
Jeśli uważacie, że jest OK, to jutro wyślę tekst i zdjęcia do kejciu, a ona Ziutce (takie zasady bazarku). :)

Więc...? :hmmmm:[/QUOTE]

W sumie ok, tylko trochę przydługi
ale ja bym skróciła

Bomba - spokojna sunia szuka swojego domu !
Bomba to spokojna nieduża sunia.
Jest młoda, ma ok 4 lat. Waży ok 11 kg.
Akceptuje dzieci, nawet malutkie.
Do innych suk i psów jest nastawiona przyjaźnie.
Większych zwierząt się trochę boi i je obszczekuje. Nie dogaduje się z kotami.

Umie chodzić na smyczy, zna podstawowe komendy, bez problemu zostaje sama w domu (nie niszczy, nie hałasuje, zachowuje czystość), spokojnie podróżuje komunikacją miejską czy samochodem.
Obecne przebywa w domu tymczasowym.
Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji:

:diabloti:

Posted

[quote name='3 x']W sumie ok, tylko trochę przydługi
ale ja bym skróciła

Bomba - spokojna sunia szuka swojego domu !
Bomba to spokojna nieduża sunia.
Jest młoda, ma ok 4 lat. Waży ok 11 kg.
Akceptuje dzieci, nawet malutkie.
Do innych suk i psów jest nastawiona przyjaźnie.
Większych zwierząt się trochę boi i je obszczekuje. Nie dogaduje się z kotami.

Umie chodzić na smyczy, zna podstawowe komendy, bez problemu zostaje sama w domu (nie niszczy, nie hałasuje, zachowuje czystość), spokojnie podróżuje komunikacją miejską czy samochodem.
Obecne przebywa w domu tymczasowym.

Kontakt w sprawie adopcji:

:diabloti:[/QUOTE]
Gosiu! super :)
Krótko, zwięźle i na temat...bo Inka to elaboraty takie pisze, że nie wchodzą na niektóre portale - za dużo znaków :D

Posted

Ziutka, poprawię tylko troszkę fotki (serduszko wywalę itp.) i już jutro do Ciebie poleci - dziś częściowo miałam problem z dostępem do netu.

Tekst jednak będzie ten dłuższy (z poprawką), bo wprawdzie ten Gosi też jest OK, ale wydaje mi się taki... "bezpłciowy" trochę, że dużo takich w necie... a chciałam trochę z sercem bardziej... :oops:

Posted

[quote name='inka33']Ziutka, poprawię tylko troszkę fotki (serduszko wywalę itp.) i już jutro do Ciebie poleci - dziś częściowo miałam problem z dostępem do netu.

Tekst jednak będzie ten dłuższy (z poprawką), bo wprawdzie ten Gosi też jest OK, ale wydaje mi się taki... "bezpłciowy" trochę, że dużo takich w necie... a chciałam trochę z sercem bardziej... :oops:[/QUOTE]
Nie wiem, czy wejdzie na wszystkie portale, bo jest z lekka długi i ucina po zatwierdzeniu i potem już dupa :(

Posted

[quote name='Ziutka']Nie wiem, czy wejdzie na wszystkie portale, bo jest z lekka długi i ucina po zatwierdzeniu i potem już dupa :([/QUOTE]
A wiesz, do ilu znaków się mieści?
Skrócę troszkę.

Posted

[quote name='Ziutka']Gosiu! super :)
Krótko, zwięźle i na temat...bo Inka to elaboraty takie pisze, że nie wchodzą na niektóre portale - za dużo znaków :D[/QUOTE]

się wie :]
Zora z takim przecie poszła ;)

ale poważnei to mój skrót miał być "żartem" w stronę inki, bo nie raz już się śmiałam, że trzeba z najprostszym tekstem a nie elaboraty
ale to moje zdanie
jakby nie patrzeć zawsze można z dwoma
szczerze powiem, że nie wiem czy by mi sie chciało wczytywac w długi tekst
dla mnie najważniejsze info o psie to że duży, najlepiej długowłosy i czarny :evil_lol:

puście z długim tekstem i za jakiś czas z wersją skróconą
jeśli się Ziutka zgodzi [I]of koz [/I]bo to jej czas i praca :)

Posted

Tutaj w zupełnosci popieram 3x - ludzie zwykle przeglądają dziesiątki ogłoszeń zanim trafią na TEGO psa i u nas tez zdecydowanie bardziej sprawdził się krótki, treściwy opis.

Pomysł z dwoma równoległymi ogłoszeniami też nie jest zły - wiadomo, do niektórych bardzo wrażliwych trafi długi chwytający za serce tekst, a ktoś inny będzie wolał skupić się na konkretach :)