konfirm13 Posted February 9, 2014 Author Posted February 9, 2014 Piszę sama do siebie ;). Właśnie miałam bardzo miły telefon z domku spod Łodzi. Dzwoniła Pani, że dzieci się niepokoją - zwłaszcza starszy 11 lat, jak się czuje Bafi po operacji - czy wszystko dobrze? Więc Pani w imieniu dzieci - pyta. Wysłałam MMS ze zdjęciem Bafi w ubranku pooperacyjnym. Podziekowali i napisali, że śliczna :) - to dobrze wiem ;). [B]Domek pod Łodzią wysoko zaprocentował w mojej opinii :). [/B]Zgłosiła się też na @ Forumka Z Łodzi(dzięki), że może przeprowadzić wizytę PA. Quote
danyww Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 Zaciskam kciuki za wybór najlepszego domku :kciuki::kciuki: ..i za zdrowie Bafi. :lol: Quote
Nutusia Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 Ja też wczoraj miałam fajny telefon z Łodzi w sprawie Alutki. Może Bafi i Ala zamieszkają w tym samym mieście? ;) Ciotek do PA mamy tam całkiem sporo :) Quote
konfirm13 Posted February 9, 2014 Author Posted February 9, 2014 [quote name='Nutusia']Ja też wczoraj miałam fajny telefon z Łodzi w sprawie Alutki. Może Bafi i Ala zamieszkają w tym samym mieście? ;) Ciotek do PA mamy tam całkiem sporo :)[/QUOTE] Mnie właśnie jedna cudowna łódzka Cioteczka odpowiedziała na @ po dłuższym poszukiwaniu Chętnej Do Przeprowadzenia Wizyty PA. Dzięki, Boat Girl :loveu: . Buziaki przesyłam :) Nutusiu, wszystko jest możliwe ;). Może dziewczynki będą do siebie wpadać na babską? pieską? herbatkę? Quote
Mazowszanka13 Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 Ze względów transportowych to Łódź byłaby chyba najlepsza. A jak z Alutką na spółkę to byłoby jeszcze lepiej :) Quote
from_wonderland Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 Dzisiaj dzwonił do mnie pan- domek z Elbląga sie wycofał, mają już pieska. Quote
Nutusia Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 Miło, że zadzwonił. Czyli co nam zostało? Łódź i Świnoujście ciągle jeszcze? ;) Quote
malagos Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 a mówiła, ze to Pan Los zweryfikuje domki? aha! Quote
konfirm13 Posted February 9, 2014 Author Posted February 9, 2014 [quote name='from_wonderland']Dzisiaj dzwonił do mnie pan- domek z Elbląga sie wycofał, mają już pieska.[/QUOTE] Do mnie nie dzwonił, ale w ostatniej rozmowie nt wizyty PA, nie był zdecydowany do końca - Bafi, czy szczeniaczek. Wybrał tego ostatniego. Ma prawo : ) Dziękuję Ci Kochana za chęć pomocy i pośrednictwa. Może kiedyś - jeśli pozwolisz - skorzystam ponownie z gorących łączy w Elblągu ;)? Miło Cię było poznać :). Psy - łączą ludzi :) [quote name='Nutusia']Miło, że zadzwonił. Czyli co nam zostało? Łódź i Świnoujście ciągle jeszcze? ;)[/QUOTE] Oczywiście, że miło. Kindersztuba w każdym przypadku - obowiązuje :) Mamy Łódż, Świnoujście(oj, daleko :() i Toruń. Domek łódzki i toruński - z dziećmi, które Bafi kocha. A dzieci - lubia sie bawić. Bafi - kocha zabawę. Aportuje wspaniale :). Z piłką/patykiem - przed sterylką, rzecz jasna - wyprawia istne cuda. Tak radosnego i kochającego zabawę psa - jeszcze nie znałam :). A teraz, idziemy kolejno na psacerek :) Quote
ania0112 Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 a kiedy tam mają byc PA? wiadomo już? domek w Łodzi zdobył plusa za telefon :) Fajnie ze Elbląg zadzwonił - jakiś psiak skorzystał :) Quote
Nutusia Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 [quote name='malagos']a mówiła, ze to Pan Los zweryfikuje domki? aha![/QUOTE] Bo tak naprawdę zadecyduje ;) Tak sobie chciałam zrobić rozeznanie kto został na polu walki, bo przecież dziś, jutro, pojutrze może ktoś zadzwonić/napisać i to będzie TO, czyli nic innego jak... chichot losu :) Quote
from_wonderland Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 [quote name='konfirm13']Do mnie nie dzwonił, ale w ostatniej rozmowie nt wizyty PA, nie był zdecydowany do końca - Bafi, czy szczeniaczek. Wybrał tego ostatniego. Ma prawo : ) Dziękuję Ci Kochana za chęć pomocy i pośrednictwa. Może kiedyś - jeśli pozwolisz - skorzystam ponownie z gorących łączy w Elblągu ;)? Miło Cię było poznać :). Psy - łączą ludzi [/QUOTE]Oczywiście, polecam się na przyszłość :) i gorąco kibicuję Bafi :) Quote
Mattilu Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 [quote name='Nutusia']Ja też wczoraj miałam fajny telefon z Łodzi w sprawie Alutki. Może Bafi i Ala zamieszkają w tym samym mieście? ;) Ciotek do PA mamy tam całkiem sporo :)[/QUOTE] Tylko niech te wizyty beda porzadnie zrobione... Quote
Nutusia Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 Jak coś, to ja ma w odwodzie kontrolera niemal zawodowego ;) Quote
lizka Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 Co do odległości domków, nie dalej jak kilka dni temu jechałam do schroniska w Łowiczu po swojego ONka z K-wa (pociągiem z przesiadką w W-wie w obie strony) także tym nie ma się co kierować ;) Ważne by domek był sprawdzony porządnie, bo świadomość że Bafi nie jest na wyciągnięcie ręki chyba mają chociaż..znam przypadek że dom docelowy był pewien że psiak dojedzie do nich z tymczasowym opiekunem za darmo (bez zwrotów kosztów!) miej to konfirm na uwadze.. ludzie są różni Quote
yumanji Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 [quote name='Mattilu']Tylko niech te wizyty beda porzadnie zrobione...[/QUOTE] Nie tylko Ty suszysz o to glowe Konfirm;) Quote
konfirm13 Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 Witam :) Bardzo proszę o dalsze suszenie głowy i dobre rady(yumanji robisz to wspaniale - dzięki :). Początkującej w detowaniu(i wszystkim, co się z tym wiąże), takie rady od młodszych, ale bardziej doświadczonych ............przez psy ;) - są na wagę złota :) [B]Zastanawiam się nad moim słodkim Bafulcem i ostatnio doszłam do wniosku, że może jest owocem występnej miłości brodacza olbrzyma i labradorki? To by mi wszystko tłumaczyło ;)[/B] A teraz Wam pokażę, jak kieruję psim ruchem ;) [B]Szykuję Jedzonko - żadnego psa w kuch[/B]ni, bo się przewróce :). No, to pieski czekaja grzecznie w przedpokoju,. Najpierw do miski w kuchni wołam Bliss, potem do tej w przedpokoju pod łazienka - Bafi. I - muszą na to[B] grzecznie[/B] czekać ;) [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images64.fotosik.pl/641/4961a317144e93b0med.jpg[/IMG][/URL] Po jedzonku i spacerkach, po zabawie, trzeba pospać. [B]Najwieksze branie ma blissowa kanapa[/B] - wspaniale się bawią w "komórki do wynajęcia";). Najważniejsze, że bez agresji i zęboczynów :) [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images61.fotosik.pl/639/b2c8181f31624d5cmed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images61.fotosik.pl/639/0108d53825d99e42med.jpg[/IMG][/URL] Pozdrawiamy śpiąco i deszczowo. Teraz na kanapie - Bafi, a Bliss - na kafelkach [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images65.fotosik.pl/641/02105db1fb1aacaamed.jpg[/IMG][/URL] Zdjecia ciągle z telefonu ;) Quote
yumanji Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 Uwielbiam te Twoje slowka: "zeboczyny",ubranka bardziej "pyskowe":lol: Quote
malagos Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 to tak jak moja siostra mawiała, jak jej Jess miała biegunkę-wypadała z bloku na pierwszy trawnik w zasięgu odbytu :)_ Quote
konfirm13 Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 [quote name='malagos']to tak jak moja siostra mawiała, jak jej Jess miała biegunkę-[B]wypadała z bloku na pierwszy trawnik w zasięgu odbytu[/B] :)_[/QUOTE] Cudo :). Wolę, żeby moje takich przypadłości nie miewały, ale jeśli już - to będę wiedziała, co mam robić ;) Quote
yumanji Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 [quote name='malagos']to tak jak moja siostra mawiała, jak jej Jess miała biegunkę-wypadała z bloku na pierwszy trawnik w zasięgu odbytu :)_[/QUOTE] Tez piekne:lol: Quote
konfirm13 Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 [quote name='Mazowszanka2']To kiedy zdjęcie szwów ?[/QUOTE] Pani Opiekunka, która mi przekazała "kwit" szczepienia Bafi p. wściekliźnie(przepisany teraz na mnie jako "właścicielke " psa), ma spytać Pana Doktora(Zwierzęcego), z którym z racji chorujących kotów, ma stały kontakt. Jak znam życie, to pewnie czwartek/piątek. Brzusio pięknie się goi i tylko moja nadwrażliwość, każe biedaczce nosić pstry chałat w domowych pieleszach. Na spacerki, chodzimy goło (tz - ona, nie ja ;)). Czyli od następnego poniedziałku, Bafi będzie spakowana do wyjazdu do DS(chlip, chlip) Quote
ania0112 Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 yyy a czemu od poniedziałku? moze dałoby radę ją w weekend już przemeldowac? zawsze to domek ma dzien lub dwa wolnego na "oswojenie" psa. a kiedy będą wizyty PA w domkach? Quote
Recommended Posts